X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wieczorem mieliśmy gości - marna calutki czas szalała w brzuchu- także jest bardzo towarzyska (chyba po moim dziadku) 🙈 zaczynam się bać jak ja ją okiełznam 🤣

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A ja dziś nie spał pół nocy ... Tak od jakoś dwóch dni mały był bardzo spokojny aż zaczęłam myśleć czy wszystko ok . Matko jak wczoraj zaczął buszować ... Wiecie do tego stopnia,że mi kilka razy wszystko do gardła dochodziło ,ja aż nie wiedzialam czy ja zwymiotuje czy to zgada ale to trwałooze z dwie min i było ok . No żołądek mi owinął chyba flakami 🤭🤣
    A miałam się pytać czy Wy też tak macie ,że tak jakby cofa Wam się przy schylaniu ? Nie zawsze ale zauważyłam,że tak zdarza się ,a po jedzeniu to już nie daj Boże buty założyć ...

Domi ja tak miałam wcześniej (teraz brzuch z wiadomych względów u mnie już opadł niżej). Po prostu macica przy schylaniu podnosi się jeszcze bardziej do góry i uciska jelita i żołądek który mówiąc wprost próbuje wycisnąć to co jest w środku na zewnątrz 😂 minie ci niedługo 👍🏼 Ja po tym zawsze miałam ogromna zgagę 🙄

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    My wczoraj wieczorem mieliśmy gości - marna calutki czas szalała w brzuchu- także jest bardzo towarzyska (chyba po moim dziadku) 🙈 zaczynam się bać jak ja ją okiełznam 🤣

Bardzo dobrze 😆😆
    Ja też zastanawiam się ... Teraz starszaka tłumaczymy ,że On ma syndrom jedynaka .
    Ale my wiemy ,że jest po prostu rozpieszczony przez Nas , najlepsze,że nie woa przez które z Nas bardziej, teraz dojdzie drugie i tak myślę jak my teraz będziemy się tłumaczyć . No bo syndrom jedynaka odpada , chociaż w sumie może też bo taka różnica wieku będzie ... 🤭🤭🤭🥰🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Domi ja tak miałam wcześniej (teraz brzuch z wiadomych względów u mnie już opadł niżej). Po prostu macica przy schylaniu podnosi się jeszcze bardziej do góry i uciska jelita i żołądek który mówiąc wprost próbuje wycisnąć to co jest w środku na zewnątrz 😂 minie ci niedługo 👍🏼 Ja po tym zawsze miałam ogromna zgagę 🙄

Kurcze ..okropne uczucie. Zaczynam od dziś kucać 🙈🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi strasznie brzuch uciska na żołądek/płuca/przeponę, nie wiem konkretnie na co, pewnie na wszystko. Mam ten brzuch momentami strasznie wysoko podniesiony, a jak siedzę to już w ogóle tragedia. Najlepiej to mi na leżąco, ale znowu oddycha się słabo. Ja już chce czerwiec. 😅
    A ostatnio jeszcze jakiś taki humor mam podły, ciągle chodzę i płaczę, nic mi się nie chce, nawet jak leci jakiś serial czy film to mi się nie chce w niego patrzeć, jakoś nic mnie nie interesuje. Niech się zrobi cieplej to może słońce trochę poprawi nastrój.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Mi strasznie brzuch uciska na żołądek/płuca/przeponę, nie wiem konkretnie na co, pewnie na wszystko. Mam ten brzuch momentami strasznie wysoko podniesiony, a jak siedzę to już w ogóle tragedia. Najlepiej to mi na leżąco, ale znowu oddycha się słabo. Ja już chce czerwiec. 😅
    A ostatnio jeszcze jakiś taki humor mam podły, ciągle chodzę i płaczę, nic mi się nie chce, nawet jak leci jakiś serial czy film to mi się nie chce w niego patrzeć, jakoś nic mnie nie interesuje. Niech się zrobi cieplej to może słońce trochę poprawi nastrój.

Ja znowu jak siedzę np przy stole to m wraz ze małemu jest nie wygodnie no wtedy ładuje mnie po żebrach i nie powiem kilka razy zabolało na tyle ,że się wyprostowałam 🤣🤣
    Tak to kwestia pogody...ja mam znowu nastroje zmienne . Raz jest ok a raz nie podchodź . Dziś akurat u nas pogoda piękna i aż chęć wyjścia z domu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 10:43

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/yeelight-lampka-nocna-led-kontakt-czujnik-zmierzch-8709198242

Kupiłam ta lampkę jako taka nocna która palić się będzie na początku całą noc przy malutkim i powiem wam że mega, fakt podrożała już 9 zł bo ja ją kupiłam 3 dni temu za 40 a teraz jest za 49 już ale jest super i paliła się już 2 noce i nic się z nią nie dziej i światło ni przeszkadza spać ale dziecko też bym widziała , jeśli ktoś by szukał to polecam

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie 😘 dzisiaj już mi z tym lepiej. Mała cała noc się kręciła, aż się budziłam. Dodatkowo bardzo swędziała mnie skóra na brzuchu i odczuwam ból nad pępkiem. Nie wiem czy to od rozciągania skóry, ale momentami ból jest okropny, piekący. Macie tak?
    Co do koszul to moje też są bawełniane, z wiskozy mam tylko szlafrok. Sam szlafrok z shein, byłam zaskoczona jego jakością. Sprawdza się idealnie, bo materiał chłodzi i nie jest w nim duszno.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie 😘 dzisiaj już mi z tym lepiej. Mała cała noc się kręciła, aż się budziłam. Dodatkowo bardzo swędziała mnie skóra na brzuchu i odczuwam ból nad pępkiem. Nie wiem czy to od rozciągania skóry, ale momentami ból jest okropny, piekący. Macie tak?
    Co do koszul to moje też są bawełniane, z wiskozy mam tylko szlafrok. Sam szlafrok z shein, byłam zaskoczona jego jakością. Sprawdza się idealnie, bo materiał chłodzi i nie jest w nim duszno.

Skóra swędzi i mnie , nieraz do szaleństwa mimo nawilżania ... Obawiam się ,że to kwestia czasu aż dojdą rozstępy ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie też swędzi i piecze skóra. Najgorzej właśnie koło pępka jak mi się tam wypycha.
    Właśnie też się obawiam rozstępów, moja mama miała masę, chyba mam to w genach, bo mam też np. pod kolanami pojedyncze od dawna. Ale pocieszam się, że jakiś laser można na to zrobić czy coś. 😅

Annie_ lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Tak mnie też swędzi i piecze skóra. Najgorzej właśnie koło pępka jak mi się tam wypycha.
    Właśnie też się obawiam rozstępów, moja mama miała masę, chyba mam to w genach, bo mam też np. pod kolanami pojedyncze od dawna. Ale pocieszam się, że jakiś laser można na to zrobić czy coś. 😅

No ja też mam tendencję po mamie...
    Ale po pierwszej ciąży mimo tego że przytyłam dużo było ok , wyskoczyło ich trochę ale fajnie zbledly i przy opaleniźnie nie było kompletnie widać 🙂 teraz tylko czekam czy dojdą czy nie , jeśli dojdzie trochę to też zdecydowalam ,że jadę na laser . Wogole ja to stwierdziłam że po tej ciąży to ja się kładę i niech robią co chcą ,byle na bóstwo . Mąż już został poinformowany o tym 🤣🤣🙈🤭

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

Kto postawił przycisk cytuj koło lubię powinien spłonąć w piekle 🙄
    Mi właśnie w pierwszej ciąży wokół pępka wyszły rozstępy dlatego teraz już nie wychodzą. Ale pięknie zbladły i nawet teraz są bladziutkie ☺️

Ale jeden na biodrach mi wyszedł taki aż bordowy świeży 🙈

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tendencję do rozstępów po mamie. Aż jestem w szoku, że jeszcze żadndgo nie zauważyłam na brzuchu. Pewnie to kwestia czasu. Dobrze, że ktoś wymyślił te lasery 😅

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Did Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znaleźć, która z Was zamówiła neno mare bo prosiłabym żeby pochwaliła się fotka jak przyjdzie ?

Jakoś boję się tego koloru zieleni czy nie będzie rażący, na filmikach raz jest jasny seledyn mięta, a na innym taki rażący...
    a zastanawiam się pomiędzy ww.a neno bella twin różowym - tylko tam w porównaniu bateria o 1/3 słabsza i te rurki łączone krzyżowo jakoś mnie nie przekonują moze to trochę utrudniać,jedynie kolor spokojnego różu i to, że jest mniejszy o połowę i mam kolejny dylemat...

Dzisiaj Mama mnie przestraszyła, ze prawie w ogóle nie miała pokarmu przy dwójce i stwierdziłam o nie, będę walczyć żebym ja miała dlatego zdecydowałam, że juz kupie ten laktator żeby dla spokojności był 😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 12:36

Did
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja też mam tendencję do rozstępów po mamie. Aż jestem w szoku, że jeszcze żadndgo nie zauważyłam na brzuchu. Pewnie to kwestia czasu. Dobrze, że ktoś wymyślił te lasery 😅

No w poprzedniej ciąży wyszły podczas porodu 🙈 do dnia porodu brzuch był czysty ...i czemu tak..

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny...jak ja mam ochotę na truskawki takie świeże z pola słodkie . Boże wsciekne się 🤦🤦

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Nie mogę znaleźć, która z Was zamówiła neno mare bo prosiłabym żeby pochwaliła się fotka jak przyjdzie ?

Jakoś boję się tego koloru zieleni czy nie będzie rażący, na filmikach raz jest jasny seledyn mięta, a na innym taki rażący...
    a zastanawiam się pomiędzy ww.a neno bella twin różowym - tylko tam w porównaniu bateria o 1/3 słabsza i te rurki łączone krzyżowo jakoś mnie nie przekonują moze to trochę utrudniać,jedynie kolor spokojnego różu i to, że jest mniejszy o połowę i mam kolejny dylemat...

Dzisiaj Mama mnie przestraszyła, ze prawie w ogóle nie miała pokarmu przy dwójce i stwierdziłam o nie, będę walczyć żebym ja miała dlatego zdecydowałam, że juz kupie ten laktator żeby dla spokojności był 😌
    Ja go zamówiłam, chyba nawet już wysłali. Wstawię zdjęcie jak przyjdzie. Ja jak porównywałam, to właściwie wszystkie podwójne neno brałam pod uwagę, bo się niewiele różnią, ja bym pewnie najtańszy wzięła. No i w sumie ten był najtańszy, bo akurat promocja na niego była. Jak jakieś filmiki oglądałam, to ten kolor dość mocny był, ale szczerze mówiąc, to mi wszystko jedno w tym przypadku, byle dobrze zasysał. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 14:05

Did lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:

Ja właśnie mam neno bella twin różowy jestem ciekawa jak będzie się sprawował :D

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też tak macie, że dziecko czujecie bardziej z jednej strony? To moja trzecia ciąża i zawsze dziecko jest aktywne po prawej stronie, czasem po srodku brzucha a baaaardzo rzadko po lewej hmmm...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja urzęduje tylko z lewej strony, dość nisko, czasem ją czuję na środku koło pępka - z prawej strony w ogóle, ale tam mam własnie łożysko.
    I tak mnie zastanawia - Wy też dzieciątka tak nisko czujecie, czy wyżej?

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ