Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdynianka41 wrote:Ja też właśnie kupiłam 2 staniki. Czarny i biały. Ale ulga w takim większym)
Oj tak ulga niemiłosierna jak przymierzałam to aż się uśmiechnęłam sama do siebie 😆Gdynianka41 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Did dziękuję jest śliczna ta dostawką , zamówię ja tak samo 🙂, na zdj masz kolor szary czy ciemny szary ?
Nie ma za co mam nadzieję, że nie zawiedziesz się, o minusach też napisałam jakie zauważyłam tak na ,,sucho". To jest w realu ciemny szary. Był jeszcze beż z brązem, b. mały wybór kolorów niestety tylko szary i beż. Daj znać czy ok czy jednak nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 22:58
Did -
nick nieaktualnyTequila, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Przejrzałam mnóstwo wątków dotyczących ryzyka trisomii 21 chromosomu (stresowałam się, czy pomimo idealnego USG może wyjść ZD) i niektóre dziewczyny miały fatalne statystyki a dzieci okazywały się zdrowe. Naprawdę wiele takich przypadków, białko pappa to nie wyrocznia. Super, że w USG nic nie wyszło.
-
nick nieaktualnyJa też rozglądam się za jakąś fajną dostawką do łóżka, marka nie gra roli, jeśli ktoś coś ma na oku - piszcie, dzielcie się swoimi łupami
Tyle jem ostatnio, że na pewno moje jelita tłumią jakiekolwiek ruchy dziecka 😂 Czasem mam wrażenie, że coś jeździ mi po brzuchu, ale to na pewno nie to. Ponoć ułożenie łożyska na przedniej ścianie macicy tłumi ruchy malucha i będę czuć je znacznie później i słabiej.Did lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja jadę niedługo do laboratorium, od 5 nie śpię bo tak mnie pęcherz cisnął, masakra, a tu trzeba było wytrzymać żeby później próbka moczu nie stała zbyt długo. Jeśli w ciągu nocy nie skorzystam dwukrotnie z toalety to rano mnie rozrywa 😢 kiedyś mogłam kilkanaście godzin nie korzystać i było dobrze... 😓
-
Ja zamówiłam w końcu chicco forever, bo mi powiedzieli w kilku sklepach stacjonarnych, że już im się skończyły i na początku roku będzie dostawa, ale już z ceną 200/300 zł większą. Ogólnie o wielu produktach tak mówili, o wózkach tak samo, że mają iść w górę. Ja akurat wózek kupuję używany, ale przerażają mnie ceny fotelików - jak to jeszcze zdrożeje to masakra jakaś... Tam gdzie oglądaliśmy łóżeczko było już tylko łóżeczko z wystawy, ale bez żadnej promocji jako ekspozycja, więc zamówiłam przez internet. Polecam jak coś stronę megaurwis - na stronie oferty był do podania mail i wysłali mi kod rabatowy na 5%, przy tej cenie to i tak dużo. A do tego mają jakąś promocje, że za każde wydane 500 zł dają 50 zł na kolejne zakupy. Także jakaś tam oszczędność zawsze będzie. Teraz będę czekać na przesyłkę jak na szpilkach.
Ja o dziwo zaczęłam lepiej spać, nie budzę się już co chwilę w nocy, zazwyczaj przesypiam do rana, więc nawet do toalety nie wstaję, ale sny nadal nam kosmiczne. 😅_Belladonna, Did lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, nie wiem, czy jest ktoś tutaj z Małopolski, choć pewnie przy sklepie internetowym nie ma to znaczenia, ale polecam sklep bobowozki w Krakowie. Dają naprawdę spore upusty. Ja przy malej sprawdzałam wszystkie sklepy... Kupiliśmy tam wózek i fotelik i dali największy upust. Fakt, większy upust dają w ich sklepie stacjonarnym, taka mają polityke i wtedy trzeba do nich jechać... Ale uwaga, wczoraj się gość złamał przez telefon do męża i sprzedał nam że stacjonarnego na wysyłkę, więc jak chcą to się da. My go podeszliśmy tym, że już kupowaliśmy u niego i aktualnie nie chcemy jeździć z małą po sklepach w moim stanie i przy pandemi. Dostaliśmy super upust i idzie jej nowy fotelik, a od wczoraj może jeździć do przodu. Fotelik jest do 4 lat/20 kg, więc trochę posłuży.
Co do dostawki, to ja polowałam na upatrzona i się udało na Olx, dziewczyna wtedy jeszcze dorzuciła mi kokon, więc się naprawdę opłacało. Mi się dostawka sprawdziła bardzo. Mogę zrobić potem fotę, ale jest w pokoju gdzie mamy dosłownie wszystko więc tło będzie cudowne 😂Did lubi tę wiadomość
-
Jeszcze takie pytanie od słodkich mam, ile jednostek insuliny podajecie sobie na noc? Pytam, bo po trzech dniach i zwiększanej ilości cukier na czczo ani nie drgnął... A może któraś się podzieli tym o której je i co je na tzw pozna kolacje? Moze ja jem za mało na noc? Nie jestem głodna, ale jak trzeba to się zmusze
-
Did wrote:Nie ma za co mam nadzieję, że nie zawiedziesz się, o minusach też napisałam jakie zauważyłam tak na ,,sucho". To jest w realu ciemny szary. Był jeszcze beż z brązem, b. mały wybór kolorów niestety tylko szary i beż. Daj znać czy ok czy jednak nie.
Dam napewno znać ,ale ja dopiero startuje za ok miesiąc - półtora 🙂
Za tą cenę takie minusy to nie minusy 🙂
Napewno nam te 5-6 MSC wytrwa 😃Did lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Gdynianka41 wrote:Biedna, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie
Tez mam taka nadzieje. Najgorsze jest to ze mnie łapie po „zwykłym” jedzeniu. Teraz mnie wzielo po nachosach z dipem serowym, poprzednio po lazani, po kfc. Niby zwykle jedzenie a ja nie mogę jeść bo od razu bierze mnie zatrucie pokarmowe. Żołądek kłuje niemiłosiernie, mdli i jelita skręcają (między innymi oszczędzę szczegółów)😢 już nie wiem co może być nie tak 🤦🏻♀️
-
Annie_ wrote:Tez mam taka nadzieje. Najgorsze jest to ze mnie łapie po „zwykłym” jedzeniu. Teraz mnie wzielo po nachosach z dipem serowym, poprzednio po lazani, po kfc. Niby zwykle jedzenie a ja nie mogę jeść bo od razu bierze mnie zatrucie pokarmowe. Żołądek kłuje niemiłosiernie, mdli i jelita skręcają (między innymi oszczędzę szczegółów)😢 już nie wiem co może być nie tak 🤦🏻♀️
-
No to u mnie z objawów właśnie zaczyna się laktacja 🙈 Dzisiaj też pierwszy raz używałam detektora tętna. Trochę się naszukałam, ale znalazłam, ładne 155 uderzeń na minutę.
Did lubi tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Masz bardzo delikatny żołądek chyba... Spróbuj może przez jakiś czas jeść tylko typowo domowe, gotowane, lekkie jedzonko i może pomoże? Na różne problemy żołądkowe mi pomaga siemię lniane, robię sobie góra pół kubka takiego gęstego kiślu i pomaga na jakiś czas, bardzo łagodzi całą śluzówkę.
Zazwyczaj takie jemy. Ale czasami chce się czegoś innego. Tylko to inne to jedno się przyswaja a drugie powoduje zatrucie. Będę musiała porozmawiać z lekarzem na ten temat ale wiadomo jak jest- niech pani je to co może 🤦🏻♀️ Pewnie taka będzie odpowiedz
-
Macie w planach jakieś sylwestrowe szaleństwa?
Ja dziś pełna rozpusta - pizza, cin cin free i maraton jakiegoś serialuMoni**, Gdynianka41 lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Daisy_87 wrote:Jeszcze takie pytanie od słodkich mam, ile jednostek insuliny podajecie sobie na noc? Pytam, bo po trzech dniach i zwiększanej ilości cukier na czczo ani nie drgnął... A może któraś się podzieli tym o której je i co je na tzw pozna kolacje? Moze ja jem za mało na noc? Nie jestem głodna, ale jak trzeba to się zmusze
Ja teraz biore 17jednostek, ale to dla Ciebie niC nie znaczy. Podatnosc na insuline jest cecha bardzo indywidualna. Z insulina kazdy ma inaczej, wiec po prostu zwiekszaj az cukier spadnie.Maj 2022 👶🏻👶🏻
3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
ciąża bliźniacza 1k2o
12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
18 + 2: 215g I 255g
20 + 3: 295g i 355g
26 + 3: 747g i 862g
28 + 3: 1020 g i 1080 g
30 + 5: 1420 g I 1470 g
32 + 3: 1790 g I 1860 g
34 + 3: 1970 g i 2099 g
36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm -
ewe90 wrote:Macie w planach jakieś sylwestrowe szaleństwa?
Ja dziś pełna rozpusta - pizza, cin cin free i maraton jakiegoś serialu
Syn pojechał już do znajomych na Sylwestra. Ja piekę pałki z kurczaka, robię sałatkę, mamy bigos. Będzie fajnie🥰ewe90 lubi tę wiadomość