Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
ewe90 wrote:Ja jestem z łódzkiego i jeszcze chyba ktoś
U mnie dziewczynka
Oo widzisz 🙂
Masz jakieś opinie o szpitalu medeor w Łodzi ? Ale jak tak to moze na priv bo będziemy zaśmiecac :p
A może planujesz tam rodzic ? 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 15:46
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Oo widzisz 🙂
Masz jakieś opinie o szpitalu medeor w Łodzi ? Ale jak tak to moze na priv bo będziemy zaśmiecac :p
A może planujesz tam rodzic ? 😃I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
U mnie dziewczynka, o ile się nie zmieniło. 🙈
Ja też jestem z łódzkiego. Domi93 wejdź na fb na grupę Gdzie rodzić Łódź i okolice, tam jest masa opinii o każdym szpitalu. Ja planuję w Medeorze rodzić. Jeśli chodzi o sn to jest polecany, cc też nie kwestionują jak masz jakieś zaświadczenie. No i mój ginekolog robi tam prywatne cesarki. -
ewe90 wrote:Za dużo nie pomogę, bo nie planuje rodzić w Łodzi (mam 50km) więc znajdę coś bliżej Na innych wątkach gdzieś się przewijał ten szpital i opinie były ok, ale szczegółów nie pamiętam
Właśnie ja mam 70km tam ale już uparłam się ,że jeśli nie zdecyduje się na CC to będę rodziła tylko tam 🙈😆
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosianka wrote:U mnie dziewczynka, o ile się nie zmieniło. 🙈
Ja też jestem z łódzkiego. Domi93 wejdź na fb na grupę Gdzie rodzić Łódź i okolice, tam jest masa opinii o każdym szpitalu. Ja planuję w Medeorze rodzić. Jeśli chodzi o sn to jest polecany, cc też nie kwestionują jak masz jakieś zaświadczenie. No i mój ginekolog robi tam prywatne cesarki.
Ja też tam chce rodzić ale właśnie tylko sn , jestem w tej grupie i posty o tym szpitalu przejrzałam chyba wszystkie 🙈
Właśnie jestem w szoku na temat opini są świetne ,ale wiadomo człowiek szuka i szuka .
Mam nadzieję,że do naszego porodu nic się nie zmieni jeśli chodzi o warunki i opiekę bo podobno położne to anioły chodzące po ziemi 🥰
Tylko do tej pory nie wiem jednego ... Czy tam rzeczywiście jest ochrona krocza i czy mogę sobie u nich opłacić położna ...no i jeśli tak to bym chciała wiedzieć którą wybrać ,miałam dwa imiona i nie mogę ich znaleźć ...😔
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Dziewczyny nie jestem pewna ale chyba mignelo mi ,że któraś z Was jest z łódzkiego ??
Też jestem, chciałam w medeorze I nawet miałam tam lekarza do którego chodziłam prywatnie, ale zmieniłam lekarza, który zaleca mi rodzic w szpitalu z 3 stopniem referencyjnosci i teraz stawiam na madurowicza.Did -
Did wrote:Też jestem, chciałam w medeorze I nawet miałam tam lekarza do którego chodziłam prywatnie, ale zmieniłam lekarza, który zaleca mi rodzic w szpitalu z 3 stopniem referencyjnosci i teraz stawiam na madurowicza.
Tak bo medeor ma chyba 1 stopień ?
Pewnie zawsze to bezpieczniej ,ale nie dopuszczam do siebie myśli ,że coś będzie nie tak . Po za tym właśnie w.medorze porody przyjmują tylko w ciąży donoszonej powyżej 36tc
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Tak bo medeor ma chyba 1 stopień ?
Pewnie zawsze to bezpieczniej ,ale nie dopuszczam do siebie myśli ,że coś będzie nie tak . Po za tym właśnie w.medorze porody przyjmują tylko w ciąży donoszonej powyżej 36tc
Niestety 1 stopnia.
Też nie dopuszczam złych myśli, ale pomiędzy jednym, a drugim - wybrałam jednak taki co to z racji chorób matki ma tam zaplecze dla diagnostyki noworodka.
Did -
Kasia86 wrote:Racja ja pierwsze cc miał am nie z wyboru po prostu córa ułożona pośladkowo. Drugim razem cały czas byłam nastawiona na poród SN bo chciałam poczuć jak to jest wydać tak dziecko na świat. Lekarz mówił że okaże się pod koniec jaki będzie stan blizny i tu musiałam wybierać bo pozwolono mi na poród SN bo blizna jest na granicy ale w normie. To nie dawało mi spokoju. Mój lekarz prowadzący i pracujący w szpitalu powiedział, że dobrze zrobiłam wybierając cc bo przy takiej bliźnie na dwoje babka wróżyła równie dobrze mogło mi wszystko popękać przy skurczach i tego nikt nigdy nie przewidzi a cc mimo, iż to poważna operacja to przy ewentualnych komplikacjach w czasie porodu SN to lepsze wyjście. Choć czasami się zastanawiam czy przeraziłam się możliwych powikłań czy samego porodu siłami natury. Teraz już muszę mieć cc i będę właśnie pilnować, żeby mnie szybciej spionowali a nie jak przy pierwszych dwóch rano cc a dopiero następnego dnia pionowanie bo wieczorem chyba nie było komu. Im szybciej się wstanie tym lepiej funkcjonuje. Blizny za każdym razem miałam cienkie iładne bez zgrubień a wogóle nic z nią robiłam, żadnych kremów ani nic. Za to rozstępy mimo smarowania się w ciąży okropne.
-
Did wrote:Prośba wielka - napiszcie jak mają się rozmiary do rzeczywistości i czy materiał jest dosyć cienki i przewiewny jak już przyjdą.
Did lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Ja też tam chce rodzić ale właśnie tylko sn , jestem w tej grupie i posty o tym szpitalu przejrzałam chyba wszystkie 🙈
Właśnie jestem w szoku na temat opini są świetne ,ale wiadomo człowiek szuka i szuka .
Mam nadzieję,że do naszego porodu nic się nie zmieni jeśli chodzi o warunki i opiekę bo podobno położne to anioły chodzące po ziemi 🥰
Tylko do tej pory nie wiem jednego ... Czy tam rzeczywiście jest ochrona krocza i czy mogę sobie u nich opłacić położna ...no i jeśli tak to bym chciała wiedzieć którą wybrać ,miałam dwa imiona i nie mogę ich znaleźć ...😔 -
Did wrote:Niestety 1 stopnia.
Też nie dopuszczam złych myśli, ale pomiędzy jednym, a drugim - wybrałam jednak taki co to z racji chorób matki ma tam zaplecze dla diagnostyki noworodka.Did lubi tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Tu niestety nie pomogę, bo ja się na cc nastawiam. Do tego szpitala też mnie przekonują warunki, jakie w nim panują. W porównaniu do takiej Matki Polki... No i fakt, że można wykupić prywatna salę i mąż będzie mógł tam być cały pobyt z nami.
No właśnie mnie też to przekonało , jak dowiedziałam się ,że położna moze być no i ta sala na cały pobyt to aż miło w tych czasach 🙂
No i ta sala jest do porodów rodzinnych ale właśnie tam trzeba mieć szczęście podobno ,żeby była wolna w momencie porodu .
Najwyżej o położna dopytam przed wizytą kwalifikacyjna ,będę starała się czegoś dowiedzieć 🙂
No Matka Polka rzeczywiście bezpieczniejsza jeśli chodzi o wcześniaki , ale to nie jest daleko w razie gdyby coś się działo ..mama urodziła 70km od łodzi i wcześniak z 35tyg przewieźli małego do łodzi ale znowu do salve ,tam jest też boska opieka jeśli chodzi o maluchy no i warunki dużo lepsze jeśli chodzi o położne i opiekę ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosianka wrote:Jeśli masz jakiekolwiek wskazania, to się nawet nie zastanawiaj i wybieraj 3 stopień. Nie wiem jak pod kątem matki, ale dla dziecka to chyba Matka Polka jest najlepsza.
Ogólnie koleżanka rodziła tam to nie mogła narzekać na opiekę jesli chodzi o matkę 🙂
Dziewczyny aby narzekają na wygląd sal,ale dla mnie to akurat jest najmniej ważne 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 18:33
Did lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Matka polka nie wiem czemu, ale mnie przeraża, a w madurowiczu i tak współpracują z matką polka bo pamiętam przed operacja miałam jakieś konsultacje, to lekarz przyjezdzal do madurowicza właśnie z matki polki.
W madurowiczu chociaż są porody rodzinne, w matce polce przez całą pandemie brak plus to, że daleko mi jest do matki polki.
Na warunki czy w jednym czy w drugim, to będę musiała przymknąć oko, licze się z tym, co tam jest, byle urodzić i jak najszybciej wyjść do domu 😱
Też podpatruję, to forum gdzie rodzić, to duzo ułatwia jak czyta się opinie na bieżąco.
Did -
Did wrote:Matka polka nie wiem czemu, ale mnie przeraża, a w madurowiczu i tak współpracują z matką polka bo pamiętam przed operacja miałam jakieś konsultacje, to lekarz przyjezdzal do madurowicza właśnie z matki polki.
W madurowiczu chociaż są porody rodzinne, w matce polce przez całą pandemie brak plus to, że daleko mi jest do matki polki.
Na warunki czy w jednym czy w drugim, to będę musiała przymknąć oko, licze się z tym, co tam jest, byle urodzić i jak najszybciej wyjść do domu 😱
Też podpatruję, to forum gdzie rodzić, to duzo ułatwia jak czyta się opinie na bieżąco.
Mnie tak samo ...ale wiele dziewczyn właśnie tak ma . Ze na wieść o matce Polce jest cisza ... 🤔
To forum to zaczniemy szturmować od maja na całego 🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
nick nieaktualnyDziś przyszły do mnie ubranka, zamawiałam w Sinsay, H&M i 5.10.15 Jakość ubranek nie jest zła, najlepszą z nich ma 5.10.15 (zobaczymy jak po praniu). Z H%M zamawiałam wielopaki ale materiał również przyjemny w dotyku. Z Sinsaya wydają się najcieńsze i jednocześnie wymiarem ciut większe niż pozostałe.
Jeśli chodzi o dopisanie płci na 1 stronie, jestem za! U mnie będzie chłopiec.