👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaEw wrote:Ja jestem stara weteranka xonvea. Ja biorę 2+1+1. Niestety, ale na mnie słabo działają, choć bez nich to jest już totalna tragedia. Nie wpływają na mnie sennie ani trochę.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mal86 wrote:Hej Laski ja już po usg prenatanym Dzięki Bogu wszystko oki prawdopodobnie dziewczynka💗.Wynik pappy za tydzień.
Super! 😍 Ty podpytywalas o płeć czy lekarz sam z siebie powiedział? Bo z dziewczynkami lekarze są jednak zwykle bardziej ostrożni w deklarowaniu płci. Ja za 23 godziny będę przechodzić to samo wiec juz powoli mi się stresor odpala 🫣😁Mal86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
ja co prawda z lipcówek ( termin z OM na 09.07.2023) ale chciałam Was podpytać o pewien temat wkońcu jyz macie miesiąc większe doświadczenie niż ja
czy któraś z Was jest umówiona na badania prenatalne plus test PAPA-a w 14 tygodniu ciąży?
Ja mam możliwość u super lekarza ale wtedy będzie 13+3 i boje się czy nie za późno, napewno nie miałam ovu wcześniej więc ciąża 13+3 lub młodsza o kilka dni max 3-4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 13:06
-
zazu wrote:Ale ta cena jest dobijająca. Ja dzisiaj drugi niej testuje, wzięłam rano dodatkowa tabletkę, zobaczymy. Fakt faktem że wczoraj cały dzień bez wymiotów co jest wyczynem 🤦
Ja płacę 76 zł. Jestem w stanie dać każde pieniądze aby nie mieć wymiotow.... -
Oleczek wrote:Cześć dziewczyny,
ja co prawda z lipcówek ( termin z OM na 09.07.2023) ale chciałam Was podpytać o pewien temat wkońcu jyz macie miesiąc większe doświadczenie niż ja
czy któraś z Was jest umówiona na badania prenatalne plus test PAPA-a w 14 tygodniu ciąży?
Ja mam możliwość u super lekarza ale wtedy będzie 13+3 i boje się czy nie za późno, napewno nie miałam ovu wcześniej więc ciąża 13+3 lub młodsza o kilka dni max 3-4
Ja bym się umówiła, jeśli lekarz jest spoko. Generalnie prenatalne są pomyślane od 11-13+6 tc. Bardzo ważne jest żeby maluch nie był za duży, bo wtedy badanie nie zostanie wykonane ale skoro mówisz że ciąża może byc nawet o kilka dni młodsza to raczej nie ma powodu do obaw. Mimo wszystko warto byłoby tak z tydzień przed prenatalnymi umówić regularna wizytę i sprawdzić jakie jest crl w tamtym momencie. 8,4 cm to maksymalna wielkość przy jakiej można jeszcze to badanie wykonać. Taka wizyta tydzień przed badaniem mogłaby cię uspokoić i pozwolić oszacować wielkość dzidzi w dniu badania, a gdyby okazała się za duża to można byłoby je jeszcze przyspieszyć. Niby w pierwszym trymestrze płody rozwijają się w takim samym tempie, ale u mnie na wizycie w 7 tygodniu został wyznaczony jeden termin porodu, a w 11 już dzidzia nadrobiła nagle 4 dni i okazała się starsza niż OM, dlatego gdybym ja robiła badania w 13+3 bez tej wiedzy to mogłoby być już za późno. Podsumowując - umow prenatalne bo spokojnie mieści się w widełkach ale dla bezpieczeństwa możesz się tydzien przed wybrać na kontrolę wielkości malucha, żeby się przypadkiem nie spóźnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 13:39
-
-
Ja mam możliwość u super lekarza ale wtedy będzie 13+3 i boje się czy nie za późno, napewno nie miałam ovu wcześniej więc ciąża 13+3 lub młodsza o kilka dni max 3-4Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 13:48
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
MalaEw wrote:Ja płacę 76 zł. Jestem w stanie dać każde pieniądze aby nie mieć wymiotow....❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Anulka87 wrote:Zmieniacie witaminy na 2 trymestr?
Te które przyjmuje aktualnie są co prawda na całą ciążę, bez podziałów na trymestry, ale kończą mi się i rozważam wymianę na Prenacaps Multi 2, które są od 13 tygodnia. Prenacare Complete mi jakoś długo siedzą na żołądku, odbija mi się po nich, gdzie przy wcześniej branej Puerii Uno nie było tego problemu. Ale ona niestety ma dwie formy kwasu foliowego, w tym jedna nieaktywna, a ja preferuję jednak suple z metylofolianem. Więc spróbuję Prenacaps, mam nadzieję że już zostanę przy nich.A-6 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za rzeczowe i konkretne odpowiedzi, mam wizytę 15.12 u gin i wtedy zdecyduję co zrobić jak ona mi powie jakie są wymiary dziecka czy idzie zgodnie z OM.
U mnie albo 13+3 super lekarz albo 12+4 ale lekarka z średnimi opiniami a niektóre aż negatywne że np nie wykryła poważnych wad, niestety mało gdzie są dostepne terminy które by mi odpowiadały do tego tydzień między 24.12.22 a 02.01.23 wiele placówek nie pracuje bo to wiadomo święta a u mnie wtedy akurat 12 tydzień idealny do badania ;( -
Ja jestem na prenacaps - właśnie dzisiaj zaczęłam multi 2 (przed tem miałam 1) oprócz tego DHA i osobno choline (wszystko z jednej firmy). Ja jestem z nich zadowolona.
-
Liliili wrote:Super!! Czyli ten pęcherzyk nie zwiastował niczego złego. Ja czekam na wyniki Nifty i w czwartek prenatalne
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Super! 😍 Ty podpytywalas o płeć czy lekarz sam z siebie powiedział? Bo z dziewczynkami lekarze są jednak zwykle bardziej ostrożni w deklarowaniu płci. Ja za 23 godziny będę przechodzić to samo wiec juz powoli mi się stresor odpala 🫣😁
Namisa lubi tę wiadomość
-
Mal86 wrote:Spokojnie głowa do góry bo stres tu nic nie da musisz eierzyć że będzie dobrze i tak będzie.Mi lekarz sam na samym końcu powiedział że prawdopodobnie dziewczynka .
-
Ja dziś wizytowalam na NFZ. I o dziwo zrobiła mi usg. Dzieć ma się dobrze, 5 cm i podobno wszystko fajnie już widać 🤪 No ale ona nie ma uprawnień fmf, więc szczegółowo mi nic nie mogła powiedzieć. Prenatalne u prywatnego mam w przyszły czwartek. Mam nadzieję, że wyjdzie ok.
Oleczek,ja mam prenat w 14tc, dziecko jest młodsze o tydzień,więc będzie miało 13tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 16:58
zazu, Anulka87 lubią tę wiadomość