👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o krzesełka do rozszerzania diety to u nas króluje nieśmiertelny antilop z Ikea. Dla mnie te krzesła są mega wygodne, nie do zdarcia i czyści się w minutę co jest dosyć istotne przy dzieciach 😅 jedynie trzeba dokupić podnóżek bo inaczej będzie nieprawidłowa pozycja dziecka (ale z tym nie ma problemu, powstało mnóstwo dedykowanych właśnie dla tego krzesła). No i krzesło z tacka, bo można też osobno kupić ale bez tacki sobie nie wyobrażam. I dla takich najmłodszych dzieci 6-miesiecznych może się przydać ta dmuchana poduszka która pomaga bardziej stabilnie siedzieć bo jednak te maluchy w krzesełku trochę "pływają" na początku. Ale z poducha jest super.
O. Taka moja rekomendacja 🤭Ulcia9112 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ulcia9112 wrote:Kurde nieźle jesteś przygotowana ! Kiedy zaczęłaś zbierać informacje o rzeczach potrzebnych?
-
Co do tej wyprawki,i rzeczy dla dzieci. To dla mnie trochę mało 🤪 w sensie miałam sporo więcej i pamiętam,że raz leciałam po 56 bodajże, wypralam i co? I po praniu już wskoczył w 62 😂 więc generalnie in plus. Lepiej mieć ciut mniej, dokupić,niż potem czegoś nie założy,a sporo mam takich ubranek tylko wypranych. Liczę na to,że prawie wszystko mam. Będę myśleć na pewno o wadze niemowlęcej,koszu Mojżesza.
Laktator jak dla mnie tylko elektr. Pomyślę pewnie o takiej butelce na drugą pierś przy karmieniu ( dla mnie kazda kropla mleka była ba wagę złota). Ja jutro mam prenatalne. Znowu strach jakiś wymieszany że spokojem. Burza nastrojow we mnie.
Dziewczyny,pijące kawę. Ja zaczęłam pić takie lurki. Myślicie,że mogę se dziś druga zrobić? Jakoś zaczynam padać dzisiaj 🤔 -
Anulka, ja piję dwie porządne filiżanki dziennie i nie mam wyrzutów sumienia
Lili, w którejś ciąży po cyto też miałam plamienie. Jestem pewna, że u cibie to samo.
Wyprawka... W sumie po trójce mam tyle rzeczy, że chyba mogę tym razem zaoszczędzić -
Matko jakie ja mam sny 🫣🫣 plus taki ze byłam na usg i baba ginekolog, do której nie chodzę i chodzić nie będę zrobila mi usg i był to podglad na żywo i moje dziecko pływało sobie w mleku w basenie, i było identyczne jak mój starszy syn. Co ja mam w tej głowie 🤯🤣 Nie mogę się doczekać jutrzejszego usg 😜
-
Hej, niespodziewanie po 5 dniach od pobrania przyszły mi dziś wyniki Nifty Pro. Aż 3 razy dopytywałam babeczkę z przychodni jak do mnie zadzwoniła że są wyniki czy na pewno są te wyniki.
No i wyszły niskie ryzyka i będzie chłopak:)
Jeszcze jutro niech to badanie usg pójdzie dobrze i będę spokojniejszazazu, Anulka87, Sunday_92, Ewk@, Nadulka, edka85 lubią tę wiadomość
-
eMPe wrote:Hej, niespodziewanie po 5 dniach od pobrania przyszły mi dziś wyniki Nifty Pro. Aż 3 razy dopytywałam babeczkę z przychodni jak do mnie zadzwoniła że są wyniki czy na pewno są te wyniki.
No i wyszły niskie ryzyka i będzie chłopak:)
Jeszcze jutro niech to badanie usg pójdzie dobrze i będę spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2022, 17:08
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ulcia9112 wrote:Dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki?
Ja już nie mogę się doczekać aż już zobacze coś więcej niż tylko moją małą oponkę 😅🥰
Coś tam dyskretnie zaczyna być widać w dopasowanych ciuchach. Choć pod płaszczem czy w szerszym swetrze raczej nikt się niczego nie dopatrzy. Ja jutro zaczynam 14+0, sądzę że jeszcze jakieś 3 tygodnie i będzie widać ładnieNadulka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Ulcia9112 wrote:Dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki?
Ja już nie mogę się doczekać aż już zobacze coś więcej niż tylko moją małą oponkę 😅🥰
W pierwszej ciąży taki miałam Ok 20 tyg a nie 14🤭
Ale uroczo wyglada )
Dzisiaj wizyta 😍 idę podejrzeć małego ❤️
Ostatnio pisałyście o badaniach podczas wizyt..
U mnie poprzednia niemal cała ciąże i teraz od początku tez tylko usg bez badania na fotelu, waga i ciśnienie )
I tez co wizyta morfologia i po trochu tych badan z karty mi zleca
Wczoraj robiłam HIV HCV żelazo ferrytyne kile i morfologię pełna
Wyniki mam idealne ☺️
Co do kawy to ja pije 1-2 dziennie zależy od dnia ale ze jestem niskociśnieniowcem mogę sobie pozwolić. W poprzedniej ciąży zdarzylo się nawet ciśnienie 80/40 także mój lekarz pytał jak do niego w ogóle dotarłam 😆😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 12:13
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Liliili wrote:Nie miałam wcześniej. Nie mam skurczy, brzuch mnie zaczyna ale z nerwów boleć. Mam złe skojarzenia z plamieniem. Bo osttanio poronienie zaczęło się od takiego plamienia01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Nadulka, Namisa, edka85, magggie, Ewk@, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Mogłaś odpowiedz ze tak bliźniaczej..
Chyba dawno w ciąży nie była o ile w ogóle..
Bardzo ładny brzuszek 🤗😍 u mnie wyglada podobnie ☺️01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Piękny 😍 No cóż, chciałabym tak wyglądać pod koniec ciąży 😁 Wyglądasz dokładnie tak jak powinnaś na tym etapie, każda z nas wygląda! 🥰
U mnie na chwilę obecną tak się to prezentuje, ale to taki kadr i takie ubrania ciążowe korzystne 😁 Też byłam dziś na pobieraniu krwi w szerokiej bluzie i ostatnich dżinsach z wysokim stanem w które wchodzę - brzuch wtedy totalnie znika, więc ja z kolei położnej pobierającej krew na pewno nie wyglądałam ciazowo 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 13:38
Ani0nka, Nadulka, edka85, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
Pielęgniarka albo nie miala humoru,albo chciała być dowciapna... Bardzo ładny brzuszek 🥰
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj byłam na wywiadzie i krwi na pappa. Jutro USG do kompletu... Oczywiście jestem kłębkiem nerwów.
Wczoraj na badania genetyczne przyszła też dziewczyna,z rocznika 05,w kajdankach,z zakładu karnego z trzyosobowa obstawą... Z wyglądu niewinna dziewuszka...