X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Na pęcherz mi bardzo pomaga termofor, tylko taki odrobinę cieplejszy od ciała, bo też nie można gorącego używać. Też jestem po antybiotyku, dopiero będę robiła badania, ale już dwa razy miałam po wysikaniu takie okropne uczucie i tylko właśnie rozgrzanie mnie uratowało. Siadam koło kaloryfera na poduszkach owinięta kocem i termofor między nogi. Polecam też pić pokrzywę, bardzo moczopędna i jak wypijesz do tego też sporo wody, to powinno pomóc doraźnie.

Z tym termoforem to dobry patent. Na drogi moczowe dostałam wcześniej Urosept, trochę pomagał ale mam po nim lekkie rewolucje żołądkowe i mnie ssie. Chyba że tym razem infekcja nie z tego układu;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Cześć Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)
    Dla wróżek z forum potwierdzam, że będzie dziewczynka, miałyście nosa ;)

Gratuluję dziewczynki, imię wybrane czy dopiero będziecie myśleć? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Z ubranek :
    Body ( tego z autopsji biorę więcej 😆) ok 10szt
    Kaftanik z długim rękawem
    Pajacyk
    Spodnie dresowe
    Skarpetki i czapeczki bawełniane
    Sweterki bądź bluzy ( sweterki lepiej się sprawdzają :) )
    Spioszki
    Kurtka - tu napewno jedna sztuka .
    Resztę myślę ,że po 5 szt starczy i to już nawet z zapasem bo pralka będzie i tak chodzić non stop 🙂

Nie ma co szaleć bo na początku maluchy naprawdę rosną jak na drożdżach i trzeba co chwila kupować następne .
    Nie jestem pewna czy to już wszystko u mnie też trochę czasu minęło od takiego okrucha i podejrzewam,że większość wyjdzie jak za zakupy się wezmę , zamiaruje też zerknąć na necie jeszcze te listy i możliwe ,że coś dojdzie ale z tych najważniejszych są napewno.
    No i z drugiej strony mamy teraz wszystko pod ręką więc jak coś to tatuś szybki kurs do sklepu 🙂

A w jakim rozmiarze najlepiej kupić? Zacząć od 56? Czy pomyśleć na wszelki wypadek o kilku sztukach 52?

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    A w jakim rozmiarze najlepiej kupić? Zacząć od 56? Czy pomyśleć na wszelki wypadek o kilku sztukach 52?

Ja zaczynam od 56 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja zaczynam od 56 🙂

Też myślę, że tak najbezpieczniej aczkolwiek u mnie w rodzinie wszyscy zawsze byli mali i drobni jako dzieci, mój mąż też jest niewysoki więc spodziewam się raczej mniejszej dzidzi 😜

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Też myślę, że tak najbezpieczniej aczkolwiek u mnie w rodzinie wszyscy zawsze byli mali i drobni jako dzieci, mój mąż też jest niewysoki więc spodziewam się raczej mniejszej dzidzi 😜

Synek urodził się 56cm a mimo tego ubrania były przyduże ja nie mam pojęcia jakim cudem 😆
    Ale pamiętam,że to nie był problem ponieważ na spioszki były zakładane skarpetki a rękawki wywinięte i nie przeszkadzało ,a plusem było ,że dłużej w nich pochodził chociaż pamiętam ,że po miesiącu te za duże już były za małe 🙂

Musisz podpytać mamy jaka Ty się urodziłaś bądź Twoje rodzeństwo i tu też już będziesz miała jakieś rozeznanie 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się raczej spodziewam małego dziecka, oboje z mężem byliśmy dość mali, a on jeszcze wcześniak. Chociaż mam wrażenie, że w tych czasach jakieś większe dzieci się rodzą, 3500 to takie minimum. Pewnie większość wezmę 56 i 62, a tylko kilka sztuk mniejszych.
    Zastanawiam się czy w lato będzie potrzebne dużo sztuk ubrań na długi rękaw, niby zdarzają się chłodne dni, ale do września to dziecko może już dorosnąć do 68. Jak będzie ciepło, to dla mnie pampers i body na krótki rękaw by wystarczyły, a do spania śpiworek do tego.
    Z kilkoma sukienkami na pewno się nie powstrzymam, chociaż wiem, że to średnio wygodne ubranie dla dziecka. Jak tylko potwierdzi się, że dziewczynka to na pewno jakąś kupię. 😍

thgfs65gnrco3vzr.png
  • TuRuda Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqata wrote:
    Ja jestem z Gliwic i tutaj też planuję rodzić :)

O to moje miasto rodzinne :)

aqata lubi tę wiadomość

f2w3xm5e9k2qgzsv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, u mnie będzie na 100% chłopiec :)

ewe90, Gosianka, aannkka, Did, Domi93, Gdynianka41, Limosa, TuRuda, Kasia86 lubią tę wiadomość

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych połówkowych! ❤️ Super wiadomości, teraz już można robić listę i buszować, choćby po internecie za zdobyczami!
    Czy mamy, którym po pierwszym trymestrze minęły objawy, też miewają jazdy w głowie, że lepiej jak były bo teraz to czekam na wizytę, czas się dłuży, a ruchów maleństwa jeszcze nie czuje?

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Gratuluję udanych połówkowych! ❤️ Super wiadomości, teraz już można robić listę i buszować, choćby po internecie za zdobyczami!
    Czy mamy, którym po pierwszym trymestrze minęły objawy, też miewają jazdy w głowie, że lepiej jak były bo teraz to czekam na wizytę, czas się dłuży, a ruchów maleństwa jeszcze nie czuje?

Ja trochę zaczęłam świrować ,
    Małego czułam w sylw już tak dobrze ,że byłam pewna ,że tak zostanie .
    A od sylwestra czułam sporadycznie znowu pukanie takie ,że nie jestem pewna czy to On.
    Ale na spokojnie myśląc stwierdziłam ,,e możliwe ,że tak się ułożył dlatego tak było czuć?
    Fakt ,że jutro zaczynam 18 tydz ale łożysko mam na przedniej ścianie i mam na,że dlatego czuję te ruchy tak jak czuje ..
    No i dziwne jest dla mnie to ,że.ja czuję ruchy na razy nad pępkiem ,a chyba nie powinno tak być ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 21:13

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A od sylwestra czułam sporadycznie znowu pukanie takie ,że nie jestem pewna czy to On.
    Ale na spokojnie myśląc stwierdziłam ,,e możliwe ,że tak się ułożył dlatego tak było czuć?
    Fakt ,że jutro zaczynam 18 tydz ale łożysko mam na przedniej ścianie i mam na,że dlatego czuję te ruchy tak jak czuje ..
    No i dziwne jest dla mnie to ,że.ja czuję ruchy na razy nad pępkiem ,a chyba nie powinno tak być ?[/QUOTE

Ja też jutro zaczynam 18tydzień🤔Ale nasze terminy różnią się, mamy inaczej wyliczony termin. Ja mam na 14.06

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu i mam strasznie mieszane uczucia… cieszę się niesamowicie bo na 100% będzie synek i jest zdrowy jak rydz ❤️ Wszystko sprawdzone, wszystkie przepływy, rozszczepu wargi brak, serce, nerki, mózg, żołądek wszystko w normie, ruszał się tak intensywnie ze w niektórych momentach można było paluszki policzyć 😍
    A z drugiej strony mam obserwować i uważać na siebie bo kiełkuje mi nadciśnienie. Wyszłam stamtąd, przejechałam kawałek i jak stanęłam to mąż musiał mnie uspokajać bo ledwo udało mi sie nie zwrócić zawartości żołądka…. Od rana znów mdłości i sie strasznie nasiliły po wizycie 😞 cieszę się niesamowicie ze czuje już bardzo dobrze ruchy bo bym chyba zwariowała z nerwów 🙄 (ja wg usg mam dzisiaj 19+0)
    Ale za to wróciłam do domu z łóżeczkiem 😂 stanęło na chicco magic i już stoi u nas ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 21:45

_Belladonna, Did, Kasia86 lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Domi93 wrote:
    No i dziwne jest dla mnie to ,że.ja czuję ruchy na razy nad pępkiem ,a chyba nie powinno tak być ?[/QUOTE

Ja też jutro zaczynam 18tydzień🤔Ale nasze terminy różnią się, mamy inaczej wyliczony termin. Ja mam na 14.06

A to coś późno masz 🤔
    Mi się ogólnie zmienił na 4 czerwca ,i już tak od dwóch wizyt .
    Ale lekarz każe patrzec na termin z miesiaczki na chwilę obecną .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    My już w domu i mam strasznie mieszane uczucia… cieszę się niesamowicie bo na 100% będzie synek i jest zdrowy jak rydz ❤️ Wszystko sprawdzone, wszystkie przepływy, rozszczepu wargi brak, serce, nerki, mózg, żołądek wszystko w normie, ruszał się tak intensywnie ze w niektórych momentach można było paluszki policzyć 😍
    A z drugiej strony mam obserwować i uważać na siebie bo kiełkuje mi nadciśnienie. Wyszłam stamtąd, przejechałam kawałek i jak stanęłam to mąż musiał mnie uspokajać bo ledwo udało mi sie nie zwrócić zawartości żołądka…. Od rana znów mdłości i sie strasznie nasiliły po wizycie 😞 cieszę się niesamowicie ze czuje już bardzo dobrze ruchy bo bym chyba zwariowała z nerwów 🙄 (ja wg usg mam dzisiaj 19+0)
    Ale za to wróciłam do domu z łóżeczkiem 😂 stanęło na chicco magic i już stoi u nas ☺️

To widzę ,że też będziesz miała samych chłopów w domu 🤭🤭😆
    Bardzo miałaś podwyższone ciśnienie ?
    A mierzysz sobie w domu czy to tylko w gabinecie?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:

Ja od początku mam skąpe objawy ciąży, rośnie tylko brzuch i podobnie jak ty nie czuje jeszcze ruchów. Mam łożysko na przedniej ścianie macicy i jestem pierworodka więc na odczuwalne ruchy dziecka mogę poczekać jeszcze kilka tygodni

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:

Super, że synek zdrowy ❤ poproszę zdjęcie łóżeczka 🤩

Annie_ lubi tę wiadomość

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    To widzę ,że też będziesz miała samych chłopów w domu 🤭🤭😆
    Bardzo miałaś podwyższone ciśnienie ?
    A mierzysz sobie w domu czy to tylko w gabinecie?

Tak. Łącznie 3 dzieci. 2 synów i mąż 😂
    Ciśnienie mierze tez w domu bo póki co mam tak jak w poprzedniej ciąży skokowe. Czyli mam normalne i nagle skacze do 140/90. Wtedy muszę poleżeć z 20 minut i mija…
    A pani doktor zauważyła bo w jednej z moich tętnic było coś nie tak z przepływem 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 22:26

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Super, że synek zdrowy ❤ poproszę zdjęcie łóżeczka 🤩

Jutro wstawię bo dzisiaj już ciemno 😉

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Tak. Łącznie 3 dzieci. 2 synów i mąż 😂
    Ciśnienie mierze tez w domu bo póki co mam tak jak w poprzedniej ciąży skokowe. Czyli mam normalne i nagle skacze do 140/90. Wtedy muszę poleżeć z 20 minut i mija…

O patrz to tak jak ja 😆😆
    Kurcze oby się uspokoiło, a w innym wypadku niech na wyższe już nie skacze.

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ