CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam siłownię męża w piwnicy więc o każdej porze roku można pojeździć na rowerze albo pobiegać, a z dziećmi wychodzę głównie w zimę do ogrodu to zawsze można szybko wejść do domu się przebrać. Może dlatego mi te chłodniejsze temperatury odpowiadają. Jedyne czego wtedy nie znoszę to droga do naszego najbliższego miasta przez las - nie dbają o nią i często jest śnieg i lód tygodniami zanim ktoś łaskawie go ogarnie przez co wtedy sama raczej nie jeżdżę bo się boję. Aczkolwiek za dwa lata jak zaczniemy szkołę będę musiała pokonać ten strach i się przełamać. Dobrze, że zimy nie są jakoś bardzo śnieżne teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:30
-
Nineq wrote:Nienawidzę biegać. Często widzę babkę u siebie na osiedlu, która biega z wózkiem. Podziwiam.
Też miałam taki komunijny, ale drogo właśnie miało być doprowadzenie go do stanu używalności. Kupiłam nowy miejski, oczojebny zielony 😆zdecydowanie muszę go ogarnąć.
Mam jakiegoś sąsiada, który biega z wózkiem, ale ja to bym się tak bała, no ale ja lubię biegać i nawet się w zeszłym roku wkręciłam w zapisywanie na jakieś biegi i planuje do tego wrócić w 2026, więc coś by wypadało pobiegać jak już będę mogła. -
Mój mąż ma takie plany na przyszły rokBlackapple wrote:Mam jakiegoś sąsiada, który biega z wózkiem, ale ja to bym się tak bała, no ale ja lubię biegać i nawet się w zeszłym roku wkręciłam w zapisywanie na jakieś biegi i planuje do tego wrócić w 2026, więc coś by wypadało pobiegać jak już będę mogła.
-
A co tu się wstydzić?Margareetka wrote:Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam fanką aktywności fizycznej w wersji cardio. Jedynie wyjścia w góry i na to bardzo czekam ale nie wiem czy już dałabym radę. A tak to jestem team spacery i joga.
Ja ostatnie 3 lata chodziłam głównie na zdrowy kręgosłup, jogę i pilates
Z cardio to tylko zumba, cała reszta kardio zajęć nie jest wg dla mnie
i ogólnie jak przestałam się wstydzić że nienawidzę ćwiczeń cardio, wole w stylu jogi - to chodzenie na siłownię zaczęło mi sprawiać przyjemność
-
Elza1234 wrote:A co tu się wstydzić?
i ogólnie jak przestałam się wstydzić że nienawidzę ćwiczeń cardio, wole w stylu jogi - to chodzenie na siłownię zaczęło mi sprawiać przyjemność
A z tych na siłowni to ja też nie lubię cardio i chodziłam na te same co ty, tylko, że u mnie to już prawie będzie 6 lat niedługo, w sam raz sobie wrócę na pilates na 6 rocznicę łażenia na niego 😄
Takie cardio to ja muszę mieć na wolnym powietrzu, niekomfortowo mi jest pocić się w zamknięciu 😆 -
Ja na siłce byłam że 3 razy w życiu. W tym ten ostani raz uszkodziłam kręgosłup. Ja trenuje na sekcji więc mam trenera,rozpiskę itp. Z tym że nie wracam od października bo mi się nie chce. Nie czuje potrzeby powrotu do ładowania tak szybko. Co do biegania to z synem biegałam w wozku ,brałam też udział w biegach z nim razem. Teraz nie biegam bo mi się nie chce. Myślę że koło lutego zacznę z grubej rury trenować. Ale to nie na 100% . Ja mam problem też z odłamami kości w kostce. Nawet kucnąć nie mogę. Takze tylko mogę sobie krzywdę zrobić. Najważniejszy jest czas z małą,nim zamieni się w ryczącego dwulatka ,wtedy będę uciekać z domu 🤣
kasssia lubi tę wiadomość
-
No ja muszę wrócić do ćwiczeń, bo jeszcze chwila i sieknie mnie w plecach tak jak mnie siekało przed siłownią i będzie miała problem, bo mnie aż wtedy skurcz do przepony idzie i odcina mi tlen
A ona już z 5.5 kg waży także czuję ten ból w mięśniu co raz bardziej
Ale od 1.09 mam już medicover sport, więc dwa razy w tygodniu wyrwę się na godzinę i zacznę wzmacniać -
Ja całe życie uprawiałam sporty walki, zaczynając od judo w szkole, kończąc na mma i kickboxingu na studiach 🤣 cardio mam znienawidzone, teraz lubię tylko pilates xD
Polecam kombinezony dresowe z newbie, mamy już kolejny rozmiar i na temp poniżej 20st na bodziaka są super, a na vinted można dostać za grosze 😏
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A co tu się wstydzić?
Zupełnie nie wpadłam na to, że mój wstyd w głowie może mi odbierać przyjemność z ruchu tak ogólnie. Chyba też muszę sobie to przestawić w głowie.
Nie wiem czy to zmiana pogody, czy odreagowanie po weekendzie ale młody dziś jest totalnie nieodkładalny 😢 cały czas na rękach, nawet zmiana pieluchy to takie darcie się 😢 tak mi go szkoda, że teraz dałam mu cycka i postanowiłam trochę poleżeć z nim skoro potrzebuje tej bliskości. -
Nineq wrote:Mój młody odsypia imprezkę.
Kiedy dzieci zaczynają łapać zabawki w ręce?
Ja mu wkładam w rękę jak macha xD ale ogólnie to najlepiej mu idzie miętolenie pieluszki albo jakiejkolwiek szmatki, ponoć dobrze od tego zacząć, najbardziej przebiera paluchami w czasie jedzienia (szok i niedowierzanie), ogólnie póki co jest chyba w szoku, że ma tyle palców -
To chyba ta pogoda bo tu też marudy wpadają
Ale przyjechała moja siostra więc mam wesoło. Zaraz idziemy coś zjeść do knajpki na osiedlu a jutro ja wmanewrowałam w spacer na szczepienia 😅 -
Wiesz co, kiedyś mąż mi się zapytał czemu zaczynam siłownie i po miesiącu zapał mi mija.Margareetka wrote:Zupełnie nie wpadłam na to, że mój wstyd w głowie może mi odbierać przyjemność z ruchu tak ogólnie. Chyba też muszę sobie to przestawić w głowie.
Nie wiem czy to zmiana pogody, czy odreagowanie po weekendzie ale młody dziś jest totalnie nieodkładalny 😢 cały czas na rękach, nawet zmiana pieluchy to takie darcie się 😢 tak mi go szkoda, że teraz dałam mu cycka i postanowiłam trochę poleżeć z nim skoro potrzebuje tej bliskości.
I wtedy się przyznałam że nienawidzę tych ćwiczeń cardio itd i że chyba dlatego.
A on wtedy do mnie: to czemu nie idziesz na coś, co sprawi ci frajdę?
No i tak właśnie zaczęłam od zdrowego kręgosłupa, potem pilates i joga na koniec
a zumba to w międzyczasie wskoczyła
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Chwyt całą dłonią 3 miesiące, palec wskazujący i kciuk tzw pęsetkowy 7-9 miesiąc
ale no dzieci to nie roboty może się wahać lekko
moja jest na etapie uderzania dłonią w zabawki, jeszcze nie chwyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 14:38
Nineq, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Młodemu najlepiej idzie z tym https://www.smyk.com/p/nagi--nogi-gryzaki-nigi-kolorowe-i6477833?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPMAX%5D%20-%20C1%3AZabawki%20i%20Gry%7CC2%3ANiemowlęce&gad_source=1&gad_campaignid=19781827577&gbraid=0AAAAADyi037gjcO45HaBS99RN3GOLz8ye&gclid=Cj0KCQjwnovFBhDnARIsAO4V7mDNrVaFSdVam-MUcMbmqtWHGuWukOykWXRFONsvxSCT_cfNyMLddeMaAoh9EALw_wcB
Nawet czasem trafi do buzi xD a są spoko bo to miękka guma
awokado 🥑 lubi tę wiadomość