CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiun, kciuki, żeby to był tylko efekt uboczny acardu jak u wielu z nas
asiun lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Jeju jak sie cieszę, że za nami etap remontu. Zrobiliśmy generalny remont mieszkania jak córka miała parę miesięcy. Przeprowdziliśmy sie na 4 miesiące i ja głownie gadałam z ekipą, no bo byłam na macierzyńskim 🤪.
Teraz nie zmieniamy nic, musze tylko zamienić łóżko córki, może na jakąś kanape, żeby mój facet mógł tam awaryjnie sobie spać, a ja z dziećmi w sypialni. Potem kupimy jakieś podwójne, może piętrowe. -
Luna30 wrote:W temacie: remonty: Jak planujecie? Dziecko bed,ie mieć osoby pokój czy z wami/rodzeństwem? Ja póki co planuję u nas dostawkę a potem osobny. Z tym że w takim układzie czeka nas remont bo musimy przerobić garaż na gabinet żeby w gabinecie zrobić pokój dziecka. Obawiam się dawać młodsze do starszej do pokoju. Będą chodzić spać w innych godz, młodsze spi w dzień to nie bardzo je usypiac w jej pokoju gdzie są zabawki. Jak to ugryźć xd z drugiej strony remont taki duży przy niemowlęciu też srednio. A garaż wbudowany więc to będzie duzy remont bo i ogrzewanie zmienić, i ścianki i okna wmontowac. I jeszcze jakiś składzik na rowery bo są w garażu wiadomo...dużo za pieniędzy, wysiłku i czasu. Więc z 1 strony sensownie by było razem dzieci żeby zamieszkały i dopiero za pare lat robic remont a z drugiej jednak nie.
Ja na razie kompletnie nie mam pomysłu. Aktualnie pomieszkujemy u teściów ze względu na budowę, młoda śpi z nami. Wstawiliśmy jej łóżeczko w sierpniu i krótko tam pospała, ale stwierdziła, że woli z mamą i z tatą w dużym łóżku.Ogólnie nie przeszkadzałaby mi tam, ale ja już wiem na 100% że z drugim dzieckiem będę spała też w łóżku, bo tak mogę karmić na leżąco i się chociaż wyspać. Rozważam dostawkę, ale nie wiem, czy drugie bobo chętnie się tam odłoży, z pierwszą się nie udawało
. A z kolei w czwórkę to na pewno się nie wyśpimy, mimo, że mamy łóżko 200x220. Jak mąż i córka się rozwalą, to ja czasem spię w nogach xd
W połowie przyszłego roku będziemy przeprowadzać się do nowego domu, jak się uda, to przed porodem. Tam już mamy osobny pokój dla córki, ale na ten moment nie wyobrażam sobie, że będzie tam sama spała, no chyba, że coś jej się przestawi przez ten rok, ale wątpię. Temat spania póki co powoduje u mnie tylko coraz większy mętlik w głowie xD
Plus jak bobo będzie się dużo budzić, to córka też się będzie wybudzać... No nie wiem jak to ogarnąc żeby było dobrze dla wszystkich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 12:50
-
My też mamy gabinet, który planujemy docelowo zamienić na pokój dziecięcy. Mamy trzy pokoje na piętrze plus łazienkę. Na razie jeden jest sypialnią, jeden gabinetem, jeden dziecięcy. Córki z różnicą wieku 2 lat planuję ulokować we wspólnym pokoju, ale ma antresole duża, która zmieści biurko i łóżko, i którą można zasłonić, więc tak naprawdę będą mimo to miały prywatność. A potem dla młodszego dziecka będzie właśnie gabinet, a biurko i regały pewnie przeniesiemy do sypialni jak dzieci podrosną. Choć szkoda, bo ja pracuję w domu popołudniami i lubię mieć swój kąt, ale dom nie jest z gumy 😅 chyba, że się przeniosę do wolnego pokoju w piwnicy, co też nie byłoby złe, bo tam nie słychać hałasów z góry wcale i są okna 👌
-
Gusia_ wrote:My też mamy gabinet, który planujemy docelowo zamienić na pokój dziecięcy. Mamy trzy pokoje na piętrze plus łazienkę. Na razie jeden jest sypialnią, jeden gabinetem, jeden dziecięcy. Córki z różnicą wieku 2 lat planuję ulokować we wspólnym pokoju, ale ma antresole duża, która zmieści biurko i łóżko, i którą można zasłonić, więc tak naprawdę będą mimo to miały prywatność. A potem dla młodszego dziecka będzie właśnie gabinet, a biurko i regały pewnie przeniesiemy do sypialni jak dzieci podrosną. Choć szkoda, bo ja pracuję w domu popołudniami i lubię mieć swój kąt, ale dom nie jest z gumy 😅 chyba, że się przeniosę do wolnego pokoju w piwnicy, co też nie byłoby złe, bo tam nie słychać hałasów z góry wcale i są okna 👌
Mój mąż aktualnie ma u teściów biuro w pralni, więc pracuje przy biurku, a nad głową ma rozwieszone linki z praniem i wirującą pralkę obok xD Już tez się nie może doczekać zmian xd
-
Luna30 wrote:W Szklarskiej Porębie Planinum Adults Spa.
Ale nie byliśmy jeszcze tam, opinie ma super:) zobaczymy
Aj to za daleko dla nas na weekend, napewno będzie super!
@Tanashi przybijam piątkę, u nas ze spanie podobna historiaTanashi lubi tę wiadomość
-
Mój układ sypialni jest taki, że nie ma możliwości wstawienia łóżeczka, ani nic z tych rzeczy i w sumie się cieszę.
Chciałabym żeby dziecko miało swój pokój od początku i żeby to było jego miejsce.
Wiele osób mi mówi, że tak gadam i że dziecko i tak wyląduje z nami w łóżku… Jednak chciałabym być w tej kwestii konsekwentna, bo przez macierzyństwo nie chciałabym odstawić małżeństwa na bok. Dziecko potrzebuje bliskości rodziców, ALE rodzice również potrzebują bliskości i intymności. Wydaje mi się, że pewne granice łatwiej stawiać od początku, bo wytłumacz później takiemu dwulatkowi, czy trzylatkowi (znam rodziny które śpią w jednym łóżku z dzieckiem, które ma 6 lat…), że rodzice chcą pobyć sami i ma iść do siebie. 😒👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
My mieszkamy w mieszkaniu, ale w dość dobrych warunkach i niesamowitym otoczeniu. Jest wymuskane do perfekcji a maz je kupil dobre pare lat temu. Nie mamy dodatkowego pokoju na zbyciu ale nie jest tu ciasno ani dopchanie na siłę jak to obecnie lubią robić deweloperzy . Nie jest to też blok
Ciężko byłoby kupić za 1,5-2 miliony ok100 metrowe mieszkanie, a tyle w okolicy kosztuje - dobra dzielnica i duże miasto to potworna drożyzna
Za to mam fuksa i rodzinnie jest jeszcze jedno niesamowite miejsce w równie pięknym otoczeniu gdzie ja dorastałam, które musielibyśmy sobie doremontowac, wiadomo dbać o ogród i wszystko ale no doceniam możliwość i to byłby długodystansowy plan
Myślę że zarówno w 500m domu jak i na 50m można tworzyć radosna rodzinę i dobre warunki dla dziecka
Ceny tych mieszkań są obecnie dość chore, więc posiadanie czegokolwiek jest już sukcesem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:05
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
A Luna, teraz zauważyłam Twoje pytanie jak usypiam dziewczyny. Tak, one chodzą spać o tej samej porze. Czytamy w dużym łóżku bajki, potem starsza idzie do swojego łóżka i leżę w sypialni aż obie nie zasną. Zazwyczaj w ciągu 15-20 minut śpią. Więc z nimi jest łatwo
Weronka ja mogę ci napisać, że mimo spania z dzieckiem nie narzekam na brak bliskości z mężem, po prostu nie kochamy się w sypialni 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:06
kasssia lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:A Luna, teraz zauważyłam Twoje pytanie jak usypiam dziewczyny. Tak, one chodzą spać o tej samej porze. Czytamy w dużym łóżku bajki, potem starsza idzie do swojego łóżka i leżę w sypialni aż obie nie zasną. Zazwyczaj w ciągu 15-20 minut śpią. Więc z nimi jest łatwo
Weronka ja mogę ci napisać, że mimo spania z dzieckiem nie narzekam na brak bliskości z mężem, po prostu nie kochamy się w sypialni 😆
To samo u nas 😆 A ja dodam, że spałam z tatą do 8 roku życia i z bratem, a mama z drugim bratem. A po przeprowadzeniu do domu spałam do 13 roku życia z braćmi, bo panicznie bałam się spać sama.I jestem wdzięczna rodzicom, że nie wypychali mnie, bo naprawdę się bałam i pamiętam to do dziś. Dlatego też nie chcę wypychać córki, jeśli sygnalizuje chęć spania z nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:08
-
Gusia_ wrote:A Luna, teraz zauważyłam Twoje pytanie jak usypiam dziewczyny. Tak, one chodzą spać o tej samej porze. Czytamy w dużym łóżku bajki, potem starsza idzie do swojego łóżka i leżę w sypialni aż obie nie zasną. Zazwyczaj w ciągu 15-20 minut śpią. Więc z nimi jest łatwo
Weronka ja mogę ci napisać, że mimo spania z dzieckiem nie narzekam na brak bliskości z mężem, po prostu nie kochamy się w sypialni 😆
Jak to uroczo brzmi ☺️
Co do spania z dziećmi, też mi się wydaje, że dla chcącego nic trudnego. Sypialnia moze zostac terenem rodzinnym, a Może nawet być ciekawiej szukając innych miejscWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:10
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja też zawsze przychodziłam często do Rodziców, a miałam swój pokój 🤪👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Lekarz odpisał mi, że przyspieszy mi wizytę ze względu na to plamienie i mam być o 16 a nie o 20.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 13:35
Cel95, Gusia_, Kozina, przygodami66, kasssia, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:My też mamy gabinet, który planujemy docelowo zamienić na pokój dziecięcy. Mamy trzy pokoje na piętrze plus łazienkę. Na razie jeden jest sypialnią, jeden gabinetem, jeden dziecięcy. Córki z różnicą wieku 2 lat planuję ulokować we wspólnym pokoju, ale ma antresole duża, która zmieści biurko i łóżko, i którą można zasłonić, więc tak naprawdę będą mimo to miały prywatność. A potem dla młodszego dziecka będzie właśnie gabinet, a biurko i regały pewnie przeniesiemy do sypialni jak dzieci podrosną. Choć szkoda, bo ja pracuję w domu popołudniami i lubię mieć swój kąt, ale dom nie jest z gumy 😅 chyba, że się przeniosę do wolnego pokoju w piwnicy, co też nie byłoby złe, bo tam nie słychać hałasów z góry wcale i są okna 👌
To macie podobny rozklad. My na piętrze 3 pokoje, lazienke i garderobr. Czyli sypialnia, gabinet i dzieciecy. U nas w teorii mogłyby dzieci razem spać bo pokój duzy nawet ale roznica wieku jest. I pierwsze dziecko już od 8msc spało w swoim po9oju samo...bardzo to było dla nas wygodne.bo wieczorami mieliśmy wolna sypialnie no i gabinet przy zdalnej tez super wygoda. -
Tanashi wrote:Mój mąż aktualnie ma u teściów biuro w pralni, więc pracuje przy biurku, a nad głową ma rozwieszone linki z praniem i wirującą pralkę obok xD Już tez się nie może doczekać zmian xd
Haha. Co za poswieceniemój to by chętnie do garażu poszedł ale bez okna i ogrzewania to raczej ciezko:)
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Mój układ sypialni jest taki, że nie ma możliwości wstawienia łóżeczka, ani nic z tych rzeczy i w sumie się cieszę.
Chciałabym żeby dziecko miało swój pokój od początku i żeby to było jego miejsce.
Wiele osób mi mówi, że tak gadam i że dziecko i tak wyląduje z nami w łóżku… Jednak chciałabym być w tej kwestii konsekwentna, bo przez macierzyństwo nie chciałabym odstawić małżeństwa na bok. Dziecko potrzebuje bliskości rodziców, ALE rodzice również potrzebują bliskości i intymności. Wydaje mi się, że pewne granice łatwiej stawiać od początku, bo wytłumacz później takiemu dwulatkowi, czy trzylatkowi (znam rodziny które śpią w jednym łóżku z dzieckiem, które ma 6 lat…), że rodzice chcą pobyć sami i ma iść do siebie. 😒
Dlatego myśmy od 8msc przenieśli córkę do swojego pokoju. Przy nocnych karmieniach zwłaszcza przy kp osobny pokój to byłaby meczarnia. -
Cel95 wrote:My mieszkamy w mieszkaniu, ale w dość dobrych warunkach i niesamowitym otoczeniu. Jest wymuskane do perfekcji a maz je kupil dobre pare lat temu. Nie mamy dodatkowego pokoju na zbyciu ale nie jest tu ciasno ani dopchanie na siłę jak to obecnie lubią robić deweloperzy . Nie jest to też blok
Ciężko byłoby kupić za 1,5-2 miliony ok100 metrowe mieszkanie, a tyle w okolicy kosztuje - dobra dzielnica i duże miasto to potworna drożyzna
Za to mam fuksa i rodzinnie jest jeszcze jedno niesamowite miejsce w równie pięknym otoczeniu gdzie ja dorastałam, które musielibyśmy sobie doremontowac, wiadomo dbać o ogród i wszystko ale no doceniam możliwość i to byłby długodystansowy plan
Myślę że zarówno w 500m domu jak i na 50m można tworzyć radosna rodzinę i dobre warunki dla dziecka
Ceny tych mieszkań są obecnie dość chore, więc posiadanie czegokolwiek jest już sukcesem
U nas tyle kosztują domy na obrzeżach. Tzn w okolicy miliona - półtorej. Myśmy w dobrym momencie zrobili " wymiane". Sprzedaliśmy mieszkanie w mieście i za te kwotę kupiliśmy dom pod miastem. To było 2.5l temu i jak w tym roku braliśmy rzeczoznawcę to wycenił że przez te 2.5l wartość wzrosła o jakieś 250 tys. Szaleństwo. 250 k " na czysto" czyli koszty remontow I transakcyjne już w tym. A mieszkania aż tyle nie zdrożały. Więc dobry moment wybrałam. Bo to ja się uparłam. Ciasno nam byli na 54m w 3osoby przy pracy zdalnej obojga. Od zawsze ciężko pracowaliśmy po 12h na dobe i w weekendy, mało korzystaliśmy z życia i w młodym wieku się udało. Chociaż teraz już byśmy takiej " wymiany " nie zrobili. Choćby koszty robocizny poszły tak w górę że nie ma raczej szans za mieszkanie kupić domu nawet na obrzeżach.
Wszystko zależy co kto oczekuje. Dla jednego mieszkanie w mieście to konieczność ale ja się tam duszę. Ja musze mieć przyrodę, przestrzeń, ogród...nasz dom nie jest duży bo bodajze 120m2 ale myślę że w 4 się pomiescimy:)
Kolega niedawno kupował dom 2miliony plus koszt remontu. Dom w mieście. Dla mnie kosmos. Nie dalabym rady spać z kredytem na milion ( bo na tyle wziął kredyt).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 14:17
-
Ciekawe że tak ci się udaje. No ale masz mniejsza różnice wieku. U nas to raczej nie przejdzie bo różnica będzie prawie 5l.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 14:12