X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Co do spowijania u nas maly lubi miec owinięte nóżki a rączki latają swobodnie i tak uwielbia spac. Zamówiłam mu cienki śpiworek moze podejdzie, bo ewidentnie dolne kończyny muszą byc unieruchomione trochę 😅
    Wczoraj pierwszy wieczór od tygodnia bez wrzasku i bólów, chyba kropelki zadziałały i nie bylo kolki, oby tak dalej 🫠
    Dobrego dnia!

U nas właśnie w cienkim śpiworki spi. Choć osta5nio nawet cienki spiworek jest za gruby...spi w bodziaku. A nie mamy bd gorąco w domu bo przy uchylonym oknie w nocy...Mnie tam chłodno jemu zawsze goraco

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Przeraża mnie to ze został na dobrą sprawę sierpień i zaraz jesień. 🫥 Ja mam wrażenie że w ogóle lata nie było i sie nie nacieszyłam..🫩😔

Eee tam, wrzesień to też jeszcze lato jak dla mnie, w szczególności, że w zeszłym roku to było cieplej we wrześniu niż w tym przez większość czerwca 😉

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja to w ogóle się stresuje o dzieci, cudze ,swoje,wszystkie.

Moja spinw body z długim rękawem i w rożku. Nie wiem ile mam stopni w sypialni ale zawsze śpi tak samo. Okno mamy zawsze uchylone,nawet jak zimno na dworze. Jak mała marznie to daje jej kocyk dodatkowo.

Mój to by nie zasnal tak. W zasadzie nie używamy body na długi rękaw. Dzisiaj spał w samym pajacyki przy otwartym oknie bez spiworkow I było mu chyba za gorąco. Bo jak rozebrałam do body na drzemkę rano to zasnął mocno

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w zależności od temperatury krótki lub długi rękaw body/rampers i do tego cienki rożek muslinowy, więc podobnie jak u Karoli

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Eee tam, wrzesień to też jeszcze lato jak dla mnie, w szczególności, że w zeszłym roku to było cieplej we wrześniu niż w tym przez większość czerwca 😉

Niby tak ale klimat juz taki jesienny, wieczory krótsze, juz ogólnie czuć jesień w powietrzu. Jednak dla mnie inaczej sie odbiera nawet cieplejsze dni we wrześniu niż chłodniejsze w czerwcu 🙈😆

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro mamy paskudne. Pogoda do dupy, mąż ciągle w robocie a do tego nic innego nie robie tylko latam po poradniach. Ani nie wyjechaliśmy nigdzie na chociaż dwa dni,na ogrodzie nie siedzimy bo plaga kleszczy mimo oprysku

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli widzę ubieramy dość podobnie. U mnie zazwyczaj body na krótki/długi i cienki kocyk do zawinięcia nóg.

Tylko mnie zawsze to okno stresuje. Niby jest gorąco w pokoju i usypiamy przy otwartym, ale właśnie jak w nocy jest 15 stopni na dworze to mam wrażenie że może zawiewać i sie martwię. :/ chociaż termometr w pokoju pokazuje nam 24/25 stopni...

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sam bodziak, raczej na długi rękaw, bo ciepłolubny egzemplarz mi się trafił 😅 i owinięty pieluszką flanelową jak w rożek albo ten nieszczęsny tulik.

I dziś mamy dzień spania, pierwszy raz ma tak długie drzemki, pierwsza miał godzinną, teraz już ponad półtorej godziny śpi. Ktoś mi chyba dziecko podmienił 😮

Revolutionary , Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popołudniu wybieramy się na wizytę do CDL, bo trzy tygodnie karmienia, a mnie nadal to boli :( raz mi się uda małego ładnie szeroko przystawić, a raz mi się zaciska na sutku tak płytko, za aż gwiazdki mam przed oczami 😥

Mam nadzieję, że to spotkanie nam pomoże w sprawnym i przyjemnym karmieniu

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest ok 25-26 stopni w mieszkaniu. W dzień śpi w tym czym chodzi - body/sukienka + cieniutki muslinowy otulacz zarzucony jak kocyk.
    W nocy ostatnio królują rampersy z krótkim rękawem i nogawka (super nam się sprawdzają na zamek dwustronny z NEXT, chyba zamówię kilka rozmiarów w przód 😂) + rożek muslinowy.
    Tylko mój egzemplarz nienawidzi mieć ograniczonych stóp, dlatego dół rożka musi być otwarty. Z tego samego powodu śpiworek leży schowany, bo okrutnie się wkurzała jak ją zapinaliśmy. 😂 chociaż teraz myślę sobie, że mamy zamek dwustronny to może spróbuję za jakiś czas otworzyć jej nogi od dołu w śpiworku

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Popołudniu wybieramy się na wizytę do CDL, bo trzy tygodnie karmienia, a mnie nadal to boli :( raz mi się uda małego ładnie szeroko przystawić, a raz mi się zaciska na sutku tak płytko, za aż gwiazdki mam przed oczami 😥

Powiem Wam że jak czytam, że ktoś nazywa karmienie piersią przyjemnym to po części zazdroszczę że można to tak czuć
    Ja mam taką chillere przez to że jeszcze do wtorku mam zakaz przystawiania jej. Nie wiem czemu laktator mnie nie denerwuje a karmienie na żądanie już tak.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to może być temat na terapię ;) w ogóle przepraszam że to napiszę, nie chcę Cię totalnie urazić, ale ja bym pogadała z kimś trochę i tej potrzebie kontroli itd. Bardziej żeby sobie pomóc po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:18

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 16 lipca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprę Gusie. Ona to tak ładnie napisała. Ja mam ochotę napisać od paru dni,że Ci się pieprzy pod kopułą. Czepiasz się tego chłopa,jesteś jakas nabuzowana,chcesz czegoś a jednocześnie nie chcesz. To tak pasuje pod depresję albo stan depresyjny. W ciaży miałaś zupełnie inne flow,teraz liczą się tylko negatywy. Siedzisz na tym bagienku i parzysz się czego się czepić. To zły sygnał,trzebaby iść do kogoś, kto pomoże się z tego uwolnić bo utopisz się w szambie. Może masz jakiego spoko terapeutę na widoku? Kogoś komu już ufasz? Gdzieś tam trzeba Ci w głowie pogrzebać trochę.

event.png

Wysłany: 16 lipca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Idź koniecznie. Szkoda ,że tutaj nie da się tak wytłumaczyć co robić. To trzeba faktycznie pokazać. Ja jak mi źle lapie to zabieram sutka,spłaszczam go i wkładam od góry albo od dołu . Ale no ciężko to tak wytłumaczyć.

Margareetka lubi tę wiadomość

event.png

Wysłany: 16 lipca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja częściej używam folii na wozek niż bodziaków z krótkim rękawem. Wczoraj trzy razy zlapala nas ulewa z wózkiem, dzisiaj juz dwa. Muszę przyznać, że jestem szalona bo mi mała spała w wózku a padało, byłam pod domem I myślę sobie ,że pigwę miałam obciąć. I tak padał deszczyk,mała spala w wózku obok a ja obcinałam krzaka. Jak słońce wyszło to akurat skończyłam. Muszę sobie kupić taki kontenerek na kółkach na takie resztki roślin. To będzie czad.

Anuncja, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że narzuciłaś na siebie presję, żeby karmić piersią mimo że nie chcesz tego. Może się mylę, może nie. I jesteś sfrustrowana, że najpierw nie szło, potem szpital, teraz nie przystawiasz.
    Jeśli laktator Cię nie denerwuje to odciagaj i dawaj jej z butli. Ja rzuciłam w pizdu kp, laktator i o wiele luźniej mi sie żyje. Ważniejsze, żebyś Ty sie dobrze czuła z tym co postanowisz, a nie co nakłada do głowy społeczeństwo, internet, cokolwiek, whatever.

Elza1234, Nosa, KarolaKinga, Margareetka, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq i przynajmniej lepiej śpisz 😅 wiec na tej płaszczyźnie zazdro. To jedyna rzecz jakiejś zazdroszczę znajomym co karmią mm, że mogą pospać, a ja jak zombie do końca kp 😅

Karola ja dziś obcinałam róże z mała w chuście 🤣👌 w temacie ogródka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:41

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 16 lipca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym dawać mm niż bawić się w odciąganie. Wiem,że mleko mamy zdrowsze itp ale jakoś tych różnic w dzieciach mm a kp nie widać ,serio.

Gusia przy domu wiecznie jakaś robota jest. Jeszcze teraz też deszcze ,wachania temperatur to rośliny rosną tak szybko,że robi się jak w buszu.

Moonii a Ty już wyszłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:51

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, tak, dokładnie. Mamy tak obcykane robienie butelki dla młodego, że nie zdąży się do końca rozbudzić, a już je, ok. 30 minut nam zajmuje wszystko ze zmianą pieluchy.
    Wiem, że idzie kasa na mm, że na wyjścia woda, itd., ale jak wychodzę z domu sama to ojciec młodego bez problemu da mu jeść ile razy mu się zachce.
    Ważniejsze, że dziecko rośnie, wygląda zdrowo, a nie wkurzam sie na kp.
    Karmiącym kp zazdroszczę, że w każdym momencie cycka dziecko dostanie. Przed ciążą wydawało mi się, że to takie proste i przyjemne, a sama podczas sobie widzę i tu na wątku, że wcale nie...

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, macie ze wszystkim rację
    Rozmawialam już z mężem o tym co mnie dręczy. Nie mam zaufanego terapeuty, nie umiem dobrze trafić, ale dostałam od położnej namiary na fundacje w mieście które pomagają mamom po porodzie i dojrzewam żeby tam zadzwonić.
    Jestem wobec siebie zbyt wymagająca i to jest mój problem. W ciąży umiałam sobie odpuścić, a teraz jedyną rzecz która mi wszystko przyświeca: walczyłaś o to dziecko tak bardzo długo, powinnaś rzygac tęcza z wdzięczności
    I tak, z tym karmieniem od początku nie chciałam, potem nagle miesiąc przed porodem zmieniłam zdanie. A że się nie udaje to mnie to denerwuje i wrzucam sobie że tyle o nią walczyłam i ponad nią stawiam mój komfort psychiczny.
    No ogólnie trudna sprawa. Macie rację, tu raczej potrzebny jest psycholog niż wylewanie wam moich żali

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ