Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My też mamy gabinet, który planujemy docelowo zamienić na pokój dziecięcy. Mamy trzy pokoje na piętrze plus łazienkę. Na razie jeden jest sypialnią, jeden gabinetem, jeden dziecięcy. Córki z różnicą wieku 2 lat planuję ulokować we wspólnym pokoju, ale ma antresole duża, która zmieści biurko i łóżko, i którą można zasłonić, więc tak naprawdę będą mimo to miały prywatność. A potem dla młodszego dziecka będzie właśnie gabinet, a biurko i regały pewnie przeniesiemy do sypialni jak dzieci podrosną. Choć szkoda, bo ja pracuję w domu popołudniami i lubię mieć swój kąt, ale dom nie jest z gumy 😅 chyba, że się przeniosę do wolnego pokoju w piwnicy, co też nie byłoby złe, bo tam nie słychać hałasów z góry wcale i są okna 👌

Mój mąż aktualnie ma u teściów biuro w pralni, więc pracuje przy biurku, a nad głową ma rozwieszone linki z praniem i wirującą pralkę obok xD Już tez się nie może doczekać zmian xd

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wierze ci. To brzmi jak niezłe szaleństwo 🤣🤣🤣🫣

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    W Szklarskiej Porębie Planinum Adults Spa.
    Ale nie byliśmy jeszcze tam, opinie ma super:) zobaczymy

Aj to za daleko dla nas na weekend, napewno będzie super!

@Tanashi przybijam piątkę, u nas ze spanie podobna historia :)

age.png

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój układ sypialni jest taki, że nie ma możliwości wstawienia łóżeczka, ani nic z tych rzeczy i w sumie się cieszę.
    Chciałabym żeby dziecko miało swój pokój od początku i żeby to było jego miejsce.
    Wiele osób mi mówi, że tak gadam i że dziecko i tak wyląduje z nami w łóżku… Jednak chciałabym być w tej kwestii konsekwentna, bo przez macierzyństwo nie chciałabym odstawić małżeństwa na bok. Dziecko potrzebuje bliskości rodziców, ALE rodzice również potrzebują bliskości i intymności. Wydaje mi się, że pewne granice łatwiej stawiać od początku, bo wytłumacz później takiemu dwulatkowi, czy trzylatkowi (znam rodziny które śpią w jednym łóżku z dzieckiem, które ma 6 lat…), że rodzice chcą pobyć sami i ma iść do siebie. 😒

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w mieszkaniu, ale w dość dobrych warunkach i niesamowitym otoczeniu. Jest wymuskane do perfekcji a maz je kupil dobre pare lat temu. Nie mamy dodatkowego pokoju na zbyciu ale nie jest tu ciasno ani dopchanie na siłę jak to obecnie lubią robić deweloperzy . Nie jest to też blok

Ciężko byłoby kupić za 1,5-2 miliony ok100 metrowe mieszkanie, a tyle w okolicy kosztuje - dobra dzielnica i duże miasto to potworna drożyzna

Za to mam fuksa i rodzinnie jest jeszcze jedno niesamowite miejsce w równie pięknym otoczeniu gdzie ja dorastałam, które musielibyśmy sobie doremontowac, wiadomo dbać o ogród i wszystko ale no doceniam możliwość i to byłby długodystansowy plan

Myślę że zarówno w 500m domu jak i na 50m można tworzyć radosna rodzinę i dobre warunki dla dziecka

Ceny tych mieszkań są obecnie dość chore, więc posiadanie czegokolwiek jest już sukcesem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:05

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Luna, teraz zauważyłam Twoje pytanie jak usypiam dziewczyny. Tak, one chodzą spać o tej samej porze. Czytamy w dużym łóżku bajki, potem starsza idzie do swojego łóżka i leżę w sypialni aż obie nie zasną. Zazwyczaj w ciągu 15-20 minut śpią. Więc z nimi jest łatwo ;)

Weronka ja mogę ci napisać, że mimo spania z dzieckiem nie narzekam na brak bliskości z mężem, po prostu nie kochamy się w sypialni 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:06

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A Luna, teraz zauważyłam Twoje pytanie jak usypiam dziewczyny. Tak, one chodzą spać o tej samej porze. Czytamy w dużym łóżku bajki, potem starsza idzie do swojego łóżka i leżę w sypialni aż obie nie zasną. Zazwyczaj w ciągu 15-20 minut śpią. Więc z nimi jest łatwo ;)

Weronka ja mogę ci napisać, że mimo spania z dzieckiem nie narzekam na brak bliskości z mężem, po prostu nie kochamy się w sypialni 😆

To samo u nas 😆 A ja dodam, że spałam z tatą do 8 roku życia i z bratem, a mama z drugim bratem. A po przeprowadzeniu do domu spałam do 13 roku życia z braćmi, bo panicznie bałam się spać sama. :P I jestem wdzięczna rodzicom, że nie wypychali mnie, bo naprawdę się bałam i pamiętam to do dziś. Dlatego też nie chcę wypychać córki, jeśli sygnalizuje chęć spania z nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:08

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Jak to uroczo brzmi ☺️

Co do spania z dziećmi, też mi się wydaje, że dla chcącego nic trudnego. Sypialnia moze zostac terenem rodzinnym, a Może nawet być ciekawiej szukając innych miejsc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:10

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze przychodziłam często do Rodziców, a miałam swój pokój 🤪

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz odpisał mi, że przyspieszy mi wizytę ze względu na to plamienie i mam być o 16 a nie o 20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:35

Cel95, Gusia_, nick nieaktualny, przygodami66, kasssia, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z innej beczki jak dodać ten suwak z tygodniem ciąży?

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My też mamy gabinet, który planujemy docelowo zamienić na pokój dziecięcy. Mamy trzy pokoje na piętrze plus łazienkę. Na razie jeden jest sypialnią, jeden gabinetem, jeden dziecięcy. Córki z różnicą wieku 2 lat planuję ulokować we wspólnym pokoju, ale ma antresole duża, która zmieści biurko i łóżko, i którą można zasłonić, więc tak naprawdę będą mimo to miały prywatność. A potem dla młodszego dziecka będzie właśnie gabinet, a biurko i regały pewnie przeniesiemy do sypialni jak dzieci podrosną. Choć szkoda, bo ja pracuję w domu popołudniami i lubię mieć swój kąt, ale dom nie jest z gumy 😅 chyba, że się przeniosę do wolnego pokoju w piwnicy, co też nie byłoby złe, bo tam nie słychać hałasów z góry wcale i są okna 👌

To macie podobny rozklad. My na piętrze 3 pokoje, lazienke i garderobr. Czyli sypialnia, gabinet i dzieciecy. U nas w teorii mogłyby dzieci razem spać bo pokój duzy nawet ale roznica wieku jest. I pierwsze dziecko już od 8msc spało w swoim po9oju samo...bardzo to było dla nas wygodne.bo wieczorami mieliśmy wolna sypialnie no i gabinet przy zdalnej tez super wygoda.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mój mąż aktualnie ma u teściów biuro w pralni, więc pracuje przy biurku, a nad głową ma rozwieszone linki z praniem i wirującą pralkę obok xD Już tez się nie może doczekać zmian xd

Haha. Co za poswiecenie :) mój to by chętnie do garażu poszedł ale bez okna i ogrzewania to raczej ciezko:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Mój układ sypialni jest taki, że nie ma możliwości wstawienia łóżeczka, ani nic z tych rzeczy i w sumie się cieszę.
    Chciałabym żeby dziecko miało swój pokój od początku i żeby to było jego miejsce.
    Wiele osób mi mówi, że tak gadam i że dziecko i tak wyląduje z nami w łóżku… Jednak chciałabym być w tej kwestii konsekwentna, bo przez macierzyństwo nie chciałabym odstawić małżeństwa na bok. Dziecko potrzebuje bliskości rodziców, ALE rodzice również potrzebują bliskości i intymności. Wydaje mi się, że pewne granice łatwiej stawiać od początku, bo wytłumacz później takiemu dwulatkowi, czy trzylatkowi (znam rodziny które śpią w jednym łóżku z dzieckiem, które ma 6 lat…), że rodzice chcą pobyć sami i ma iść do siebie. 😒

Dlatego myśmy od 8msc przenieśli córkę do swojego pokoju. Przy nocnych karmieniach zwłaszcza przy kp osobny pokój to byłaby meczarnia.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    My mieszkamy w mieszkaniu, ale w dość dobrych warunkach i niesamowitym otoczeniu. Jest wymuskane do perfekcji a maz je kupil dobre pare lat temu. Nie mamy dodatkowego pokoju na zbyciu ale nie jest tu ciasno ani dopchanie na siłę jak to obecnie lubią robić deweloperzy . Nie jest to też blok

Ciężko byłoby kupić za 1,5-2 miliony ok100 metrowe mieszkanie, a tyle w okolicy kosztuje - dobra dzielnica i duże miasto to potworna drożyzna

Za to mam fuksa i rodzinnie jest jeszcze jedno niesamowite miejsce w równie pięknym otoczeniu gdzie ja dorastałam, które musielibyśmy sobie doremontowac, wiadomo dbać o ogród i wszystko ale no doceniam możliwość i to byłby długodystansowy plan

Myślę że zarówno w 500m domu jak i na 50m można tworzyć radosna rodzinę i dobre warunki dla dziecka

Ceny tych mieszkań są obecnie dość chore, więc posiadanie czegokolwiek jest już sukcesem

U nas tyle kosztują domy na obrzeżach. Tzn w okolicy miliona - półtorej. Myśmy w dobrym momencie zrobili " wymiane". Sprzedaliśmy mieszkanie w mieście i za te kwotę kupiliśmy dom pod miastem. To było 2.5l temu i jak w tym roku braliśmy rzeczoznawcę to wycenił że przez te 2.5l wartość wzrosła o jakieś 250 tys. Szaleństwo. 250 k " na czysto" czyli koszty remontow I transakcyjne już w tym. A mieszkania aż tyle nie zdrożały. Więc dobry moment wybrałam. Bo to ja się uparłam. Ciasno nam byli na 54m w 3osoby przy pracy zdalnej obojga. Od zawsze ciężko pracowaliśmy po 12h na dobe i w weekendy, mało korzystaliśmy z życia i w młodym wieku się udało. Chociaż teraz już byśmy takiej " wymiany " nie zrobili. Choćby koszty robocizny poszły tak w górę że nie ma raczej szans za mieszkanie kupić domu nawet na obrzeżach.

Wszystko zależy co kto oczekuje. Dla jednego mieszkanie w mieście to konieczność ale ja się tam duszę. Ja musze mieć przyrodę, przestrzeń, ogród...nasz dom nie jest duży bo bodajze 120m2 ale myślę że w 4 się pomiescimy:)

Kolega niedawno kupował dom 2miliony plus koszt remontu. Dom w mieście. Dla mnie kosmos. Nie dalabym rady spać z kredytem na milion ( bo na tyle wziął kredyt).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 14:17

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Ciekawe że tak ci się udaje. No ale masz mniejsza różnice wieku. U nas to raczej nie przejdzie bo różnica będzie prawie 5l.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 14:12

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Dziewczyny a z innej beczki jak dodać ten suwak z tygodniem ciąży?
    Tam na pierwszej stronie jest instrukcja z tego co pamiętam.

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mam nadzieję, przeprowadzimy się na chatę przed porodem, chociaż mam wrażenie, że łazienkę kończymy już miliony lat świetlnych😂

U nas duży salon, osobna kuchnia, 2 pokoje i biuro ale dziecko planuje mieć w sypialni bo jestem leniwa😂 jak się trochę ogarniemy z bobo to będziemy działać z poddaszem bo fundusze nas ściskają. Z jednej strony nie chce sprzedawać swojego mieszkania, a z drugiej osiedle zaczyna iść w patodeweloperke i zaraz będę mieć beton na betonie, więc czas uciekać :/ Na późniejsze lata mam w planach dzieci/ dziecko wykopać na górę

Ja natomiast w domu nie miałam swojego pokoju, długo spałam z mamą, później z bratem w mini pokoju i do tej pory BOJĘ SIĘ SAMA SPAĆ. Do tego stopnia, że jak stary ma delegację to śpią u mnie przyjaciółki albo mama 😂 Nie wiem jak to psychicznie funkcjonuje w mojej głowie ale chciałbym tego mojemu dziecku oszczędzić

💔 Marcysia 21t 👼
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas tyle kosztują domy na obrzeżach. Myśmy w dobrym momencie zrobili " wymiane". Sprzedaliśmy mieszkanie w mieście i za te kwotę kupiliśmy dom pod miastem. To było 2.5l temu i jak w tym roku braliśmy rzeczoznawcę to wycenił że przez te 2.5l wartość wzrosła o jakieś 250 tys. Szaleństwo. 250 k " na czysto" czyli koszty remontow I transakcyjne już w tym. A mieszkania aż tyle nie zdrożały. Więc dobry moment wybrałam. Bo to ja się uparłam. Ciasno nam byli na 54m w 3osoby przy pracy zdalnej obojga. Od zawsze ciężko pracowaliśmy po 12h na dobe i w weekendy, mało korzystaliśmy z życia i w młodym wieku się udało. Wiadomo kredyty jeszcze są ale mamy zamiar spłacić w 3l i już nie poświęcamy się pracy. Odkąd jest Młoda to nie robimy nadgodzin nawet.

U mnie w okolicy mieszkanie jakie mamy zdrożało o ponad 350 tysięcy w ciągu 5 lat :)

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U mnie w okolicy mieszkanie jakie mamy zdrożało o ponad 350 tysięcy w ciągu 5 lat :)

Ja współczuję ludziom koło 20l w wirku mojego rodzeństwa. Bardzo bardzo ciężko coś kupić. Myśmy pierwsze mieszkanie kupowali za 320k a przykładowo obecnie to napewno z 700k-800k. Jasne, pensje poszły w górę ale jednak nie aż tak. A skąd jesteś? We wroclawiu to mysle efekt wojny na Ukrainie. Co 3ci mieszkaniec jest z tego kraju a mieszkać gdzieś muszą. Jednak to nie jest normalny wzrost cen po 100 tys rocznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 14:20

‹‹ ‹ 158 159 160 161 162 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ