X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Did Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podobnie u mnie bo od 3 dni mam takie uczucie jakby mi ktoś do macicy i brzucha powietrze pod ciśnieniem wpuszczał, bolą pachwiny i brzuch jakoś przez te 3 dni sporo urósł bo już koleżanki pod w miarę luźnym swetrem zauważyły. Druga sprawa to mam taki apetyt, że po godzinie dwóch już mi tak ściska żołądek, boje się żebym za dużo nie nadrobiła tych kilogramów 😲

Did
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym głodem to i ja zauważylam,że mam tak samo . Co zjem to zaraz burczy w brzuchu 🤔
    A rano jak otworze oczy to pierwsza myśl ,że jestem głodna jak wilk 🙈

Did lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam strasznie twardy brzuch 6,7 stycznia, na szczęście na razie przeszło, ale zapisałam się na 17go na na wizytę... Była to pierwsza dostępna ale chyba bym nie wytrzymała do 31go :D
    Znowu dzisiaj od rana dość mocny ból brzucha, ale po przyłożeniu ręki ewidentnie czułam mocne ruchy główką. Chyba bobas daje popalić po wczorajszym połówkowym. A nie powiem, bo miałam wczoraj napięty dzień, jak padłam o 22 to pierwszy raz przespałam calutką noc bez pobudki na siku :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chyba to taki czas, że nam wszystkim brzuchu zaczynają mocniej rosnąć i dolegliwości się zwiększają.
    Ale na ten twardy brzuch to faktycznie zapytam lekarza czy coś brać i niech sprawdzi wszystko.

Mi się już mdłości prawie wyciszyły, to teraz zgaga mnie co jakiś czas męczy, też wam jedno zastąpiło drugie? A i głód też częściej się pojawia. No i to co w 1 trymestrze na wadze spadło, to wróciło już. Wahanie małe, bo do 2 kg. Oby tylko nie szło szybko do góry. 🙈

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam objawów ze strony pachwin, ale może przez to, że u mnie jeszcze nie ma brzucha (jest fałdka jak przed ciążą, a waga stoi w miejscu). Za to refluks i zgaga męczą mnie już od dawna (już przed ciążą miewałam refluks, ale nie tak często). Muszę jeść często, a mało, co np. w przypadku obiadu jest trudne, bo musiałabym porcje dzielić na pół i jeść w odstępie czasowym. Miałam już epizody ostrych bóli w żołądku z powodu zgagi i refluksu, myślałam, że się przekręcę. Podczas starań gastrolog zaleciła mi Gastrotuss, ale boję się czy na pewno jest bezpieczny w ciąży i nie biorę nic.
    Poza tym głodna jestem bardzo często, tylko jak tu jeść, jak zgaga męczy, nie chcę jeszcze dokładać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 12:33

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Alano Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście przez 1 dzień 😮
    U mnie dziewczynka.
    A połówkowe dopiero z 2 tygodnie. Już nie mogę się doczekać!

oar8hgqshs4niyt3.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgaga była tylko raz od początku ciąży , mam nadzieję,że na tym razie się skończy bo z synkiem też miałam raz przez całą ciążę .
    Mam nadzieję bo wiem ,że jeśli zgaga będzie to i wymioty z automatu wrócą 🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo Łódź : targi dziecięce będą 19 czerwca 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    idealnie w mój termin porodu (zmienił się z 20) także nie wiadomo czy jechać na targi czy na porodówkę 😂

Did lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje! Ja dzisiaj latam jak kot z pęcherzem, bo taki dzień w garach i parę załatwień. Jeszcze staram się jak mała śpi iść na spacer, że względu na cukier. U nas albo wilgoc nieziemska albo wieje, jak dzisiaj, i nie mam jej jak ze sobą wziąść, więc trzeba kombinować.
    Jak przy pierwszym dziecku mieliśmy imię i dla chłopca i dla dziewczynki, to teraz widzimy że będzie wyzwaniem wybrać imię dla drugiej córci. Mamy takie co nam się nawet wspólnie podobają, ale nie tak że obie osoby są bardzo na tak😊
    Siostra mi już podrzuciła swoje typy, mąż powiedział żeby jednak zapytać najbliższych, może nad coś zainspiruje spoza naszej listy🤔

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin mam na 23, ostatnio się zmienił na 22, wg om to w ogóle na 17, ale nie biorę go pod uwagę, bo ja mam długie cykle. Także jak będzie cesarka wcześniej, to może zdążę na targi wyjść. 😂

Przyszły mi dzisiaj ubranka z Reserved i Next - wszystkie upolowane na dużych promocjach, wielopaki. 😁 Jak pierwsza przyszła z Reserved, to było oo jakość fajna, w porównaniu do Sinsaya dużo lepsza, a Sinsay też nie jest zły przecież. Ale chwilę później przyjechał kurier z drugą paczką i WOW, te ubranka są tak genialnej jakości. Sama nie mam ubrań w takiej świetnej, grubej bawełnie. 😂 Trzeba się naszukać tych ubranek bo już mało zostało w tej zakładce wyprzedaży, ale serio polecam. Wzięłam 50, 56 i 62, to te 62 wydają się takie wielkie, a 50 to jak dla okruszka. Z reserved znowu 56 wygląda znowu na bardzo malutkie, jak te 50 nexta.
    Ale mam mega problem żeby znaleźć gdzieś w internecie śpiochy bez rękawów, takie zapinane na ramiączka grube, widziałyście gdzieś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 13:54

legusta lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje! Ja dzisiaj latam jak kot z pęcherzem, bo taki dzień w garach i parę załatwień. Jeszcze staram się jak mała śpi iść na spacer, że względu na cukier. U nas albo wilgoc nieziemska albo wieje, jak dzisiaj, i nie mam jej jak ze sobą wziąść, więc trzeba kombinować.
    Jak przy pierwszym dziecku mieliśmy imię i dla chłopca i dla dziewczynki, to teraz widzimy że będzie wyzwaniem wybrać imię dla drugiej córci. Mamy takie co nam się nawet wspólnie podobają, ale nie tak że obie osoby są bardzo na tak😊
    Siostra mi już podrzuciła swoje typy, mąż powiedział żeby jednak zapytać najbliższych, może nad coś zainspiruje spoza naszej listy🤔

My mieliśmy imię wybrane dla dziewczynki, bo mąż już się nastawiał psychicznie że jednak będzie córcia :D Wiecie, pierwsze dziecko, to chyba każdemu facetowi marzy się syn :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś pisałam, ale mam 90% wyprawki z next. Dla maluszków można znaleźć rzeczy w idealnym stanie i odkupic
    Naprawdę dzieci tak szybko rosną, że ja akurat wolę inwestować potem w coś innego, niż ubranka. Szanuje każde podejście, podrzucam tylko pomysł👍

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gosianka ja wczoraj byłam stacjonarnie w sinsay, kupiłam dwie pary półśpiochów i jeden rampers i kurczę jakość w sinsay jest różna. Te, które wybrałam były z super bawełny, ale były też takie aż niemiłe w dotyku... Nie wiem od czego to zależy, ale chyba nie będę kupować w sinsay online bo zraziłam się wczoraj :)

Gosianka lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Ja już kiedyś pisałam, ale mam 90% wyprawki z next. Dla maluszków można znaleźć rzeczy w idealnym stanie i odkupic
    Naprawdę dzieci tak szybko rosną, że ja akurat wolę inwestować potem w coś innego, niż ubranka. Szanuje każde podejście, podrzucam tylko pomysł👍

My firmy next kupiliśmy trochę śpioszków w secondhandach, stan według mnie idealny, a ceny to na prawdę grosze :) Taki zestawik udało się nawet upolować z metkami :O
    b684d9612c08c549med.jpg

Daisy_87, Kasia86, aannkka, Did, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przeziębiłam i masakra,jak strasznie choruje sie w ciąży. Za każdą tabletk jaką mam połknąć mam kaca moralnego, mam nadzieję że szybko przejdzie

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ jak masz domowej roboty sok malinowy, to pij litrami. Bardzo pomaga, I witamina d.
    Lehusta, cudo ten komplecik!❤️
    Ja mam tyle ubranek, że niestety nie wszystkie zdążyła ubrać córcia. A next ma tak śliczne kolorystycznie zestawy, że każdy mówił że ja stroje i na hasło, że odkupione wytrzeszczał oczy🤭

legusta lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wiem wiem pije :) dzieki

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z USG termin na 4 czerwca także na targi bym zdążyła na upartego 🤣🤣
    A znając życie polecę jeszcze w maju 🙂
    Ogólnie właśnie widzę ,że wszędzie promocje a ja z szałem muszę jeszcze czekać . No i jak zacznę kupować to nagle promocje się skończą 🤣🤣
    A tam z drugiej strony...to ostatni dzidzius także można szaleć 😆😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi koszule powwim wam jakoś jak za 39 zł super, pisze 100% bawełna i takie chyba są. Zrobię jeszcze test prania i suszenia w suszarce i dam znać 😂 wzięłam rozmiar M teraz noszę wszystko S, ale ja z tych wielkobrzusznych więc nie chce żeby mi tyłek było w S widać 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8a4ffa526b0c.jpg
    Tak to wygląda, szału może we wzorach nie ma, ale do szpitala i karmienia wystarczy 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ