X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • pingui Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna nie miałam w ciąży problemów z tarczyca. Wyniki miałam super, ale po poprzedniej ciąży tez miałam poporodowe zapalenie tarczycy. Minęło jak mały skończył 6 miesięcy.

Ponieważ przy nadczynnosci tarczycy jest mi ciagle gorąco to temperaturę w domu utrzymuje na poziomie 20 stopni. Ja chodzę w koszulce na ramiączkach :-) do spania małemu ubieram pajacyka lub body i polspiochy i przykrywam kocykiem.

Jeśli godzi o kombinezony to zwróćcie uwagę żeby się cały rozpinał. Żeby można było położyć na nim dziecko i zapiać/rozpiąć bez budzenia. Dzieci ciężko znoszą wciskanie w kombinezony. Mały dostał świetny ciepły śpiworek do wózka Skip Hop od znajomych z pracy wiec kombinezon planuje lżejszy. No chyba ze będzie zima 1000- lecia.

Dziś zaliczony 2 godzinny spacer w spacerowce bez krzyku. Wzięłam go zaraz po drzemce i cały czas był w świetnym humorze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 14:37

atdci09ktbgklgiz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

w zeszłą środę była u nas pielęgniarka na domowej wizycie, miała z sobą wagę i księciunio dokładnie w 17 tygodniu ważył 6,5kg ... równo o kilko mniej od swojego starszego brata jak był w jego wieku.
    U nas od dawna nie ma nocnych karmień. Śniadanko tak między 7.00-8.00 a kolacja między 20.00-21.00. W ciągu dnia jest 5 posiłków po 180ml. Za dnia ma parę drzemak które trwają od 20 do 45 min. za to nocki piękne (tfu tfu coby nie zapeszyć). Przewracanie z brzucha na plecy opanowane, z pleców na brzuch jeszcze nie. W sobotę skończył 4 m-ce więc mamy zaległe jedno szczepienie ponieważ chorował. Na te szczepienie wybieramy się w środę, od razu zapytam pediatrę o rozszerzenie diety, bo planuję mu podać marcheweczkę. Marchewka ekologiczna z ogródka mojego taty :)
    AgaSY wrote:
    A jeśli chodzi o ubieranie... Jak śpią Wasze dzieci w nocy? W czym, pod czym? Ile macie stopni w sypialni?

na noc body z długim + śpioszki, albo pół śpiochy. Pod kołderką z wypełnieniem jesienno/wiosennym z minky. W pokoju 20 stopni, max 21.
    Na zimę mamy kurteczkę (po starszym bracie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 17:05

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon spał dziś przed południem godzinę, w południe 3 GODZINY i teraz już godzinę i nie chce się obudzić... Kto podmienił mi dziecko!?

.kropka., Szaron lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza śpi w samym pajacyku (bez body pod spodem) i w spiworku (takim bez rękawów). W pokoju ma 21 stopni w nocy. Rączki ma chłodne ale karczek i w środku jest ciepła.

Z pierwszą łyżeczką czekamy jeszcze aż skończą jej się dziwne humorki... sloiczki z dynią czekają w szafce. nie do wytrzymania jest ostatnio :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 18:53

• Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelek też śpi w samym pajacyku i przykryty kocykiem. W pokoju mam ciepło bo 23 stopnie :-(
    Fajne te w Lidlu kombinezony :-) jak się uda to kupię :-)

Marcelek <3
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie w pajacyku i ocieplanym śpiworku (bez rękawów, zapinany jak śpiochy na ramionach). Temperatura ok.22 stopnie.
    Basen też mamy (co sobota), efekty są już widoczne, bo oswoił się kolega z samym miejscem, grupą ludzi i innymi dziećmi, no i wodą. Już jesteśmy po pierwszym nurkowaniu, Alek też wykonuje ruchy pływania a la piesek :) Fajna sprawa i można poznać innych rodzicówbz dzieciaczkami.

Szatynka u nas też całe noce były przesypiane do 7-8 rano, aż od paru dni wstawanie robiło się coraz wcześniejsze tzn 6.30, 6.00, 5.00 aż dziś była to 2.40 i Mały wtrąbił 180ml w sekundy. Czytałam że skok rozwojowy tak może skutkować, bo jest znów gwałtowny wzrost także mózgu i może być większa potrzeba jedzenia w nocy. Także mam nadzieję że gdy minie ten czwarty skok to wrócimy do przesypianych nocy, bo człowiek się łatwo przyzwyczaja do dobrego.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:26

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie z tym basenem. Ja to się boję, bo cały czas na widok ludzi jest straszna histeria i nie mogę jej opanować :/ a też mieliśmy basen w planach...

• Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam :-) czy Wasze podtrzymujecie jeszcze główkę jak nosicie pionowo? :-) my jeszcze trochę tak ale już powoli puszczam żeby sam ładnie trzymał :-)

Marcelek <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :-) chociaż lubi mnie czasem zaskoczyć i się całkiem odchylic :-D

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Malutki podciąga się do siadania. Włożyłam go w domu do gondoli, a on chwycił brzegi gondoli i prawie usiadł. Teraz to gondola już na pewno idzie pa pa. Jak go położę na kolanach robi to samo.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak. Muszę podtrzymywać, bo głowa dynda i często uderza nosem o mnie. Ale nosimy większość w pionie, bo innej pozycji nie toleruje.

Marijanu
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon też próbuje się podnosić :-D. Głównie w bujaczku bo tam się łapie z 2 stron, ale jak trzymam go za ręce to też :-). Myślałam, że najpierw trzeba opanować obracanie czy coś. A jemu się nie chce :-).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY nasi chłopcy to chyba biologiczne bliźniaki :-) idą równo :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui Leon przed chwilą pierwszy raz obrócił się z brzucha na plecy! Jaka radość przy tym była i jego i moja :-D :-D :-D. Nie mam daleko do Krakowa :-D

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synus nie ma najmniejszej ochoty obracac sie na boczki. Za to tak jak u Was, probuje podnosic sie do siedzenia i zaczal ostatnio bardzo powoli pelzac. Jak probuje go mobilizowac do obracania to sie tak zapiera ze nie masz szans go przewrocic:p

preg.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obracanie na boczki juz opanowane ale na brzuszek jeszcze nie choć widać ze walczy ;) przestała tez obracać się z brzucha na plecki mimo że już jej się to kilka razy udawało.

Jeśli chodzi o noce to u nas tez ostatnio gorzej. Zuzia nie może usnac głębokim snem, jak ja położymy o 20-21 to do 2324 budzi się co 30-60min z płaczem i często zje trochę i idzie spać dalej (choć czasem trzeba ja jeszcze utulic). Natomiast jak juz usnie o 24-1 to śpi do 5-6 wiec spoko ale potem niestety usnie max na godzinkę i od 6.30-7 juz zaczyna dzień :/ wcześniej spala do 8-9 wiec tęsknię za tym czasem. I jak się obudzi to nie chce jeść przez jakąś godzinę conajmniej wiec pewnie już jej zostanie ta wczesna pobudka... oby nie przed 6 ;)

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po kolejnej wizycie u pediatry :-). Leo waży 8,5 kg, sporo zwolnił z przybieraniem. Jako, że wysypka na twarzy nie chce zniknąć po odstawieniu nabiału to Pani dr zasugerowała odstawienie pomidorów i zmianę proszku (przy proszku chyba byłyby zmiany na całym ciele?). Po za tym dziasla bardzo rozpulchnione, możemy się niedługo spodziewać pierwszego zabka :-). Mamy pozwolenie na rozszerzenie diety, chociaż póki Leon nie ma odruchu otwierania ust do łyżeczki to nie widzę sensu mu wpychac. No i przyjęliśmy druga dawkę Rotarixu i pneumokoki. Następna wizyta szczepienia dopiero za miesiąc, uff :-).

A po szczepieniu zasnął w wózku na bite 2h. Ja zmarzlam i zmoklam jak nigdy, ale dziecko się wyspało :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 16:41

Gosia1989 lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    AgaSY wrote:
    Meldujemy się po kolejnej wizycie u pediatry :-). Leo waży 8,5 kg, sporo zwolnił z przybieraniem.

wow spory chłopczyk :) nasi chłopcy urodzili się tego samego dnia z niemalże tą samą wagą i Leo sporo go wyprzedził :) bo mój ostatnio był ważony 4 października i waga pokazała 6,5kg. A dziś rano teściowa została z Tymkiem bo ja musiałam zaprowadzić starszaka do szkoły, po powrocie usłyszałam od niej że Tymcio jest tłusty ... że co?!! Kobita chyba tłustego dziecka nie widziała. Moim zdaniem jest szczuplaczkiem.

A jeśli chodzi o szczepienia to juro się wybieramy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 16:58

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, pierwsza lyzeczka juz za nami :) bardzo smakowala mu marchewka, zjadl 0,5 sloiczka ( wiecej balam sie mu dac). Zloscil sie, ze tak powoli mu daje, ze samo nie leci :) Wszystko bylo w marchewce :) Jutro sprobojemy jeszcze raz :)

.kropka., Marijanu, Malwa86 lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY a możesz mi powiedzieć co znaczy "rozpulchnione" dziąsła? Bo ja serio nie wiem czego się na tych dziąsłach spodziewać :) codziennie zaglądam w paszczę, bo marudzi, gryzie, trze... jak dla mnie to nic tam nie ma, ale może się mylę :)

szatynka nie wiem jak można powiedzieć o dziecku, że jest tłuste :O malutka ta teściowa :D

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ