Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szaron znam dobrze Gdynię Orłowo i te cudne klify. Marzyłam żeby zrobić tam sesję ślubną Ciocia męża mieszka na ul. Cumownikow, wiec tam bywamy. Niestety ta rzeczka, która tam uchodzi do morza sieje spustoszenie jeśli pojawią się deszcze.
Nasza miejscówka to Gdańsk-Sobieszewo -
Przyszły Julkowe butki do nauki chodzenia Jochie- Freaks i sandałki Keen. Są super! Fajnie się zakładają, skórka mięciutka, prawidłowo się zginają i super leżą na stopce. Jeśli któraś jest na kupnie to zerknijcie na Zalando, może dla któregoś malutka sue przydadzą. I wychodzi na to że Młody nosi numer 22/23
-
nick nieaktualnyU nas jeszcze nie pora na buciki niestety ale już powoli się rozglądam gdzie, jakie i za ile myślę, że gdzieś we wrześniu będziemy kupować, bo póki co staje i chodzi przy meblach, nie zanosi się żeby szybko odważyła się puścić. Z tego co widzę, to najgorzej kupić pierwsze buty zimowe, bo wszystko sztywne i wysokie, więc mam nadzieję, że jednak to moje dziecko zdecyduje się na pierwsze kroki najpóźniej na jesień
jak zobaczyłam ceny tych malutkich bucików to się przeraziłam a wiadomo, że jeden sezon i dzieciak wyrasta. no ale wiadomo, dziecko musi mieć dobre buciki żeby później nie spędzić pół życia u ortopedy. Przez internet jakoś boję się zakupów butów ale z drugiej strony wyprawa do sklepu i przymierzanie z takim maluchem... Też nie jest kusząca mi mama za dzieciaka kupowała buty "na patyczek" (docinala w domu patyczek na długość stopy, zabierała mnie do sklepu, sprawdzała patyczkiem rozmiar i przymiarka ograniczała się do 2-3 modeli), może to jest jakiś sposóbWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:28
-
nick nieaktualnyA w ogóle czy u którejś z was dziecko jeszcze nie chodzi? My zaczynamy się trochę niepokoić i niecierpliwić. Niby wiem, że do 1,5 roku ma na to czas, ale wszyscy rówieśnicy w okolicy już chodzą, niektórzy już biegają a u nas dopiero od miesiąca staje przy meblach. Ja podobno chodziłam mając 10mc, narzeczony też przed rokiem ok 11mc a nasze dziecko widocznie ćwiczy naszą cierpliwość
-
My jesteśmy teraz w Dębkach i jest cudownie piękna plaża i nawet nie ma takich tłumów jak na polskie morze. Pogoda reż łaskawa (odpukac), bo jesteśmy już drugi tydzień i były dwa dni deszczu a tak to piękne słońce cały czas.
Jeśli chodzi o kaszki to ja robie zwykła jaglana na wodzie i dodaje maselko i banana albo jabłko z cynamonem. Innych owoców nie daje bo kaszkę jada na noc i jakoś tak mi się wydaje ze świeże owoce na noc to nie bardzo (a jabłko i banana duszę z kaszka). W każdym razie jeszcze jej się nie znudziło i wcina całą miskę takiej kaszy codziennie wieczorem.
-
Kropka spokojnie u nas teraz dopiero pierwsze kroczki.
Starszaki chodziły na 14 miesięcy. Kupuję, bo nie chce mi się na wczasach za butami gonić. Na Zalando można zwrócić bezpłatnie do 100 dni, wiec się nie martwię. Zamówiłam 4 modele, każdy w dwóch rozmiarach. Narazie zostawiam jedne sandałki i jedne półbuty. Gdyby nie zdążył użyć półbutów i wyrósł to tez zwrócę. Julek ma grubą nóżkę i wysoką na podbiciu, wiec z butami nie jest łatwo.
No i czasem bywa tak, że dziecko wyrasta w połowie sezonu i trzeba kupić kolejne sandały czy kozaczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:55
.kropka. lubi tę wiadomość
-
Kropka właśnie tutaj rozmawiam z różnymi rodzicami i większość dzieciaków zaczęła im chodzić kolo 13-14 miesiąca. To jest jakiś polski mit ze pierwszy kroczek na roczek, który tylko stresuje rodziców.
Ja myślałam że nasza nie będzie chodzić przed rokiem bo wszystko później zaczęła (raczkowanie, stawanie itp) i w ogle się nie nastawialam, nie chodziłam z nią za rączkę, nie pomagałam u nagle 25.05 zrobiła sama pierwszy krok bez trzymanki i potem to już poszlo piorunem..kropka. lubi tę wiadomość
-
Kropka Leon też tylko przy meblach albo z pchaczem . Mój mąż już chodził na roczek, ale ja puścilam się dopiero mając 16 miesięcy.
Dziewczyny powiedzieć Wam ciekawostkę? Mam antytpo 1040 przy normie do 60...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnytrochę mnie pocieszyłyście może te nasze osiedlowe dzieciaki jakieś niestandardowe, bo mamy tutaj 3 rówieśników (różnica 1-3 tygodnie) i tamte dzieciaki już chodzą, jeden biega Mam nadzieję, że i u nas niebawem pojawią się te pierwsze kroki, bo by jej to ułatwiło interakcję z rówieśnikami na placu zabaw a mi też jest coraz ciężej nosić ją na rękach Tamci chodzą a ona za nimi gania na 4
za to mam wrażenie, że nasza jest bardziej skora do mówienia. Jadaczka cały dzień jej się nie zamyka (wiadomo, mówi po swojemu póki co. mama, tata, baba, nie, koko - kura, ssss-wąż, kaka - kaczka i inne których powtórzyć nie jestem w stanie ), jak patrzę na inne dzieciaki to one tak średnio z tym tematem. Więc pocieszam się, że może nasza "Hanka Bielicka" włożyła całe zainteresowanie w gadanie.
a tak z ciekawości jak to jest z tymi zwrotami z zalando? trzeba iść na pocztę i nadać paczkę czy przychodzi po nią kurier czy jak? nigdy jeszcze nie zamawiałam a brzmi ciekawie i wygodnie -
Kropka, w necie zaznaczasz co zwracasz i wybierasz dzień w którym chcesz kuriera. Wkładasz do tego pudełka w którym przyszło i przyklejasz naklejkę zwrotną, która przychodzi z towarem. Przychodzi kurier, oddajesz przesyłkę a po kilku dniach kasę masz z powrotem na koncie. Często fajne, markowe rzeczy są w zupełnie przyzwoitej cenie.
AgaSY a TSH, fT3 i 4 w normie? Inne markery tez robiłaś? Raczej czeka Cię wizyta u endoAgaSY, .kropka. lubią tę wiadomość
-
Pingui
Ft3 2,84 (2,6-5,4)
Ft4 0,77 (0,82-1,51)
Tsh 2,613 (0,27-4,7).
Na moje oko laika nie wyglądało tak źle. Wizytę z usg mam w czwartek.
Ja też nigdy nie zamawiałam na Zalando, chyba zaczne .Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Och zalando (i zakupy w HM online) to mój nałóg Właśnie się na wyprzedażach obkupiłam na Wielki Powrót do Pracy
Pingui sprawdzę te butki, bo Alek ma ten sam rozmiar i też nóżkę tłustą z wysokim podbiciem. Na razie chodzi w sandałkach które kupiłam w Smyku (bodajże z Fisher Price) i ma jeszcze buty sportowe z New Balance odziedziczone po kuzynie, ale miał je do kupy kilka razy na nodze. Przydałoby się na jesień coś już sensowniejszego.
AgaSy usg tarczycy powinno wszystko wyjaśnić -
AgaSY endo po Usg zadecyduje. Wyniki raczej wskazują na niedoczynność, pewnie w przebiegu Hashimoto. Jednak liczy się stan kliniczny. Do tej pory wszystkie wyniki tarczycowe były w normie?
Szaron ja tez mam słabość do Zalando, H&M i czasem Best4you Do pracy raczej kreacji nie potrzebuję ha, ha, ha wystarczy bielizna i uniform firmowy . Najwyżej kolorowy czepek (w groszki, kwiatki, liski itp)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 17:22
-
nick nieaktualnyU was też zrobiła się jesień od kilku dni? Całymi dniami leje a my kiśniemy w domu. Już nie mam pomysłu co tu z młodą robić, wszystko jest na chwilę i zaraz się nudzi. Przyzwyczaiła się do codziennych wyjść na plac zabaw do dzieci i matka już nie jest ciekawym towarzystwem...
-
nick nieaktualny