X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka masz rację z prezentami - u mnie w domu prezenty są raczej skromne, z limitem finansowym ustalanym odgórnie i losowane kto komu co daje. Jest cała zabawa z losowaniem i tajemnicą ;) Mikołajki były zawsze bardzo skromne i symboliczne, a i pod choinką u nas też nie ma szalonego bizancjum.
    Za to u teściów jest jazda na całego i wyścig zbrojeń kto co fajniejszego kupi (droższego). Teraz ograniczyli to chociaż do dzieci, a dorośli też siebie losują i jest skromniej. Za to dzieci dostają od każdego prezent i to zwykle drogi :/ Krępujące jest to, przyznam, ale postanowiłam z tego bezwstydnie skorzystać "zamawiając" u teściów tą droższą matę piankową, bo i tak by kupili coś wielkiego, a nie wiadomo czy sensownego, bo po co nam jakaś droga zabawka czy coś. Też mam dwójkę małych chrześniaków "do opędzenia" i oczekiwania są spore (wyrażone przez dzieci jasno i wprost :D wiec tyle dobrze że wiem co kupić), więc i tak zakładam że na prezenty u rodzin wydamy z mężem ok. 1000 zł, a jeszcze sobie chcemy jakieś upominki wręczyć i Małemu...

zimowa stokrotka, .kropka. lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 24 na allegro są darmowe dostawy do poczakonatow to korzystacie, ja obkupilam już prawie całą rodzinę pod choinkę :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie sanki swoim maluszkom?:-) na Mikołaja chcemy kupić klocki one two squeeze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 12:18

Marcelek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sanki chyba za rok :)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja też się zastanawiałam nad sankami :-). Tylko czy półroczne dziecko, nawet jeśli będzie już siedzieć może w takich jeździć?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii puzzli piankowych fajne i dużo tańsze są z Fisher price. Różne rozmiary.

My Mikołaja nie obchodzimy. Jedynie dzieci w szkole. Na gwiazdkę kupujemy raczej drobne prezenty i staramy się żeby dzieci uczestniczyły w zakupach dla dziadków i innych członków rodziny wymyślając co sprawiłoby im radość. Robimy np. kalendarze dla dziadków ze zdjęciami wnuków albo kubki ze zdjęciami ( np w Empiku można zamówić zrobiony projekt) Każdego roku przygotowujemy tez prezenty dla dzieci z różnych akcji. W zeszłym roku dla dzueci z Ukrainy. Córka wybierała co kupić dla dziewczynki w jej wieku i synek analogicznie. Dokładali się do tych prezentów tez z własnego kieszonkowego. W tym roku robimy prezenty dla dzieci z Syrii. Moje dzieciaki bardzo są tym przejęte każdego roku i do paczki wkładają list od siebie po angielsku. Do tej pory pomagaliśmy im z tłumaczeniem, ale w tym roku córka wzięła to na siebie :-) Powiem szczerze ze bardziej są przejęte robieniem prezentów niż myśleniem co dostaną, co bardzo nas cieszy.

Szaron lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 3 rok kupuje prezent dla dziecka z Findacji One Day, polecam, spełnianie czyichś marzeń jest super! W tym roku roczny Dawidek, który marzył o zestawie farmera dostanie od nas muzyczny traktorek że zwierzakami i drewniane puzzle :-).

U nas też prezenty skromne, liczy się gest, a nie co kto i za ile dostanie :-).

A wgl to u mnie jest biało za oknem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:48

Szaron lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, dziewczyny jesteśmy po chrzcinach. Odciagalismy to w czasie z nadzieją, że Karol się ogarnie trochę ale jakiejś wielkiej poprawy nie widać a mając świadomość, że dziecko im starsze tym bardziej ruchliwe, trudne do okielznania, to zdecydowaliśmy, że robimy teraz, że jakoś damy radę w kościele, bo potem to już z górki. Tragedii nie było ale myślałam, że ręce mi odpadną, bo calutką msze (sume) Synek spędził na rękach. Siedzieć się nie dało, bo był głośny bunt. Spacerowaliśmy więc po kościele a ostatnie dwadzieścia minut spędziliśmy już w "przedsionku", bo tam swobodniej, no i mogłam z nim porozmawiać, pocmokać, poparskać ;) Obiad też bez większych zakłóceń, nawet uciął sobie drzemkę. W domu w porządku- mieliśmy gości przyjezdnych od soboty do poniedziałku. W sumie tego bałam się najbardziej a było miło, mały miał nianie i był bardzo zainteresowany nowymi osobami. Cieszę się, że nie odlozylismy tego na na jakąś nieokreśloną przyszłość, bo jak się okazało nie taki diabeł straszny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 08:54

Rusałka06, Nika8686, pingui lubią tę wiadomość

Marijanu
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu super ze już po bez problemów. My tez trzymaliśmy syna cała msze na rękach. Miał 4,5mca.
    Teraz tak sie rozkręca ruchowo i mowa piszczy i gada ze byłoby ciężko.

Te jego koszmary brak apetytu i lek separacyjny okazał się kolejnym skokiem 22-26 tydzień jak w pysk strzelił. Tzw relacje.

Pozdrawiam Mamuśki prezentów na Swieta jeszcze nie mam i pomysłów brak :(

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• pingui Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Kurczę nie wiem co się dzieje ale mój syn od ponad tygodnia przewraca się w nocy na prawy bok i następnie ładuje na brzuchu z twarzą w materacu. Niby ma dostęp powietrza ale nie mam 100% pewności ze się nie udusi. Wciąż wstaje i sprawdzam jak śpi. Nie mam czujnika oddechu. Męczące to i zastanawiające w dodatku ma chyba złe sny i 2-3 razy w nocy płacze przez sen. Nie wiem jak mu pomoc oprócz tego ze zwykle nad ranem ładuje w łóżku rodziców.

Spokojnie. Nasz Julek śpi tylko na brzuchu od kiedy skończył 2 miesiące. Jeśli dziecko jest zdrowe, bez leków uspakajających itp to nic mu nie będzie. Spanie na brzuszku jest zdrowe dla malucha. Teraz zdarza mu się przez sen przekręcić na plecki i wtedy budzi się z płaczem, bo na pleckach nie lubi spać.

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ostatnia zabawa: rozebranie do pampersa i zabawa super mięciutkim kocykiem. Normalnie piszczy cały czas z radości. Widać ze lubi taki delikatny dotyk na całym ciałku.

Nika8686 lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Troszkę nas nie bylo, wiec postanowiłam dać znac co u nas słychać , mam nadzieje ze nas pamietacie:) widze ze tematy swiateczne wiec witamy sie ze swiateczna profilowka.
    U nas ogólnie jest dobrze i bylo by jeszcze lepiej gdyby Staś ladnie przybiera a on poprostu zwolnil nie jeszcze nam troszkę do 7 kg brakuje. Ogólnie ladnie przybrał bo potroil swój masę urodzeniowa w pierwszym półroczu no ale mogl by lepiej. Juz duzo umie, ladnie sie turla na boki z pleckow na brzuszek i odwrotnie, zaczyna dźwigać glowie jak leży,bardzo ladnie sie bawi i wogole jest spokojnym energicznym dzieckiem, czasem ma tyle energii ze hoho a noce to różnie ale nie przesypia budzi sie min 2 razy. Do siadania sie jeszcze nie rwie i do raczkowania tez nie.....

pingui lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal się karmimy piersią do tego kaszka 2 razy dziennie obiadek i deserek, coraz lepiej je i mam nadzieje ze ruszy z waga :)

pingui lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze Wam podziekowac bo zainspirowana Waszymi ostatnimi wpisami postanowilam tez wlaczyc sie w tym roku do jakiejs akcji. Na one day nie ma juz marzen do spelnienia wiec zglosilismy sie z przyjaciolmi do zrobienia Szlachetnej paczki

pingui lubi tę wiadomość

preg.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralismy rodzine i teraz tylko kompletowac potrzebne rzeczy. Dostalam dzieki temu kopa pozytywnej energii!:):)

pingui lubi tę wiadomość

preg.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline super ze się odezwałaś i cieszę się że Stas zdrowo rośnie. Pisz częściej :-)

caroline29 lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 to super :) pamiętam jak zaglądałam do Was żwby poczytać Twoje wpisy jak straszyli mnie przedwczesnym porodem. A tak czy siak poleciało miesiąc wcześniej niż powinno :)
    Jej. Lubie takie inicjatywy charytatywne, ale niestety fo szlachetnej paczki mam uraz. Znam ludzi którzy współpracowali i znam rodziny które akurat w ich przypadku bezczelnie czerpały korzyści. "Bo mogą i tyle". Mam nadzieje jednak że dzięki tym inicjatywą pomoc trafia też do tych najbardziej potrzebujących. Choć oni zazwyczaj nie proszą o pomoc i przez to jej nie otrzymują :(

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia czekam na kubeczek doidy. Polecony priorytet i nadal nie ma... paczka chyba zaginęła :/ sprzedawca mi podniósł dziś ciśnienie bo zadzwonił, że jak nie dojdzie do 30.11 to złoży reklamacje, rozpatrzenie to 30 dni i dopiero wtedy ponowna wysyłka lub zwrot. Eh, ja to mam szczęście. Chyba pójdę i stacjonarnie gdzieś kupię

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Smyku stacjonarnie za 30 zł :-). Od razu załapał jak się chwyta i co się z tym robi. Ale jak nalalam kilka ml wody to był zdziwiony :-D ale wypił :-D

Malwa86, .kropka. lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY a ja chciałam sobie zaoszczędzić chodzenia, bo do najbliższego smyka to muszę dojechać 15km, nie chciałam małej ciągać po sklepach i mam za swoje :D

od 2 dni gotuję młodej "zupę jarzynową" włoszczyznę z mrożonki na parze, później wydłubuję por (sprawdzamy warzywa po kolei, najpierw była marchewka, marchewka+pietruszka, teraz z selerem, por dodamy za kilka dni) i do blendera. Wcina aż się uszy trzęsą :D Chyba jak już ten por przetestujemy to wejdziemy w owoce. Wiecie może jakie owoce są najbezpieczniejsze dla alergików, na początek wiadomo jabłko a później?

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ