X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron mój syn gotowanych przeze mnie zupek nie chce jeść za to słoiczki gerbera i Hipp wcina aż mu się uszy trzęsą. Ostatnio 190 ml na obiad i jeszcze mu mało. Może tez spróbuj u nas np pasternak Hipp i dynia to był hit.

Szampańskiej zabawy i pomyślności w Nowym Roku Mamuśki!!! :)

Szaron lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• pingui Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marchewka jest blee. Słoiki smakują ale daję głównie z Hipp’a i Bobovity bo w Gerberze wszędzie marchew i poza tym nie podchodzą mu. Pół na pół jemy słoiki i gotowane. Ze słoików na początek u nas najbardziej podeszła dynia z ziemniakami. Pieprzu jeszcze nie dawałam. Narazie bazylia, koperek, pietruszka.

No i niech kolejny rok dla wszystkich będzie jeszcze lepszy niż ten :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 21:59

atdci09ktbgklgiz.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bazujemy na Bobovicie. Najbardziej chyba podchodzi mu wszystko co ma marchewkę i dynie. Marchew to nawet gotowana w postaci słupków mu nieźle podeszła.
    Dzisiaj dostał mój mix czyli jogurt z bananem. Wsadziłam mu do wielorazowej saszetki i wtrynił 170, a liczyłam że to czego nie zje zmieszam mu z mlekiem.

Szczęśliwego Nowego i niech nam przyniesie dużo radości :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowym Roku! W końcu wszystkie święta za nami, można wrócić do szarej rzeczywistości :-D. Co nowego? :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez witamy się w nowym roku. Mąż wybył do pracy, dzieci do szkoły i jakoś tak cicho się zrobiło w domu, że aż dziwnie.

Mały lepiej śpi i do jedzenia czegoś poza piersią nabrał większej ochoty, No i buzia mu się zamyka tylko jak śpi. Poza tym cały cas mamama, tatata, bababa, dadada i kombinacje tych sylab :-) Nadal ciągła pogoń za kotem :-) i to chyba najsilniej go motywuje do poruszana się, a w wózku/foteliku zabawa w rzucanie i podawanie, a poza tym ciągnie za włosy każdego kogo się tylko da ;-/ ja muszę mieć cały czas związane bo bym już łysa była :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:21

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc sylwestrowa taka sobie, bo Młody niestety się zbudził na fajerwerki i przepłakał bite pół godziny ich trwania. Mieszkamy w miarę w centrum miasta, więc tu wszyscy wyłażą strzelać... :(

Z jedzeniem lepiej jak dałam obgotowane i podpieczone słupki marchwi i ziemniaka, z odrobiną masła klarowanego i majeranku. Wiele do brzucha nie trafiło, ale sam brał i wkładał sobie do buzi. Popijał ładnie wodą, także w jutrzejszej kupie zobaczymy co faktycznie zjadł ;) Ale wyglądało to duuużo lepiej niż karmienie zupką łyżką, gdzie pluł, prychał i wykrzywiało go ze wstrętu.
    Dziś też przyjdą warzywa z Hipp w słoiczkach, zobaczymy jak ichnią marchew z ziemniakiem polubi...

U nas też sporo gadania, tzn mamamama, bababa, dadada itp. Najczęściej po obudzeniu leży w łóżeczku i do siebie gada z kwadrans.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron a masło klarowanie nie jest z mleka?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłuszcze rzadko uczulają. W klarowanym maśle nie powinno być już mleka. Ja do zupki daję czasem masło, czasem oliwę, czasem olej rzepakowy a czasem lniany ale po ugotowaniu, na „zimno”.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarowane masło jest praktycznie pozbawione białka, a to ono uczula w naszym przypadku.

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fajerwerki przespane

Przypominam, że w styczniu obchodzimy pierwszy dzień babci i dziadka ;) ja już powoli myślę nad laurkami z odcisnietymi rączkami/stópkami :D

• pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fajerwerki tez przespane. Profilaktycznie podkręciłam głośność szumisia i puściłam mu :-) chwilę przed północą

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon też przespal północ. Aż się zdziwił bo strzelali potężnie. 20 po polnocy na śpiocha go nakarmilam i dał pospać 4h :-D.

Kropka super pomysł! Też już zaczęłam myśleć i chciałam nawet uszyc tulipany, ale laurki chyba są lepsze :-D

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas dziś pierwszy od dawna dzień caly w domu, bo powietrze syfiaste. I mam dość :) Jednak ten 2-3 godzinny spacer, gdy Młody śpi, a ja łażę słuchając audiobooków to czas dla mnie. A nie ciągłe zabawianie, noszenie, podrzucanie, karmienie, a i tak wszystko źle ;) Dziś dał też popis bo ciągle zęby dokuczają. I nijak nie daje sobie posmarować żelem na ząbkowanie.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron ja owijam palec w pieluszke i nakładam żel pół cm od końca. Wpycham w dzioba i nie ma zmiluj :-D. 1 jedyneczka już kilka mm nad dziaslem, a druga właśnie wychodzi :-).

.kropka., Szaron lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nie ma ani jednego zabka :) Nie mowi jeszcze mama, tata tylko am (jak chce jesc), acha i ej a tak to po swojemu aguuu i itp :)
    W sylwestra akurat obudzil sie na pokaz, popatrzyl zdezorientowany co sie dzieje, dostal butle, chwile posiedzial z nami i poszedl sapac. Obudzil sie dopiero po 9 rano wiec noc moge zaliczyc do udanych :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Janko obudził się 2 minuty przed północą. Najpierw przystąpiła go do okna żeby popatrzył ale tak się wyrywał do światełek że ubrałam go w kombinezon i na balkon lekko się wychyliłam to patrzył jak zauroczony, a tak się śmiał że aż w szoku byłam. U nas chyba idą górne teraz. Marudzi, wpycha najchętniej pieluche do dzioba i memła. My się śmiejemy że woła mama jak płacze :p takie dziwne sylaby wtedy krzyczy. A takto gada i pluje po swojemu, ale buzię ciężko mu zamknąć. :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nie jest jeszcze świadome mama czy tata tylko powtarzanie sylab. Czasem cały dzień np. dadada tylko z różną intonacją, a mama tez najczęściej jak się złości :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui, nie, nie byliśmy u psychologa a to może dobry pomysł, chociaż od kilku dni jest jakby spokojniej. Zaczęłam go tak sumiennie obserwować i wychodZi mi z tego, że jak tylko zaczyna kopać, wściekać się i podniosę go do góry, to jest albo paw albo mocne odbicie z jedzeniem do gardła, więc ten niepokój jest najwyraźniej spowodowany brzuszkiem.
    Noc Sylwestrowa u nas względna. Ognie sztuczne obudZiły małego i przez bite piętnaście minut oglądał fajerwerki przez okno jak zaczarowany. A co się namrugał!!! Zasnął po tych atrakcjach dość szybko a o czwartej standardowo pobudka. Jeśli chodzi o gadanie, to u nas jest szał na "bla, bla, bla, bla". Od czasu do czasu uuuu, uuuu, uuuu". A wczoraj byliśmy u pediatry na kontroli i wreszcie magiczne dla nas siedem kg, zostało przekroczone. Kapke dosłownie bo mam 7075, no ale zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 08:52

Szaron, AgaSY, .kropka. lubią tę wiadomość

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry fajnie ze sie odezwałaś :-) i że u Was wszystko dobrze.

Dziewczyny jak przygotowujecie ryby dla maluchów? Macie jakieś smaczne przepisy?
    Dziś Mały po obiadku wyssał 3 cząstki pomarańcza. Oj jak mu smakowało.
    Ja owoce podaje na surowo i raczej każde osobno, No chyba że ze słoiczka to wrtedy mix-y, byle gruszki nie było bo buzia się zamyka od razu. Jemy jabko, banana, melona, pomarańcze i nawet ostatnio wyciśnięty sok z granata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:38

Adry lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ostatnio problem z Marcelkiem. Przed Wigilia dostał katar i kaszel do teraz jeszcze troszkę ma. Przez to noce są tragiczne. Budzi się co godzinę wyrzuca smoczka i jedyne co chce to pić. Daję mu rozrobionego Bobofruta z wodą zassie się i śpi dalej i tak co 1-2h. Co to może być? Bo nos już czysty i oddycha ładnie. Jestem wykończona :-(

Marcelek <3
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ