👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nic za poród nie dostawałam 😅
Ale może sama sobie sprawie biżuterię z inicjałami czy coś w tym stylu jako że to już ostatnie dziecko.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ja dostałam złoty łańcuszek i teraz tez zamierzam wspomnieć mężowi, by nie zapomniał mnie nagrodzić hahah 😅
-
Anulka87 wrote:A powiedzcie,planujecie co dostaniecie od swoich Drugich Połówek za urodzenie? Nam jakoś tak wyszło,że są pierwszym razem nie wyszło 😂 a teraz chce tego dopilnować 😊
-
Anulka87 wrote:Konsultowałam,co prawda nie z diabetologiem,ale z koleżanką pielęgniarka i bardzo często w okolicach 30 TC dzieją się takie akcje. Jestem te zna forum o cukrzycy ciążowej i nie jestem niby odosobnionym przypadkiem.... Z pozytywów,dzisiaj rano miałam 94,ale oczywiście negatyw musi być,bo z moczu wyszło trochę ketonów 🤦🏼♀️
Dzięki Dziewczyny za wsparcie 💗
Jeśli ci wychodza ketony często to spróbuj Ok. 1 w nocy zjeść kanapkę z chleba pelnoziarnistego z twarozkiem i warzywkami. Być może rano masz za wysokie te cukry bo masz zbyt duża przerwę w posiłkach i za bardzo ograniczasz węglowodany i organizm czerpie energię z tłuszczy.
-
eMPe wrote:Jeśli ci wychodza ketony często to spróbuj Ok. 1 w nocy zjeść kanapkę z chleba pelnoziarnistego z twarozkiem i warzywkami. Być może rano masz za wysokie te cukry bo masz zbyt duża przerwę w posiłkach i za bardzo ograniczasz węglowodany i organizm czerpie energię z tłuszczy.
Ja myślę o zawieszce stopkach z imionami,lub inicjałami,ale byłam ciekawa,czy macie jakieś inne pomysły. Koniec końców, pewnie kupię se sama,ale będzie niby od Męża 🤭
Kwiatów nir chciałam, bo ktoś mi powiedział,że kwiaty nie przy maluszku,nie wiem o co chodziło?
A ja wczoraj odgrzebalam wózek i leżaczek. Mężu może dziś napompuje koła, zobaczymy,czy wios ok. Ale w lesacznku,na kawałki,gdzie się zapina w kroku,są jakby kropeczki pleśni...🤦🏼♀️ To da się jakoś zniwelować?? -
Anulka87 wrote:Ketony,te najmniejszą ilość,miałam póki co tylko raz,niech tak zostanie 🙏
Ja myślę o zawieszce stopkach z imionami,lub inicjałami,ale byłam ciekawa,czy macie jakieś inne pomysły. Koniec końców, pewnie kupię se sama,ale będzie niby od Męża 🤭
Kwiatów nir chciałam, bo ktoś mi powiedział,że kwiaty nie przy maluszku,nie wiem o co chodziło?
A ja wczoraj odgrzebalam wózek i leżaczek. Mężu może dziś napompuje koła, zobaczymy,czy wios ok. Ale w lesacznku,na kawałki,gdzie się zapina w kroku,są jakby kropeczki pleśni...🤦🏼♀️ To da się jakoś zniwelować?? -
Chyba byłam zaspana i niedoprecyzowalam. Swoją drogą nie lubię tu pisać na telefonie,bo mi się zacina i nie widzę bledow🙎🏼♀️ wózek na szczęście ideolko,ale leżaczek Bujaczek Tiny love w miejscu,gdzie spina się krok,ma kropeczki pleśni. Zobaczymy octem,a jak nie to śmietnik i nawet nie wiem,czy kupię nowy. Leżaczek używany był incydentalnie 😊
-
Dla mnie nagroda bedzie wyjscie na lody.. jak sie juz pozbieram po porodzie.
Wczorajszy dzien spedzilam w lozku (po poranku w lazience), jak kazde inne swieto w czasie tej ciazy. Myslalam, ze etap wymiotow zakonczylam w okolicach polowy ciazy, a tu niestety taki zonk.
Dzis juz jest na szczescie lepiej.Domi87 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Dzień dobry po świętach!
Od rana byłam w przychodni i zaszczepiłam się na krztusiec.
Mam dzisiaj sporo energii więc chyba poprasuje trochę ubranek 😆
Wiecie że już pierwsze majówki mają ciążę donoszone? My jesteśmy następne 🤭 ja co prawda z samego końca miesiąca ale co tam 🤣
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Ja muszę się zabrać za pranie i prasowanie, ale czekam na paxa w pokoju Młodego, bo nie chce prac i nie mieć gdzie tego schować, także planuje na koniec kwietnia. Odebrałam od kuzynki wielką torbę ubranek (cała wypchana niebieska torba z Ikei). Muszę to posegregować i pomyśleć czy coś dokupować, jest kilka kombinezonów i kurteczek, bo ona rodziła na jesień, więc takich letnich rzeczy nie kupowała. Trochę mnie przeraża ilość tego, a podobno od przybytku głowa nie boli 😂😱
-
Ja też w tym tygodniu ogarniam pranie, jutro przyjdą mi detergenty z Loveli i zaczynam działać 😁 Teraz pewnie je wyprasuje ale potem wątpię że będzie mi się chciało - swoich i męża praktycznie nie prasuje, tylko jakieś koszule i inne bardziej wymagające rzeczy.
No a po praniu kolejny punkt to już pakowanie torby do szpitala więc wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że tu już tuż-tuż 😍 -
Ja wczoraj też uświadomiłam sobie, że to już tuż tuż i zastanawiam się czy ja w ogóle na pewno jestem świadoma tego co się dzieje (?) 🤣 ja mam termin na 6.06, więc jak minie kwiecień to już będę zestresowana
Również czekam na paczkę z proszkiem i będę niedługo sobie wszytko prać. Musimy jeszcze kupić komodę i wtedy już będę mogła sobie wszytko rozlokować a nie upychać po kątach.
A u Wam jakie towarzyszyły emocje zanim pojawiły się Wasze pierwsze bąbelki na świecie ?🩷 Julka 25.05.2023 -
Ja już tez sram po gaciach z usg termin na 30 maja wiec jak minie kwiecień to już wszystko muszę mieć ogarnięte na tip top 😃
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Nam zostało jeszcze jakieś 60pare dni i jest o k i c h a n a. Trzeba dokupić elektroniczne rzeczy (mało ważne),ogarnąć pranie, prasowanie, sprzątanie,wymiana okien w dwóch pokojach,remont łazienki,kupno kanapy dla Synka,rolety dzień noc do jego pokoju,pewnie jakieś przemeblowanie. A z drugiej strony jestem totalnie spokojna,Pyszczunia ma dwoje kochających rodziców, kochającego (i głośnego...) Brata,musi być Dobrze. Więc taki dysonans mam w sobie,taka mieszkanie uczuć i emocji. O poród trochę się boję,ale z drugiej strony wiem,że dam radę. Siła jest kobietą. Chciałabym PN,ale przeżyje CC. Musi być dobrze i będzie!
Chciałam jeszcze sesję brzuszkowa,ale kasa tak leci,że sobie odpuszczę 🥺 może się uda na 10 rocznicę ślubu w sierpniu,już w czwórkę? Albo świąteczną? A jak nie,też przeżyje 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2023, 13:33
-
Anulka87 wrote:Nam zostało jeszcze jakieś 60pare dni i jest o k i c h a n a. Trzeba dokupić elektroniczne rzeczy (mało ważne),ogarnąć pranie, prasowanie, sprzątanie,wymiana okien w dwóch pokojach,remont łazienki,kupno kanapy dla Synka,rolety dzień noc do jego pokoju,pewnie jakieś przemeblowanie. A z drugiej strony jestem totalnie spokojna,Pyszczunia ma dwoje kochających rodziców, kochającego (i głośnego...) Brata,musi być Dobrze. Więc taki dysonans mam w sobie,taka mieszkanie uczuć i emocji. O poród trochę się boję,ale z drugiej strony wiem,że dam radę. Siła jest kobietą. Chciałabym PN,ale przeżyje CC. Musi być dobrze i będzie!
Chciałam jeszcze sesję brzuszkowa,ale kasa tak leci,że sobie odpuszczę 🥺 może się uda na 10 rocznicę ślubu w sierpniu,już w czwórkę? Albo świąteczną? A jak nie,też przeżyje 😏
Mi zostało bardzo mało i bardzo nie mogę tego pospinac 😅
Co do emocji to że ogóle nie myślę o tym co będzie po porodzie 🤦 tylko żeby donosić, urodzić, potem jakoś to chyba będzie 😂
Wczoraj sobie pomyślałam byle przetrwać pierwsze trzy miesiące, potem do roku i do dwóch lat. I będzie już z górki. 🤭Kapod lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Ja jakoś w związku z porodem mam w sobie spokój, póki co modlę się byleby donosić i to jest to co mnie bardzo stresuje, a sam poród, to chce tylko przeżyć i przyjmę wszystko co będzie, orgazmu się nie spodziewam 😂. Z dzieckiem na nic się nie nastawiam, pewnie będzie ciężko, ale wiem, że we dwójkę damy radę, w sumie życiowo myślę, że jesteśmy naprawdę w dobrym czasie na dziecko.
Sesję ciążową mamy mieć w niedzielę, ale coś mi dzisiaj fotografka pisała żeby przełożyć ze względu na pogodę, także nie wiem kiedy się odbędzie, wolałabym szybciej niż później, bo już jednak coraz bardziej ociężale się czuję. -
Ja to się boje jak to będzie z dwójką na tą chwilę ciężko mi sobie wyobrazić że dam radę do ciąży donoszonej został mi miesiąc a do cc półtora 🙈 ja mam już większość rzeczy wytrawne i wpasowane. Tak naprawdę nie mam kilku rzeczy do porodu dla siebie, fotelika to do ogarnięcie do końca kwietnia no i wypranie na początku maja wózka, łóżeczka dostawczego i może ograne z piwnicy przed porodem bujaczek chociaz nie wiem czy znajdę na niego miejsce a na początku i tak nie będzie potrzebny. No i torba ale spakuję jak już wszystko będę do niej mieć :p niby mało już a trudno się zmotywować do działania
-
Też chciałam sesje ciążową, ale jak przeglądam oferty to albo zdjęcia bamberskie albo super foty ale dobrych kilka stów. Ja bardzo chciałam się przełamać (jako że nie lubię kiedy ktoś mi robi zdjecia) żeby mieć super pamiatke, ale chyba jak już to zainwestuje w zdjęcia z malutką jak już będziemy w 3🩷 Julka 25.05.2023