CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Będziecie naszą (a na pewno bezdzietnych jak ja) źródłem wiedzy
To niesamowite że to już lada chwila 🙈
Ja właśnie stałam w łazience i sprzątałam pranie, głaskałam się po brzuchu i gadałam do małej że trochę nie ogarniam że ona tam jest w środku, żyje i ma się dobrze i jest taka idealna 🙈Werzol, amoze, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Amoze, super, że z nerką dobrze to już macie kamień z serca 😊 jejku u Ciebie już 34tc! Więc w sumie masz 3 tyg do ciąży donoszonej
Do mnie jakoś nie dociera, że mam ok 5 tyg a co dopiero mając mniej więc nic dziwnego, że masz takie rozkminyamoze lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Oj źródło wiedzy się przyda, zwłaszcza dla osób które dodatkowo mają okrąglutkie 0 znajomych z dziećmi i nigdy nie trzymały dziecka na rękach
Z mojej "wiedzy" jedynie szykuję się na to, że wygodne życie bez większej ilości obowiązków zamieni się na miliard obowiązków i chyba przy tym skoku 0-1 dziecko to może być największy szok 😊
Ale to szok i zmiana o jakiej marzyłam więc trzeba będzie zakasac rękawy do roboty i chyba tak zwyczajnie wydorośleć pod tym względem. Dobrze ze istnieje macierzyński w naszym kraju bo nie wiem jak to np w stanach babki ogarniają...amoze lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
2400 g....czyli tyle ile chudsze z dzieci które sie potrafią urodzić w terminie.....
Elza ja odkładam kasę jak dziadek z demencja. Tu do koperty jednej,tu do drugiej ,tu na jedno konto, tam na inne. Jak umrę to gdzie nie spojrzą to znajdą kase😅 I masło i środki do prania 🤣
Ja mam cichą nadzieje,ze jednak nikt się tu nie wykrzaczy przed 36 tc z porodem.
Pisałyście o organizacji komody i kuźwa nie wiem jak to zrobić w siebie. Córkę organizowałam całą na jednej malej półeczce. Syn mial wielką (ale jedną) szufladę plus miejsce na kosmetyki i leki na małej półce, a teraz......teraz to mam tyle tego ,że wstyd. Zajmie cala komode i pewnie część tego paxa narożnego który zamówiliśmy
amoze, Werzol lubią tę wiadomość
-
Cel ale też takie małe dzieci sporo śpią i przy jednym dziecku jest naprawdę dużo czasu jeszcze dla siebie. Ja nieraz tak sobie myślę jak mogłam narzekać na życie z jednym dzieckiem, jak nadal miałam czas i możliwości odpocząć sobie w ciszy, a jak mąż ją zabrał to wgle jak bez dziecka. Teraz z trójeczką już nie będzie nam tak łatwo hihi 😉
Co do macierzyńskiego - ja wracam po 3 miesiącach do pracy i daje radę, nie mam traumy 🫣 ale nie na cały etat to też inaczej
Kasssia tak, jak szyjka jest do tyłu to jeszcze super. U nas niby już szyjka porodowa i bardziej do środka, ale ja jakoś w tej ciąży na miękko. Mój mózg nie dopuszcza do siebie porodu przed czerwcem, serio. Mój mąż to mówi, że my wgle inaczej rozumiemy słowa mojego lekarza - w sensie ja i mąż. Bo ja wychodzę z wizyty zadowolona, że jest ok i tylko że mam się bardziej oszczędzać, a mój mąż już ostatnio panika po wizycie i wykład, że mam leżeć a nie sprzątać w domu - jakbym wielce sprzątała 🫣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:09
-
Elza, z tymi ubrankami to naprawdę ludzie wstydu nie mają 😳 u nas jakoś się takie nie trafiły, widocznie musiały być dobrze przebrane
Ale ten czas nam leci, Amoze będzie dobrze! Teraz to już chyba większość z nas ma zalecenia, żeby się oszczędzać. Ja wróciłam ze spaceru i stwierdzam, że kondycja już nie ta co dwa tygodnie temu jak chodziłam sama. Czułam ucisk na krocze i jakieś delikatne kłucia, więc leżakuje. W środę idziemy do prowadzącego to podpytam jak on widzi takie spacery i co z szyjką. Chciałabym też zacząć ćwiczyć na piłce, ale to pewnie mi odradzi…amoze lubi tę wiadomość
-
Karola będziesz mogła jak typową kobietę małą co chwila przebierać 🫣😆 u nas jeszcze ok. Mimo, że trzecia, to mam po szufladzie na rozmiar więc chyba nie popłynęłam aż tak. Uff 😮💨
-
Karola3xJ:D wrote:2400 g....czyli tyle ile chudsze z dzieci które sie potrafią urodzić w terminie.....
Elza ja odkładam kasę jak dziadek z demencja. Tu do koperty jednej,tu do drugiej ,tu na jedno konto, tam na inne. Jak umrę to gdzie nie spojrzą to znajdą kase😅 I masło i środki do prania 🤣
Ja mam cichą nadzieje,ze jednak nikt się tu nie wykrzaczy przed 36 tc z porodem.
Pisałyście o organizacji komody i kuźwa nie wiem jak to zrobić w siebie. Córkę organizowałam całą na jednej malej półeczce. Syn mial wielką (ale jedną) szufladę plus miejsce na kosmetyki i leki na małej półce, a teraz......teraz to mam tyle tego ,że wstyd. Zajmie cala komode i pewnie część tego paxa narożnego który zamówiliśmy -
kasssia wrote:Pewnie że się liczy, myślałam że miałaś dwa cc! Opowiadaj!
Nie zazdroszczę przygód na kółkiem. Ja bym chętnie sobie też sama pojechała na poród samochodem ale właśnie się boję że w coś wjadę przez skurcz. -
Gusia_ wrote:Asiun może oni faktycznie coś z tym balonikiem przedobrzyli. Miałam go przy pierwszej indukcji i mnie to totalnie nie bolało, wręcz nic nie czułam…
Amoze dotrwacie! Teraz dostałam podobne zalecenia, ale też jestem dobrej myśli. Super, że z nereczką się wyjaśniło! Będę za was trzymać kciuki ❤️ -
Gusia, mi tu juz wiele osob udowodniło, że żyje w wyidealizowanym świecie bez obowiązków i w sumie po części może macie rację. Raczej z maluszkiem pilates nie będzie moim jedynym obowiązkiem 😅
Ale ja jak czegoś chce i mi zależy umiem zakasac rękawy do pracy.
Z trójka już jesteś prawdziwa weteranka :p a ile lat ma Twoja najstarsza córka? No tam to mają czasem okrągłe 0 urlopu i pełen etatwięc czasem się na Polskę ponarzeka, ogólnie jednak nie jest źle
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Moj poród wygladał tak,że dostalam skurczy w domu,w nocy, wzięłam torebkę z piżamą i laczkami i poszlam urodzić. Rodziłam na takiej starej porodowce ,gdzie mnie zostawiły na noc samą,mówiły ,ze mam nie drzec ryja przypadkiem bo noc,rano zrobiły lewatywę bez ostrzeżenia,że wsadzają mi cos w dupę. No i jakoś tak jak o 1 zaczelam miec skurcze to o 9 urodziłam. I koniec opowieści.
Karola brzmi jak te mroczne opowieści z porodówki naszych matek, serio 🫣🤯 dobrze, że jednak się trochę zmieniło… no bo się chyba zmieniło, co nie? Czy żyje w jakiejś bańce -
W ogóle to powiem Wam, że takie wizyty są mega motywujące
mój mąż właśnie wziął się za skręcanie łóżeczka, stwierdził, że woli to mieć już za sobą tak na wszelki wypadek. Mi zostało do uprasowania około 15 pieluch i rzeczy dla siebie do szpitala typu koszule, ale to już ogarnę w poniedziałek, teraz zajadam się szarlotką z lodami i kawą żeby podtuczyć bejbika 😊😎
Gusia_, Cel95, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
27/03 - 1467g 🍀
25/04 - 2417g 🐣
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Cel moja najstarsza córka ma 4 lata, a młodsza 2
Jakoś nam ta różnica dwa lata przypasowała
A Ty dasz radę, serio. Nie ma co się straszyć tym jak będzie, bo życie z dziećmi dla mnie to jest dużo lepszy wymiar życia niż bez dzieci, serio! ❤️❤️❤️no nieraz jest się zmęczonym i marzysz, żeby zasnęły, ale jak moja dwulatka mówi swoim głosem kocham cię mamo to mi się serce ściska za każdym razem!Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ja Wam powiem że chyba marzy mi się urodzić wcześniej, tak na samym początku czerwca byłoby idealnie. Ten 10 czerwca nie jest zły ale jakoś się boję że jak urodzę blisko terminu to ta mała mimo wszystko będzie duża jak ta pierwsza 🫣
Bo jak patrzę na ten mój brzuch to mam wrażenie że on jest już wielkości takiej jak miałam ze starsza w 9 miesiącu.. I ogólnie taki napięty, każda niebieska żyle na nim widać..
Ale nie wiem od czego to zależy.
Ja to na prawdę jeszcze jestem w lesie z wszystkim ale czekam do tej środy, zobaczymy co tam lekarka powie. -
Gusia_ wrote:Cel moja najstarsza córka ma 4 lata, a młodsza 2
Jakoś nam ta różnica dwa lata przypasowała
A Ty dasz radę, serio. Nie ma co się straszyć tym jak będzie, bo życie z dziećmi dla mnie to jest dużo lepszy wymiar życia niż bez dzieci, serio! ❤️❤️❤️no nieraz jest się zmęczonym i marzysz, żeby zasnęły, ale jak moja dwulatka mówi swoim głosem kocham cię mamo to mi się serce ściska za każdym razem!
A to dziewczynki pewnie też dużo się już wspólnie bawią? Super brzmi taka różnica, nie jestem znawcą bo ze mnie jedynak, ale wydaje mi się że taka fajna dla rodzeństwa.
Dokładnie mam takie podejście. Już przebimbałam na wygodnym życiu w parze wystarczającą ilość lat, a o Dziecku marzymy od ponad dwóch. Zawsze patrząc na rodziców z dziećmi widziałam trochę inny wymiar, do którego chciałam się od dłuższego czasu przedostać. Z jednej strony masa pracy, ale też okazja do poznania świata na nowo i w taki optymistyczny dziecięcy sposób. Odpowiedzialność, ale taka, która sprawia satysfakcję i daje to ciepło w sercu.
Poza tym jak słyszę opowieści Mamy o moim dzieciństwie jest w tym tyle ciepła, radości, widać, że te lata jak się jest maluchem, których niestety nie pamiętamy świadomie, są przepiękne dla Rodziców
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:2400 g....czyli tyle ile chudsze z dzieci które sie potrafią urodzić w terminie.....
Pisałyście o organizacji komody i kuźwa nie wiem jak to zrobić w siebie. Córkę organizowałam całą na jednej malej półeczce. Syn mial wielką (ale jedną) szufladę plus miejsce na kosmetyki i leki na małej półce, a teraz......teraz to mam tyle tego ,że wstyd. Zajmie cala komode i pewnie część tego paxa narożnego który zamówiliśmy
To ja na razie jestem zadowolona, ale wyjątkowo nie trafił się żaden zrzut po rodzinie xD rozmiar 56 i 62 cały mam w jednej szufladzie. W drugie trochę 68 na zapas, śpiworki, ręczniki, pieluchy tetrowe, jakieś zabawki na zapas. Trzecią mam zapakowaną po czubek pieluchami, wkładkami laktacyjnymi, rzeczami na połóg i do szpitala 😅 -
Ja to odwczoraj siedzę w wyższej matematyce i liczę, że w pierwszej ciąży od 1,5 cm do porodu minęło 4 tyg albo że teraz w niecałe 4 tyg skróciła się o 1,6 cm i szukam w tym algorytmu na mój termin 🤣🤣 to wychodzi że skraca się 0,33 na tydzień to mam jeszcze 3 tygodnie. Fajnie by było 😆
Karola i jak darłaś się czy nie darłaś? 😅 jak odczuwałaś tą pierwszą fazę?amoze lubi tę wiadomość
-
Roan wrzucił nowe kolory wózków, ale w sumie same ciemne. Także cieszę się że nie wyczekiwałam aż to wreszcie udostępnią👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗