CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się ostatnio popłakałam na tej porodówce, jak nas oprowadzali. Wzrusza mnie wszystko
Pozdrawiam wam w deszczowy poniedziałek. Zbieram siły i jadę na odczulanie 💪 -
Tanashi wrote:Kill me, lekarz mi nie wystawił skierowania w systemie i nie mogłam zbadać tego w szpitalu 😭 powiedzcie jak się nazywa to badanie, kwalifikacja do podania immunoglobuliny? To po prostu czynnik rh-? Zbadam sobie jutro prywatnie, bo i tak muszę iść do vitalabo na badanie tarczycy xd
-
Ja to z rzeczy które naprawdę lubię robić muszę ogarnąć kwiatki na balkonie. Lubię mieć piękny zadbany okwiecony balkon. A mając maluszka to już w ogóle super opcja posiedzieć na leżance z widokiem na piękną zieleń i ładnymi roślinami wokół.
Do tego w tym roku w domu muszę zlecić prace ogrodowe mężowi, tam to będzie masa roboty, ale akurat raz ktoś ma czas i też zaszła u niego spora poprawa, a takie mega ciezkie roboty ogrodowe juz ogarnal rok temu, zostaly takie estetyczne rzeczy. Chcialabym sobie w lecie ogarnąć w domowym ogrodzie jakieś fajne bujadła, leżanki itp👌 Jak ktoś coś poleca z mebli ogrodowych dawajcie znać. Wtedy spacer dzielnicę obok i można tam odpocząć czy w parku za rogiem. Trzeba tylko poczekać aż moja Mama wyzdrowieje bo niestety coś ją złapało, a nigdy nie choruje
Zwykle naprawdę wiele godzin spędzałam na wiosnę w ogrodzie bo dużo tam jest pracy, ale bardzo ją lubię, relaksuje mnie robienie czegoś przy roślinach. Teraz raczej ograniczę się do balkonu 😅
Z dzieciowych spraw to chyba już pora na łóżeczko i komodę.
My jeszcze myślimy nad naklejkami do kącika naszej Córeczki. Macie jakieś polecane strony z takimi dekoracjami?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:A na kiedy masz umówione podanie? Ja się musiałam umawiać na konkretną datę czyli 4.04. Ściągną na ten dzień immunoglobulinę. Badania robię w czwartek czyli chyba 27.03
Immunoglobuline mam w środę, ale położna mówiła że bez różnicy kiedy, bo mają na miejscuw szpitalu to może inaczej
-
Cel ja mam naklejki takie akwarele tęczę i zwierzeta w dziecięcym, ale już totalnie nie pamiętam, skąd to zamawiałam. Ja już na balkonie mam bratki w donicach. Wymienię je potem na surfinie i supertunie. Ogródek też mój świat. Teraz codzień z dzoevsyznami podglądamy jak nam rosną z nasion pomidory 👌
-
magdalena321 wrote:Dzień dobry 🙂
Co do wzruszeń to ja ogólnie jestem osobą która się wzrusza na w różnych takich rozklejających sytuacjach ale ogólnie to jestem twarda 🤗
Wczoraj oglądałam w Dzień Dobry TVN reportaż o in vitro (co jakiś czas śledzą losy par które są w tym programie) no i pokazali parę która miała tam nieudane jakieś transfery aż do tego ostatniego gdzie zrobili betę po kilku dniach i rosła 🥹 no wzruszyłam sie, łzy w oczach jak krokodyl jak zobaczyłam łzy szczęścia tego faceta i tak się ucieszyłam że się im udało 😊
Ale też mam tak że wzruszam się jak wyobrażam sobie tą małą w moim brzuchu jak mnie kopie i myślę jak będzie wyglądała, to pierwsze spotkanie takie 🥰
To prawda, miło się ogląda takie osoby. Ja zawsze podziwiam, bo mnie już moja historia - względnie niedługa i bez długich samych starań - dobiła i dowaliła mi na ostro. Wydaje mi się też, że wśród takich rodziców jest trochę większy procent tych osób beztelefonowych i zaangażowanych w rodzicielstwo bo po prostu czekali na to niecierpliwie i czerpią ogromną radość z bycia rodzicem, a dzieci też to czują.
Jak się czasem gdzieś przewinie jakiś wczesniaczek urodzony koło 26-28 tyg to mnie to ogromnie wzrusza myśląc, że taki mały słodki człowiek siedzi sobie w brzuchu. Niesamowite!👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gusia_ wrote:Cel ja mam naklejki takie akwarele tęczę i zwierzeta w dziecięcym, ale już totalnie nie pamiętam, skąd to zamawiałam. Ja już na balkonie mam bratki w donicach. Wymienię je potem na surfinie i supertunie. Ogródek też mój świat. Teraz codzień z dzoevsyznami podglądamy jak nam rosną z nasion pomidory 👌
Mam nadzieję, że moja Córka też polubi rośliny i ogródek bo to taki mój świat😊 mi się w tym roku udało wielgachne róże które kupiliśmy rok temu w dwóch wielkich donicorach przezimować na balkonie, wypuszczają właśnie pędy👌 A do domu zawiozłam tuje, które w wakacje 2023 pod moją nieobecność uschnęły częściowo przez złe podlewanie, dawałam im odżywki i teraz rosną w moim ogrodzie w domu i są piękne, zielone i gęste, fajnie sie na to patrzy👍👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Też oglądałam tą parę w ddtvn wczoraj. Ogólnie jakoś zawsze jak włączam ddtvn w weekend to akurat to leci i zawsze płaczę jak bóbr bo mi się wszystko przypomina
Ale co do wzruszeń to teraz np widziałam że będzie reportaż i parze która się w sobie zakochała mając 80 lat i ta pani powiedziała „powiedziałam mu po prostu mnie kochaj” - i już wyje jak bóbr 🤡
Ogólnie zawsze byłam wrażliwa ale teraz pobijam rekordy.Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Mam nadzieję, że moja Córka też polubi rośliny i ogródek bo to taki mój świat😊 mi się w tym roku udało wielgachne róże które kupiliśmy rok temu w dwóch wielkich donicorach przezimować na balkonie, wypuszczają właśnie pędy👌 A do domu zawiozłam tuje, które w wakacje 2023 pod moją nieobecność uschnęły częściowo przez złe podlewanie, dawałam im odżywki i teraz rosną w moim ogrodzie w domu i są piękne, zielone i gęste, fajnie sie na to patrzy👍
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Jej, wy mówicie, że zaraz koniec a ja się skupiam, żeby w tym tygodniu się nic nie wydarzyło i żeby dobić do 1,5kg 🫣 potem jak pomyślę o kwietniu to wydaje mi się wieczność, chociaż ten miesiąc tutaj mi minął mega szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:21
-
kasssia wrote:Jej, wy mówicie, że zaraz koniec a ja się skupiam, żeby w tym tygodniu się nic nie wydarzyło i żeby dobić do 1,5kg 🫣 potem jak pomyślę o kwietniu to wydaje mi się wieczność, chociaż ten miesiąc tutaj mi minął mega szybko.
Będzie dobrze, masz dobrą opiekę i dbasz o siebie.
A ile bobas ma teraz ?
Mi wstyd 😅, ja totalnie anty kwiatowa w temacie hodowli. Moja mama to swiruska w tym temacie.
Kiedy mi powiedziała, jak ja minę to tu pewnie będą puzzle od płotu do płotu 🤭.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:25
-
Hej dziewczyny, witam się po dość intensywnym weekendzie - nie maiłam nawet czasu, ani siły nic napisać, ale czytałam Was na bieżąco.
U nas jutro będzie montaż podłogi w mieszkaniu, więc tak naprawdę po tym etapie możemy powoli ruszać z umeblowaniem. Kuchnia dopiero po Wielkanocy, więc przeprowadzka będzie wtedy, ale jeździć na mieszkanie żeby robić pranie i układać ciuszki w komodzie już będę mogła! 🥰 W sobotę malowaliśmy z mężem ściany w sypialni, więc trochę się narobiłam i późnej żałowałam, bo miałam dość mocne bóle brzucha.
Być może pamiętacie moją czwartkową cudowną wizytę w luxmedzie, gdy kobieta z krztuścem na mnie nakaszlała, a poprzednia pacjentka u alergologa przyjechała z pozytywnym testem na covid 🤡 no to wczoraj zaczęłam dość mocno kaszleć… mega mnie to stresuje, boję się, że rzeczywiście zaraziłam się od którejś z tych kobiet. Nie mogę się na niczym skupić, bo bardzo się tym stresuję. Póki co nie dolega mi absolutnie nic prócz kaszlu, ale mam czarne myśli -
kasssia wrote:Jej, wy mówicie, że zaraz koniec a ja się skupiam, żeby w tym tygodniu się nic nie wydarzyło i żeby dobić do 1,5kg 🫣 potem jak pomyślę o kwietniu to wydaje mi się wieczność, chociaż ten miesiąc tutaj mi minął mega szybko.
-
Karola3xJ:D wrote:Ja zbieram stare róże,im więcej ma lat tym bardziej się jaram. Najstarsza jaką mam ma ponad 100 lat. ,jest na swoim korzeniu.
Wow to naprawdę wiekowa! Ja mam w ogrodzie w domu róże zasadzone jeszcze przez mojego Tatę i też są dla mnie bardzo ważne.👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
SZKODNIK wrote:Będzie dobrze, masz dobrą opiekę i dbasz o siebie.
A ile bobas ma teraz ?.
Ostatnie USG 1022g, dzisiaj mają mi zrobić przed wypisem to zobaczymy.
Awokado, współczujęmoże spróbuj odwrócić uwagę, bo wiem, że głowa potrafi nam dołożyć objawów niestety 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:32
-
awokado 🥑 wrote:Hej dziewczyny, witam się po dość intensywnym weekendzie - nie maiłam nawet czasu, ani siły nic napisać, ale czytałam Was na bieżąco.
U nas jutro będzie montaż podłogi w mieszkaniu, więc tak naprawdę po tym etapie możemy powoli ruszać z umeblowaniem. Kuchnia dopiero po Wielkanocy, więc przeprowadzka będzie wtedy, ale jeździć na mieszkanie żeby robić pranie i układać ciuszki w komodzie już będę mogła! 🥰 W sobotę malowaliśmy z mężem ściany w sypialni, więc trochę się narobiłam i późnej żałowałam, bo miałam dość mocne bóle brzucha.
Być może pamiętacie moją czwartkową cudowną wizytę w luxmedzie, gdy kobieta z krztuścem na mnie nakaszlała, a poprzednia pacjentka u alergologa przyjechała z pozytywnym testem na covid 🤡 no to wczoraj zaczęłam dość mocno kaszleć… mega mnie to stresuje, boję się, że rzeczywiście zaraziłam się od którejś z tych kobiet. Nie mogę się na niczym skupić, bo bardzo się tym stresuję. Póki co nie dolega mi absolutnie nic prócz kaszlu, ale mam czarne myśli -
awokado 🥑 wrote:Hej dziewczyny, witam się po dość intensywnym weekendzie - nie maiłam nawet czasu, ani siły nic napisać, ale czytałam Was na bieżąco.
Być może pamiętacie moją czwartkową cudowną wizytę w luxmedzie, gdy kobieta z krztuścem na mnie nakaszlała, a poprzednia pacjentka u alergologa przyjechała z pozytywnym testem na covid 🤡 no to wczoraj zaczęłam dość mocno kaszleć… mega mnie to stresuje, boję się, że rzeczywiście zaraziłam się od którejś z tych kobiet. Nie mogę się na niczym skupić, bo bardzo się tym stresuję. Póki co nie dolega mi absolutnie nic prócz kaszlu, ale mam czarne myśli
Oby to nie było nic poważnego, w razie czego szybko do lekarza a ja chyba znajdę te baby i odstrzelę wstępnie usypiajacymi nabojami na słonie bo tak powinno się traktować tego typu ludzi..
Może po prostu nawdychałaś się zapachów, przemeczylas itp, czasem też wyczekujemy objawów bojąc się różnych sytuacji potencjalnie niebezpiecznych i może to też zadziałało. Oby to nic nie było🙏👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Wow to naprawdę wiekowa! Ja mam w ogrodzie w domu róże zasadzone jeszcze przez mojego Tatę i też są dla mnie bardzo ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:34
SZKODNIK, Alex_92 lubią tę wiadomość