Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pędzącego czasu to dopiero co byłam na wizycie w 7 tygodniu i tak chciałam żeby był już z 14 tydzień zwłaszcza, że długo plamiłam i chciałam dotrwać do bezpieczniejszego okresu ciąży. A tu jutro już 21+0 tc. Doktor mówi, że trzecie cc wykonuje się troszkę wcześniej. Trzeba być w szpitalu 7-10 dni przed terminem.
-
aannkka wrote:Ja mam mocne stawiania macicy, plus w poprzedniej ciąży poród rozpoczął się w 29 tyg udało się go zatrzymać całe szczęście i teraz lekarz woli dmuchać na zimne, bo wtedy też mi się robił twardy brzuchol mam jeszcze do tego nospe i jest zdecydowanie lepiej
Ja w poprzedniej ciazy poród zatrzymany miałam w 34 TC i teraz też się tego obawiałam, lekarz powiedział,że to ,że w pierwszej ciąży tak było to nie jest powiedziane,że teraz też tak będzie 🙂
Powiedział tylko ,żeby się nie przemczac ,ja mam nadzieję,że jeśli teraz będzie chciał szybko wyskoczyc to niech maluch to robi od 36tc te dwa tyg niech czeka z szukaniem korka 😆😆
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Hm muszę chyba i ja z moim ginekologiem porozmawiać bo czasem wieczorami mam takie dni że mi ten brzuch tak twardnieje ale myślałam że to może normalne. A te stawianie się macicy często się Wam zdarzało ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 08:02
-
Majeczk@ wrote:Hm muszę chyba i ja z moim ginekologiem porozmawiać bo czasem wieczorami mam takie dni że mi ten brzuch tak twardnieje ale myślałam że to może normalne. A te stawianie się bacicy często się Wam zdarzało ?
A bierzesz magnez ? Dużo daje , ja mam sporadycznie jak się za dużo nachodze czy narobię .
Jeśli brzuch przy tym nie boli to to nie jest gorozne.
Te stawianie czuć i trwa to chwilkę , ja ostatnio pomyliłam to z tym ,że mały wypiął dupkę i mówię o nie znowu , ale po chwili się ruszył .
Taki dziwne uczucie drętwienia , właśnie na razy można pomylić z ruchami dziecka .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Wieczorami to może być naturalne po całym dniu, szczególnie jak ma się intensywny grafik
Ja biorę luteinę i magnez, bo w 18-19 tyg miałam stawiania się brzucha praktycznie przez całe dnie, dodatkowo takie bóle podbrzusza przez jeden dzień, że nie mogłam się wyprostować tak mnie wszystko rwało, więc to już raczej nie było normalne Wiadomo każdy przypadek jest inny, warto przedyskutować ze swoim lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 09:33
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej dziewczynki
Wczoraj w 23+5 byłam na USG
Bliźniaki ważą już i aż 689 g i 667 g ❤️
Krzywa cukrowa ok
Modlić się tylko , żeby mnie cholestaza nie dopadła 😫
Hemoglobina mi spadła do 10,9 🤷♀️ Muszę coś wykombinować , aby podnieść sokami
Poszłam do przodu z wyprawką , bo ja to do 30 tc chce mieć już wszystko gotowe , bo później to już może wszystko się wydarzyć
W piątek jadę na USG 3D/4D - nie mogę się już doczekać ❤️
Annie_, Gosianka, ewe90, Muflonek, Daisy_87, Did, aannkka, Limosa, AgaJulia, Ogusia lubią tę wiadomość
-
Oriaana jaka piękna waga jak na bliźnięta! Ja to marzę o takiej wadze jutro w 24+2 :p
A co do hemoglobiny... 1 kiwi+2 pomarancze+pęczek pietruszki i poprawisz wyniki w momencie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 10:24
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczyny, od pewnego czasu mówimy dużo Naszej 16 miesięcznej córce, że będzie dzidzia, że się urodzi, będzie starsza siostrą. Nie wiem ile z tego rozumie, ale była bardzo, jak ja to nazywałam, cycoholiczka, więc boję się jaka może być reakcja na KP.
Mamy dla niej dwie książeczki. Jedna po moim siostrzeńcu, a druga sama kupiłam. Czytamy, prosto opowiadamy, pokazujemy na obrazki.
Od kilku dni, podchodzi, całuję mój brzuszek i gladzi😍 jak ktoś przychodzi, to od razu pokazuje palcem, że w brzuchu mama ma dzidzi❤️ to takie słodkie.
Mam nadzieję, że jakoś damy radę, bo dla Nas wszystkich będzie to zmiana, ale ona jest mała I zwyczajnie nie wie co to znaczy dzielić się mamą.
Przeglądlam rzeczy po córce, mam mnóstwo od siostry po synku. Spakowałam i dam sąsiadce. Jej właśnie urodził się pierwszy wnuk. Nie trzymam, bo szkoda.legusta, Did lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Ja w poprzedniej ciazy poród zatrzymany miałam w 34 TC i teraz też się tego obawiałam, lekarz powiedział,że to ,że w pierwszej ciąży tak było to nie jest powiedziane,że teraz też tak będzie 🙂
Powiedział tylko ,żeby się nie przemczac ,ja mam nadzieję,że jeśli teraz będzie chciał szybko wyskoczyc to niech maluch to robi od 36tc te dwa tyg niech czeka z szukaniem korka 😆😆 -
Nadrobiłam trochę zaległości w czytaniu- jakie piękne usg i dobre wiadomości jak Dzidzie rosną 🥰
Mnie trochę gine zmartwił na ost.wizycie bo niby mało przybieram na wadze (5 kg, a jest juz 24 tydz.), ale to dopiero początek 2xwzrostu wagi dziecka, więc narazie powiedział, że nie będziemy panikować.
Gorzej ze szpitalem bo będę musiała iść przed porodem ok.35-36 tydz.na generalny przegląd bo lekarz chce dmuchać na zimne z racji moich chorób - pomimo, że narazie wszystko przebiega ok I wszystkie wyniki są w normie...
Nie chce tylko żeby mi wywoływali poród na siłę w 38 tyg.wolalabym żeby samo się zaczęło, a niestety takie są zalecenia przy jedynce... im bliżej terminu tym bardziej się stresuje tym wszystkim i coś czuje, że zamiast termin ok.1.06 to będzie to jednak ok.16-18 maj czyli to juz na prawdę nie długo 3 i pół m-ca, a jeszcze tyle trzeba zrobić tyle że sił coraz mniej 😱
Did -
Dziś spokojnie ważne że maluszek rośnie a zE mama mało przytyła to nie tragedia a 38 tyg zobaczysz już jak będzie dzidziuś na świecie to bd się cieszyć że już po. Ja to się właśnie boje przeciągnięcia ciąży bo to bardziej niebezpieczne
Did lubi tę wiadomość
-
Oriaana wrote:Hej dziewczynki
Wczoraj w 23+5 byłam na USG
Bliźniaki ważą już i aż 689 g i 667 g ❤️
Krzywa cukrowa ok
Modlić się tylko , żeby mnie cholestaza nie dopadła 😫
Hemoglobina mi spadła do 10,9 🤷♀️ Muszę coś wykombinować , aby podnieść sokami
Poszłam do przodu z wyprawką , bo ja to do 30 tc chce mieć już wszystko gotowe , bo później to już może wszystko się wydarzyć
W piątek jadę na USG 3D/4D - nie mogę się już doczekać ❤️ -
aannkka wrote:Tak tak wiadomo to nie jest powiedziane, że w tej będzie. Tylko wtedy mi się skróciła szyjka była miękka pojawiło się krwawienie a właśnie wcześniej stawianie brzucha, które niestety wzięłam za stawianie macicy. Później przyszły skurcze z krzyża, które oczywiście wzięłam za zapalenie nerek ba nawet crp wyszło podwyższone więc książkowo. Okazało się, że to niestety poród wywołany bakteria. Teraz się boje, bo od 16 tyg stawia mi się mocno teraz jest lepiej ale nadal kilka dziennie stawiam jest. Takie całościowe twardnienia brzucha
Ojej to naprawdę teraz masz stresu co nie miara... U mnie też się skróciła szyjka i pojechałam ze skurczami ,ale ja od razu nie wiem skąd a to w nocy mnie obudziło i mówię ,że ja chyba mam skurcze już no i faktycznie od razu szpital.
U mnie to ogólnie byli pewnie że nie zahamują i dostałam szybko sterydy na plucka małego no i ogólnie szykowali już mnie na poród . Ale udało się ... Te sterydy pamiętam do tej pory ,myślałam że serce mi wyskoczy po każdym zastrzyku 🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Ojej to naprawdę teraz masz stresu co nie miara... U mnie też się skróciła szyjka i pojechałam ze skurczami ,ale ja od razu nie wiem skąd a to w nocy mnie obudziło i mówię ,że ja chyba mam skurcze już no i faktycznie od razu szpital.
U mnie to ogólnie byli pewnie że nie zahamują i dostałam szybko sterydy na plucka małego no i ogólnie szykowali już mnie na poród . Ale udało się ... Te sterydy pamiętam do tej pory ,myślałam że serce mi wyskoczy po każdym zastrzyku 🙈
Jezu taaaaak! Te sterydy to był dramat i mnie to bolało jak w dupcie igła poszła 😬😆 ja do pompy przeciwskurczowej dostawałam tabletki pod język tak mi serce latało, ale to ponoć normalne. 9 dni byłam podpięta 24/7 i chyba serce miało dość -
Trochę to dziwne ze lekarz tak powiedział. U mnie 23+4 tez 5 kg na plusie i wrecz jak byłam na wizycie 1,5 tyg temu ( wtedy 21+6) to usłyszałam ze za szybko przybieram 🤷🏻♀️ Zależy od lekarza chyba. Bo wcześniej pomiędzy wizytami spadł mi 1 kg i na następnej wizycie miesiąc później odrobilam i doszedł 1 kg czyli było +2 i już uznała ze to za dużo 🤷🏻♀️
Did lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:Czasami się właśnie nie udaje zatrzymać niestety dla mnie taki bezpieczny jest ten 36tc wiem, że od 38 jest donoszona, ale ten 36 zawsze wydawał mi się już taki super
Jezu taaaaak! Te sterydy to był dramat i mnie to bolało jak w dupcie igła poszła 😬😆 ja do pompy przeciwskurczowej dostawałam tabletki pod język tak mi serce latało, ale to ponoć normalne. 9 dni byłam podpięta 24/7 i chyba serce miało dość
Obyśmy teraz już tego nie doświadczyly i dzieciątka niech lepiej siedzą w brzuchach do tego 36 TC 🙂
Dla mnie też , lekarz też powiedział ,że po 36 tyg mogę rodzic już na spokojnie 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔