X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka masz rację z prezentami - u mnie w domu prezenty są raczej skromne, z limitem finansowym ustalanym odgórnie i losowane kto komu co daje. Jest cała zabawa z losowaniem i tajemnicą ;) Mikołajki były zawsze bardzo skromne i symboliczne, a i pod choinką u nas też nie ma szalonego bizancjum.
    Za to u teściów jest jazda na całego i wyścig zbrojeń kto co fajniejszego kupi (droższego). Teraz ograniczyli to chociaż do dzieci, a dorośli też siebie losują i jest skromniej. Za to dzieci dostają od każdego prezent i to zwykle drogi :/ Krępujące jest to, przyznam, ale postanowiłam z tego bezwstydnie skorzystać "zamawiając" u teściów tą droższą matę piankową, bo i tak by kupili coś wielkiego, a nie wiadomo czy sensownego, bo po co nam jakaś droga zabawka czy coś. Też mam dwójkę małych chrześniaków "do opędzenia" i oczekiwania są spore (wyrażone przez dzieci jasno i wprost :D wiec tyle dobrze że wiem co kupić), więc i tak zakładam że na prezenty u rodzin wydamy z mężem ok. 1000 zł, a jeszcze sobie chcemy jakieś upominki wręczyć i Małemu...

zimowa stokrotka, .kropka. lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 24 na allegro są darmowe dostawy do poczakonatow to korzystacie, ja obkupilam już prawie całą rodzinę pod choinkę :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie sanki swoim maluszkom?:-) na Mikołaja chcemy kupić klocki one two squeeze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 12:18

Marcelek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sanki chyba za rok :)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja też się zastanawiałam nad sankami :-). Tylko czy półroczne dziecko, nawet jeśli będzie już siedzieć może w takich jeździć?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii puzzli piankowych fajne i dużo tańsze są z Fisher price. Różne rozmiary.

My Mikołaja nie obchodzimy. Jedynie dzieci w szkole. Na gwiazdkę kupujemy raczej drobne prezenty i staramy się żeby dzieci uczestniczyły w zakupach dla dziadków i innych członków rodziny wymyślając co sprawiłoby im radość. Robimy np. kalendarze dla dziadków ze zdjęciami wnuków albo kubki ze zdjęciami ( np w Empiku można zamówić zrobiony projekt) Każdego roku przygotowujemy tez prezenty dla dzieci z różnych akcji. W zeszłym roku dla dzueci z Ukrainy. Córka wybierała co kupić dla dziewczynki w jej wieku i synek analogicznie. Dokładali się do tych prezentów tez z własnego kieszonkowego. W tym roku robimy prezenty dla dzieci z Syrii. Moje dzieciaki bardzo są tym przejęte każdego roku i do paczki wkładają list od siebie po angielsku. Do tej pory pomagaliśmy im z tłumaczeniem, ale w tym roku córka wzięła to na siebie :-) Powiem szczerze ze bardziej są przejęte robieniem prezentów niż myśleniem co dostaną, co bardzo nas cieszy.

Szaron lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 3 rok kupuje prezent dla dziecka z Findacji One Day, polecam, spełnianie czyichś marzeń jest super! W tym roku roczny Dawidek, który marzył o zestawie farmera dostanie od nas muzyczny traktorek że zwierzakami i drewniane puzzle :-).

U nas też prezenty skromne, liczy się gest, a nie co kto i za ile dostanie :-).

A wgl to u mnie jest biało za oknem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:48

Szaron lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, dziewczyny jesteśmy po chrzcinach. Odciagalismy to w czasie z nadzieją, że Karol się ogarnie trochę ale jakiejś wielkiej poprawy nie widać a mając świadomość, że dziecko im starsze tym bardziej ruchliwe, trudne do okielznania, to zdecydowaliśmy, że robimy teraz, że jakoś damy radę w kościele, bo potem to już z górki. Tragedii nie było ale myślałam, że ręce mi odpadną, bo calutką msze (sume) Synek spędził na rękach. Siedzieć się nie dało, bo był głośny bunt. Spacerowaliśmy więc po kościele a ostatnie dwadzieścia minut spędziliśmy już w "przedsionku", bo tam swobodniej, no i mogłam z nim porozmawiać, pocmokać, poparskać ;) Obiad też bez większych zakłóceń, nawet uciął sobie drzemkę. W domu w porządku- mieliśmy gości przyjezdnych od soboty do poniedziałku. W sumie tego bałam się najbardziej a było miło, mały miał nianie i był bardzo zainteresowany nowymi osobami. Cieszę się, że nie odlozylismy tego na na jakąś nieokreśloną przyszłość, bo jak się okazało nie taki diabeł straszny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 08:54

Rusałka06, Nika8686, pingui lubią tę wiadomość

Marijanu
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu super ze już po bez problemów. My tez trzymaliśmy syna cała msze na rękach. Miał 4,5mca.
    Teraz tak sie rozkręca ruchowo i mowa piszczy i gada ze byłoby ciężko.

Te jego koszmary brak apetytu i lek separacyjny okazał się kolejnym skokiem 22-26 tydzień jak w pysk strzelił. Tzw relacje.

Pozdrawiam Mamuśki prezentów na Swieta jeszcze nie mam i pomysłów brak :(

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• pingui Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Kurczę nie wiem co się dzieje ale mój syn od ponad tygodnia przewraca się w nocy na prawy bok i następnie ładuje na brzuchu z twarzą w materacu. Niby ma dostęp powietrza ale nie mam 100% pewności ze się nie udusi. Wciąż wstaje i sprawdzam jak śpi. Nie mam czujnika oddechu. Męczące to i zastanawiające w dodatku ma chyba złe sny i 2-3 razy w nocy płacze przez sen. Nie wiem jak mu pomoc oprócz tego ze zwykle nad ranem ładuje w łóżku rodziców.

Spokojnie. Nasz Julek śpi tylko na brzuchu od kiedy skończył 2 miesiące. Jeśli dziecko jest zdrowe, bez leków uspakajających itp to nic mu nie będzie. Spanie na brzuszku jest zdrowe dla malucha. Teraz zdarza mu się przez sen przekręcić na plecki i wtedy budzi się z płaczem, bo na pleckach nie lubi spać.

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ostatnia zabawa: rozebranie do pampersa i zabawa super mięciutkim kocykiem. Normalnie piszczy cały czas z radości. Widać ze lubi taki delikatny dotyk na całym ciałku.

Nika8686 lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Troszkę nas nie bylo, wiec postanowiłam dać znac co u nas słychać , mam nadzieje ze nas pamietacie:) widze ze tematy swiateczne wiec witamy sie ze swiateczna profilowka.
    U nas ogólnie jest dobrze i bylo by jeszcze lepiej gdyby Staś ladnie przybiera a on poprostu zwolnil nie jeszcze nam troszkę do 7 kg brakuje. Ogólnie ladnie przybrał bo potroil swój masę urodzeniowa w pierwszym półroczu no ale mogl by lepiej. Juz duzo umie, ladnie sie turla na boki z pleckow na brzuszek i odwrotnie, zaczyna dźwigać glowie jak leży,bardzo ladnie sie bawi i wogole jest spokojnym energicznym dzieckiem, czasem ma tyle energii ze hoho a noce to różnie ale nie przesypia budzi sie min 2 razy. Do siadania sie jeszcze nie rwie i do raczkowania tez nie.....

pingui lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal się karmimy piersią do tego kaszka 2 razy dziennie obiadek i deserek, coraz lepiej je i mam nadzieje ze ruszy z waga :)

pingui lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze Wam podziekowac bo zainspirowana Waszymi ostatnimi wpisami postanowilam tez wlaczyc sie w tym roku do jakiejs akcji. Na one day nie ma juz marzen do spelnienia wiec zglosilismy sie z przyjaciolmi do zrobienia Szlachetnej paczki

pingui lubi tę wiadomość

preg.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralismy rodzine i teraz tylko kompletowac potrzebne rzeczy. Dostalam dzieki temu kopa pozytywnej energii!:):)

pingui lubi tę wiadomość

preg.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline super ze się odezwałaś i cieszę się że Stas zdrowo rośnie. Pisz częściej :-)

caroline29 lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 to super :) pamiętam jak zaglądałam do Was żwby poczytać Twoje wpisy jak straszyli mnie przedwczesnym porodem. A tak czy siak poleciało miesiąc wcześniej niż powinno :)
    Jej. Lubie takie inicjatywy charytatywne, ale niestety fo szlachetnej paczki mam uraz. Znam ludzi którzy współpracowali i znam rodziny które akurat w ich przypadku bezczelnie czerpały korzyści. "Bo mogą i tyle". Mam nadzieje jednak że dzięki tym inicjatywą pomoc trafia też do tych najbardziej potrzebujących. Choć oni zazwyczaj nie proszą o pomoc i przez to jej nie otrzymują :(

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia czekam na kubeczek doidy. Polecony priorytet i nadal nie ma... paczka chyba zaginęła :/ sprzedawca mi podniósł dziś ciśnienie bo zadzwonił, że jak nie dojdzie do 30.11 to złoży reklamacje, rozpatrzenie to 30 dni i dopiero wtedy ponowna wysyłka lub zwrot. Eh, ja to mam szczęście. Chyba pójdę i stacjonarnie gdzieś kupię

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Smyku stacjonarnie za 30 zł :-). Od razu załapał jak się chwyta i co się z tym robi. Ale jak nalalam kilka ml wody to był zdziwiony :-D ale wypił :-D

Malwa86, .kropka. lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY a ja chciałam sobie zaoszczędzić chodzenia, bo do najbliższego smyka to muszę dojechać 15km, nie chciałam małej ciągać po sklepach i mam za swoje :D

od 2 dni gotuję młodej "zupę jarzynową" włoszczyznę z mrożonki na parze, później wydłubuję por (sprawdzamy warzywa po kolei, najpierw była marchewka, marchewka+pietruszka, teraz z selerem, por dodamy za kilka dni) i do blendera. Wcina aż się uszy trzęsą :D Chyba jak już ten por przetestujemy to wejdziemy w owoce. Wiecie może jakie owoce są najbezpieczniejsze dla alergików, na początek wiadomo jabłko a później?

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ