Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak już mnie strasznie teraz będzie korciło aby zacząć kupować 😆
Ale mamy remont także to mnie hamuje na moje szczęście i zacząć będę mogła około lutego .
Stwierdziłam że najpierw przejze rzeczy które mam i dopiero zrobię listę co kupić .
Ja mam połówkowe dopiero za miesiąc 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 17:13
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Byłam dziś na szybko w HM i smyku, to co chciałam kupić nie jest w % 🤷♀️, jednak z ciuszkami poczekam jak przejrzę pudła od siostry. Kupiłam jedynie w smyku śpiworek na lato za 35złI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
nick nieaktualnyDomi93 wrote:Mamy siusiaka ! 😃
Widziałam osobiście , także z siostry nici .
Synek szczęśliwy ,my też bo z maluchem wszystko ok rośnie ślicznie ,waży prawie 190g 🙂
Odetchnęłam , ale mąż nie mógł wejść na USG ... Mamy zamiar jechać na 4d i tam podobno można wejść we dwoje ,muszę esie dowiedzieć jak to wygląda...
Później wstawię zdj🙂
Gratuluję chłopca ❤ -
Domi wielkie gratulacje że wszystko ok. Ale będziesz mieć chłopów w domu. Będą się o Ciebie troszczyć.
Ja nawet nie myślę o zakupach. Chyba dopiero po połówkowych przeglądne to co mam po synku czy coś się nada. -
Hej dziewczyny !
Ja dzisiaj po wizycie - obecnie 17+ 5 dni na wadze + 2,5 kg
Płeć górny bliźniak - chłopiec 99,99% ❤️🥰 USG wymiary na 17+5
Płeć dolny bliźniak - dziewczynka 95% ❤️🥰 USG wymiary na 17+1
Dziewczynka do potwierdzenia ma kolejnej wizycie , bo zasłaniało się nóżką , ale górny bliźniak widziałam klejnoty , także będzie parka i niech tak zostanie - to moje marzenie 😍❤️
Wymiarami się powoli doganiają 🤩
Ja już zakupione mam 2 kołyski do pokoju dziennego , wanienkę ze stelażem/przewijakiem i zapas pampersów
W styczniu kupujemy łóżeczka i coś jeszcze ..
muszę rozłożyć to na kilka miesięcy … i tak człowiek pójdzie z torbami , ale jak rozłożę sobie to w czasie to może tak nie odczuję 😂😂😂
Od 3 tygodni mam etap dobrego samopoczucia się 🥰🥰🥰🥰🥰
Jedna mamusia tu tez ma ciążę bliźniaczą … ale nie wiem kto 🙈
Znasz już płeć ? Na kiedy termin ?
Pozdrawiam ! ❤️
ewe90, Annie_, Limosa, Moni**, Gdynianka41, aannkka, Did, _Belladonna, legusta lubią tę wiadomość
-
Oriaana gratuluję, oby została parka
Od nowego roku chyba wszystko zdrożeje, dziś już mi się w oczy rzuciło, że nawet ten najtańszy przewijak z IKEA, który kosztował 99zł, teraz jest za 129zł 🤷♀️Annie_ lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
ewe90 wrote:Oriaana gratuluję, oby została parka
Od nowego roku chyba wszystko zdrożeje, dziś już mi się w oczy rzuciło, że nawet ten najtańszy przewijak z IKEA, który kosztował 99zł, teraz jest za 129zł 🤷♀️
Ogólnie sporo osób pisało ze wszystko z ikei zdrożeje przez utrudnienia w łańcuchu dostaw 😕 my się cieszymy ze kupiliśmy komodę już w listopadzie. Coś mnie tchnęło i całe szczęście. Bo mieliśmy w styczniu kupować a my wszędzie mamy linie hemnes a teoche one kosztują
-
Annie_ wrote:Ogólnie sporo osób pisało ze wszystko z ikei zdrożeje przez utrudnienia w łańcuchu dostaw 😕 my się cieszymy ze kupiliśmy komodę już w listopadzie. Coś mnie tchnęło i całe szczęście. Bo mieliśmy w styczniu kupować a my wszędzie mamy linie hemnes a teoche one kosztująI procedura
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Oriaana gratuluję parki, podwójne szczęście! 😊
Kurcze, pod czytałam Was trochę przedtem i zagladlam na parę stron, wyprzedaże królują. Byłam na assos maternity i można upolować fajne rzeczy, ale sama nie wiem czy to nie za wcześnie 🤔 coś tam z poprzedniej ciąży mam, rodziłam we wrześniu, ale wiaodmo że zawsze kusi.
Dzięki za cynka odnośnie Ikei. Przymierzalismy się usiąść dzisiaj z mężem i wybrać meble do pokoju małej. Nie ma nic, a chcemy jej zrobić pomału swoją przestrzeń i bliżej rozwiązania przejdzie z tatą tam soac, żeby nie czuła ze dzidzi zabrało jej mamę. Mieliśmy nadzieję, że będziemy wiedzieć co siedzi w brzuszku, żeby dobrać mebelki, ale pójdziemy w unisex. Pokój jest duży, więc jak będzie parka, to potem dokupię dodatki i będą mieli swoją strefy do spania, a do zabawy wspólną przestrzeń.
Byłam dzisiaj u Pani diabetolog. Dostałam insulinę na noc, nie ma szans żeby dieta mi obniżyła ten cukier. Ale chyba czuję ulgę, bo się już tym cukrem na czczo stresowałam. Reszta cukru wg Pani doktor dobra, i nawet mówiła że mogę sobie na kawałek domowego ciasta pozwolić przy posiłku, jak mam ochotę i nie przekroczę normy 🙏
Jutro z rana lecę z moczem i na krew do gina. Wieczorem szczepienie.
A zapomniałabym się pochwalić, dzisiaj pierwszy raz od października stanęłam i ugotowalam obiad. Mięso surowe musiał umyć jeszcze mąż, ale to tylko jeszcze psychika mnie nie puscila. Obiad nam smakował mega, więc się cieszę że wracam do sil.
Czy ktoś jeszcze w tym tygodniu wizytuje?ewe90, Did lubią tę wiadomość
-
Oriaana, ale super, że będzie parka. I najważniejsze, że się prawidłowo rozwijają, takie wieści zawsze cieszą 🙂
Ja dziś strasznie cierpię. Już przed ciążą miałam problem z refluksem, ale to co się dziś dzieje to jakaś masakra. Czuję jakby ktoś mi jakiś głaz przesuwał do gardła, dostaję wtedy dodatkowo bólu żołądka, jakby go rozrywało. Boję się nawet ruszyć, bo jak wstałam z łóżka to aż się skręciłam i zawyłam 😖 -
Nie straszcie mnie nawet ta Ikea...po nowym roku mamy do kupienia meble do dwóch pokoi dla dzieci i sypialni...
Może to tylko chwilowe bedzie i później wróci do normy ?
A zapomniałam Wam napisać ,że łożysko jest umiejscowione w idealnym miejscu , poszło tam gdzie powinno 🙂
I mam pytanie ,mam brać magne b6 dwie tabl dziennie też taka ilość bierzecie ?
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Nie straszcie mnie nawet ta Ikea...po nowym roku mamy do kupienia meble do dwóch pokoi dla dzieci i sypialni...
Może to tylko chwilowe bedzie i później wróci do normy ?
A zapomniałam Wam napisać ,że łożysko jest umiejscowione w idealnym miejscu , poszło tam gdzie powinno 🙂
I mam pytanie ,mam brać magne b6 dwie tabl dziennie też taka ilość bierzecie ?
Ja akurat muszę brać aspargin 3x2
Co do ikei to podejrzewam ze szybko to nie minie. Zazwyczaj to jest tak ze zwlekają z podwyżka bo maja nadzieje ze na rynku się uspokoi. Może to wynikać z problemu z dostępnością stali i drewna. A Ikea na drewnie stoi…
-
Na Ovufriend w sekcji staraniowej było kilka wątków o covidzie, pamiętam, że pisały tam m.in. dziewczyny w bardzo wczesnej ciąży. Może warto tam zajrzeć i je podpytać 🙂
Życzę jak najłagodniejszego przebiegu!
PS Miałaś dwie dawki? Ja też szczepiona w maju i czerwcu, teraz czekam na zielone światło w sprawie trzeciej dawki.AgaJulia lubi tę wiadomość
-
Limosa wrote:Na Ovufriend w sekcji staraniowej było kilka wątków o covidzie, pamiętam, że pisały tam m.in. dziewczyny w bardzo wczesnej ciąży. Może warto tam zajrzeć i je podpytać 🙂
Życzę jak najłagodniejszego przebiegu!
PS Miałaś dwie dawki? Ja też szczepiona w maju i czerwcu, teraz czekam na zielone światło w sprawie trzeciej dawki.
Dzięki, poszukam!
Miałam tylko 1 dawkę, bo to JJ, drugą miałam mieć w styczniu.
Dziewczyny uważajcie na siebie, bo to cholerstwo wszędzie można złapać a w naszym przypadku leczenie jest mocno ograniczone.