CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogniska krwawienia też widać na USG, więc gdyby w tamtym miejscu akurat ta krew leciała to krwawienie by mogło być widoczne... A chyba właśnie u Ciebie nie było, bo te plamienia były uznane za niegroźne? Krwiak równie dobrze mógł zrobić się teraz niezależnie od tamtych plamień. Ważne, że jest w dobrym miejscu i "stabilny"
Ewelaa_♡ lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ambriel wrote:Beti kochana wklejam Ci ten kalkulator udostępniony przez profesora, ale nie wiem czy bym umiała to sama zinterpretować.
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Wiesz że ja panikara jestem też z tym badaniem i znalazłam że:
między 1:2500 a 1:300 robić test wolnego dna
wyższe niż 1:300 skierowanie do genetyka amniopunkcja
Napiszesz jaki miałaś wynik, ja w pon jestem sparaliżowana strachem przez IV i wiek.
Kurcze ja mialam ostanio 1:23 i nie chcieli mi amniopunkcji zrobic przepraszam ze to powiem ale to dziady Ciekawa jestem jak teraz wyjdzie bo wiek jeszce wyższy -
Dziewczyny mam wyniki !!!!
Bedzie dziewczynka
I wszystko jest ok
Wszedzie opisane niskie ryzyko albo nie wykryto
Takze Ambriel dziekuje juz nic nie sprawdzam haha chociaz wczesniej sama znalazlam jakas strone gdzie sie wszystkie dane wpisuje i faktycznie skorygowalo mi Trisomie
Z samej krwi wyniki beznadziejne ale tak myslalam ,ze pappa mi nic ciekawego nie wyjdzie.
Lekarza od tego mam 5 grudnia musze czekac co on powie
Zieziulka mysle ,ze jakbym nie napisała dzisiaj do nich to by wynikow nie bylo...
ALe sie ciesze bo jutro moja mama ma urodziny to jej zrobie niespodzianke
Tak bardzo chciala wnuczkePLPaulina, Moniquue, Wombat, Rub45, Ambriel, Pati96, Dabria, alicjaaa_d, Lilka94, melisa, Finezja19, Glass, kasia_1988, Bunia89, Kinga13, Lena91, Olciak, belly_love, calineczka88, Zieziulka, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Beti super wiadomosc. Gratulacje
Beti82 lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Beti82 wrote:Dziewczyny mam wyniki !!!!
Bedzie dziewczynka
I wszystko jest ok
Wszedzie opisane niskie ryzyko albo nie wykryto
Z samej krwi wyniki beznadziejne ale tak myslalam ,ze pappa mi nic ciekawego nie wyjdzie.
Lekarza od tego mam 5 grudnia musze czekac co on powie
Oczywiscie wielkie gratulacje córeczki zdrowejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 15:48
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Rub45 wrote:A jakie miałaś wyniki z krwi w papa jesli mozna wiedziec?
Oczywiscie wielkie gratulacje córeczki zdrowej
Pappa delfia-2,37 ui/i
hcg-29,38 ui/i
tylko to trzeba przeliczyc na inne jednostki
Znalazlam jakas strone po angielsku gdzie sie wpisuje wszystkie dane i jak dobrze zrozumialam to np trisomia 21 z samej krwi mi wyszlo 1:149 wiec bardzo zle ale drugi wynik byl po uwzglednieniu pomiarów z usg i juz wyszlo pieknie
Wiec jak dobrze wszystko zrozumialam i potwierdzi sie to z tym co lekarz powie to faktycznie ta pappa moze nastraszyc -
Finezja19 wrote:Super Beti ! Gratulacje !
Czyli jednak lekarz nie pomylił się, mówiąc, ze będzie dziewczynka😁Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:To narazie mamy 3 dziewczynki i 2 chłopców ?
-
Coraz poważniej zastanawiam się nad zakupem zamrażarki xD takiej oddzielnej, dużej. Ja to raczej nie jestem z tych perfekcyjnych pań domu i przy synu to się sporo ratowałam mrożonymi zapasami. To w zasadzie jedyna opcja, którą sobie wyobrażam żeby uniknąć słoiczkowego i śmieciowego jedzenia. Już na studiach się tak nauczyłam, bo studiując dziennie i pracując na cały etat jednocześnie to ciężko stać przy garach. No a teraz z młodym, bliźniakami i (mam nadzieję) firmą na głowie to już w ogóle nie wiem jak miałabym to ogarnąć. A takie przygotowane półprodukty w zamrażarce to super sprawa. Tylko w tej co jest w lodówce mieszkając z rodzicami to już przy synu ciężko mi było się zmieścić bo mama sobie coś wrzuciła swojego, ja coś swojego, mój Mati wsadził kostki lodu, tata nakupił lodów i gdzie to mieścić? A jakbym miała taką osobną zamrażarkę to mogłabym sobie tam sporo pomieścić08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ah jak sie to bosko wszystko czyta nie wiem jak usiedze na tylku do przyszlego poniedzialku, tez chce juz wszystko wiedziec
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Lilka94 wrote:Mi też odchodzą mdłości no ale chyba już czas.. Ale wiadomo odchodzę od zmysłów, też widziałam maleństwo 3 tyg temu ostatnio i się zastanawiam czy nadal jest dobrze.. Też nie za wiele się tu udzielam bo czuje się taka zawieszona, czekam na te prenatalne i czuję jakbym miała usłyszeć jakiś werdykt. Narazie nie potrafię się cieszyć ciąża..
-
Beti82 wrote:Jeszcze Kinga ma 1 chłopca ale nie wiem czy chce ,zeby jej wpisac Czy poczekac jak sie drugi dzidziol ujawni
Tak, tak u mnie jeszcze poczekajmy gdzieś za tydzień mam nadzieję, że się ten chłopiec potwierdzi i ciekawe co z drugim moja teściowa już stwierdziła, że ona sobie nawet już nadziei nie robi, bo ród teścia to męskie nasienie xD najwyżej będzie trzech muszkieterów to gadanie gina o płci w końcu u nas ruszyło temat imion, bo mąż chciał czekać aż powie cokolwiek i teściowej imiona już nie pasują, ale trudno xD Stasiu też był na nie... Chciałam żeby imiona razem też ładnie brzmiały. Dziewczynka będzie Nela i to już ja powiedziałam, że nie odpuszczę, bo zawsze marzyłam żeby mieć Stasia i Nel. Zakładam, że ten jeden chłopak to jednak będzie więc na razie odpuszczamy imię dla dziewczynki, a dla chłopca to nawet dla jednego mieliśmy problem, nie wspominając o dwójce... Najbardziej póki co podoba mi się Julek i Florek Mężowi podoba się jeszcze Tadzio, mi w sumie też, ale nie wiem za bardzo co miałoby być do pary...08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej