Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
My wczoraj wieczorem mieliśmy gości - marna calutki czas szalała w brzuchu- także jest bardzo towarzyska (chyba po moim dziadku) 🙈 zaczynam się bać jak ja ją okiełznam 🤣I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Domi93 wrote:A ja dziś nie spał pół nocy ... Tak od jakoś dwóch dni mały był bardzo spokojny aż zaczęłam myśleć czy wszystko ok . Matko jak wczoraj zaczął buszować ... Wiecie do tego stopnia,że mi kilka razy wszystko do gardła dochodziło ,ja aż nie wiedzialam czy ja zwymiotuje czy to zgada ale to trwałooze z dwie min i było ok . No żołądek mi owinął chyba flakami 🤭🤣
A miałam się pytać czy Wy też tak macie ,że tak jakby cofa Wam się przy schylaniu ? Nie zawsze ale zauważyłam,że tak zdarza się ,a po jedzeniu to już nie daj Boże buty założyć ...
Domi ja tak miałam wcześniej (teraz brzuch z wiadomych względów u mnie już opadł niżej). Po prostu macica przy schylaniu podnosi się jeszcze bardziej do góry i uciska jelita i żołądek który mówiąc wprost próbuje wycisnąć to co jest w środku na zewnątrz 😂 minie ci niedługo 👍🏼 Ja po tym zawsze miałam ogromna zgagę 🙄
-
ewe90 wrote:My wczoraj wieczorem mieliśmy gości - marna calutki czas szalała w brzuchu- także jest bardzo towarzyska (chyba po moim dziadku) 🙈 zaczynam się bać jak ja ją okiełznam 🤣
Bardzo dobrze 😆😆
Ja też zastanawiam się ... Teraz starszaka tłumaczymy ,że On ma syndrom jedynaka .
Ale my wiemy ,że jest po prostu rozpieszczony przez Nas , najlepsze,że nie woa przez które z Nas bardziej, teraz dojdzie drugie i tak myślę jak my teraz będziemy się tłumaczyć . No bo syndrom jedynaka odpada , chociaż w sumie może też bo taka różnica wieku będzie ... 🤭🤭🤭🥰🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Annie_ wrote:Domi ja tak miałam wcześniej (teraz brzuch z wiadomych względów u mnie już opadł niżej). Po prostu macica przy schylaniu podnosi się jeszcze bardziej do góry i uciska jelita i żołądek który mówiąc wprost próbuje wycisnąć to co jest w środku na zewnątrz 😂 minie ci niedługo 👍🏼 Ja po tym zawsze miałam ogromna zgagę 🙄
Kurcze ..okropne uczucie. Zaczynam od dziś kucać 🙈🙈🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Mi strasznie brzuch uciska na żołądek/płuca/przeponę, nie wiem konkretnie na co, pewnie na wszystko. Mam ten brzuch momentami strasznie wysoko podniesiony, a jak siedzę to już w ogóle tragedia. Najlepiej to mi na leżąco, ale znowu oddycha się słabo. Ja już chce czerwiec. 😅
A ostatnio jeszcze jakiś taki humor mam podły, ciągle chodzę i płaczę, nic mi się nie chce, nawet jak leci jakiś serial czy film to mi się nie chce w niego patrzeć, jakoś nic mnie nie interesuje. Niech się zrobi cieplej to może słońce trochę poprawi nastrój. -
Gosianka wrote:Mi strasznie brzuch uciska na żołądek/płuca/przeponę, nie wiem konkretnie na co, pewnie na wszystko. Mam ten brzuch momentami strasznie wysoko podniesiony, a jak siedzę to już w ogóle tragedia. Najlepiej to mi na leżąco, ale znowu oddycha się słabo. Ja już chce czerwiec. 😅
A ostatnio jeszcze jakiś taki humor mam podły, ciągle chodzę i płaczę, nic mi się nie chce, nawet jak leci jakiś serial czy film to mi się nie chce w niego patrzeć, jakoś nic mnie nie interesuje. Niech się zrobi cieplej to może słońce trochę poprawi nastrój.
Ja znowu jak siedzę np przy stole to m wraz ze małemu jest nie wygodnie no wtedy ładuje mnie po żebrach i nie powiem kilka razy zabolało na tyle ,że się wyprostowałam 🤣🤣
Tak to kwestia pogody...ja mam znowu nastroje zmienne . Raz jest ok a raz nie podchodź . Dziś akurat u nas pogoda piękna i aż chęć wyjścia z domu 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 10:43
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
https://allegro.pl/oferta/yeelight-lampka-nocna-led-kontakt-czujnik-zmierzch-8709198242
Kupiłam ta lampkę jako taka nocna która palić się będzie na początku całą noc przy malutkim i powiem wam że mega, fakt podrożała już 9 zł bo ja ją kupiłam 3 dni temu za 40 a teraz jest za 49 już ale jest super i paliła się już 2 noce i nic się z nią nie dziej i światło ni przeszkadza spać ale dziecko też bym widziała , jeśli ktoś by szukał to polecam -
Dzięki dziewczyny za pocieszenie 😘 dzisiaj już mi z tym lepiej. Mała cała noc się kręciła, aż się budziłam. Dodatkowo bardzo swędziała mnie skóra na brzuchu i odczuwam ból nad pępkiem. Nie wiem czy to od rozciągania skóry, ale momentami ból jest okropny, piekący. Macie tak?
Co do koszul to moje też są bawełniane, z wiskozy mam tylko szlafrok. Sam szlafrok z shein, byłam zaskoczona jego jakością. Sprawdza się idealnie, bo materiał chłodzi i nie jest w nim duszno. -
Paati# wrote:Dzięki dziewczyny za pocieszenie 😘 dzisiaj już mi z tym lepiej. Mała cała noc się kręciła, aż się budziłam. Dodatkowo bardzo swędziała mnie skóra na brzuchu i odczuwam ból nad pępkiem. Nie wiem czy to od rozciągania skóry, ale momentami ból jest okropny, piekący. Macie tak?
Co do koszul to moje też są bawełniane, z wiskozy mam tylko szlafrok. Sam szlafrok z shein, byłam zaskoczona jego jakością. Sprawdza się idealnie, bo materiał chłodzi i nie jest w nim duszno.
Skóra swędzi i mnie , nieraz do szaleństwa mimo nawilżania ... Obawiam się ,że to kwestia czasu aż dojdą rozstępy ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Tak mnie też swędzi i piecze skóra. Najgorzej właśnie koło pępka jak mi się tam wypycha.
Właśnie też się obawiam rozstępów, moja mama miała masę, chyba mam to w genach, bo mam też np. pod kolanami pojedyncze od dawna. Ale pocieszam się, że jakiś laser można na to zrobić czy coś. 😅Annie_ lubi tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Tak mnie też swędzi i piecze skóra. Najgorzej właśnie koło pępka jak mi się tam wypycha.
Właśnie też się obawiam rozstępów, moja mama miała masę, chyba mam to w genach, bo mam też np. pod kolanami pojedyncze od dawna. Ale pocieszam się, że jakiś laser można na to zrobić czy coś. 😅
No ja też mam tendencję po mamie...
Ale po pierwszej ciąży mimo tego że przytyłam dużo było ok , wyskoczyło ich trochę ale fajnie zbledly i przy opaleniźnie nie było kompletnie widać 🙂 teraz tylko czekam czy dojdą czy nie , jeśli dojdzie trochę to też zdecydowalam ,że jadę na laser . Wogole ja to stwierdziłam że po tej ciąży to ja się kładę i niech robią co chcą ,byle na bóstwo . Mąż już został poinformowany o tym 🤣🤣🙈🤭
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosianka wrote:Tak mnie też swędzi i piecze skóra. Najgorzej właśnie koło pępka jak mi się tam wypycha.
Właśnie też się obawiam rozstępów, moja mama miała masę, chyba mam to w genach, bo mam też np. pod kolanami pojedyncze od dawna. Ale pocieszam się, że jakiś laser można na to zrobić czy coś. 😅
Kto postawił przycisk cytuj koło lubię powinien spłonąć w piekle 🙄
Mi właśnie w pierwszej ciąży wokół pępka wyszły rozstępy dlatego teraz już nie wychodzą. Ale pięknie zbladły i nawet teraz są bladziutkie ☺️
Ale jeden na biodrach mi wyszedł taki aż bordowy świeży 🙈
-
Nie mogę znaleźć, która z Was zamówiła neno mare bo prosiłabym żeby pochwaliła się fotka jak przyjdzie ?
Jakoś boję się tego koloru zieleni czy nie będzie rażący, na filmikach raz jest jasny seledyn mięta, a na innym taki rażący...
a zastanawiam się pomiędzy ww.a neno bella twin różowym - tylko tam w porównaniu bateria o 1/3 słabsza i te rurki łączone krzyżowo jakoś mnie nie przekonują moze to trochę utrudniać,jedynie kolor spokojnego różu i to, że jest mniejszy o połowę i mam kolejny dylemat...
Dzisiaj Mama mnie przestraszyła, ze prawie w ogóle nie miała pokarmu przy dwójce i stwierdziłam o nie, będę walczyć żebym ja miała dlatego zdecydowałam, że juz kupie ten laktator żeby dla spokojności był 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 12:36
Did -
legusta wrote:Ja też mam tendencję do rozstępów po mamie. Aż jestem w szoku, że jeszcze żadndgo nie zauważyłam na brzuchu. Pewnie to kwestia czasu. Dobrze, że ktoś wymyślił te lasery 😅
No w poprzedniej ciąży wyszły podczas porodu 🙈 do dnia porodu brzuch był czysty ...i czemu tak..
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Did wrote:Nie mogę znaleźć, która z Was zamówiła neno mare bo prosiłabym żeby pochwaliła się fotka jak przyjdzie ?
Jakoś boję się tego koloru zieleni czy nie będzie rażący, na filmikach raz jest jasny seledyn mięta, a na innym taki rażący...
a zastanawiam się pomiędzy ww.a neno bella twin różowym - tylko tam w porównaniu bateria o 1/3 słabsza i te rurki łączone krzyżowo jakoś mnie nie przekonują moze to trochę utrudniać,jedynie kolor spokojnego różu i to, że jest mniejszy o połowę i mam kolejny dylemat...
Dzisiaj Mama mnie przestraszyła, ze prawie w ogóle nie miała pokarmu przy dwójce i stwierdziłam o nie, będę walczyć żebym ja miała dlatego zdecydowałam, że juz kupie ten laktator żeby dla spokojności był 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 14:05
Did lubi tę wiadomość
-
Did wrote:Nie mogę znaleźć, która z Was zamówiła neno mare bo prosiłabym żeby pochwaliła się fotka jak przyjdzie ?
Dzisiaj Mama mnie przestraszyła, ze prawie w ogóle nie miała pokarmu przy dwójce i stwierdziłam o nie, będę walczyć żebym ja miała dlatego zdecydowałam, że juz kupie ten laktator żeby dla spokojności był 😌Did lubi tę wiadomość
-
Moja urzęduje tylko z lewej strony, dość nisko, czasem ją czuję na środku koło pępka - z prawej strony w ogóle, ale tam mam własnie łożysko.
I tak mnie zastanawia - Wy też dzieciątka tak nisko czujecie, czy wyżej?I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ?