👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalolika wrote:O akurat korzystamy bo dostaliśmy od połoznej a dokarmiany się po piersi i narazie jest ok dalej chwyta i ssie ładnie pierś
-
No i dzis kryzys, płacz, że nie mogę wykarmić swojego dziecka. No nie wiem jak to się stało że wczoraj z cdl szło tak lekko, gdzie ona nie musiała nic pomagać manualnie, a dziś młoda nagle się układać nie chce i tak płytko chwyta, że płacze z bólu. Muszę jej rozchylać z trudem Dziubek zeby wyjąć moja pierś. Chcę jej dawać swoje mleczko a z laktatorem ocipieje. Z reszta z butelka też ostatnio cyrki odstawia.🩷 Julka 25.05.2023
-
Ulcia9112 wrote:No i dzis kryzys, płacz, że nie mogę wykarmić swojego dziecka. No nie wiem jak to się stało że wczoraj z cdl szło tak lekko, gdzie ona nie musiała nic pomagać manualnie, a dziś młoda nagle się układać nie chce i tak płytko chwyta, że płacze z bólu. Muszę jej rozchylać z trudem Dziubek zeby wyjąć moja pierś. Chcę jej dawać swoje mleczko a z laktatorem ocipieje. Z reszta z butelka też ostatnio cyrki odstawia.
-
Sunday_92 wrote:Nie martw się, nie jesteś w tym sama. U nas też przy cdl wszystko ok, a później już średnio. Młody jest nadal leniuchem przy piersi i w nocy praktycznie wisiałby na niej bez przerwy, poje, przysnie, odkładasz do łóżeczka ryk, ostatnie dwie noce totalnie nie przespane. W dzień to co innego, tulimy się i mam do tego jako tako cierpliwość, za to noce mnie wykańczają. Tej nocy ściągnęłam mu na noc laktatorem, z butli wypił raz 70 około północy i po 3h 80 i śpi jak aniołek. Tylko ja teraz siedzę znowu z laktatorem i próbuje power pumping. Dobrze, że mam laktator na dwie piersi i gorset, to mogę coś porobic w tym czasie. Spróbuję robić 3 sesje dziennie przez przynajmniej 3 dni i zobaczymy czy pokarmu będzie więcej, traktuje to jak inwestycje i stan przejściowy, póki co nie dokarmiam mm, ale waga rośnie powoli, jeszcze nie wrócił do urodzeniowej.
Taaaak,z rzeczy do zrobienia zostało nam jeszcze wyparzenie laktatora... mężu ma to zrobić. Liczę,że tym razem kp będzie łatwe od początku,bo jak przypomnę sobie dźwięk lakratora,to mam dreszcze. -
Ulcia9112 wrote:No i dzis kryzys, płacz, że nie mogę wykarmić swojego dziecka. No nie wiem jak to się stało że wczoraj z cdl szło tak lekko, gdzie ona nie musiała nic pomagać manualnie, a dziś młoda nagle się układać nie chce i tak płytko chwyta, że płacze z bólu. Muszę jej rozchylać z trudem Dziubek zeby wyjąć moja pierś. Chcę jej dawać swoje mleczko a z laktatorem ocipieje. Z reszta z butelka też ostatnio cyrki odstawia.
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Kalolika wrote:Ulcia a może mozesz karmić z nakładkami ? Ja jak tak bardzo bolało że aż płakałam karmiłam z nakładkami teraz już się unormowało sutki wyleczyły i karmię bez.
🩷 Julka 25.05.2023 -
Syn już zdrowieje za to córka wstała z katarem 🙄🙄 tylko czekam aż na nas przejdzie. Trzylatka zdecydowanie trudniej trzymać na dystans niż sześciolatka 😑❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Syn już zdrowieje za to córka wstała z katarem 🙄🙄 tylko czekam aż na nas przejdzie. Trzylatka zdecydowanie trudniej trzymać na dystans niż sześciolatka 😑
-
Anulka87 wrote:A próbowałaś spać z Guciem? Odeszloby odkładanie do łóżeczka...
Taaaak,z rzeczy do zrobienia zostało nam jeszcze wyparzenie laktatora... mężu ma to zrobić. Liczę,że tym razem kp będzie łatwe od początku,bo jak przypomnę sobie dźwięk lakratora,to mam dreszcze.
-
Anulka87 wrote:A Ty już w domu? Jak nie urok to....❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Kapod wrote:Nam we wtorek odpadł pępek i od tego czasu ze środka wypływa tak żółta wydzielina. Też tak miałyście? Nic nie śmierdzi, nie jest zaczerwienione Lw wydzielina jest...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
W temacie pępka, nam się do tej pory zbierała żółta wydzielina, a dzisiaj zauważyłam ciemnokrwista, czekam aż mi położna odpisze, ale to normalne czy coś się dzieje?
-
Sunday_92 wrote:W temacie pępka, nam się do tej pory zbierała żółta wydzielina, a dzisiaj zauważyłam ciemnokrwista, czekam aż mi położna odpisze, ale to normalne czy coś się dzieje?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:Ale u Was już odpadł pępek?
-
Sunday_92 wrote:Nie, od dołu się oddzielił, od góry jeszcze przylega.
Sunday_92 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:No to normalne że podkrwawia. Jeśli nie śmierdzi i na bieżąco pielęgnujecie powinien lada chwila odpaść ☺️