Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie_ wrote:Ja dzisiaj jadę na połówkowe. Pierwszy stres już jest 🤭
Ale tez obudziłam się z takim bólem gardła ze mąż już leciał do apteki po coś łagodzącego 🙄 syn mi się rozłożył, wiec jako ze nie idzie do przedszkola to trzeba było na szybko kombinować opiekę dla niego bo dziadkowie nadal pracujący z obu stron 😕 a musimy o 15 już wyjeżdżać z domu dzisiaj… ta pogoda mnie dobije, wole mrozy. Przynajmniej wszyscy zdrowi byli 🙄
Z serii prenalen są takie saszetki do picia z czosnkiem i malina warto sobie pić na gardło nie wiem, chyba można tatnum Verde??? Fajnie łagodzi, ale musisz doczytać czy można -
Dziękuje ❤️ Ale dopiero przy dobrych wiatrach o 18 mam badanie 😢
Mąz właśnie kupił przejąłem w tabletkach do ssania. Malina z propolisem. Dobre ale mega słodkie 😂 ale całe szczęście zadziałały od razu
Z takich znieczulaczy-psikaczy to wiem ze na pewno możemy argentin T. To tez naturalne 👍🏼 Ale raczej działa doraźnie jak z nocy pieczeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 10:31
-
Annie_ wrote:Ja dzisiaj jadę na połówkowe. Pierwszy stres już jest 🤭
Ale tez obudziłam się z takim bólem gardła ze mąż już leciał do apteki po coś łagodzącego 🙄 syn mi się rozłożył, wiec jako ze nie idzie do przedszkola to trzeba było na szybko kombinować opiekę dla niego bo dziadkowie nadal pracujący z obu stron 😕 a musimy o 15 już wyjeżdżać z domu dzisiaj… ta pogoda mnie dobije, wole mrozy. Przynajmniej wszyscy zdrowi byli 🙄
Oj tak , u nas też od rana deszczowo ... nawet nie wiadomo jak się ubierać 🤦 dookoła każdy chory praktycznie,synek też coś katar mam nadzieję,że wyleczę go sama .
Oj ten stres nas wykończy ...
Tylko się cieszyć , zobaczysz maleństwo 🥰
Trzymam kciuki ! 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 10:55
Annie_ lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
A ja właśnie zrobiłam wstępną listę zakupów dla malucha , teraz zostaje najgorsze czyli sprawdzić jakieś firmy co kupować 🤭
Myślę ,że przy większości zostanę przy tym co stosowałam u pierwszego synka jeśli chodzi o rzeczy do pielęgnacji .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Hej. U mnie za to pizga, że mało łba nie urwie. I chyba jakieś ciśnienie nie takie bo głową mnie boli. Dziewczyny czy wy też macie problem ze spaniem? Ja już nie mogę od początku ciąży kładę się późno niby zmęczona a usnąć nie mogę. Jak usnę to się budzę po kilka razy a takie mi się śnią głupoty, że głową mała.
-
Gdynianka41 wrote:Ja dziś miałam badania krwi. Ale ciężko na czczo wyjsc z domu... Na szczęście mam blisko domu i nikogo nie było.
Ja na początku to na dwa, trzy razy wychodziłam bo miałam powroty do łazienki ... A po drodze modlitwa aby nie wymiotować do rowu 🙈
W laboratorium to nawet nie stałam tylko naszczescie bez kolejki bo nie wyobrażam sobie .
Naszczescie lekarz na badania mnie ma wysyłać nie co wizyta tylko co dwa MSC , tyle wywalczyłam .
To mówi ,że że względu na pandemię zrobimy co dwa miesiące , że mniejsze narażenie .Gdynianka41 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ogusia wrote:Cześć,
dawno się nie udzielałam,ale staram się was czytać na bieżąco. To ja spodziewam się bliźniaków. U nas udało się przedwczoraj potwierdzić płeć tylko u jednego bliźniaka, będzie chłopiec na 80%, drugi niestety nie chciał się pokazać. Czekamy teraz na następną wizytę 19.01, a potem połówkowe 26.01. U mnie do tej pory 3,5kg na plusie, ale przez ostatni tydzień czuję, że brzuszek zaczyna rosnąć. Cały czas staram się trzymać dietę, ponieważ mam insulinooporość i tydzień temu odstawiłam leki. Zobaczymy co pokaże krzywa cukrowa w tym tygodniu.
O to jest nas 3 mamy z bliźniakami
Ja jadę teraz w piątek prywatnie na USG 3D/4D to będzie 19+1 i mam nadzieje , ze już dowiem się na stałe kto jest w brzuszku , żeby móc na całego wyprawkę zrobić , bo nie wiemy w którym tygodniu się zacznie akcja
Moni**, Gdynianka41 lubią tę wiadomość
-
Kasia86 wrote:Hej. U mnie za to pizga, że mało łba nie urwie. I chyba jakieś ciśnienie nie takie bo głową mnie boli. Dziewczyny czy wy też macie problem ze spaniem? Ja już nie mogę od początku ciąży kładę się późno niby zmęczona a usnąć nie mogę. Jak usnę to się budzę po kilka razy a takie mi się śnią głupoty, że głową mała.
-
Domi93 wrote:Ja na początku to na dwa, trzy razy wychodziłam bo miałam powroty do łazienki ... A po drodze modlitwa aby nie wymiotować do rowu 🙈
W laboratorium to nawet nie stałam tylko naszczescie bez kolejki bo nie wyobrażam sobie .
Naszczescie lekarz na badania mnie ma wysyłać nie co wizyta tylko co dwa MSC , tyle wywalczyłam .
To mówi ,że że względu na pandemię zrobimy co dwa miesiące , że mniejsze narażenie .
Ja mam wizyty co dwa tygodnie, badania robię co drugą wizytę czyli raz w miesiącu. Następna wizyta to badanie z glukozą. Już jestem przerażona jak ja dam radę🙈 -
nick nieaktualnyJa również mam dziś wizytę wieczorem, trzymajcie kciuki
A u mnie znów problemy z pęcherzem, już nie mogę ;(( co chwila biorę jakieś antybiotyki i globulki... robiłam kilka dni temu badanie moczu i wszystko było ok a ciągle odczuwam mega parcie na pęcherz i muszę się napinac;( a dziś to aż mnie pobolewa tam na dole....
Ja za to mogę spać po 12h i mam takie kolorowe, realistyczne sny że szok 😳🤣 -
nick nieaktualnyaannkka wrote:Trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać! Dużo dużo zdrówka :*
Z serii prenalen są takie saszetki do picia z czosnkiem i malina warto sobie pić na gardło nie wiem, chyba można tatnum Verde??? Fajnie łagodzi, ale musisz doczytać czy można
O tak, prenalen świetnie rozgrzewa na gorąco, tylko uwaga, jest dosyć słodki 😋
Na gardło polecam propolki lub Argentin t, tantum Verde na czerwone gardło 😉 -
_Belladonna wrote:Ja również mam dziś wizytę wieczorem, trzymajcie kciuki
A u mnie znów problemy z pęcherzem, już nie mogę ;(( co chwila biorę jakieś antybiotyki i globulki... robiłam kilka dni temu badanie moczu i wszystko było ok a ciągle odczuwam mega parcie na pęcherz i muszę się napinac;( a dziś to aż mnie pobolewa tam na dole....
Ja za to mogę spać po 12h i mam takie kolorowe, realistyczne sny że szok 😳🤣
Na pęcherz mi bardzo pomaga termofor, tylko taki odrobinę cieplejszy od ciała, bo też nie można gorącego używać. Też jestem po antybiotyku, dopiero będę robiła badania, ale już dwa razy miałam po wysikaniu takie okropne uczucie i tylko właśnie rozgrzanie mnie uratowało. Siadam koło kaloryfera na poduszkach owinięta kocem i termofor między nogi. Polecam też pić pokrzywę, bardzo moczopędna i jak wypijesz do tego też sporo wody, to powinno pomóc doraźnie. -
Domi93 wrote:A ja właśnie zrobiłam wstępną listę zakupów dla malucha , teraz zostaje najgorsze czyli sprawdzić jakieś firmy co kupować 🤭
Myślę ,że przy większości zostanę przy tym co stosowałam u pierwszego synka jeśli chodzi o rzeczy do pielęgnacji . -
Gosianka wrote:Jeśli chcesz to podziel się listą! Na wstępnie z list internetowych też sobie coś tam zrobiłam, ale że to pierwsze dziecko, to jestem zielona w tym temacie. Największy problem mam jakie ubranka i w jakiej ilości.
Przepisze ale to jutro w wolnej chwili 🙂
Te ubranka to nie za dużo 😃
Ja planuję kupić wszystkiego po max 5 szt
Ewentualnie body więcej bo wiadomo to jest baza a pamiętam ,że jak synek zrobił kupę to wychodziło tyłem i przodem więc body zmieniałam często nawet po kilka razy dziennie nieraz 🙈😆
Z synkiem miałam więcej kupione to połowa została nowa Nam .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Z ubranek :
Body ( tego z autopsji biorę więcej 😆) ok 10szt
Kaftanik z długim rękawem
Pajacyk
Spodnie dresowe
Skarpetki i czapeczki bawełniane
Sweterki bądź bluzy ( sweterki lepiej się sprawdzają )
Spioszki
Kurtka - tu napewno jedna sztuka .
Resztę myślę ,że po 5 szt starczy i to już nawet z zapasem bo pralka będzie i tak chodzić non stop 🙂
Nie ma co szaleć bo na początku maluchy naprawdę rosną jak na drożdżach i trzeba co chwila kupować następne .
Nie jestem pewna czy to już wszystko u mnie też trochę czasu minęło od takiego okrucha i podejrzewam,że większość wyjdzie jak za zakupy się wezmę , zamiaruje też zerknąć na necie jeszcze te listy i możliwe ,że coś dojdzie ale z tych najważniejszych są napewno.
No i z drugiej strony mamy teraz wszystko pod ręką więc jak coś to tatuś szybki kurs do sklepu 🙂_Belladonna, Gosianka lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Zastanawiam się tylko nad kocykami ,kilka lat temu to nie było wyboru takiego jak teraz ,jechało się i tylko wzór wybierało 😆
Ale myślę ,że zamówię napewno jeden bambusowy ,śpiworek też chce wziąć bambusowy ( śpiworek to napewno jeden wystarczy )
Otulacz to nie wiem , napewno nie będę brała od razu - jeśli będzie potrzebny to zamówię wtedy dopiero jestem zdania ,że lepiej nie używać czegoś na mus jeśli nie będzie potrzeby .
Oczywiście nie tyczy się to smoka - On będzie pokazany ,że jest od razu 🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Cześć Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Dla wróżek z forum potwierdzam, że będzie dziewczynka, miałyście nosa_Belladonna, ewe90, Domi93, Gdynianka41, Daisy_87, TuRuda, Gosianka lubią tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞