X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonek wszystkiego najlepszego :-)

Marcelek <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dziękujemy :-). Leon z radosci śpiewał w nocy na całe gardło :-D

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach eksperymentu wzięliśmy dziś Małego na spacerów spacerówkę. Od prawie tygodnia nie da się wyjść na spacer, bo tak drze dzioba. Dziś jak zaczarowany. Cały spacer się rozglądał i gadał do siebie. Cóż chyba gondola pójdzie na stryszek.

Szaron, .kropka. lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pozycji siedzącej?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :-) leżał sobie, ale widoczność lepsza No i przodem do kierunku jazdy :-)

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui właśnie też rozważam spacerówkę, tym bardziej że mam taką z rozkładanym siedzeniem aż do poziomu. Spacery ostatnio są strasznie ciężkie, dopóki w pocie czoła i pół godzinie wrzasku na całe osiedle panicza nie uśpię.
    Jedyne co to właśnie fakt że panicz jest niesiedzący powstrzymuje mnie przed jej wyciągnięciem z piwnicy :/

tb7382c324e9cpbx.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kilka razy próbowaliśmy spacerówki w pozycji lezenia ale niestety nie było różnicy. Zuzia po prostu nie lubi spacerów :(

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, kiedy zamierzacie rozszerzyc diete maluszkow? moj jutro konczy 4 mce i zastanawiam sie nad podaniem mu np jakiegos gerberka czy cos, np marchewke :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozszerzanie po 6 miesiącu - pediatra ze względu na AZS, skazę białkową i potencjalne alergie tak wskazała :/ Trochę szkoda.

Dziś chyba nastał Wielki Dzień... mianowicie dzieciątko w ramach czwartego skoku rozwojowego jest już bardzo zmyślną bestyjką i postanowiło się od piersi odstawić. Bo po co się męczyć, skoro z butli leci samo. Od kilku dni rykiem reaguje na próbę przystawienia, jak 2 razy na dobę mi się udawało to było dobrze... Dziś tylko rano ładnie ssał i się najadł nawet na te 2 godziny, w ciągu dnia - ani razu nie ssał :(
    Nawet położenie go na poduszce-kurze w klasycznym miejscu do karmienia od razu powoduje wybuch totalnej histerii. Próbowałam go wziąć sposobem na łóżku, na leżąco - po pół minucie ryk jak żaden inny. Walczę z nim już z tydzień, ale jeśli aniołek zmienia się w żywą furię na sam widok rozpinania stanika to hmm... Po zapięciu stanika, ponoszeniu i uspokajaniu kilku minut znów jest oazą dobrego humoru.

Także smutno mi, będę jeszcze próbować, ale widzę co się święci. Jak wcześniej na piersi spał, uciszał się i było nam fajnie, teraz jest furia. Może minie, ale boję się że prędzej to mi laktacja minie, bo jego skok rozwojowy jeszcze z 2-3 tyg potrwa.

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron, jak moje dzieci odstawiały się od piersi to było mi bardzo smutno, ale były trochę starsze.

My dietę tez będziemy rozszerzać po 6 miesiącu.
    Sprowadziłam sobie ekologiczną dynię, zblanszowałam ją i zamroziłam. Będzie w sam raz na grudzień :-) Nie wiem jeszcze czy będziemy na sloikach czy domowym jedzonku. Córka jadła słoiki, ale synek strasznie po nich ulewał, a jak podałam gotowane to było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 22:38

atdci09ktbgklgiz.png
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla nowych 4 miesięczniaków :-) aleee ten czas zasuwa :-D

Marcelek <3
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelek kończy 12-go i w weekend planuję dać mu łyżeczkę marcheweczki :-)

Marcelek <3
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mam i dzielnych 4-miesięczniaków :)

Dziewczyny tak z przyziemnych tematów - kupiłyście już kombinezony na zimę? Ktoś poradzi na co zwrócić uwagę żeby np nie przesadzić z ciepłotą, żeby dziecka nie ugotować? Kupić taki ze stópkami czy bez? A może śpiworek do gondoli wystarczy?

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron ja bym napisała "gratulacje dla dzielnych mam i 4-miesieczniakow" :-D

Ja mam jeden kombinezon taki dresowy z Gap to chodzi w nim prawie codziennie, pod spodem ma tylko cienkie spodenki i body z długim. Tak wychodzimy z domu. Jak jest zimniej (jak wczoraj u nas) to zakładam taki grubszy z F&F. Mamy jeszcze tako cały brązowy misiowy, ale duży i będzie raczej na wiosnę. Zimowego jeszcze nie kupiłam :-). I wszystkie mają pełne stopki, nie zamierzam ubierać mu butów :-).

A jeśli chodzi o ubieranie... Jak śpią Wasze dzieci w nocy? W czym, pod czym? Ile macie stopni w sypialni?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My nasz maluch spi w pizamce-pajacyku i w tuliku. Ostatnio nawet sie zastanawialam czy go czyms nie zauwazylam zeby marzl. W sypialni przy zasypianiu jest 20-21 stopni. Najgorzej ze ok.3-4 biore go do nas do lozka i widze ze jest mu za cieplo ale nie chce go rozbudzac i przebierac. Szczerze mowiac nie wiem jak to rozwiazac:/
    Jesli chodzi o spiworki/ kombinezony do wozka to my narazie mamy taki polarowy ale zaczelam sie juz rozgladac za jakims zimowym. W tym tyg od 12go maja byc w lidlu. Co o nich myslicie.
    Jak u Was wyglada ten przelom 4-5 miesiac jesli chodzi o spanie? U nas totalna zmiana. Z pieknie spiacego dziecka zrobil sie nocny zarlok ktory budzi sie co 2h. Czytalam ze to normalne bo ma wieksze potrzeby kaloryczne i ze trzeba to przetrzymac do 6 mies. ale martwie sie czy sie nie przyzwyczai za bardzo do takiego rytmu:(
    Pingui, a czy w ciazy mialas problemy z tarczyca?

preg.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 22-23 stopnie i Zuzia śpi w pajacyku owinięta szczelnie cienkim bawelnianym kocykiem (jak w otulaczu). To jedyne rozwiązanie jakie akceptuje. Próbowaliśmy w spiworku przy niższej temperaturze w pokoju ale nie było opcji.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Czy go czyms nie przykryc" mialo byc:p
    A zapomnialam napisac ze zaczelismy chodzic na basen na zajecia dla maluszkow. Genialna sprawa! Polecam:)

preg.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera u nas noce wygladają tak samo i mam ten sam dylemat... I też wybieramy się na basen :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY, ale wczesniej bylo lepiej?

preg.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Zawsze była pobudka 1-2, potem 5-6 i spał do 8-9, czasem nawet 10. Teraz pierwsza pobudka o północy i potem budzenie co godzinę - dwie i pobudka 6-7. U nas to się chyba pokryło że skokiem, więc liczę, że niedługo będzie lepiej (za 9 dni kończy 19 tygodni).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ