X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Hahahaha też bym miała omamy 😂😂 mnie serce boli na entelo 400 zł 😂 ale no niech ma wygodne

Właśnie zerklam na to co pisałaś i jest świetne .
    Ja to wiesz...mam cichą nadzieję,że sam stwierdzi że.to co wybrał nie będzie mu pasowało do wystroju ... Niestety poszedł w mamusie i chce wszystko co szare i białe 🤣🤣
    A te krzesła są czarno czerwone 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho ? 🙂
    Ja dziś znowu dzień w nerwach , znowu mały siedzi cicho zbzikowac można ... Właśnie się położyłam i czekam bo w sumie cały dzień na nogach pewnie dlatego nie czułam jak się gmera 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, chyba wszystkie dziewczyny odpoczywają weekendowo😊
    Ja miałam wczoraj podobnie, cały dzień żadnych ruchów, więc wieczorem jak już wszystko porobiłam to prosto na sofę i doczekalam się. Mała przeplywala, nawet kilka razy wydelo mi pępek ❤️
    Ah te Nasze maleństwa, do czerwca już będziemy się o wszystko martwić.
    Dziewczyny, odezwijcie się jak tam weekend? Wszyscy świętowali dzień babci i dziadka? My byliśmy z prezentami, rodzice złożyli życzenia, dziadkowie ucieszeni 👍

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś właśnie z synkiem jeździliśmy, ale zawsze przychodzi na koniec refleksja..było wesolo ale i smutno bo jeździmy też zapalać znicze w ten dzień.
    Synek zaczyna powoli rozumieć choć był malutki i nie pamięta każdego z dziadków .
    Obawiam się własnie tego co będzie po porodzie bo u nas od x czasu jest tak ,że poród równa się w szybkim czasie śmierć kogoś bliskiego ... U mamy tak było za każdym razem , u mnie też jak synek się urodził to Bóg zabrał mi kochanego tatę...
    Mam nadzieję,że tym porodem przerwę to cholerne fatum ....
    A hormony robią swoje ,bałam się wyjść na cmentarz bo zazwyczaj łzy stają a to już tyle lat... Od kad jestem w ciąży ryczę , nawet teraz ciężko się pisze o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 21:24

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a może macie jakieś strony z fajnymi meblami do pokoju niemowlaka ? ...
    Domi zerknij sobie na stronę Bahome.pl - mają tam meble od kilku producentów. Mnie się podobna linia Pinio Swing, ale zastanawiam się też nad spersonalizowaniem zestawu mebli w Ikea :) poza łóżeczkiem, jakoś nie mam zaufania…

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, tule mocno❤️
    U Nas też już brakuje babci, mama mojego męża niestety odeszła na raka. Walczyła jak mało kto... No ale córcię niestety nie będą ja wogole pamiętac. Druga żona teścia, to temat na inny wątek, bardzo pomoc chce być babcia ale widziała nasza córkę na chrzcie i tacie też ogranicza kontakt. Zostawię to bez komentarza.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj też zabiegany dzień i dzidzia też nie aktywna. Wieczorem dała znać króciutko że jest i tyle. Przykro mi że niektóre z was nie mają już rodziców. Ja nawet nie chcę o tym myśleć. U nas nie chodzi mi konkretnie o mój dom ale też o otoczenie i zdarzało się tak że ktoś umiera a za niedługo okazuje się, że któraś w rodzinie zmarłego jest w ciąży. Ja byłam w październiku na pogrzebie męża mojej bliskiej kuzynki. Umarł mając 48 lat kilka dni po pogrzebie robiłam test ciążowy. Mojego taty chrześnicy umarł tato i ona niedługo po pogrzebie zaszła w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 09:11

h44eugpjsrlghhn9.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jadę do babci :)
    Natomiast wczoraj pod wieczór w żartach "nakrzyczałam" na malutką, żeby tak nie kopała, to poźniej cały wieczór i dzis rano cisza... wcinam czekoladę, po której zawsze reaguje, a teraz nic... osiwieje zaraz!. Taki foch na matkę!

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, przytulam :( takie dni są ciężkie :( ja nie straciłam rodziców, ale ukochaną babcie i zawsze ceizko mi wejść na cmentarz. Straszak zawsze mi przypomina, że babcia jest gwiazdką na niebie tą która świeci najmocniej w nocy ( tak mu powiedziałam kiedy odszedła) i wtedy jakoś tak mi lepiej :)

Wczoraj też zabiegany dzień, jutro jeszcze podjadę do mojego dziadka, bo dziś już opadam z sił

Annie_ lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Domi, tule mocno❤️
    U Nas też już brakuje babci, mama mojego męża niestety odeszła na raka. Walczyła jak mało kto... No ale córcię niestety nie będą ja wogole pamiętac. Druga żona teścia, to temat na inny wątek, bardzo pomoc chce być babcia ale widziała nasza córkę na chrzcie i tacie też ogranicza kontakt. Zostawię to bez komentarza.

Skąd ja to znam ... U Nas podobna sytuacja. Tylko u nas to drugi mąż babci takie jaja urzadza.

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak właśnie te narodziny i śmierć często idą w parze ...
    Nie jest ten świat sprawiedliwy.

U a Nas dziś po wczorajszym odpoczynku mały dokazuje , chyba będzie miał już takie dni na regenerację 🤭
    Synek chce jechać na cliforda i chyba mamy dziś wycieczkę do kina ... 😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze dziecko, także rodzice dopiero za rok będą świętować. Ja mam jeszcze babcie, więc składałam życzenia, niestety tylko przez telefon, bo dzieli nas odległość, zresztą ja to teraz się izoluję mocno...
    Ja wczoraj byłam cały dzień na nogach, to jak się położyłam to nieźle zostałam skopana. 😍 Dzisiaj od rana też jest aktywna, bo ja leniuchuje, nawet mąż miał okazję popatrzeć na skaczący brzuszek, a zazwyczaj jak go zawołam to wtedy przestaje się ruszać. 🙈 Ale jak próbował nagrać, to oczywiście spokój. 😁

A wczoraj miałam trochę stresu, bo prawie mieliśmy wypadek. Mąż wyhamował dosłownie kilka centymetrów od samochodu, który nam wyjechał. Zmieniła się organizacja ruchu przez remont drogi i oczywiście ludzie jeżdżą na pamięć i nie patrzą, że już nie mają pierwszeństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 11:28

thgfs65gnrco3vzr.png
  • studentka Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://forms.gle/4Lh1kaBqKdukdDaP9
    Dzień dobry, zwracam się z prośbą do kobiet w ciąży o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej, jest anonimowa i dobrowolna. Powinna zająć nie więcej niż 10 minut
    Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi 😊

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studentko, wypełnione.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    U nas pierwsze dziecko, także rodzice dopiero za rok będą świętować. Ja mam jeszcze babcie, więc składałam życzenia, niestety tylko przez telefon, bo dzieli nas odległość, zresztą ja to teraz się izoluję mocno...
    Ja wczoraj byłam cały dzień na nogach, to jak się położyłam to nieźle zostałam skopana. 😍 Dzisiaj od rana też jest aktywna, bo ja leniuchuje, nawet mąż miał okazję popatrzeć na skaczący brzuszek, a zazwyczaj jak go zawołam to wtedy przestaje się ruszać. 🙈 Ale jak próbował nagrać, to oczywiście spokój. 😁

A wczoraj miałam trochę stresu, bo prawie mieliśmy wypadek. Mąż wyhamował dosłownie kilka centymetrów od samochodu, który nam wyjechał. Zmieniła się organizacja ruchu przez remont drogi i oczywiście ludzie jeżdżą na pamięć i nie patrzą, że już nie mają pierwszeństwa...

U Nas właśnie też pierwsze dziecko, ale odwiedziliśmy moich dziadków. Kurczę miałam wczoraj taki wilczy apetyt jak jeszcze nigdy, chyba w całym swoim życiu :D
    Dzisiaj czuję, że jestem przejedzona... Chyba wybierzemy się na jakiś spacer, żeby chociaż trochę "lżej" było :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dziś młoda kopie 🙈 chyba przytyła, bo taką siłę dziś ma 😆

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Jak mnie dziś młoda kopie 🙈 chyba przytyła, bo taką siłę dziś ma 😆

U mnie dziś jest to samo 😆😆 pojutrze wizyta i mały to bankowo ponad 0,5kg waży już 🤣
    A i brzuch bujnal sie , przez ostatnie dwa tyg dużo urósł 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 19:28

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    U mnie dziś jest to samo 😆😆 pojutrze wizyta i mały to bankowo ponad 0,5kg waży już 🤣
    A i brzuch bujnal sie , przez ostatnie dwa tyg dużo urósł 🤭
    Ciekawe ile waży książę :D ja połówkowe będę miała w 20+6 więc kawał damy pewnie będzie 😂
    Mówisz gonisz mnie w brzuchu ? 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ciekawe ile waży książę :D ja połówkowe będę miała w 20+6 więc kawał damy pewnie będzie 😂
    Mówisz gonisz mnie w brzuchu ? 😂

Aż cofnęłam i znalazlam Twój brzusio 🥰
    Kochana ,mam praktycznie taki sam już 😆
    Mi tak samo wyjdzie 20+6 w dzień połówkowych 🙂

aannkka lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buszuje właśnie po vinted ...i kurcze wiecie co . Ja to chyba zamówię większość rzeczy od kokona po pościel . Idzie skonpowonac zestaw w jednym kolorze .
    Nowy taki od kokona rożek pościel ochraniacze itp to koszt ok 700zl
    A tu jak nowe i myślę że jak dobrze poszukam to w stanie idealnym zmieszczę się w 200zl nawet to na upartego kupię dwa zestawy na zmianę i ile kasy zostanie...łóżeczka dostawne tez patrzyłam i chyba też używka będzie.
    Aż szkoda kupować nowe jak tu naprawdę idzie znaleźć fajne ...

Konto założyłam dopiero tydzień temu bo zamawiałam dresy ciążowe no i koniec już wpadłam na całego 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ