X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonek wszystkiego najlepszego :-)

Marcelek <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dziękujemy :-). Leon z radosci śpiewał w nocy na całe gardło :-D

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach eksperymentu wzięliśmy dziś Małego na spacerów spacerówkę. Od prawie tygodnia nie da się wyjść na spacer, bo tak drze dzioba. Dziś jak zaczarowany. Cały spacer się rozglądał i gadał do siebie. Cóż chyba gondola pójdzie na stryszek.

Szaron, .kropka. lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pozycji siedzącej?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :-) leżał sobie, ale widoczność lepsza No i przodem do kierunku jazdy :-)

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui właśnie też rozważam spacerówkę, tym bardziej że mam taką z rozkładanym siedzeniem aż do poziomu. Spacery ostatnio są strasznie ciężkie, dopóki w pocie czoła i pół godzinie wrzasku na całe osiedle panicza nie uśpię.
    Jedyne co to właśnie fakt że panicz jest niesiedzący powstrzymuje mnie przed jej wyciągnięciem z piwnicy :/

tb7382c324e9cpbx.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kilka razy próbowaliśmy spacerówki w pozycji lezenia ale niestety nie było różnicy. Zuzia po prostu nie lubi spacerów :(

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, kiedy zamierzacie rozszerzyc diete maluszkow? moj jutro konczy 4 mce i zastanawiam sie nad podaniem mu np jakiegos gerberka czy cos, np marchewke :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozszerzanie po 6 miesiącu - pediatra ze względu na AZS, skazę białkową i potencjalne alergie tak wskazała :/ Trochę szkoda.

Dziś chyba nastał Wielki Dzień... mianowicie dzieciątko w ramach czwartego skoku rozwojowego jest już bardzo zmyślną bestyjką i postanowiło się od piersi odstawić. Bo po co się męczyć, skoro z butli leci samo. Od kilku dni rykiem reaguje na próbę przystawienia, jak 2 razy na dobę mi się udawało to było dobrze... Dziś tylko rano ładnie ssał i się najadł nawet na te 2 godziny, w ciągu dnia - ani razu nie ssał :(
    Nawet położenie go na poduszce-kurze w klasycznym miejscu do karmienia od razu powoduje wybuch totalnej histerii. Próbowałam go wziąć sposobem na łóżku, na leżąco - po pół minucie ryk jak żaden inny. Walczę z nim już z tydzień, ale jeśli aniołek zmienia się w żywą furię na sam widok rozpinania stanika to hmm... Po zapięciu stanika, ponoszeniu i uspokajaniu kilku minut znów jest oazą dobrego humoru.

Także smutno mi, będę jeszcze próbować, ale widzę co się święci. Jak wcześniej na piersi spał, uciszał się i było nam fajnie, teraz jest furia. Może minie, ale boję się że prędzej to mi laktacja minie, bo jego skok rozwojowy jeszcze z 2-3 tyg potrwa.

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron, jak moje dzieci odstawiały się od piersi to było mi bardzo smutno, ale były trochę starsze.

My dietę tez będziemy rozszerzać po 6 miesiącu.
    Sprowadziłam sobie ekologiczną dynię, zblanszowałam ją i zamroziłam. Będzie w sam raz na grudzień :-) Nie wiem jeszcze czy będziemy na sloikach czy domowym jedzonku. Córka jadła słoiki, ale synek strasznie po nich ulewał, a jak podałam gotowane to było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 22:38

atdci09ktbgklgiz.png
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla nowych 4 miesięczniaków :-) aleee ten czas zasuwa :-D

Marcelek <3
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelek kończy 12-go i w weekend planuję dać mu łyżeczkę marcheweczki :-)

Marcelek <3
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mam i dzielnych 4-miesięczniaków :)

Dziewczyny tak z przyziemnych tematów - kupiłyście już kombinezony na zimę? Ktoś poradzi na co zwrócić uwagę żeby np nie przesadzić z ciepłotą, żeby dziecka nie ugotować? Kupić taki ze stópkami czy bez? A może śpiworek do gondoli wystarczy?

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron ja bym napisała "gratulacje dla dzielnych mam i 4-miesieczniakow" :-D

Ja mam jeden kombinezon taki dresowy z Gap to chodzi w nim prawie codziennie, pod spodem ma tylko cienkie spodenki i body z długim. Tak wychodzimy z domu. Jak jest zimniej (jak wczoraj u nas) to zakładam taki grubszy z F&F. Mamy jeszcze tako cały brązowy misiowy, ale duży i będzie raczej na wiosnę. Zimowego jeszcze nie kupiłam :-). I wszystkie mają pełne stopki, nie zamierzam ubierać mu butów :-).

A jeśli chodzi o ubieranie... Jak śpią Wasze dzieci w nocy? W czym, pod czym? Ile macie stopni w sypialni?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My nasz maluch spi w pizamce-pajacyku i w tuliku. Ostatnio nawet sie zastanawialam czy go czyms nie zauwazylam zeby marzl. W sypialni przy zasypianiu jest 20-21 stopni. Najgorzej ze ok.3-4 biore go do nas do lozka i widze ze jest mu za cieplo ale nie chce go rozbudzac i przebierac. Szczerze mowiac nie wiem jak to rozwiazac:/
    Jesli chodzi o spiworki/ kombinezony do wozka to my narazie mamy taki polarowy ale zaczelam sie juz rozgladac za jakims zimowym. W tym tyg od 12go maja byc w lidlu. Co o nich myslicie.
    Jak u Was wyglada ten przelom 4-5 miesiac jesli chodzi o spanie? U nas totalna zmiana. Z pieknie spiacego dziecka zrobil sie nocny zarlok ktory budzi sie co 2h. Czytalam ze to normalne bo ma wieksze potrzeby kaloryczne i ze trzeba to przetrzymac do 6 mies. ale martwie sie czy sie nie przyzwyczai za bardzo do takiego rytmu:(
    Pingui, a czy w ciazy mialas problemy z tarczyca?

preg.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 22-23 stopnie i Zuzia śpi w pajacyku owinięta szczelnie cienkim bawelnianym kocykiem (jak w otulaczu). To jedyne rozwiązanie jakie akceptuje. Próbowaliśmy w spiworku przy niższej temperaturze w pokoju ale nie było opcji.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Czy go czyms nie przykryc" mialo byc:p
    A zapomnialam napisac ze zaczelismy chodzic na basen na zajecia dla maluszkow. Genialna sprawa! Polecam:)

preg.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera u nas noce wygladają tak samo i mam ten sam dylemat... I też wybieramy się na basen :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY, ale wczesniej bylo lepiej?

preg.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Zawsze była pobudka 1-2, potem 5-6 i spał do 8-9, czasem nawet 10. Teraz pierwsza pobudka o północy i potem budzenie co godzinę - dwie i pobudka 6-7. U nas to się chyba pokryło że skokiem, więc liczę, że niedługo będzie lepiej (za 9 dni kończy 19 tygodni).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ