Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaati# wrote:Nie jesteś z tym sama, ja też się boję porodu. To mój pierwszy i nie wiem jeszcze co mnie czeka. Ale na pewno nic przyjemnego 😣 mam lęk, że dziecko się zaklinuję i ani w jedna ani w drugą stronę. Mam jakieś dziwne wyobrażenia. A jeśli chodzi o karmienie piersią to bardzo bym chciała, też mam male. Jednak patrząc na moją mamę, która małymi piersiamy karmiła moją siostrę przez prawie 2 lata i koleżankę, która biustu ma bardzo pokaźnych rozmiarów to mnie się boję małego biustu niż dużego.
Dziękuję za wsparcie, jest mi trochę lepiej z myślą, że nie tylko ja mam takie lęki, może po porodzie wszystko przyjdzie bardziej instynktownie ❤ -
nick nieaktualnyApropos lęku przed porodem, moja koleżanka polecała wizyty u urofizjoterapeutki. Fajne ćwiczenia jej pokazała, np. Jak Schodzić z łóżka by przygotować więzadła do porodu, ćwiczenia na piłce, zaleciła dużo ruchu, zaleciła jakieś masaże. Dzięki niej koleżanka bardzo miło wspomina poród SN. I tak zastanawiam się, czy bliżej 3 trymestru nie skorzystać z takiej usługi 😉
Dziewczyny a zapisujecie się do szkoły rodzenia? Kiedy jest najlepszy czas na to? -
_Belladonna wrote:Apropos lęku przed porodem, moja koleżanka polecała wizyty u urofizjoterapeutki. Fajne ćwiczenia jej pokazała, np. Jak Schodzić z łóżka by przygotować więzadła do porodu, ćwiczenia na piłce, zaleciła dużo ruchu, zaleciła jakieś masaże. Dzięki niej koleżanka bardzo miło wspomina poród SN. I tak zastanawiam się, czy bliżej 3 trymestru nie skorzystać z takiej usługi 😉
Dziewczyny a zapisujecie się do szkoły rodzenia? Kiedy jest najlepszy czas na to?
o szkole rodzenia już rozmawiałyśmy i wyszło, że połowa ma zamiar sie zapisać a druga połowa nie a kiedy - po 20 tygodniuI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Domi93 wrote:I po świętach 🙈
Jak u Was ? Ja objedzona na całego za dwa dni lekarz i aż strach na wagę wejść 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 06:49
-
U mnie dziś wybiło 70 kg, czyli jakieś 3-4 kg sprzed ciazy. Zastanawiam się czy nie za dużo przybieram 😟 Nie widać aż tak bardzo tych kg, poza małym brzuszkiem i powiększonymi piersiami chyba nic się nie zmieniło. Mam nadzieję, że tylko ja to tak widzę 😂
-
Paati, każdy inaczej przybiera, nie przejmuj się. Po połogu będziemy się martwić odchudzaniem. Nie będziesz się przecież głodzić, żeby nie przytyć. 🙂 Same piersi w ciąży mogą ważyć dodatkowe 1-2 kg. 🙂 A gdzie macica, płyny, większa ilość krwi. W internecie są też tabelki ile co waży i podany prawidłowy przyrost w każdym tygodniu. Weszłyśmy w 2 trymestr, więc no można się spodziewać większej wagi co jakiś czas. Ale chyba dużo też robią geny i samopoczucie w ciąży. 😊
Limosa lubi tę wiadomość
-
Drogie Panie ogłaszam czas zakupów - ruszyły wyprzedaże
aannkka, Did lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewe90 wrote:Drogie Panie ogłaszam czas zakupów - ruszyły wyprzedaże
Już się nie mogę doczekać zakupów! 😊 czekam tylko na poznanie płci maluszka żeby wiedzieć w jakie tonacje celować 🥰 podobają mi się takie stonowane, pastelowe ale widziałam też mnóstwo fajnych ciuszków celowanych konkretnie pod chłopca/ dziewczynkę 😁 -
ewe90 wrote:Drogie Panie ogłaszam czas zakupów - ruszyły wyprzedaże
No właśnie tego się obawiałam ,tych wyprzedaży ...
Boje się jeszcze cokolwiek kupić , stwierdziłam,że zacznę po połówkowych ale one są za chwilę a ja nadal się boje 🤦
Takim tempem to mąż będzie latał po sklepach jak ja będę na porodówce 🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Paati# wrote:U mnie dziś wybiło 70 kg, czyli jakieś 3-4 kg sprzed ciazy. Zastanawiam się czy nie za dużo przybieram 😟 Nie widać aż tak bardzo tych kg, poza małym brzuszkiem i powiększonymi piersiami chyba nic się nie zmieniło. Mam nadzieję, że tylko ja to tak widzę 😂
Ja jestem 5 kg do przodu ja nie wiem jak to się stało bo przecież nie jem więcej mi się wydaje ,a nawet zdrowiej niż przed ciążą .
Ale cycki mam dwa rozmiary większe ,brzucho już tez piłeczka się robi także myślmy ,że to jest to 😆
Aczkolwiek widzę po udach ,że tam też poszło 🙈🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Limosa wrote:No właśnie u mnie odwrotnie. Wczoraj weszłam na wagę i dodatkowe 0,5 kg w dół, mimo świąt ☹️ Boję się czy dożywiam malucha, no chyba że nadal ciągnie jeszcze z zapasów, które zgromadziłam przez lata (mam tłuszczyk na brzuchu).
O to się nie martw , maluch sobie poradzi nawet jeśli chudniesz , mi lekarz powiedział,że to takie małe pasożyty są i krzywy sobie nie dadzą zrobić🤣, to co najlepsze pobierają od nas mimo wszystko 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 14:18
Limosa, Did lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja jak na razie jestem cały czas -6,5 kg (czasem łapię -7kg), w udach prawie -4cm, ale od początku grudnia waga stoi a brzuch rośnie Także teraz pewnie sie zacznie tendencja wzrostowa
Co do wyprzedaży, to planuję kupić małe rozmiary, bardziej unisex i najlepiej body kopertowe. Niebawem przywiozę kartony z ubrankami od siostry, a tam jest dużo różu, więc ja już kupować nie będę typowo dziewczęcych
Dziś zrobiłam pierwszy zakup na vinted - kokon niemowlęcy z Makaszka - wzór uniwersalny, a sam kokon mało używany, tani - a jak wiecie ta firma ma przepiękne wzory 😍 (choć to pewnie kwestia gustu )
Resztę zakupów zostawiam na później - jedynie jak znajdę fajną promocję na kocyki bambusowe to coś kupię teraz.Did lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ja czekam na kocyki i śpiworki bambusowe jeśli będzie promocja to myślę ,że chociaż to pozamawiam .
Mam nadzieję,że jutro Poznam płeć i boje się ,że mimo wszystko to już wtedy polecę po całości 🤭
Ale dopiero pod koniec lutego planuje przjezdzec to co mam po synku i myślę ,że wtedy zacznę tak naprawdę robić listę i zakupy . Naszczescie z tego co pamiętam to sporo ubranek było kupowanych uni ,także w razie niespodzianki też coś tam zostanie 😆
Ja to chyba nawet nie wiem co potrzeba ,część pozapominalam czuję ,że polegniemy 🤣Did lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Daisy_87 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie do słodkich mam. Od dwóch dni, choćbym nie wiem jka uważała i co jadła, to poziom cukru przed posiłkiem wywala mi w kosmos, nawet do 160.po posiłku jest w normie. Nic z tego nie rozumiem. Czy któraś ma podobne doświadczenia? Ja już panikuje, zapisałam się do swojej diabetolog na wtorek. Co ja mam jeść i kiedy, skoro chodzę głodna a cukier przed posiłkiem duży, a np na śniadanie dzisiaj zjadłam dwie małe kromki chleba zytniego posmarowanego serem białym. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki ❤️
Poziom cukru na czczo nie ma związku z tym co zjadłaś po mierzeniu tylko bardziej z tym co zjadłaś na kolację czy były to wymienniki mieszane- proste i złożone czy tylko proste ? Dla mnie (chociaż mam inne normy przy cukrzycy 1 na pompie insulinowej plus poziomy pomimo dobrych także 30 i 300), jeżeli poziom cukru jest ok po jedzeniu oznacza, to że mam dobrą dawkę insuliny do posiłku. Jeżeli jesteś bez leków i insuliny, to pamiętaj, że w czasie ciąży zapotrzebowanie i zbijanie glukozy przez organizm bądź z pomocą insuliny w każdym trymestrze jest inne, więc wyższy poziom może być po prostu spowodowany hormonami. Trzymaj się I daj znać co diabetolog na to.Did -
Paati# wrote:U mnie dziś wybiło 70 kg, czyli jakieś 3-4 kg sprzed ciazy. Zastanawiam się czy nie za dużo przybieram 😟 Nie widać aż tak bardzo tych kg, poza małym brzuszkiem i powiększonymi piersiami chyba nic się nie zmieniło. Mam nadzieję, że tylko ja to tak widzę 😂
To coś jak u mnie 3 kg więcej, ale ja bałam się, że to mało, a gine mówił, że wszystko w normie, że na ten czas można do 6 kg przytyć i też będzie w normie ( aktualnie 17 tyg.i 5 dzień ).Did -
Ja melduje zupełny brak wymiotów i mdłości, także juhu! Na ich miejsce wskoczyła pani zgaga i nie ważne co zjem, pali po posiłkach na maksa. Niestety cukry mi skaczą nadal, ale jutro wizyta u diabetolog więc zobaczymy co powie.
Did- chyba się nie zrozumiałyśmy 😊 wiem, że na czczo cukry zależą od tego co zjadłam na tzw. pózna kolację, ile spałam i jak organizm radzi sobie z głodem w nocy. Mi bardziej chodzi o to, że mam zalecone mierzenie cukru przed każdym posiłkiem i wtedy wg zaleceń powinien być =<90,a ja mam o wiele wyższy. No ale mam sporo pytań, więc liczę że lekarka jutro mi pomoże i oczywiście dam znać 😊
Ja po konsultacjach z ginem jestem już umówiona na dawkę przypominająca przeciw covid w środę. Nie powiem, stresuje się. Poprzednie dwie brałam jak karmiłam piersią ale wogole mnie to emocjonalnie nie dotknęło, a teraz jest stres. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Po świętach jestem mega wypoczęta, byliśmy u moich rodziców i dzięki temu nie obchodziło mnie nic, więc jestem bardzo wdzięczna mamie za pomoc. Kiedyś będzie trzeba zapłacić dług, ale taki to z miłą chęcią się zplaci w przyszłości 👍 -
nick nieaktualnyewe90 wrote:Ja jak na razie jestem cały czas -6,5 kg (czasem łapię -7kg), w udach prawie -4cm, ale od początku grudnia waga stoi a brzuch rośnie Także teraz pewnie sie zacznie tendencja wzrostowa
Co do wyprzedaży, to planuję kupić małe rozmiary, bardziej unisex i najlepiej body kopertowe. Niebawem przywiozę kartony z ubrankami od siostry, a tam jest dużo różu, więc ja już kupować nie będę typowo dziewczęcych
Dziś zrobiłam pierwszy zakup na vinted - kokon niemowlęcy z Makaszka - wzór uniwersalny, a sam kokon mało używany, tani - a jak wiecie ta firma ma przepiękne wzory 😍 (choć to pewnie kwestia gustu )
Resztę zakupów zostawiam na później - jedynie jak znajdę fajną promocję na kocyki bambusowe to coś kupię teraz.
Wow, jak ty to robisz, że jesteś cały czas na minusie? Zmiana diety/odstawienie cukru? Ja od początku ciąży +2,5kg (ważyłam się w przeddzień Wigilii, teraz wolę nie stawać na wadze 🤭), głównie poszło w brzuch i pośladki 💁♀️