Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ubranka mamy na 80/86 waga ok 10 kg. Odkąd się rusza to bardzo mało tyje. Zatrzymał się chociaż jedzenia pochłania takie ilości że nie wiem gdzie to mieści. A stopa 22. Będzie miał duże nóżki. Jak ja i jego tata. Ja mam największe w rodzinie bo każdy ma 35/36 lub 36/37 a ja 38/39 mój mąż za to 43 więc po kimś na pewno mu ta stopa wyrośnie
Mama30+ lubi tę wiadomość
-
Mama30+ Alek jest "skazany na wielkość" Mąż: 190cm, ja: 177cm. Mój dziadek: 2m wzrostu. I tak dalej. Jesteśmy po prostu wielkoludami. Jest proporcjonalnie zbudowany, nie jest ludzikiem Michelin, po prostu jest spory. Jego kuzyn od strony męża ma 2 lata i ubranka ma kupowane na 3,5-4 latka, jest tak długi i wyrośnięty.
Alek idzie stabilnie niemal od początku (po miesiącu, odkąd lekarz zdiagnozował skazę białkową, bo wcześniej b.słabo przybierał) samą centylową górą, bez odchyłów. Nie powiem Ci dokładnie który centyl, bo mam książeczkę zdrowia zagrzebaną w gratach, a właśnie jesteśmy na etapie pakowania ostatnich rzeczy na wakacje
Mama30+ lubi tę wiadomość
-
Namiot to bardzo dobry pomysł. My tez zawsze bierzemy. No chyba że będziecie cały czas na płazy hotelowej z parasolami. Tyle ze takie parasole są najczęściej bardzo gęsto rozłożone i Mały może mieć problem z drzemką, a w namiocie na uboczu przy szumie fal super sprawa Byle się szybko rozkładał i składał. Mamy taki plażowy z Decathlon’a i sprawdza się.
-
Mamy coś takiego https://www.decathlon.pl/budka-2-seconds-0-xl-fresh-id_8384145.html
A czapeczka z H&M w tym stylu https://www.google.pl/search?q=h%26m+czapka+przeciwsloneczna&prmd=insv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIpZGas9baAhUCECwKHdt1BNsQ_AUIESgB&biw=768&bih=922#imgrc=tEkQHFZmBSD2EM: -
Hej hej pozdrawiamy z upalnej Turcji - codziennie okolice 28 stopni, wiatr dopiero popołudniu, lampa z nieba. Alek bawi się świetnie - hotel stricte pod rodziny więc wszędzie pełno dzieciarni, atrakcji i placów zabaw, zwierząt, itp. Apartament mamy z łóżeczkiem, przewijakiem, podgrzewczem, itp także naprawdę jest pełnia wygod pod niemowlaka. Jedzenie też spoko, bo jest strefa wegańska, dietetyczna, zupy i kremy dla niemowląt, full owoców, warzyw i mięs, więc blw odwalamy na potęgę i Alek je zatrważająco dużo Obsługa niezrazona miotaniem kalafiorem, ale kilka oburzonych spojrzeń dostałam że dziecko siedzi uwalone wszędzie i zjada samo (zgroza) psując chyba innym apetyt. Także siadamy teraz kątem w sali rodzinnej, bo tu jak widzę raczej mamy karmią łyżką przecierami, gdy wokół tyle świeżych pyszności...
Lot o dziwo super. Lotnisko, odprawa- wszystko na luzie, atrakcja jak nie wiem, zaczepianie ludzi. Dramat się zaczął przy huku silników przy starcie, w dodatku było mega ciasno (niemowlak ma miejsce na kolanach rodzica) i o dziwo gorąco. Mama z dzieckiem obok dała mi pół awiomarinu, podałam Alkowi ćwiartke pigułki z wodą. Potem albo dzięki temu, albo już jego byla pora, ale zasnął na 1.5h. Także lux. W hotelu śpi ładnie w łóżeczku, tak po 12h z jedną pobudka.
Z rzeczy przydatnych - kapelusiki, czapki z daszkiem. Niezbędne. No i filtry (spf50 w spreju do ciała, mineralny krem spf50 do buzi), bo słońce jest bardzo ostre. Do wody wkładamy kombinezon nieprzepuszczajacy słońca i widzę zże wszystkie dzieci do ok.3 roku życia takie mają. Jednak poparzenia czy udar u takiego malca to ja dziękuję...
Wózek zniósł lot dobrze, oddaliśmy go obsłudze tuż pod schodkami do samolotu i dostaliśmy z powrotem na płycie lotniska. Na miejscu sprawdza się mega, rozkładamy w nim oparcie do poziomu, otwieramy wszystkie przewiewy i dziecko w samej pieluszce śpi jak anioł - na plaży czy pod drzewmi nad basenem. Także wózek na wakacjach jednak niezbędny, na nosidlo jest za gorąco. Namiociku na plaży nie używam, zwiałoby go chyba, poza tym są wielkie parasole, altany z kotarami i łóżkami, no a do spania jednak nie ma jak wózek i bujanko.
Bardzo polecam hotel dla wszystkich mam niemowlaków i na pierwsze wakacje z maluchem. Serio, obsługa przemiła, wszystkie udogodnienia pod dzieci jakie się chce - są, jest cicho, spokojnie, ptaki śpiewają w wielkim ogrodzie, żadnych namolnych animacji. No i na lotnisko 15min jazdy.
Jak dotąd wszystko jest idealnie i naprawdę odpoczywamy wszyscyAgaSY, Rusałka06, .kropka., pingui lubią tę wiadomość
-
Szaron super, że tak fajnie trafiliście. Alek to urodzony turysta Koniecznie musisz nam sprzedać nazwę hotelu
Och pamietam czasy kiedy takich dziecio-hoteli unikaliśmy
Odpoczywajcie intensywnie
Pogodę nam chyba przysłaliście, bo w Krakowie tez 28 stopni terazWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:06
Szaron lubi tę wiadomość
-
Leon wczoraj pierwszy Raz od ponad pół roku spał poza domem. Ani nie było lepiej ani gorzej . Za to mnie zaskoczył tym, że chętnie bawił się z dziećmi mojej kuzynki, ciągle miał dobry humor i dał się nosić ciociom i prababci .
Rusałka06, .kropka. lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)