X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron mój syn gotowanych przeze mnie zupek nie chce jeść za to słoiczki gerbera i Hipp wcina aż mu się uszy trzęsą. Ostatnio 190 ml na obiad i jeszcze mu mało. Może tez spróbuj u nas np pasternak Hipp i dynia to był hit.

Szampańskiej zabawy i pomyślności w Nowym Roku Mamuśki!!! :)

Szaron lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• pingui Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marchewka jest blee. Słoiki smakują ale daję głównie z Hipp’a i Bobovity bo w Gerberze wszędzie marchew i poza tym nie podchodzą mu. Pół na pół jemy słoiki i gotowane. Ze słoików na początek u nas najbardziej podeszła dynia z ziemniakami. Pieprzu jeszcze nie dawałam. Narazie bazylia, koperek, pietruszka.

No i niech kolejny rok dla wszystkich będzie jeszcze lepszy niż ten :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 21:59

atdci09ktbgklgiz.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bazujemy na Bobovicie. Najbardziej chyba podchodzi mu wszystko co ma marchewkę i dynie. Marchew to nawet gotowana w postaci słupków mu nieźle podeszła.
    Dzisiaj dostał mój mix czyli jogurt z bananem. Wsadziłam mu do wielorazowej saszetki i wtrynił 170, a liczyłam że to czego nie zje zmieszam mu z mlekiem.

Szczęśliwego Nowego i niech nam przyniesie dużo radości :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowym Roku! W końcu wszystkie święta za nami, można wrócić do szarej rzeczywistości :-D. Co nowego? :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez witamy się w nowym roku. Mąż wybył do pracy, dzieci do szkoły i jakoś tak cicho się zrobiło w domu, że aż dziwnie.

Mały lepiej śpi i do jedzenia czegoś poza piersią nabrał większej ochoty, No i buzia mu się zamyka tylko jak śpi. Poza tym cały cas mamama, tatata, bababa, dadada i kombinacje tych sylab :-) Nadal ciągła pogoń za kotem :-) i to chyba najsilniej go motywuje do poruszana się, a w wózku/foteliku zabawa w rzucanie i podawanie, a poza tym ciągnie za włosy każdego kogo się tylko da ;-/ ja muszę mieć cały czas związane bo bym już łysa była :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:21

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc sylwestrowa taka sobie, bo Młody niestety się zbudził na fajerwerki i przepłakał bite pół godziny ich trwania. Mieszkamy w miarę w centrum miasta, więc tu wszyscy wyłażą strzelać... :(

Z jedzeniem lepiej jak dałam obgotowane i podpieczone słupki marchwi i ziemniaka, z odrobiną masła klarowanego i majeranku. Wiele do brzucha nie trafiło, ale sam brał i wkładał sobie do buzi. Popijał ładnie wodą, także w jutrzejszej kupie zobaczymy co faktycznie zjadł ;) Ale wyglądało to duuużo lepiej niż karmienie zupką łyżką, gdzie pluł, prychał i wykrzywiało go ze wstrętu.
    Dziś też przyjdą warzywa z Hipp w słoiczkach, zobaczymy jak ichnią marchew z ziemniakiem polubi...

U nas też sporo gadania, tzn mamamama, bababa, dadada itp. Najczęściej po obudzeniu leży w łóżeczku i do siebie gada z kwadrans.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron a masło klarowanie nie jest z mleka?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłuszcze rzadko uczulają. W klarowanym maśle nie powinno być już mleka. Ja do zupki daję czasem masło, czasem oliwę, czasem olej rzepakowy a czasem lniany ale po ugotowaniu, na „zimno”.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarowane masło jest praktycznie pozbawione białka, a to ono uczula w naszym przypadku.

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fajerwerki przespane

Przypominam, że w styczniu obchodzimy pierwszy dzień babci i dziadka ;) ja już powoli myślę nad laurkami z odcisnietymi rączkami/stópkami :D

• pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fajerwerki tez przespane. Profilaktycznie podkręciłam głośność szumisia i puściłam mu :-) chwilę przed północą

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon też przespal północ. Aż się zdziwił bo strzelali potężnie. 20 po polnocy na śpiocha go nakarmilam i dał pospać 4h :-D.

Kropka super pomysł! Też już zaczęłam myśleć i chciałam nawet uszyc tulipany, ale laurki chyba są lepsze :-D

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas dziś pierwszy od dawna dzień caly w domu, bo powietrze syfiaste. I mam dość :) Jednak ten 2-3 godzinny spacer, gdy Młody śpi, a ja łażę słuchając audiobooków to czas dla mnie. A nie ciągłe zabawianie, noszenie, podrzucanie, karmienie, a i tak wszystko źle ;) Dziś dał też popis bo ciągle zęby dokuczają. I nijak nie daje sobie posmarować żelem na ząbkowanie.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron ja owijam palec w pieluszke i nakładam żel pół cm od końca. Wpycham w dzioba i nie ma zmiluj :-D. 1 jedyneczka już kilka mm nad dziaslem, a druga właśnie wychodzi :-).

.kropka., Szaron lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nie ma ani jednego zabka :) Nie mowi jeszcze mama, tata tylko am (jak chce jesc), acha i ej a tak to po swojemu aguuu i itp :)
    W sylwestra akurat obudzil sie na pokaz, popatrzyl zdezorientowany co sie dzieje, dostal butle, chwile posiedzial z nami i poszedl sapac. Obudzil sie dopiero po 9 rano wiec noc moge zaliczyc do udanych :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Janko obudził się 2 minuty przed północą. Najpierw przystąpiła go do okna żeby popatrzył ale tak się wyrywał do światełek że ubrałam go w kombinezon i na balkon lekko się wychyliłam to patrzył jak zauroczony, a tak się śmiał że aż w szoku byłam. U nas chyba idą górne teraz. Marudzi, wpycha najchętniej pieluche do dzioba i memła. My się śmiejemy że woła mama jak płacze :p takie dziwne sylaby wtedy krzyczy. A takto gada i pluje po swojemu, ale buzię ciężko mu zamknąć. :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nie jest jeszcze świadome mama czy tata tylko powtarzanie sylab. Czasem cały dzień np. dadada tylko z różną intonacją, a mama tez najczęściej jak się złości :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui, nie, nie byliśmy u psychologa a to może dobry pomysł, chociaż od kilku dni jest jakby spokojniej. Zaczęłam go tak sumiennie obserwować i wychodZi mi z tego, że jak tylko zaczyna kopać, wściekać się i podniosę go do góry, to jest albo paw albo mocne odbicie z jedzeniem do gardła, więc ten niepokój jest najwyraźniej spowodowany brzuszkiem.
    Noc Sylwestrowa u nas względna. Ognie sztuczne obudZiły małego i przez bite piętnaście minut oglądał fajerwerki przez okno jak zaczarowany. A co się namrugał!!! Zasnął po tych atrakcjach dość szybko a o czwartej standardowo pobudka. Jeśli chodzi o gadanie, to u nas jest szał na "bla, bla, bla, bla". Od czasu do czasu uuuu, uuuu, uuuu". A wczoraj byliśmy u pediatry na kontroli i wreszcie magiczne dla nas siedem kg, zostało przekroczone. Kapke dosłownie bo mam 7075, no ale zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 08:52

Szaron, AgaSY, .kropka. lubią tę wiadomość

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry fajnie ze sie odezwałaś :-) i że u Was wszystko dobrze.

Dziewczyny jak przygotowujecie ryby dla maluchów? Macie jakieś smaczne przepisy?
    Dziś Mały po obiadku wyssał 3 cząstki pomarańcza. Oj jak mu smakowało.
    Ja owoce podaje na surowo i raczej każde osobno, No chyba że ze słoiczka to wrtedy mix-y, byle gruszki nie było bo buzia się zamyka od razu. Jemy jabko, banana, melona, pomarańcze i nawet ostatnio wyciśnięty sok z granata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:38

Adry lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ostatnio problem z Marcelkiem. Przed Wigilia dostał katar i kaszel do teraz jeszcze troszkę ma. Przez to noce są tragiczne. Budzi się co godzinę wyrzuca smoczka i jedyne co chce to pić. Daję mu rozrobionego Bobofruta z wodą zassie się i śpi dalej i tak co 1-2h. Co to może być? Bo nos już czysty i oddycha ładnie. Jestem wykończona :-(

Marcelek <3
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ