X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka. Osiwiejemy razem ;) ja mam nadzieję że jesień będzie w miarę pogodna. Baaa. Że zima się dopiero w połowie grudnia zacznie, bo brzuch mi się pod kurtka nie upcha.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że po tej ciąży przybyło mi siwych włosów :-) Nie miałam większych stresów, a mimo to.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mega farta z pogoda nad morzem. Jesteśmy już 1.5 tyg i tylko dwa dni były brzydkie ale tylko jeden dzień bez plaży. Jakoś deszcz nas omija odpukać. Nie ma upałów ale dla takiego maluszka to lepiej a tak mamy cały czas 22-23 stopnie i słońce albo lekkie zachmurzenie. No super jest

Szaron, .kropka., zimowa stokrotka lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinqui dzięki za cynk z wyprzedażą Jochie&Freaks na Zalando, właśnie mi przyszły butki na jesień (wzięłam 23 na zaś), cudne, skórzane, mięciutkie i idealne :) I z 209 zł z dodatkowym rabatem kupiłam je o stówę taniej :D
    Przymierzam się jeszcze do ekotuptusiów do żłobka, bo jakieś kapcie muszą być. Chyba że polecacie coś konkretnego do tuptania po domu (bo u nas w domu biega w skarpetach).

Pediatra na kontroli dał zielone światło na żłobek i basen - idziemy w sobotę na zajęcia i od poniedziałku żłób. Och. Mam lęki ;)
    I siwych włosów mi przybyło od porodu też. Nie miałam ich w ogóle, teraz na skroniach mi wyłazi kilka białych, twardych włosisk. Cóż, taka cena za radości macierzyństwa ;)

pingui lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Kropka. Osiwiejemy razem ;) ja mam nadzieję że jesień będzie w miarę pogodna. Baaa. Że zima się dopiero w połowie grudnia zacznie, bo brzuch mi się pod kurtka nie upcha.
    Ja tez mam duzo siwych wlosow, przez ten rok duzo sie ich pojawilo :)
    Nam zostalo tylko 6 dni do pojawienia sie malego, coraz bardziej sie stresuje i nawet ciezko mi sie cieszyc ze to juz :) tak szybko minela ta ciaza

pingui, Szaron, zimowa stokrotka, Rusałka06 lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja siwych jeszcze nie mam, ale to pewnie kwestia czasu :P za to narzeczonemu się trochę posypało siwych

Myszka trzymam kciuki, będzie dobrze :D

Katalonia lubi tę wiadomość

• pingui Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, strasznie szybko to zleciało :-) Trzymam kciuki za szybki poród.
    My dziś wracamy do Krakowa, a w niedzielę nad morze :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Myszka :D nie będę oryginalna: ale to szybki minęło! Trzymam kciuki :) będzie dobrze.
    Daj znać jak już będziesz w stanie jak codzienność z żonglowaniem dwójką maluchów płynie :) Mam sąsiadkę co ma termin za miesiąc i trochę ją chcę pocieszyć że "gdzieś tam ktoś" daje radę i że MOŻNA, bo chwilowo jest pospinana że "to się nie da" :)

tb7382c324e9cpbx.png

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jak to zleciało! No to szybkiego powrotu do siebie ci życzę :) i bez komplikacji ;) daj znać jak już będziesz "po". :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko powodzenia :-). Daj znać jak Wam z kolejnym członkiem :-D.

Po usg u endo okazało się, że wszystko ok, nie mam Hashimoto :-). Tarczyca bez żadnych zmian. Albo jest to niedoczynność na baaardzo wstępnym etapie, albo rozwija się baaardzo powoli i bardzo łagodnie ja przechodzę. Ale dostałam euthyrox 25 żeby zbić Tsh przed kolejna ciąża, poprawić sobie samopoczucie i polepszyć kondycję włosów i cery :-). Chociaż nie wierzę żeby dla moich włosów i cery był jeszcze jakiś ratunek :-). Gdybym nie planowała kolejnej ciazy to nie byłoby żadnych zaleceń oprócz obserwacji i konsultacji za jakiś czas.

Szaron lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy nawet niewielka dawka euthyroxu może pomóc na włosy, cerę i samopoczucie - może nie jest to spektakularnie szybki efekt, ale pamiętam jak przy TSH 4,7 (bodajże) dostałam pierwszy letrox - hej hej ułani! :D Nagle człowiek się ocknął jakby, opuchlizna ciała i twarzy spadła, włosy się poprawiły, skóra przestała pękać i się przesuszać.
    Teraz jestem w stanie wyczuć że wyniki lecą, bo przy zmianie z TSH 0,7 na 2,7 w ciągu kwartału wiedziałam że coś jest nie-halo.

AgaSY lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY myślę, ze wprowadzenie euthyroxu jest dobrą decyzją. Reakcja układu immunologicznego przeciwko tarczycy jest. Trudno oczywiście wyrokować, ale przy takim nianie antyTPO jawna niedoczynność jest bardzo prawdopodobna. TSH jest w normie, ale fT4 zaczyna już brakować. TSH ma nawet kilkumiesięczną bezwładność. Niestety wpływu na to nie mamy i nie da się tego autoimmunologicznego procesu odwrócić ani całkowicie zahamować. Ważne żebyś poziom hormonów miała dobrze wyregulowany, ważne i dla Twojego zdrowia i dla kolejnego potomka.

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też często wysuwają język podczas zabawy lub "tak sobie"? Nasza tak robi, wygooglałam i teraz żałuję... Autyzm, problemy logopedyczne, powiekszone migdały, obniżone napięcie mięśniowe. Nie robi tego cały czas, nie robi tego przy i po jedzeniu, śpi z zamkniętą buzią

• pingui Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, moja najstarsza córka tak robiła, od urodzenia prawie. Któraś lekarka mi powiedziała, że będzie miała problem z mówieniem, że powinnam z nią od razu iść do logopedy (Zosia miała wtedy kilka tygodni). Pierwsze dziecko, ryczałam niemal po nocach. Mija pediatra ją zbadała i uspokoiła mnie. Na półtora roku córka fajnie już mówiła, a na dwa pełnymi zdaniami jako pierwsza wśród rówieśników. Jest zupełnie zdrową nastolatką. Nie ma to jak diagnoza dr google :-)

.kropka., Szaron lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka niedawno Zuzia tez miała fazę na chodzenie z językiem na wierzchu. Trwało to kilka tygodni i samo jej przeszło. Po prostu dreptała po domu z wywalonym językiem bez konkretnej przyczyny. Pomyślałam ze w ten sposób poznaje świat i swoje ciało i jakoś nie analizowałam tematu. Samo przeszło z dnia na dzień wiec może u Was tez to tylko taka faza?

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka. Wstyd się przyznać, ale ja czasem nadal wytykam język jak się nad czymś skupiam.. Ech. No autyzmu nie mam, problemów logopedycznych też nie. Po prostu taki nawyk mi został. To pozwala mi się mocniej skupić :D

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to już trwa kilka mc, z początku też to olewaliśmy, bo pewnie taki etap, coś sobie upodobała i tak robi (tak samo była faza na "nienienienie", piszczenie aż szyby się trzęsły i inne). No ale niestety, nie przechodzi :) Podobno dziadek też zawsze wytykał język jak się skupiał... Nie wiem, staram się nie świrować, ale to mi się wydaje dziwne. Na kolejnej wizycie u pediatry (niestety dopiero na początku października) zapytam, najwyżej uzna mnie za nienormalną :P

• Szaron Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszej wizycie w złobku, na adaptacji. Kurde jak się spłakałam - zasadniczo nikt mi nie powiedział, że to wygląda tak, że się wchodzi, pytają o imię dziecka i łapią je na ręce, zamykają drzwi do sali i tyle. Słyszałam jak ryczał, druga pani mi mówiła co i jak, że na początku pożegnania i wspólne płakania to zły pomysł, itp. No i faktycznie - jak wróciłam po niego to ponoć się z dziećmi bawił i ogólnie było ok. Tyle że nie dał się przewinąć, nie chciał pić wody, ogólnie wszedł tam w trybie bardziej bojowym niż na smutno, ale jednak stres miał.

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, muszę się dowiedzieć jak to u nas jest, ale miałam nadzieję na wejście z dzieckiem te pierwsze 2-3 razy na salę, żeby w towarzystwie mamy się oswoiło z nowym miejscem i nowymi ludźmi.

Dobrze, że odłożyliśmy ten żłobek, bo bym w ciąży nie dała rady takiej akcji z płaczem przeżyć :P ah te hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczorajszego wieczora temperatura ponad 38, dziecko marudne, innych objawów brak. Zbijamy i obserwujemy... Ostatnio wyszły górne czwórki (miała lekko ponad 37), może te dolne teraz idą i są bardziej upierdliwe. Sama nie wiem, trzydniówki też jeszcze nie mieliśmy, więc może to jest to. Chyba jednak lekarza zobaczymy szybciej niż w październiku :P

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ