X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szaron u nas idą zeby 4 górne a dolna dwójka wyszła tydzień temu wiec można powiedzieć ze w trakcie wyrzynania 5 zębów złapał tego wirusa. Brrr my tez teraz chorzy mimo brania neosine forte.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pierwszą ranę wojenną. Rozwalona warga i dziąsło. Na szczęście skończyło się na panice, pogotowiu, wizycie w szpitalu i rozlewie krwi. Teraz chyba już nie pamięta że coś mu się stało bo znowu kombinuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 14:29

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba będę podwójną mamą :) zrobiłam już 4 testy, 1 nawet kazałam zrobić mojemu facetowi, bo nie wierzyłam, że testy nie kłamią hehe... Wszystkie moje 4 pozytywne. Kurcze, my to jesteśmy coś za płodni - córka ustrzelona za pierwszym razem, teraz też za pierwszym jak tylko zrezygnowaliśmy z anty i stwierdziliśmy, że co będzie to będzie... kurcze miałam nadzieję, że te starania potrwają kilka miesięcy :D Tak mi wychodzi z szybkiej kalkulacji, że będzie 17mc różnicy między dziećmi :) nie mam pojęcia jak to ogarnę ;)

Rusałka06, Szaron, Mama30+, zimowa stokrotka, myszka 30, Adry, ataeb lubią tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kropka! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 17:37

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratulacje! O jak ja zazdroszczę tym, które mogą już się starac!!

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratulacje :)
    my na razie od grudnia bez anty ale chyba nie trafiliśmy jeszcze w dzień :) powiem że zazdraszczam :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka świetne wieści! :D Gratulacje! :) Spokojnej, zdrowej ciąży i bezboleśnie szybkiego porodu!

Nika8686 wrote:
    Dzięki Szaron u nas idą zeby 4 górne a dolna dwójka wyszła tydzień temu wiec można powiedzieć ze w trakcie wyrzynania 5 zębów złapał tego wirusa. Brrr my tez teraz chorzy mimo brania neosine forte.
    Nika u nas też szły górne cztery zęby na raz i wtedy się przyplątała infekcja wirusowa ;) Można powiedzieć że od połowy stycznia do połowy lutego był to dla mnie czasem nauki macierzyńskiej pokory... ;) Oby u Was szybciej wszystko poszło niż u nas!

tb7382c324e9cpbx.png
  • Mama30+ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratulacje!!! Ogarniesz ogarniesz, nie będziesz mieć wyjścia:) :):)

• WeraAnna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, gratulacje!

preg.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kropka!

Macie dziewczyny energię :-) Ja to chyba jakaś nieudolna jestem, bo mając 9 miesięczne dziecko nawet przez myśl mi nigdy nie przeszło żeby się o drugie starać :-) wiec podziwiam Was :-)

Adry lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluje :) szybko zleci, ja juz prawie w polowie ciazy :)
    Wychodzi nam dolana jedynka ... w koncu, hehehe :)

Adry, .kropka. lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja się też prędko za drugie nie biorę, chcę przeżyć rok i potem do roboty ;) (do roboty tj. powrót do pracy + spróbujemy machnąć drugiego dzieciaczka)
    Dziewczyny spacerujecie w mrozy z dzieciakami? U nas właśnie jest -10, chyba na szybkie 40min skoczymy (krem barierowy na ryjek, bo tyle realnie wystaje, i można szaleć) ale przy -15 sobie raczej daruję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 12:13

tb7382c324e9cpbx.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie (może źle to zabrzmi) ale głównie o starania przeważa fakt że zawsze marzyłam o rodzeństwie z niewielką różnica wieku (w sensie żeby mieć jako dzieciaczki właśnie dwa takie szkraby). A kolejna rzecz to fakt iż ja o powrocie do swojej pracy mogę tylko pomarzyć. Wiem że nie przedłuża mi umowy po powrocie z macierzyńskiego więc akurat po drugim macierzyńskim znalazłabym nową pracę na początek cokolwiek a później coraz lepsza tak jak zrobiłam to teraz i już poswiecilabym się jej, dzieciakom i skończeniem moich cudownych studiów z których musiałam odejść bo uczelnia była anty dla ciężarnych. Nie chciałabym po raz kolejny być w sytuacji że zmienię pracę, zajde w ciążę i po macierzyńskim skoczy mi się umowa. Poza tym głównie to że wydaje mi się łatwiej teraz poświęcić sie drugiemu niemowlakowi niż wskakiwać w pieluchy kiedy Jasiek już z nich wyrośnie. Ale każdy uważa co innego i uważam że każda decyzja jest super :)

Adry, AgaSY lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazdroszcze dziewczynom które potrafią się od razu zdecydować na drugie. U nas podjecie decyzji o pierwszym trwało długo i obawiam się że z drugim będzie podobnie. W sumie nawet o tym jeszcze nie rozmawialiśmy, za to mąż każe mi wszystkie rzeczy, zwłaszcza te grubsze typu wózek itp wystawiać na olx więc nie wiem jakie ma plany. A jakoś nie mam odwagi z nim o tym porozmawiać :-\

• pingui Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na drugą ciąże się zdecydowaliśmy, bo wisiał nade mną egzamin ze specjalizacji i obrona doktoratu. Pracując i zajmując się dzieckiem zupełnie nie miałam kiedy się uczyć. Jak zaszłam w drugą ciążę, przychodziła niania a ja szłam do rodzicow się uczyć :-) Urodziłam tydzień przed planowaną obroną :-/ wiec musiałam przesunąć termin i przystąpiłam dopiero po 4 miesiącach od porodu. Teraz nade mną już nic nie wisi wiec ciąża i macierzyński na pełnym relaksie :-) uff

Dziś jeszcze spacerujemy ale jak będzie jeszcze zimniej to chyba sobie daruję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 13:25

atdci09ktbgklgiz.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry dobrze napisane :-)
    Mój mąż twierdził zawsze że chce dwojeczke, tak rozmawialiśmy kiedyś ale teraz temat ucichł. Ja na pewno wracam do pracy i zobaczymy... Choć też chciałabym niewielka różnice wieku a czas leci niepostrzeżenie.

A najlepsze jest to że jak mi przywieźli Małą po porodzie stwierdziłam że od razu mogłabym się starać o drugie :-D choć w praktyce nie odważę się tak szybko;-)

Adry lubi tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja nie uważam że dopiero dzieci nadają sens życiu, mam trochę hedonistyczną naturę ;-) i ogromnie cenie sobie czas kiedy byliśmy tylko we dwójkę. Jednak dzieci na pewno dodają życiu nowego wymiaru którego nic innego nie zastąpi. I prawda jest taka że jest to coś trwalszego i głębszego niż wszelkie inne doświadczenia. Mam trochę też poczucie że do tej pory czas uciekał mi przez palce i dopiero ostatni rok został dobrze wykorzystany :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 14:06

Adry, pingui, Malwa86 lubią tę wiadomość

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podziwiam dziewczyny,które teraz się starają i drugie dzieciątko. Choć wiem ze dla dzieci najlepiej jak mają rodzeństwo z mala różnica wieku to ja na pewno nie dałabym rady ogarnac dwójki. Przede wszystkim psychicznie potrzebuje trochę przerwy. Najlepsze ze ja jestem jedynaczka, moi rodzie tez a rodzina męża znacznie większa i mąż zawsze powtarzał ze koniecznie dwójka ale pierwsze pół roku z Zuzia było dla nas taka rewolucja ze zaczął mówić że moze jednak nie będzie drugiego ;) na szczęście już mu wróciła chec na dwójkę ale na pewno będziemy czekać aż Zuza pójdzie do przedszkola ze staraniami o drugie. Ja całe życie marzyłam o rodzeństwie wiec na pewno będę chciała drugie dziecko. Ale jeszcze nie teraz ;)

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka ja mam podobnie, tyle że mi w tym roku stuknie 35 lat, a mężowi 36. Oboje chcemy dwójkę dzieci, także nie mamy za bardzo wyboru z odsuwaniem ciąży na później. Na szczęście mąż chce drugie jeszcze bardziej niż ja, no i im szybciej tym lepiej. Czekamy na zielone światło po cesarce od gina (pewnie w okolicy lata stwierdzi że możemy startować), więc przy pomyślnych wiatrach jak wrócę do pracy w lecie to po paru miesiącach znów będę w domu z brzuchem. Średnio się z tym czuję w kontekście mojego pracodawcy, który jest bardzo w porządku, czeka z otwartymi ramionami i ogólnie dba. Jednak praca jest cholernie stresująca i wymagająca, a ja młodsza już raczej nie będę.
    Idealnie poczekałabym aż Alek skończy 3 lata na urodzenie drugiego potomka.

No i u nas jak u Adry - bardzo długo jesteśmy z mężem razem, długo się bujaliśmy z tzw "karierą" ;), podróżami, przyjemnościami, dogadzaniem sobie, itp. Z roku na rok decyzja o dziecku była coraz trudniejsza, mąż 2 lata praktycznie stawał okoniem (aż mi się wierzyć nie chce, bo teraz zakochany po uszy w Małym, odszczekuje swój upór ilekroć pyta "to kiedy drugie i czy JUŻ?"), dostał ultimatum ode mnie w pewnym momencie, że ma jeszcze rok na ogarnięcie się, a jeśli dalej będzie na "nie" to nie możemy być razem. Bo mnie zegar biologiczny pie*dolnął gwałtownie jakieś 3 lata temu i po prostu z dnia na dzień chciałam dziecka i koniec :D
    Żałuję tych 2 lat spędzonych na dojrzewanie (ekhm) pana męża do sytuacji, ale no cóż. Czekałam. Druga sprawa, że miał szczęście że przy wszystkich moich Hashimoto i PCOS zaszłam w ciążę błyskawicznie, bo gdyby temat się przeciągnął do np. roku to ja bym miała wizję że już po temacie, po dziecku, mój czas minął i to PRZEZ NIEGO. Rozstalibyśmy się jak amen w pacierzu :/
    Teraz mam oczywiście wrzucone na luz zupełnie, sytuacja jest odwrotna, bo to mąż napiera regularnie że może już czas na kolejnego noworodka. Dżizas ;)

Rusałka06 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29 lat, mąż 31 a i tak jesteśmy już 11 lat razem i zdążyliśmy przyzwyczaić się do wygodnego życia, podróży po świecie i stawiania kariery na pierwszym miejscu. Jeszcze 3 lata temu pracowalam codziennie do 20 a czesto i do 22-24 a maz jeszcze pół roku przed Zuzia pracował w firmie gdzie 60% czasu to podróże. Teraz on pracuje e domu a ja mam normalna prace do której ciesze się ze wracam
    Nie wiem co by było gdybyśmy oboje pracowali w poprzednich miejscach ale dobrze by nie było na pewno. Teraz jest idealnie i ciesze się z każdego dnia spędzonego we trójkę :) mam nadzieje ze ogarniemy sobie wszystko tak zgrabnie jak wrócę do pracy...

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ