X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj z rana badania krwi i wyszły naprawdę spoko, poza tsh, które wyszło mi 0,29 🫣 Wiecie co to może oznaczać? Umówić się do endokrynologa, czy w pierwszym trymestrze niski poziom jest „normalny”? Dodam, że nie choruje na tarczycę, przed ciążą miałam piękne wyniki ok 1,5

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj z rana badania krwi i wyszły naprawdę spoko, poza tsh, które wyszło mi 0,29 🫣 Wiecie co to może oznaczać? Umówić się do endokrynologa, czy w pierwszym trymestrze niski poziom jest „normalny”? Dodam, że nie choruje na tarczycę, przed ciążą miałam piękne wyniki ok 1,5

A jakie masz normy dla pierwszego trymestru? U mnie tsh też w dół od ostatniego badania z 1.8 na 0.7 nic lekarz nie mówił. Wygląda to tak jakby tarczyca wchodziła na wyższe obroty.

Wgl u mnie trochę poprawa z mdłościami wczoraj udało mi się zjeść kanapki z serem a dzisiaj nawet kanapkę z jajkiem. Mam mega ochotę na banany. Nadal jem ciastka i cole ale powoli mam nadzieję na przestawienie się na normalna dietę.

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma w laboratorium jest od 0,38 więc jednak jestem poniżej 😕

Edit: a jednak nie zauważyłam, że dla I trymestru jest 0,009 więc chyba nie jest tak źle 😅

U mnie też banany bardzo dobrze wchodzą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2024, 12:10

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę się wkurzyłam, bo mnie szef ściągnął do pracy ze zdalnego.

Wszystko byłoby ok, i przeniosłam się do drugiego pomieszczenia z komputerem, nie tu gdzie się drukuje - chociaż te pomieszczenia nawet drzwi nie grodzą ;/

Ale oczywiście już jest łażenie, chodź bo klient, weź zobacz...
    Przed chwilą ktoś czyścił płytę jakimś śmierdzielem, rzygnę zaraz.

:(

Z jednej strony lepiej się ruszyć z domu, z drugiej strony się boję o Groszka :(
    tu mi mówią, żeby nie popadać w paranoje, że nie siedzę w tych tuszach cały czas itd....

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Karcia33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    U mnie dzisiaj 9 i 2 dzień. Wczoraj wszystko jadłam. Dzisiaj wstałam zjadłam słynną kanapkę z serem i nawet zrobiłam sobie słabą kawę. Nie minęło 5 min i miałam helicopter w głowie. Skończyło się na toalecie. Teraz leżę i brak mi sił. Jak to wszystko się zmienia. A rano plany zrobię to i tamto i haha leżę z helicopterem.
    Za kawę to podziwiam, u mnie nawet mąż nie może pić jej w jednym pomieszczeniu ze mną 😅

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

u mnie z TSH też jaja.
    na początku ciąży miałam ponad 5, po dwóch dniach ponad 4 a ostatni wynik 1,5. oszaleć można.

preg.png
  • Karcia33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    u mnie z TSH też jaja.
    na początku ciąży miałam ponad 5, po dwóch dniach ponad 4 a ostatni wynik 1,5. oszaleć można.
    Ja mam Hashimoto i przed ciąża udawało mi się utrzymywać TSH zazwyczaj między 1 a 2, a pierwsze tsh w ciąży i wywaliło na 5,40 😕

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia33 wrote:
    Ja mam Hashimoto i przed ciąża udawało mi się utrzymywać TSH zazwyczaj między 1 a 2, a pierwsze tsh w ciąży i wywaliło na 5,40 😕
    Właśnie ja się nastawiałam, że może być naprawdę wysoki wynik, a tu nagle takie zdziwienie 😅 Teoretycznie w luxmedzie podobno jest tak, że przy badaniach z karty ciąży, jakiś lekarz tak czy siak od razu je analizuje i jeśli coś będzie naprawdę nie tak, to mają dzwonić. Tyle dobrego, bo wizytę u mojego gina mam dopiero za 2,5 tygodnia

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia ja też dałam mężowi zakaz picia kawy w moim pobliżu. Co więcej, tak mi pachniał w weekend w jeden z dni jego sweter proszkiem do prania, że biedny musiał się przebrać, bo myślałam, że zwymiotuję od tego zapachu 🫣

Awokado jak norma, to norma ;) Bez paniki!

U mnie raczej też problem przez hashi z tym, że trzeba w ciąży stopniowo zwiększać dawki leku, więc nawet zazdroszczę niskiego wyniku 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam chyba zazdroszczę tych mdłości, wymiotów..
    U mnie od 2 dni brak jakichkolwiek objawów. Jedynie w nocy i nad ranem piersi bolą, w ciągu dnia już tak nie, no i czasem zakłuje w podbrzuszu zaboli. Nic więcej i to mnie strasznie martwi.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie , ciąża jak mówiłam od początku młodsza . Potwierdzony pęcherzyk w macicy 🥹 owulacja była z lewego jajnika to odrazu powiedział . Następna wizyta 18.11 i mam nadzieję już serduszkowa

koktajlowa, Maj.a, przygodami66, Emilka2, Karcia33, Lkao19, Cel95, awokado 🥑, Kindziukowa, Nosa, Lauraa, Truuskaawka, Cytrynka 🍋, CelinaJan, Scandi-B, Alex_92, Lola93 lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie wiem jak można komuś zazdrościć że musi siedzieć 8h w pracy, skupiać się, a łeb mu leci ze zmęczenia a w żołądku ciągle klucha.... Ja w zeszłym tygodniu nie miałam mdłości miałam inne objawy i nikomu nie zazdroszczę szczerze mówiąc 😅 już Karola wypowiedziała się wcześniej na ten temat i ja zgadzam się z jej zdaniem.

Karcia33 lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chyba ze 3 dni wakacji od mdłości (wcześniej tydzień mdłości ale zero wymiotów), aż do teraz. Siedzę sobie, pracuje, nic mi nie pachnie, nikt mnie nie denerwuje, ja szczęśliwa bo w końcu praca, a tu ni z gruchy ni z pietruchy sprint na bliskie spotkanie z toaletą😂

Magdalena321 dużo u Ciebie tych stresów, strasznie mi przykro😢 wiem jak bardzo nasza głowa potrafi nas zamęczyć - a myślałaś może o spotkaniach z psychologiem/terapeuta? Z własnego doświadczenia wiem, że to naprawdę potrafi zmienić nasze życie, przynieść ulgę

💔 Marcysia 21t 👼
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Nie wiem jak można komuś zazdrościć że musi siedzieć 8h w pracy, skupiać się, a łeb mu leci ze zmęczenia a w żołądku ciągle klucha.... Ja w zeszłym tygodniu nie miałam mdłości miałam inne objawy i nikomu nie zazdroszczę szczerze mówiąc 😅 już Karola wypowiedziała się wcześniej na ten temat i ja zgadzam się z jej zdaniem.
    A ja nie wiem dlaczego kolejny raz lekceważycie czyjeś złe doświadczenia i obawy. Nie miałyście strat to tylko pozazdrościć. Wy narzekacie na mdłości, a Magda na ich brak. Czy nie chodzi tu o wzajemne wspieranie się? Bo w tym momencie kolejny zaznaczacie, że jej obawy są niezasadne. Jak ma ochotę to niech marudzi i narzeka, ja nie widzę w tym problemu. Możecie omijać jej posty.
    Słabiej reaguje na sytuacje stresowe, ale nie znaczy, że w miejscu, w którym można się wygadać i poużalać, czy cieszyć z wizyt czyta, że jak można zazdrościć...🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2024, 13:04

asiun, kasssia, Nosa, Lasia1234, Truuskaawka, Cytrynka 🍋, Kozina, CelinaJan, Scandi-B, amoze lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A ja nie wiem dlaczego kolejny raz lekceważycie czyjeś złe doświadczenia i obawy. Nie miałyście strat to tylko pozazdrościć. Wy narzekacie na mdłości, a Magda na ich brak. Czy nie chodzi tu o wzajemne wspieranie się? Bo w tym momencie kolejny zaznaczacie, że jej obawy są niezasadne. Jak ma ochotę to niech marudzi i narzeka, ja nie widzę w tym problemu. Możecie omijać jej posty.
    Słabiej reaguje na sytuacje stresowe, ale nie znaczy, że w miejscu, w którym można się wygadać i poużalać, czy cieszyć z wizyt czyta, że jak można zazdrościć...🙄
    Ja znowu słysząc że ktoś zazdrości objawów czuje ze nie powinnam narzekać mimo że ledwo funkcjonuje, tylko się cieszyć. Raczej tu nie ma wsparcia w jedna i druga stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2024, 13:15

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • asiun Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Popieram,
    Ja z tego powodu nie udzielam się już tak na forum od kiedy zostałam nazwana bezduszna bo zazdroszczę objawów.

Nineq lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja Wam chyba zazdroszczę tych mdłości, wymiotów..
    U mnie od 2 dni brak jakichkolwiek objawów. Jedynie w nocy i nad ranem piersi bolą, w ciągu dnia już tak nie, no i czasem zakłuje w podbrzuszu zaboli. Nic więcej i to mnie strasznie martwi.

Ja póki co przyjmuję na spokojnie, że od początku ciąży brak typowych objawów. Zero bólu jakiegokolwiek, zero wymiotów. Zostaje się tylko cieszyć.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ona Ci zazdrości, bo wolałaby się czuć jak najgorzej gdyż byłaby spokojniejsza wtedy o ciaze itp

Nie neguje to faktu, że siedzenie w robocie czując się okropnie jest mocno słabe

Myślę, że obie osoby mogą się zrozumieć i dobrze sobie życzyć:)

Karcia33, kasssia, Nineq, asiun, przygodami66, Lasia1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Ja też rozumiem narzekanie-spoko, ale jak ja narzekam że mam mdłości to też raczej oczekuję współczucia czy wsparcia a nie komentarzy - zazdroszczę Ci. Wtedy znowu ja odczuwam że nie powinnam narzekać tylko cieszyć się z tego że ledwo funkcjonuje siedzac w pracy. Wszystko można napisać w różny sposób, a druga sprawa że to że ktoś nie informuje o swoich stratach nie znaczy że ich nie miał. Skomentowałam pierwszy raz taki post ale masz rację, raczej będę je już ignorować.
    Najlepiej będzie chyba w taki sposob. Ja omija posty dotyczące dzieci, nawet ich nie czytam, bo ich niestety nie mam.
    Ja osobiście współczuję takich objawów, bo bym nie chciała. Ale nie komentuję, bo nie rzygam i nie wiem, co można na to poradzić. A z drugiej strony rozumiem jej obawy.
    Staram się zrozumieć obydwie strony.
    Nie umniejszajmy nikomu odczuć, jakichkolwiek.

przygodami66, kasssia, CelinaJan lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak to jest. Każdemu czegoś brakuje. Te bez objawow chciałby je mieć, żeby być spokojniejsze o ciążę. Tym z objawami trudno funkcjonować i by je chętnie oddały. Dwie różne sytuacje, ale też jestem za tym, żeby nikogo nie cisnąć tylko starać się obie sytuacje zrozumieć, choć są totalnie inne :)

kasssia, przygodami66, SZKODNIK, eeemakarena, Karcia33, Cytrynka 🍋 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ