Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Matkoooo ile naskrobane
Ja z witamin biorę kompleks prenatalny + kwas foliowy + magnez + wit D3.
My dzis pol dnia na zakupach a drugie pol sprzątałam w domu bo dzis w nocy rodzice przyjeżdzają także fajnie.. z mniej ciekawych rzeczy to to, ze Emma w samochodzie dostała histerii bo juz sie nudziło, wszystkie zabawki były na nic wiec dałam jej moj telefon zeby trzymała (po tym jak portfel, butelka sie znudziły). I tak mim rzuciła ze go rozbiła
Ja nie wiem... nie raz latał na płytki, z balkonu, na głazy... przyszła Emma i w sekundę mi iPhonea załatwiła
Trudno...
Czeka na mnie sterta prasowania i jak skończę to mozna w końcu isc spac
Przepraszam ze nie odniosę sie do kazdej ale mam jeszcze kupę pracy a noc mnie łapie :*
Miłego wieczorku dla kazdej mamusi i FasolinkiMagg_ie lubi tę wiadomość
-
dziewczyny rozmawialam z moja siostra o mojej ciazy i pytala czy mialam robione badania na cytomegalie i te inne... na toxo, hiv hcv....lekarz dal skierowanie ale nie na cytomegalie! a przeciez ja pracuje w przedszkolu i kuźwa tam pelno bakterii i wszystkiego i sie straaasznie boje! musze chyba prywatnie podejsc w poniedzialek i zrobic to badanie bo chyba osiwieje. No i nadal kwestia wyjawienia szefowej o ciazy, bo jakby co bede musiala isc na zwolnienie.. Nie chce narazac dziecka i siebie.
czy ja musze dac zaswiadczenie szefowej ze jestem w ciazy? -
grzeszna24 wrote:Kurczę jak patrzę na wasze wyniki bety NIKI, MAGGIE, BELLDANDY I TOTOJA to moje wyszły słabe
U mnie 12 dpo beta była 27.16, 16 dpo - 357.60 i 24 dpo - 4833.
Tsh, ft3, ft4, prolaktyna i progresteron w normie
Może jednak owulka się troche przesuneła lub do zagnieżdzenia doszło później?Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Ezia90 wrote:dziewczyny rozmawialam z moja siostra o mojej ciazy i pytala czy mialam robione badania na cytomegalie i te inne... na toxo, hiv hcv....lekarz dal skierowanie ale nie na cytomegalie! a przeciez ja pracuje w przedszkolu i kuźwa tam pelno bakterii i wszystkiego i sie straaasznie boje! musze chyba prywatnie podejsc w poniedzialek i zrobic to badanie bo chyba osiwieje. No i nadal kwestia wyjawienia szefowej o ciazy, bo jakby co bede musiala isc na zwolnienie.. Nie chce narazac dziecka i siebie.
czy ja musze dac zaswiadczenie szefowej ze jestem w ciazy?
Co do cytomegalii to w Polsce nie ma standardu leczenia jej w czasie ciąży, tylko dopiero po urodzeniu, dlatego więc większość lekarzy nie daje zleceń na CMV. Zakażenie w I trymestrze i tak jest prawie zawsze letalne.
Co do toxo to napewno lekarz karze Ci zrobić, bo to standard. Jeśli chodzisz prywatnie to może nie chciał Ci od razu dawać zbyt wielu badań, ale potem pewnie zleci. HCV i HBS napewno będziesz mieć do porodu.
Także spokojnie do końca ciąży zrobisz. -
Magg_ie wrote:Pamiętaj, że każde labolatorium ma swoja skale. Ja uważam, że Twoja beta jest w porządku i nie ma nic do zarzucenia;)jakie normy są u Ciebie? Ważne jest to, że za każdym razem wynik jest większy
Może jednak owulka się troche przesuneła lub do zagnieżdzenia doszło później?
Normy były przy 1 i 2 becie dla 4 tc, przy ostatniej becie norma dla 5 tc
Że wszystko w porządku to wiem, byłam w czwartek na wizycie i była fasolka i biło już serduszko -
grzeszna24 wrote:Kurczę jak patrzę na wasze wyniki bety NIKI, MAGGIE, BELLDANDY I TOTOJA to moje wyszły słabe
U mnie 12 dpo beta była 27.16, 16 dpo - 357.60 i 24 dpo - 4833.
Tsh, ft3, ft4, prolaktyna i progresteron w normie
E gdzie tam. U Ciebie 16 dpo 357 u mnie 19 dpo 630. Wiec 3 dni roznicy i mniej niz polowa. A te moje 70 tys to robione po 6tc wiec wiesz.
-
grzeszna24 wrote:Normy były przy 1 i 2 becie dla 4 tc, przy ostatniej becie norma dla 5 tc
Że wszystko w porządku to wiem, byłam w czwartek na wizycie i była fasolka i biło już serduszkoŚlubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Ezia90 wrote:dziewczyny rozmawialam z moja siostra o mojej ciazy i pytala czy mialam robione badania na cytomegalie i te inne... na toxo, hiv hcv....lekarz dal skierowanie ale nie na cytomegalie! a przeciez ja pracuje w przedszkolu i kuźwa tam pelno bakterii i wszystkiego i sie straaasznie boje! musze chyba prywatnie podejsc w poniedzialek i zrobic to badanie bo chyba osiwieje. No i nadal kwestia wyjawienia szefowej o ciazy, bo jakby co bede musiala isc na zwolnienie.. Nie chce narazac dziecka i siebie.
Ja też pracuję w przedszkolu, z 3 latkami
Mojej szefowej powiedziałam wczoraj, jak tylko gin wypisała mi zaświadczenie o ciąży. Dałam szefowej to zaświadczenie, dostałam gratulacje i uściski mimo, że pracuję krótko w tym przedszkolu, bo dopiero od 01.09. Byłam zaskoczona pozytywną reakcją. Powiedziała, żebym pracowała dopóki będę się dobrze czuła, a w razie czego mam iść na zwolnienie, ona znajdzie kogoś na moje zastępstwo i niczym mam się nie martwić.
Co do badań, to chodzę prywatnie do gin i nie dostałam teraz skierowania na badania, o których piszesz, więc spokojnie. Moja gin wie gdzie pracuję -
Cześć dziewczyny, wczoraj mi wyszły dwie kreski, dzisiaj już wyraźne:) kalkulator wylicza mi termin na 24 czerwca. Moge sie przylaczyc?
s1985, Magg_ie, Justyna911, tutusia, Caro, wania, małaMyszka, Aga_502 lubią tę wiadomość
2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016
-
;oniqa wrote:hejka mam głupie pytanie od brania luteiny dopochwowo zaczęła swędziec mnie pochwa i wargi po kapieli nakładam niewwielka ilośc masci z witamina A myslicie czy może mi zaszkodzic bo póki co daje ulge
mi to wygląda na infekcję, a nie działanie luteiny;) Może miałaś coś na palcu i aplikując dostały się do środka bakterie.. hmm tak gdybam;P
Zamiast witaminy A kup lepiej ClotrimazolWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 21:42
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Magg_ie wrote:Dziewczyny robić progesteron przed wizytą u lekarza? Żeby już miał wgląd? Heśli tak to kiedy, teraz razem z betą czy przed samą wizytą?
Nie wiem czy w ogóle lekarze każą badać progesteron.. Chodziłam do różnych ginekologów i nigdy nikt mi nie kazał W pierwszej ciąży nawet nie badałam, dopiero w obecnej na własne życzenie:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Spokojnie;) Dorobisz badanie i po problemie...
Mnie gin w pierwszej jak i obecnej ciąży zlecał toxoplazmozę, cytomegalię w obu klasach, HIV, VDRL, morfologię, glukozę, mocz, HCV, Anty HBs, badanie w kierunku różyczki, TSH, cytologię...
chyba tyle miałam tych pierwszych badań
Macie coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 21:49
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Wpisana. Ja dzisiaj jestem tak podekscytowana, ze nie wiem co ze soba zrobić. Staram sie miec nastawienie w 100% pozytywne, dlatego już dołączyłam do Was. Na bete pójde jakoś w tygodniu, na usg na poczatku listopada... widze, że dużo z Was ma już dzieci, powiedzcie, ze w kolejnej ciąży czas szybciej płynie, bo jak sobie przypomne to wieczne czekanie...
Aha i czy któraś z Was leczyła w ciąży grzybka? w pierwszej nie miałam ani razu a teraz już na starcie...2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016