👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunday_92 wrote:Tak, Nadulka bodajże 02.06. urodziła, także @edka możesz dodać do listy
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Kurczy się ta porodowa kolejka na pierwszej stronie 😅
Ja się mało udzielam bo samopoczucie mam paskudne. Mdłości fest, zgaga, skurcze, słabo mi tak jakbym miała zemdleć a ciśnienie ok od kilku dni więc nie wiem o co chodzi. Wszystko boli. W domu remont w toku od 1,5 miesiąca... Zaraz będzie malowanie więc dobrze, do przodu wszystko idzie bo zaczynaliśmy od poddasza gdzie tylko wełna była w dachu, brak ścian działowych, klatki schodowej tylko strop wylany. Także staram się nie narzekać i przetrwać bo po porodzie już nie będzie tak łatwo coś zrobić ale przyznaję że ledwo ciągne. Dzieciaki starają się i są pomocne, dużo się sami sobą zajmują ale i tak cierpliwość wisi mi na włosku.
Przydałyby się teraz takie 2-miesieczne wakacje all inclusive a tu zamiast tego czeka porod, a potem jeszcze gorszy połóg. Brak snu, bolące cycki, krew, mleko, wszystko zalane, noszenie dziecka godzinami... Cieszę się bardzo że już prawie dotrwałam do ciąży donoszonej, naprawdę z całego serca jestem wdzięczna że się znowu udało a jednocześnie przeraża mnie ta wizja. 🤦 I weź tu zrozum kobietę 🤷❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Kurczy się ta porodowa kolejka na pierwszej stronie 😅
Ja się mało udzielam bo samopoczucie mam paskudne. Mdłości fest, zgaga, skurcze, słabo mi tak jakbym miała zemdleć a ciśnienie ok od kilku dni więc nie wiem o co chodzi. Wszystko boli. W domu remont w toku od 1,5 miesiąca... Zaraz będzie malowanie więc dobrze, do przodu wszystko idzie bo zaczynaliśmy od poddasza gdzie tylko wełna była w dachu, brak ścian działowych, klatki schodowej tylko strop wylany. Także staram się nie narzekać i przetrwać bo po porodzie już nie będzie tak łatwo coś zrobić ale przyznaję że ledwo ciągne. Dzieciaki starają się i są pomocne, dużo się sami sobą zajmują ale i tak cierpliwość wisi mi na włosku.
Przydałyby się teraz takie 2-miesieczne wakacje all inclusive a tu zamiast tego czeka porod, a potem jeszcze gorszy połóg. Brak snu, bolące cycki, krew, mleko, wszystko zalane, noszenie dziecka godzinami... Cieszę się bardzo że już prawie dotrwałam do ciąży donoszonej, naprawdę z całego serca jestem wdzięczna że się znowu udało a jednocześnie przeraża mnie ta wizja. 🤦 I weź tu zrozum kobietę 🤷
Jutro mam wizytę,mam dostać skierowanie na kwalifikacje do vbac,oby to skierowanie było na po weekendzie,który liczę,se upłynie pod znakiem prania i porządków.zazu lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:To napiszcie tak krótko jaka waga itp. Albo poproście Nadulke, żeby tu wpadła, bo mnie nie ma na fb.
"Dzisiaj o 15:30 urodziłam Liamka 😍❤️
SN 3600g 56cm
Ściskamy ciocie z Belly 😘"edka85, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:Jeszcze Nadulka urodziła,ale chyba tylko na Fejsie się pochwaliła 🙂 swoją drogą,czy da się przypiąć post na górę na Fejsie,kto jest kim,bo muszę szukać za każdym razem 😅
Anulka87, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny cudownie jest czytać o waszych sukcesach porodowych
Jakoś tak mało tu ostatnio pisałam ale u nas wszystko ok. Jestem jeszcze w dwupaku ale coraz częściej dociera do mnie że to już niedługo.
Ten czas tak szybko zleciał 😀Anulka87, Nadulka lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj pewnie ostatnia wizyta u ginekologa z USG. Dostanę skierowanie na kwalifikacje do vbac,proszę trzymać kciuki,żeby była na next tydzień,jak się zakończy remont (bo musi się zakończyć w tym tygodniu 🤬🤬🤬).
eMPe, Ani0nka, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny ❤️
Gratuluje wszystkim mamusiom które urodziły i trzymam kciuki za kolejne porody 🥳
Ja urodziłam 02.06 i przepadlam 😂
Straciłam głowę dla małego całkowicie, wczoraj wyszliśmy do domku
W szpitalu cały czas spał a ja zamiast z tego korzystać i tez spac to patrzyłam tylko na niego robiłam mu zdjęcia i całowałam go 🥹❤️
Poród był ciężki, znowu krzyżowe wszystko i bez postępu rozwarcia.
Na porodówce byłam w piątek o 5 rano bo od 1 skurcze już nie do wytrzymania co 4-5minut ..
I okazało się ze rozwarcie tylko na 3cm czyli nie drgnęło od mojej wizyty u lekarza 31go
Zrobili usg zapis ktg i mówią ze początek porodu skurcze ładne i pani doktor powiedziała ze jak nie ruszy to upuszcza wód Ok 8:30 bo trochę mam ich za dużo i tam zrobili 8:30 nadal 3cm puścili wody i nieznacznie ruszyło Ok 11 5cm i się na tym zatrzymało ..
ból okropny skurcz za skurczem a rozwarcie ani drgnie
Godzina 14:15 wsadzili mnie do wanny
Pół godziny w wannie i 14:45 pod zapis ktg
Rozwarcie nadal 5cm
Pani Doktor powiedziała ze daje niespełna godzinę czasu i robimy cesarkę bo już niebezpiecznie tyle godzin bez wód
15:20 wszystkie już mówią ze skurcze się wyciszają akcja jakby słabnie i pewnie zaraz zabieg ja już wręcz błagałam o cesarkę bo nie dawałam rady wytrzymać (nie podają u nas znieczulenia)
A u mnie 15:25 party wszyscy oczy z orbit i 15:30 wyskoczył 🤭
Emocji mnóstwo i radość ogromna
edka85, Ani0nka, Ewk@, Kapod lubią tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
edka85 wrote:O rany, Nadulka, ależ miałaś przygodę
Cudowna mimo bólu 🫣🥹❤️
Ogólnie czuje się bardzo dobrze, nacięły mnie odrobine i ten szew pośladkowy trochę ciągnie a tak sprawna fizycznie jestem aż nie dowierzam
Bo po córce nie mogłam chodzić siedzieć zgięta w pół jakbym po cesarce była
A tutaj latam jakbym nie rodziła wcale 😄
Mało tego na wizycie 31go mały miał niby 4kg
Na usg w szpitalu rano wyszło 3900 a urodził się 3600
Jak upuścili wody to Pani doktor tez stwierdziła ze wcale nie było jakoś tak bardzo dużo .. także ten 🫣
Mały na mm póki co nie leci mi nic z cycow
Dostawiam go często, pije herbatki laktacyjne i czekam ..
oby coś ruszyło .. 😔edka85 lubi tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
U mnie wczoraj odszedł kawałek czopa, dzisiaj kolejny większy. Skurcze łapią mnie co jakiś czas już naprawdę nieprzyjemne, ból jak na okres przez większość czasu towarzyszy. Dziecko czuje czasami jakby między nogami było tak się wpycha 🤦 czasem uciska jakiś nerw i nogi mi drętwieją. Mam nadzieję że dotrwam chociaż do czwartku... Bo czy uda się w dwupaku do przyszłego poniedziałku to zaczęłam trochę wątpić.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:U mnie wczoraj odszedł kawałek czopa, dzisiaj kolejny większy. Skurcze łapią mnie co jakiś czas już naprawdę nieprzyjemne, ból jak na okres przez większość czasu towarzyszy. Dziecko czuje czasami jakby między nogami było tak się wpycha 🤦 czasem uciska jakiś nerw i nogi mi drętwieją. Mam nadzieję że dotrwam chociaż do czwartku... Bo czy uda się w dwupaku do przyszłego poniedziałku to zaczęłam trochę wątpić.
-
Anulka87 wrote:Ogólnie to czop może odchodzić nawet kilka tygodni przed porodem 🙃
Jednak czuje że już długo nie pociągnę. 🤭❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:U mnie wczoraj odszedł kawałek czopa, dzisiaj kolejny większy. Skurcze łapią mnie co jakiś czas już naprawdę nieprzyjemne, ból jak na okres przez większość czasu towarzyszy. Dziecko czuje czasami jakby między nogami było tak się wpycha 🤦 czasem uciska jakiś nerw i nogi mi drętwieją. Mam nadzieję że dotrwam chociaż do czwartku... Bo czy uda się w dwupaku do przyszłego poniedziałku to zaczęłam trochę wątpić.
-
Spokojnie,każda z z nas urodzi 🙃 im później,tym dłużej na macierzyńskim 😂 ja to się modlę,żeby mnie nie zostawili jutro w szpitalu 🙏🙏🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 07:58
-
Ja mam rozkmine od rana czy ta jutrzejsza indukcja to dobry pomysł, już mam taki mętlik, że masakra, byłam pewna, że samo szybciej ruszy i nie będę musiała o tym myśleć. Zaczęłam się bać, że wcale nie ruszy po oksytocynie i się skończy na długim wywoływaniu, zakończonym cesarką. I już sama nie wiem czy nie lepiej poczekać jeszcze tydzień.
-
Sunday_92 wrote:Ja mam rozkmine od rana czy ta jutrzejsza indukcja to dobry pomysł, już mam taki mętlik, że masakra, byłam pewna, że samo szybciej ruszy i nie będę musiała o tym myśleć. Zaczęłam się bać, że wcale nie ruszy po oksytocynie i się skończy na długim wywoływaniu, zakończonym cesarką. I już sama nie wiem czy nie lepiej poczekać jeszcze tydzień.
-
Sunday_92 wrote:U Ciebie pewnie inaczej przy trzecim, ale ja według wszelkich znaków już powinnam urodzić, a jednak nie 🙈❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014