X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Trochę to dziwne ze lekarz tak powiedział. U mnie 23+4 tez 5 kg na plusie i wrecz jak byłam na wizycie 1,5 tyg temu ( wtedy 21+6) to usłyszałam ze za szybko przybieram 🤷🏻‍♀️ Zależy od lekarza chyba. Bo wcześniej pomiędzy wizytami spadł mi 1 kg i na następnej wizycie miesiąc później odrobilam i doszedł 1 kg czyli było +2 i już uznała ze to za dużo 🤷🏻‍♀️

U Ciebie jest bardzo mało... Co to jest 5 kg ,
    Ja mam 10kg i lekarz mówi ,że jest ok choć ja sama uważam ,że to duuużo. Choć teraz schudłam 1 kg 😆
    Dużo zależy też od tego z jaką waga się zaczyna .
    I przede wszystkim jak się czujemy .

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas przybiera w innym tempie i dla jednej z nas 5kg to dużo, dla innej normalne tempo. Różnimy się przecież wagą początkowa, wzrostem, przyjmowanymi lekami, chorobami współtowarzyszacymi, gospodarka hormonalna ;) mnie pocieszyła koleżanka, która w czasie ciąży przytyła 18 kg. Zawsze chuda a w ciąży noo widać było duży brzuch. Po porodzie od razu zeszło jej z 15 kg. Dalej jest chuda. Od tej rozmowy przestałam przeżywać każdy gram na wadze 😁😁 póki z dzieckiem jest dobrze a ja normalnie wyglądam (rośnie tylko waga a nie tłuszcz na ciele) waga jest na dalszym planie 😁 To takie moje myśli na dzisiejszy wieczór. 😃

Annie_, Gdynianka41, Did lubią tę wiadomość

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam nieciekawa relacje z ginekologiem ze względu na wagę. Zaczynałam ze spora niedowaga. Przytyłam 18 kg (co wizytę słyszałam ze za dużo przybieram i ze mam się kontrolować). Zostało mi po ciąży tyle kg ze w końcu jestem wg bmi w normie 🤷🏻‍♀️ I się bardzo z tego cieszę bo przed ciąża wyglądałam jak kościotrup

_Belladonna, Ona_89', legusta lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, dziś miałam pierwszy "położniczy" sen 🙈🙈 śniło mi się, że postanowiłam już teraz odciągać mleko laktatorem żeby za kilka miesięcy uzbierała się butelka do karmienia. I ku mojemu zdziwieniu od razu zebrałam cały litr dziwnego szarego płynu🙈🙈🙈

Ja już zaczynam się stresować karmieniem 😂

Did lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przed morfologią /glukoza itd bierzecie euthyrox?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna co za sen 🤣

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 kg to pół biedy, ja w poprzedniej ciazy miałam +25 kg 🙈🤣 poleciałam po całości , ale nie patrzyłam co jem ,jadłam to co chciałam i kiedy chciałam .
    Miesiąc po porodzie wszystko poleciało 🙂
    Liczę ,że teraz będzie tak samo 🙂😃
    Tzn to samo ze spadkiem ,ale nie z tym że przybędzie aż tyle kg ! 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 21:20

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Dziewczyny, czy przed morfologią /glukoza itd bierzecie euthyrox?
    Ja nie biorę

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Słuchajcie, dziś miałam pierwszy "położniczy" sen 🙈🙈 śniło mi się, że postanowiłam już teraz odciągać mleko laktatorem żeby za kilka miesięcy uzbierała się butelka do karmienia. I ku mojemu zdziwieniu od razu zebrałam cały litr dziwnego szarego płynu🙈🙈🙈

Ja już zaczynam się stresować karmieniem 😂

O nie , to zaczęłaś szybko 🤣😆😆

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did, ja na razie też mam 5kg na plusie i lekarz mówi, że jest ok 😉 jak masz wyniki dobre i Bobo rozwija się ok to nie martw się na zapas ☺️
    Co do pytania o euthyrox to mi powiedzieli, żeby przed badaniami rano nie brać 😉

Did lubi tę wiadomość

• agawka83 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży przytylam 18 kg, teraz jade podobnym tempem.... ale czuje się ok, nogi brzuch szczupłe, wyraźnie brzuch sie powiększa co tydzien... i widzę pośladki tez ;)

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź!

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia wrote:
    Did, ja na razie też mam 5kg na plusie i lekarz mówi, że jest ok 😉 jak masz wyniki dobre i Bobo rozwija się ok to nie martw się na zapas ☺️
    Co do pytania o euthyrox to mi powiedzieli, żeby przed badaniami rano nie brać 😉

Ja też przytyłam jakieś 5-6 kg i też nikt nie mówił, że to mało :) Wręcz wydawało mi się, że to w sam raz.
    Z tego co kojarzę to w internecie można znaleźć kalkulatory, wpisuje się wagę sprzed ciąży, wzrost, tydzień ciąży itd i oblicza ile w danym tygodniu powinno być przyrostu :)
    Ja sobie czasami to sprawdzam. Nie chciałabym przytyć więcej niż 16 kg :) Ale jak będzie więcej to trudno, będę się tym martwić po połogu :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    O nie , to zaczęłaś szybko 🤣😆😆

I tak nic nie pobije koszmarów przed ślubem kilka lat temu. Codziennie sny że zapomniałam o ślubie albo że do ceremonii godzina a ja jeszcze nie kupiłam sukni albo nie mam fryzjerki 🤣 najgorszy sen to jak brat wiózł mnie do ślubu i nagle postanowił zmienić kierunek jazdy i pójść na wycieczkę do lasu 🤣🤣 ciekawe czy przed porodem będę przeżywać równie podobne kolorowe sny 🤣🤣🙈

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    18 kg to pół biedy, ja w poprzedniej ciazy miałam +25 kg 🙈🤣 poleciałam po całości , ale nie patrzyłam co jem ,jadłam to co chciałam i kiedy chciałam .
    Miesiąc po porodzie wszystko poleciało 🙂
    Liczę ,że teraz będzie tak samo 🙂😃
    Tzn to samo ze spadkiem ,ale nie z tym że przybędzie aż tyle kg ! 🤣🤣
    Ja też za pierwszym razem dużo przytyłam +23kg. Do 6 miesiaca wymiotowałam a potem jadłam wszystko co chciałam. Miałam cesarkę, a dwa miesiące po porodzie wróciłam do swojej wagi.

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji czytania Waszych postów i karmienia piersią. Przed chwilą właśnie odkryłam przed kąpielą, że leci mi z piersi siara, na początku tylko żółto pomarańczowy płyn, ale przy każdym następnym naciśnięciu było coraz więcej i leciał przezroczysty i klejący. Czy tak ma być? I tak już będzie aż do porodu? Już zdążyłam przeczytać, że nie wolno tego wyciskać, ale mimo wszystko jestem ciekawa i chętnie dowiem się od Was, bo większość z Was jest już doświadczona w temacie.

A teraz druga sprawa.. Jak wiecie jestem na zwolnieniu już dłuższy czas, cieszyłam się, bo był nabór na zastępstwo za mnie i miała przyjść już we wtorek nowa dziewczyna. Miałam jej wszystko przekazać i już mieć wolną głowę. Dziś się okazało, że ona też jest w ciąży! Wygrała konkurs, zrobiła badania lekarskie i miała przyjść do pracy. Nie podpisała jeszcze umowy, ale chyba w tym wypadku jej nie zatrudnią, bo jak na kilka miesięcy tylko? No i moje miejsce dalej zostanie bez zastępstwa.. Dalej liczą na moją pomoc, a najgorsze jest, że nie wiadomo kiedy teraz ktoś nowy się znajdzie 😞😟

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    I tak nic nie pobije koszmarów przed ślubem kilka lat temu. Codziennie sny że zapomniałam o ślubie albo że do ceremonii godzina a ja jeszcze nie kupiłam sukni albo nie mam fryzjerki 🤣 najgorszy sen to jak brat wiózł mnie do ślubu i nagle postanowił zmienić kierunek jazdy i pójść na wycieczkę do lasu 🤣🤣 ciekawe czy przed porodem będę przeżywać równie podobne kolorowe sny 🤣🤣🙈
    Miałam dokładnie takie same koszmary przed ślubem. Ciągle było chwilę przed ślubem, a ja byłam bez sukni/fryzury/makijażu. Strasznie to męczące było. 😅

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Przy okazji czytania Waszych postów i karmienia piersią. Przed chwilą właśnie odkryłam przed kąpielą, że leci mi z piersi siara, na początku tylko żółto pomarańczowy płyn, ale przy każdym następnym naciśnięciu było coraz więcej i leciał przezroczysty i klejący. Czy tak ma być? I tak już będzie aż do porodu? Już zdążyłam przeczytać, że nie wolno tego wyciskać, ale mimo wszystko jestem ciekawa i chętnie dowiem się od Was, bo większość z Was jest już doświadczona w temacie.

A teraz druga sprawa.. Jak wiecie jestem na zwolnieniu już dłuższy czas, cieszyłam się, bo był nabór na zastępstwo za mnie i miała przyjść już we wtorek nowa dziewczyna. Miałam jej wszystko przekazać i już mieć wolną głowę. Dziś się okazało, że ona też jest w ciąży! Wygrała konkurs, zrobiła badania lekarskie i miała przyjść do pracy. Nie podpisała jeszcze umowy, ale chyba w tym wypadku jej nie zatrudnią, bo jak na kilka miesięcy tylko? No i moje miejsce dalej zostanie bez zastępstwa.. Dalej liczą na moją pomoc, a najgorsze jest, że nie wiadomo kiedy teraz ktoś nowy się znajdzie 😞😟
    Mi już jakoś od 1,5-2 miesięcy leci. Lekarz mówił, że to indywidualna kwestia i u każdej kobiety to w różnym czasie występuje, ale raczej później, niż tak wcześnie. Czasem to mi już tak porządnie zmoczy piżamę w nocy czy bluzkę/stanik w ciągu dnia. Plus jest taki, że to się spiera bez problemu nawet jak zaschnie, więc ja na razie nie noszę żadnych wkładek, bo mi z nimi niewygodnie.

A co do pracy, to powiem tak - praca na zwolnieniu jest nielegalna, nawet jeśli to tylko pomoc. Ja bym się tego trzymała i zakończyła tą pomoc. Nikt nie jest niezastąpiony, poradzą sobie bez Ciebie. Później po porodzie będzie Ci ciężko zajmować się dzieckiem i 'pracować'. Z jakiegoś powodu to zwolnienie masz, więc powinnaś odpoczywać.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odp.uspokajajace 😙

AgaJulia lubi tę wiadomość

Did
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati ja to bym pomagała tylko wtedy, gdybym bardzo lubiła swoją pracę i czekała spokojnie na zastępstwo. Ale jeśli w pracy bywało różnie to bym ich olała, niech sobie radzą sami, bo Ty już wdrożyłas nową osobę, czyli dopełniłaś swoich obowiązków.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ