X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie odpuściłam siłownie po tych akcjach z ciśnieniem, mam dużo leżeć, odpoczywać i się nie przemęczać, więc nawet żadnych filmików z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży nie zdążyłam odpalić. Ze spacerami to też jest różnie, może jak się pogoda poprawi to będzie we mnie więcej motywacji :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odczuwacie brzuch ciążowy, czy tam gdzie jest maluszek jest on już taki twardszy bo u mnie tak jakby pod skórą jest taka piłka i zastanawiam się czy to jakby normalne a to moja pierwsza ciąża, nawet jak leżę to czuję gdzi jest miękko a gdzie jest macica

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Jak odczuwacie brzuch ciążowy, czy tam gdzie jest maluszek jest on już taki twardszy bo u mnie tak jakby pod skórą jest taka piłka i zastanawiam się czy to jakby normalne a to moja pierwsza ciąża, nawet jak leżę to czuję gdzi jest miękko a gdzie jest macica

Ja mam tak samo, czuć gdzie jest maluch. Jak zaczyna się ruszać to sam środek pod pępkiem twardnieje i mam wrażenie, że skóry zaraz zabraknie. Chyba, że to właśnie chodzi o stawianie się brzucha, o którym mówią dziewczyny, a ja z racji pierwszej ciąży nie wiem i odbieram jako rozciąganie się dziecka w środku :)

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Paati#]o to widzisz ja też tak mam, ale wydaje mi się że raczej nic sie nie dziej e bo na ostatnim badaniu z trzy dni temu badali mi szyjkę i była okej więc może to faktycznie to uczucie bo macica rośnie i maluszek się rozpycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 22:47

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży, jak już dostałam zielone światło lo, to ciwczylam codziennie joge z Gosią Mastowska na YT i ćwiczenia dla kobiet w ciąży Trening Fitness. Trzeba pamiętać, że warto mierzyć tętno i ciśnienie, zwłaszcza jak czujemy ze to dla Nas za dużo. Nic na siłę. Dużo spacerowałam, ah to był blogi czas. Mój rekord to 10 km spaceru. Ale standardowo robiłam 6 km dziennie.
    Teraz czekam na pogodę i z wózkiem będę chodziła. Reszty nie mam jak z braku czasu i przy malej nie używamy komórek i TV, a ja muszę ćwiczyc z kims😆
    Miłego dnia dziewczyny! Trzymam kciuki za wizyty dzisiaj! Lecę do sklepu, póki mąż jeszcze w domu.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuch jest czasami bardzo miękki, a czasami twardy, jeśli dziecko dużo się rusza od razu twardnieje...

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już po ☺️ 320g zdrowej dziewczynki! Mamy nawet dowód 😂

cbf253a80395.jpg
    509154b9ed8c.jpg

Annie_, agawka83, Gosianka, ewe90, Domi93, Daisy_87, Misiaa, legusta, _Belladonna, Muflonek, Limosa, Ona_89', Gdynianka41, Paati#, Did, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po krzywej :) nie było tak źle. Ale polecam pić powoli 🙈 miałam smak cytrynowy, było to bardzo bardzo słodkie, ale przez to, że się naczytałam to wypiłam na szybko i zaczęło mnie mdlić. Pierwsze 15’ trochę mnie męczyło i czułam się zasłodzona jak nigdy, na szczęście z czasem było lepiej. Także dziewczyny nie taki diabeł straszny i nie ma się co źle nastawiać 😉

_Belladonna, legusta, Gosianka, Did, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po, kawaler ma 370 g i rozwija się prawidłowo 😍

f84eab1dc94d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 14:45

aannkka, Misiaa, Ona_89', Annie_, Kasia86, _Belladonna, AgaJulia, Gosianka, Daisy_87, Muflonek, Paati#, legusta, ewe90, Did, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Ja też już po, kawaler ma 370 g i rozwija się prawidłowo 😍

f84eab1dc94d.jpg
    Ale pięknie udało się złapać buźkę 😍 pięknie rośnie ❤️

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ale pięknie udało się złapać buźkę 😍 pięknie rośnie ❤️
    To mi się akurat Twoje zdjęcia bardziej podobają 🙃 Bo te zawsze takie dla mnie mało czytelne i kojarzą mi się nie najlepiej.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa, przepiękna pamiątka 😍 mój robił wszystko aby nie cyknąć mu fotki 😁

Limosa lubi tę wiadomość

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że dobre wieści z wizyt :) A zdjęcia też urocze :) Słodkie bobaski rosną <3

Limosa lubi tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, bardzo się cieszę że wszystko w porządku i maleństwa rosną! Dzisiaj apka podpowiedziała mi że w 21 tygodniu dziecko jest wielkości bakłażana❤️😍

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słodkie bobasy ! Uwielbiam patrzeć na te maluszki nasze.
    A wiadomości,że są zdrowe to już wogole 🥰

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest serio szok, że ten czas tak leci! I mamy już takie dorodne bobasy😍

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś chyba przeciągnęłam ...tak się zawzięłam ,że cały dzień sprzątałam .
    Miałam to robić na raty aby nie przemczyc się ale ja jak już za coś się wezmę ... To robię do póki nie skończę no i skończył się ale dzień ...a zrobione dopiero 1/4...😭 teraz się położyłam i brzucho twardy ,czekam aż malutki się obudzi .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    To jest serio szok, że ten czas tak leci! I mamy już takie dorodne bobasy😍

Naprawdę... jeszcze chwila i będziemy trzymać za siebie kciuki podczas naszych porodów 😃
    Dopiero co się witalysmy i balysmy każdego USG i bólu brzucha a tu już nas kopia z każdych stron 🙂❤️
    Niech rosną w siłę , jeszcze troszeczkę i będziemy tulić 🥰🥰🥰🥰

legusta, Gdynianka41, Limosa lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już tak czekam czerwca, chyba dopiero wtedy mi te lęki znikną, już jak maluszek będzie na świecie. Teraz mimo że czuje że się rusza i tak dalej to ciągle mam taki strach czy mu tam wszytsko dobrze, ja to będę taka matka wariatka jak nic xd

Did lubi tę wiadomość

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Ja to już tak czekam czerwca, chyba dopiero wtedy mi te lęki znikną, już jak maluszek będzie na świecie. Teraz mimo że czuje że się rusza i tak dalej to ciągle mam taki strach czy mu tam wszytsko dobrze, ja to będę taka matka wariatka jak nic xd
    Ciąża to jest jednak duże obciążenie psychiczne. Najpierw stres od wizyty do wizyty czy dziecko żyje, bo nie czuć jeszcze ruchów. Później czuć ruchy, ale i tak stres czy wszystko dobrze i żeby się za wcześnie nie urodziło. Ja też chyba dopiero po porodzie będę spokojna całkiem.

thgfs65gnrco3vzr.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ