X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek mamy 2w1, jest duży i dobrze amortyzowany - coletto. U nas same drogi gruntowe z milionem dziur i daje radę :)

Mama30+ lubi tę wiadomość

• Szaron Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama30+ wrote:
    Czy któraś z Was może polecić jakiś fajny, dobrze amortyzowany wózek spacerowy??? Siedzę, grzebię w necie i jest tego tyle, ze człowiek głupieje. Trzecie dziecko wożę w tym samym wózku (tzn.ten sam stelaż, tylko oczywiście zmieniam gondolę na siedzisko ;)), już mam dość bo jest wielki i ciężki, skrzypi i już się rozklekotał.

Też ostatnio się interesuję tym tematem, bo mam wózek używany i też poskrzypuje, cieżki jest i chciałabym spacerówkę.
    Riserczowałam ;) troszkę, popytałam koleżanek i na prowadzenie się wysunął City Jogger Mini GT (składa się jednym ruchem na płasko, szybki, skrętny, mega wygodny i siedzenie rozkłada się do pozycji poziomej)
    574fe03363aa8_1959370-baby-jogger-city-mini-gt-us-single-stroller-sand-stone-silo-angle-02-560x560.jpg

Ewentualnie troszkę bardziej pancerny i z amortyzacją na przednie koło City Elite:
    babyjogger-city-elite-stroller-grey.jpg

Na marzec planuję kupno albo jednego, albo drugiego. Sporo spacerujemy też po leśnych drogach i wertepach, także amortyzowana trójkołówka, którą w dodatku bez problemu spakujemy na wakacje samolotem będzie akurat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:00

Mama30+ lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Mama30+ Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi!
    Szukam wózka lekkiego, niezbyt szerokiego, na pompowanych kołach i z amortyzacją. I juz widzę, ze taki nie istnieje :) Jak lekki, to wiadomo, koła z pianki, albo brak amortyzacji, albon znowu wszystko super, ale szeroki na ponad 60 cm. Bardzo mi się podoba Joie litetrax 4 air, ale ma niskie oparcie i większe dziecko nie ma pidparcia pod głową. Inne typy to Babyactive sport q, Gazelle Prampol i ewent. Valco baby snap 4.
    Tak czy inaczej muszę wybrać się do stacjonarnego sklepu i pooglądać. Teraz mam navingtona galeon, 2w1, jest ogromny, ale super miękki. Wyjechaliśmy nim w zimie na 1200m, jeździliśmy wzdłuż wyschniętego strumyka po kamolach i dał radę. Ale jest już baaardzo wysłużony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron dzięki za Fitness Blender :) odpaliłam 5 dniowy fat burn challenge i dałam radę 19 min... się rozleniwiłam i rozpasłam przez tę ciążę, długa droga przede mną :P fajnie się z nimi ćwiczy i pot leje się po tyłku :D

Szaron lubi tę wiadomość

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wypróbuję ten fitness blender tylko najpierw muszę coś zrobić z problemem który się zaczął od wczoraj. Zuzia nauczyła się obracać na brzuch przez prawe ramię i choć mega się ciesze bo od 2 miesięcy ćwiczyłam z nią te obroty (bo umiała tylko przez lewe) to wrócił problem obracania się na brzuch w nocy. Z jednej strony ma barierę ale jak się nauczyła teraz przez prawe ramię obraca to cała noc nie spałam bo ona 20 min snu i hops na brzuch i rozbudzona. Jak ja kładę od razu spać na brzuchu to po chwili wstaje na rękach kręci głową i to samo. Dziś rano znowu drzemka 20 min, na brzuch i płacz. Nie wiem co robić. Ledwo żyje a boje się jej jakieś barykady z ręczników budować bo ona się tak wierci w nocy ze nie chce stwarzać zagrożeń na jej torze...

I jeszcze mąż w delegacji wiec sama zostałam na polu walki. Po takiej niepzespanej nocy cała moja cierpliwość poszła w.las... zwłaszcza że zuzia tez nie wyspana i marudzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 10:45

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie większe dzieciaczki to przy zakupie spacerówki zwróćcie uwagę na wysokość siedziska, bo niestety często jest ono niskie i jeśli dziecko zaśnie to nie ma jak go położyć, bo głowa zwisa. Dlatego śpią te dzieci takie pokręcone. Duża ilość spacerówek jest do 15 kg.

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka u nas ten sam problem tylko odwrotnie. Julek śpi na brzuchu i przez sen obraca się na plecy i tez się tym wybudza. Myślę że to samo minie z czasem. Nie ma co szmat pakować do łóżeczka.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kiedy :( jak się nauczyła przez lewe ramię obracac to tydzień nie spaliśmy zanim nie wymylilismy żeby ją przy krawędzi łóżeczka kłaść. ..

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza obraca się głową i stopami do szczebelków, łóżeczko mamy szerokie na 70cm więc jeszcze się mieści, ale niedługo też zrobi się problem :P Dziś w nocy pierwszy raz dałam jej płaską poduszkę (cały czas spała bez poduchy i w śpiworku) w nadziei, że może stwierdzi, że na poduszce wygodniej i przestanie wędrować... i nic to nie dało. po 10 min była w poprzek łóżeczka jak zwykle. Nad ranem pierwszy raz też przewróciła się na brzuch przez sen, ale się nie obudziła i spała tak do 8.

a teraz śpi od 1,5h :O zdążyłam poćwiczyć, ogarnęłam do końca kartki na dzień babci i dziadka i nie wiem co ze sobą zrobić... :D Od urodzenia jej drzemki w ciągu dnia trwają max 30minut, więc sytuacja niespotykana :D

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka06. Tego niestety nie wie nikt :( Jasiek jak się urodził to wolał spać na brzuszku i przesyłał tak cale dnie. Dopiero noce na boczkach lub plecach. Później budził go sam fakt że z pleców przez sen obrócił się na brzuch i było wieczne wycie. Teraz śpi w każdej pozycji i płacze tylko jak w nocy przekręcić się na brzuch, obudzi sie i nie może spowrotem na plecy, ale z reguły mu to już nie przeszkadza i albo idzie spać dalej z tym że na brzuchu albo zwiedza łóżeczko i jak się znudzi to zaczyna płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 11:27

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka. Może to przez pogodę? U nas odkąd pogoda się popsuła Jasiek nagle zaczął robić sobie 3 drzemki po 1,5 godziny.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas (okolice poznania) się właśnie wczoraj poprawiło, wreszcie przestał padać deszcz, przyszedł mróz i śnieg :) więc w końcu można wyjść normalnie na spacer :)

• Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te co godzinne pobudki w nocy jestem zmęczona i padam na twarz :-) dalej nie mam pojęcia dlaczego tak ma :-(

Marcelek <3
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią piersią, ile razy karmicie jeszcze w nocy? I jak długo śpią Wasze dzieci? Napiszcie jakie posiłki udało Wam się wprowadzić.

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas między 22, a 6 rano są aż 4 karmienia... :-( i dosypia do 7. Na pierwsze śniadanie podaję kaszke na wodzie z owocami, na drugie jest cycus. Obiad jest miesno - warzywny, na podwieczorek mus owocowy i chrupek. Na kolacje znowu cyc :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 13:17

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga SY to kp identycznie jak u nas. Leon i Julek to chyba przed ciążą się przyjaźnili :-)

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wiekowa mama i mam treningi jeszcze Z Cindy Crawford :-)Te poporodowe nie są wykańczające, zwłaszcza początkowe. Raczej uruchamiające obręcz miednicy, rozciągające, wzmacniające mięsnie brzucha i obręcz barkową. Oczywiście kolejne treningi są coraz bardziej wymagające, zwłaszcza te „nie poporodowe”. Generalnie fajnie kształtują sylwetkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 13:59

atdci09ktbgklgiz.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie raz - dwa razy w nocy i 3-4 w dzień. W nocy (pomijając dzisiejszy incydent z obracaniem) śpi ładnie i nawet jak się budzi częściej tak jak dziś to nie chce jeść tylko trzeba ja bujać:/

Oprócz kp zuzia je zazwyczaj jakiś owoc jak my jemy śniadanie, potem po drzemce rozne warzywa na parze i kurczaka gotowanego albo zupkę (wczoraj jadła pierwszy raz kasze zamiast zupki) i potem po południu warzywa (jesli wczesniej jadla zupe) albo nic.

Nie spinam się z tymi posiłkami bo niby przez rok podstawa jest mleko i teraz ma się tylko uczyć jeść. Staram się tylko żeby to co dostaje było bogate w żelazo.

W 9 miesiącu chce jej zastąpić juz jeden posiłek mleczny posiłkiem stałym, a na razie proponuje tylko nowe smaki pomiędzy kamieniami mlekiem.

Wczoraj przejrzałam przepisy blw i szykuje się do zrobienia kuleczek z dorsza i marchewki. Zuzia juz ładnie sobie radzi z jedzeniem łapka i.coraz.więcej trafia do brzuszka wiec nie będzie szkoda ze się narobiłam;) a poza tym jest tam opcja tez dla.dorosłych (podsmażyć zamiast gotować te kulki i polać śmietaną) wiec będę miała i dla nas posiłek gotowy.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Rusałka, żelaza pilnować a reszta powolutku.

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ile Twoja mała zje obiadku godzinę po cycu? Leon najada się zarówno mlekiem jak i posiłkami stałymi na 3h spokojnie, więc trzymam takie przerwy między posiłkami. Dziadek Leona (mój teść) jest potwornie otyły, a patrząc na Leona przyrost masy w pierwszym pół roku życia strasznie hoje się, żeby nie nabrał skłonności do otyłości. Ale to karmienie nocne mnie wykańcza... Jutro zaproponuje cycka przy każdym posiłku, bo może zjada w ciągu dnia za mało kalorii.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ