X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kejtaa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też jestem z lipcowek, ale córka urodziła się w 19.06 i też paskudnie ulewa @Revolutionary. Wymazałam to z pamięci, ale jak czytam o refluksie to mi się przypomina, że mój syn miał identycznie, też mu się ulewało, prężył się, godzinę potrafił przepłakać i się prężyć, wszelkie kropelki, syropki i inne nic nie pomagały. Dopiero kilka wizyt u osteopaty pomogło lub po prostu dorosł :p teraz profilaktycznie też idę z córką, ale wydaje mi się, że jednak taka “uroda” układu. Też się pręży, pracuje na kupę, nie płacze co prawda tyle co syn, charczy i ulewa nawet po 1-2h po karmieniu. Niestety tylko dużo cierpliwości nas uratuje. Warto na pewno skonsultować, bo czemu nie, ale myślę, że niestety tu najlepiej działa czas.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Leukocytoza 8.8 tys, crp spadło z 12.7 na 8.8, za mały spadek żeby odstawić dożylnie antybiotyki
    Także kibluje kolejny dzień
    Na dozylnych to chyba tak czy siak trzymają tyle ile ma być podawany. Zdarza się że wypisują ale to rzadko.
    A doszli do przyczyny?

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pobyt w szpitalu i cc 11 386 zł a młodego 3638 zł. Niezłe kwoty to są 😶‍🌫️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza współczuję bardzo :( Trzymaj się.

Mój pobyt wyszedł 6750, także budżetowo xD Wcześniej jeszcze były chyba z 2 tysie za pobyt przy obrocie zewnętrznym.

Była u nas dzisiaj Pani doradca od chust i chyba się zdecydujemy na lenny lamb, bardzo dużo merytorycznej wiedzy, ale się zmęczyłam xD

W ogóle wzięłam wczoraj młodego na spacer sama i tak ładnie spał, że łazilismy z 40 minut i też się zmęczyłam, wyczuwam anemię, bo mam bardzo podobne odczucia jak kiedyś ją miałam, chociaż w szpitalu miałam hemoglobinę 11.4 to nienajgorzej chyba.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Na dozylnych to chyba tak czy siak trzymają tyle ile ma być podawany. Zdarza się że wypisują ale to rzadko.
    A doszli do przyczyny?
    A ile powinien być? Bo ja w życiu takich cudów nie przeżywałam. Dzisiaj będą 3 pełne dni jak dostanę plus dostałam jedną dawkę w dniu przyjęcia wieczorem
    Oczywiście że nie doszli. Ja jestem wiecznie skomplikowanym przypadkiem
    Codziennie ktoś mi ogląda nacięcie, kroczę, bada brzuch, pyta o odchody porodowe, bada cycki. Wszystko jak kulą w płot

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 11:57

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 11 lipca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A ile powinien być? Bo ja w życiu takich cudów nie przeżywałam. Dzisiaj będą 3 pełne dni jak dostanę plus dostałam jedną dawkę w dniu przyjęcia wieczorem
    Oczywiście że nie doszli. Ja jestem wiecznie skomplikowanym przypadkiem
    Codziennie ktoś mi ogląda nacięcie, kroczę, bada brzuch, pyta o odchody porodowe, bada cycki. Wszystko jak kulą w płot
    No tak standardowo to 7 dni.
    A mówiłaś im o tym ciśnieniu? Robili Ci troponine?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak standardowo to 7 dni.
    A mówiłaś im o tym ciśnieniu? Robili Ci troponine?
    O nie, 7 dni dni to nie ma bata. Wiem ze potem i tak dadzą mi kontynuację w tabletkach.
    Wspominałam, że jest wyższe niż było, ale ani razu nie przekroczyło 140/90
    Dzisiaj miałam 125/80 - położna wczoraj wieczorem wspomniała że no nie jest niskie i dlatego mi je mierzą 3 razy dziennie, ale nie jest też za wysokie
    I już przestałam drążyć. Troponiny nie miałam robionej. Mnie te bóle wszystkie przeszły w plecach co miałam, myślę że to była kwestia mięśni i spięcia bo mam plecy jak emerytka od zawsze bez ćwiczeń, a ja potrafiłam w nocy odciągać mleko garbiąc się albo karmić tak nachylać i garbiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 12:14

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 11 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to nie chodzi o bóle jako o zawał tylko można mieć np zapalenie mięśnia sercowego. W tą stronę myślę. Chociaż żeby usg zrobili i badania podstawowe typu tropo i ob

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to nie chodzi o bóle jako o zawał tylko można mieć np zapalenie mięśnia sercowego. W tą stronę myślę. Chociaż żeby usg zrobili i badania podstawowe typu tropo i ob
    No to w ogóle w tę stronie nie idą, że to może być serce

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 11 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No to w ogóle w tę stronie nie idą, że to może być serce
    Czaje,może widzą coś ewidentnego w macicy

Nie ma diety matki karmiącej a już 3 raz po tym jak zjadłam bób (i nie po 24h jak się mówi a po 6h) mloda się zwija z bólu brzucha i pierdzi tak,że mało dachu nie zerwie. Także ten...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 13:02

przygodami66, Werzol, Flubbershy lubią tę wiadomość

event.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Mój pobyt 26 tys zł, a dzidzi ponad 4 tys zł.

W moczu nic nie wyszło to dobrze. Ale dalej mi się pręży i napina. Zwiększyłam już dawki 25 kropli espumisanu 40 mg dostaje i delicol koło 10 kropli. Poprawy nie ma. Miałyśmy konsultację z internistą bo pediatry nie ma i nie zalecił nam nic. Nie robi kupy już 2 dzień. Nie wiem co począć 🤔 Nasza lekarka wraca dopiero po 20 lipca... A po szpitalach z nią jeździć też chyba bez sensu, gorączki nie ma. Chirurg dopiero 1 sierpnia bo nie wiem czy to może mieć związek z przepukliną. Wczoraj od 10 do 16 walczyłyśmy z tym prężeniem, płaczem i wszystkim. Jak zasnęła w aucie o 16 tak spała do 19.
    Podaj czopek glicerynowy jakieś 1/4 doodbytniczo jak leży na brzuchu żeby nie wypchnęła zwieraczem, na pewno w ciągu 2 godzin się wypróżni i będzie ulga dla niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 13:05

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z tym białym językiem od połowy nic nie robicie? U nas też nalot od połowy i położna oraz dwóch pediatrów stwierdziło, że to pleśniawki. Od niedzieli smarujemy nystatyna i dopiero od wczoraj jest lekka poprawa.

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy najgorszą noc ever. Nasze dziecko postanowiło przetestować naszą cierpliwośc. Od 21:30 do 3:30 tylko rączki, oczy otwarte non stop, każda próba odłożenia to ryk, że całe osiedle Ją chyba słyszało.
    Ja dostałam dreszczy, bólu mięśni i 38 stopni. Jak udało się ją finalnie położyć spać przed 4, to po 5 obudziłam się cała zlana potem, cała pościel mokra, łącznie z prześcieradłem 🫣 zrobiłam dziś test combo no ale wszystko git. Myślicie, że to może być ze zmęczenia?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My dziś mieliśmy najgorszą noc ever. Nasze dziecko postanowiło przetestować naszą cierpliwośc. Od 21:30 do 3:30 tylko rączki, oczy otwarte non stop, każda próba odłożenia to ryk, że całe osiedle Ją chyba słyszało.
    Ja dostałam dreszczy, bólu mięśni i 38 stopni. Jak udało się ją finalnie położyć spać przed 4, to po 5 obudziłam się cała zlana potem, cała pościel mokra, łącznie z prześcieradłem 🫣 zrobiłam dziś test combo no ale wszystko git. Myślicie, że to może być ze zmęczenia?
    Myślę że może. Ale sprawdzaj sobie te temperaturę dalej.
    Tak z doświadczenia doradzam niestety

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście o witaminie D ze ona może tez powodować problemy z brzuchem. Czy ktos to zauważył przy vigantolu? Możecie polecić jakąś naprawdę sprawdzona wit D?

Bo się zastanawiam czy u nas to tez nie ma wpływu. Dzisiaj pierwszy raz nie podałam zeby zobaczyć czy bd różnica 🤔

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta witamina d to chyba metodą prób i błędów tylko, jednemu dziecku podpasuje to drugiemu tamto.
    Nie podawaj przez kilka dni i zobacz czy jakaś poprawa.
    Moje dziecko od 7 do 12 spało 40 minut, a jak usnął to się wybudzał. I nawet nie krzyczał tylko się gapi i gada sam do siebie. A widać, że zmęczony. Wsadziłam go do wózka i woziłam po domu, a potem szybki spacer do apteki i póki co ponad godzinę już śpi 🥴mam nadzieje, że na wieczór nie będzie jak wczoraj i przedwczoraj...

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma diety matki karmiącej a już 3 raz po tym jak zjadłam bób (i nie po 24h jak się mówi a po 6h) mloda się zwija z bólu brzucha i pierdzi tak,że mało dachu nie zerwie. Także ten...

Właśnie się ostatnio zastanawiałam po jakim czasie widać efekt tego co zjemy. Moja tak ostatnio cierpiała po smażonych kotletach i plackach… też miałam wrażenie że minęło jakieś 6 godzin

My dzisiaj po wizycie, mamy już 3800g szczęścia do noszenia 😅 fajnie że wyciągacie już bujaczki, u nas w zeszłym tygodniu wjechał smoczek, w tym wjedzie bujaczek i może powoli starzy wrócą do życia i cokolwiek ugotuję w ciągu dnia ✊

Powoli tworzę listę prezentów od rodziny jak już zaczną nas odwiedzać, dużo osób już wcześniej pytało czego potrzebujemy, ale mam wrażenie że tak się przygotowaliśmy że mamy wszystko. Zobaczyłam wasze bujaczki z pałąkami z zabawkami i pałąk wleciał na listę, bo nie mamy

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, a u nas Bujak to jeszcze z 2 miesiące, wcześniej nie wyjmuje 🫣🤣

Martiiii lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, macie do polecenia jakieś maty, palaki, baby gym?
    Nie mamy nic takiego, a chyba czas się zabrać za zakupy pierwszych zabawek

preg.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też mały zaczął ostatnio ulewać, i teraz się zastanawiam kiedy jest to normalne a kiedy już jest to np ten refluks… My go za często nie odbijamy, może to ten powód. On przeważnie jak kończy butle to już śpi, a jak próbowałam go odbijać to się wybudzał i później nie mógł zasnąć.

U nas w ciągu dnia noszenie na rękach i spanie tylko na nas, do tego dużo płaczu, chyba od brzuszka. No jest ciężko ale liczę, że to w końcu minie. Do wózka też się nie daje wsadzić, więc spacery odpadają.

Byliśmy ostatnio u osteopaty na te problemy brzuszkowe i wyszło, że mały ma wzmożone napięcie mięśniowe i być może dlatego jest taki nieodkładalny. Zobaczymy czy będzie jakaś poprawa.

preg.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ