Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaSY a dlaczego? Coś mi się kojarzy, że przy alergii na białko mleka krowiego jakiegoś mięsa się nie podaje, to o to chodzi? Będę musiała temat zgłębić bo u nas jest alergia
właśnie przyszedł do nas doidy cup (po prawie 2 tygodniach paczka na poczcie się odnalazła hurra ). Z piciem szału nie ma (pięknie bulgocze buzią w wodzie i się cieszy, że wszystko po brodzie cieknie) ale będziemy trenować, mam nadzieję że załapie -
Kropka dokładnie. Przy skaze białkowej nic oprócz nabiału nie podaje się też wołowiny i cielęciny .
No widzisz, w końcu! Leonowi mega radość sprawia ten kubek, też się smieje i pluje ale polykaMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnypingui z tą kaczką i gęsią to mnie teraz zaskoczyłaś żyłam w przekonaniu, że to drób i że drób nie jest mięsem czerwonym ale to pewnie dlatego, że kaczek i gęsi u mnie w domu się nie je.
i dzięki za info z tym wykluczaniem wołowiny również nie jemy (nie lubimy), więc bez większego żalu wykluczymy ją córce z diety z jajkami jeszcze nie wiemy, mam nadzieję że będą ok - ale też warto wiedzieć, że w razie czego kurczaka trzeba będzie wywalić -
nick nieaktualnya przepiórcze to też samo żółtko? gdzieś tam rzuciło mi się w oczy, że żółtko daje się po skończeniu 6mc, więc to już niebawem tylko też w jednym miejscu piszą żeby gotować jajko na twardo i wyjąć żółtko, w innym, że na twardo jest ciężkostrawne i lepiej na pół twardo (żółtko płynne) a jeszcze gdzieś indziej przeczytałam żeby oddzielić surowe żółtko, sparzyć i dodać takie surowe do zupki jak Wy będziecie robiły?