X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siłownię męża w piwnicy więc o każdej porze roku można pojeździć na rowerze albo pobiegać, a z dziećmi wychodzę głównie w zimę do ogrodu to zawsze można szybko wejść do domu się przebrać. Może dlatego mi te chłodniejsze temperatury odpowiadają. Jedyne czego wtedy nie znoszę to droga do naszego najbliższego miasta przez las - nie dbają o nią i często jest śnieg i lód tygodniami zanim ktoś łaskawie go ogarnie przez co wtedy sama raczej nie jeżdżę bo się boję. Aczkolwiek za dwa lata jak zaczniemy szkołę będę musiała pokonać ten strach i się przełamać. Dobrze, że zimy nie są jakoś bardzo śnieżne teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:30

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nienawidzę biegać. Często widzę babkę u siebie na osiedlu, która biega z wózkiem. Podziwiam.
    Też miałam taki komunijny, ale drogo właśnie miało być doprowadzenie go do stanu używalności. Kupiłam nowy miejski, oczojebny zielony 😆zdecydowanie muszę go ogarnąć.

Mam jakiegoś sąsiada, który biega z wózkiem, ale ja to bym się tak bała, no ale ja lubię biegać i nawet się w zeszłym roku wkręciłam w zapisywanie na jakieś biegi i planuje do tego wrócić w 2026, więc coś by wypadało pobiegać jak już będę mogła.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mam jakiegoś sąsiada, który biega z wózkiem, ale ja to bym się tak bała, no ale ja lubię biegać i nawet się w zeszłym roku wkręciłam w zapisywanie na jakieś biegi i planuje do tego wrócić w 2026, więc coś by wypadało pobiegać jak już będę mogła.
    Mój mąż ma takie plany na przyszły rok :D

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam fanką aktywności fizycznej w wersji cardio. Jedynie wyjścia w góry i na to bardzo czekam ale nie wiem czy już dałabym radę. A tak to jestem team spacery i joga.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam fanką aktywności fizycznej w wersji cardio. Jedynie wyjścia w góry i na to bardzo czekam ale nie wiem czy już dałabym radę. A tak to jestem team spacery i joga.
    A co tu się wstydzić?
    Ja ostatnie 3 lata chodziłam głównie na zdrowy kręgosłup, jogę i pilates
    Z cardio to tylko zumba, cała reszta kardio zajęć nie jest wg dla mnie :) i ogólnie jak przestałam się wstydzić że nienawidzę ćwiczeń cardio, wole w stylu jogi - to chodzenie na siłownię zaczęło mi sprawiać przyjemność

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A co tu się wstydzić?
    Z cardio to tylko zumba, cała reszta kardio zajęć nie jest wg dla mnie :) i ogólnie jak przestałam się wstydzić że nienawidzę ćwiczeń cardio, wole w stylu jogi - to chodzenie na siłownię zaczęło mi sprawiać przyjemność

A z tych na siłowni to ja też nie lubię cardio i chodziłam na te same co ty, tylko, że u mnie to już prawie będzie 6 lat niedługo, w sam raz sobie wrócę na pilates na 6 rocznicę łażenia na niego 😄
    Takie cardio to ja muszę mieć na wolnym powietrzu, niekomfortowo mi jest pocić się w zamknięciu 😆

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na siłce byłam że 3 razy w życiu. W tym ten ostani raz uszkodziłam kręgosłup. Ja trenuje na sekcji więc mam trenera,rozpiskę itp. Z tym że nie wracam od października bo mi się nie chce. Nie czuje potrzeby powrotu do ładowania tak szybko. Co do biegania to z synem biegałam w wozku ,brałam też udział w biegach z nim razem. Teraz nie biegam bo mi się nie chce. Myślę że koło lutego zacznę z grubej rury trenować. Ale to nie na 100% . Ja mam problem też z odłamami kości w kostce. Nawet kucnąć nie mogę. Takze tylko mogę sobie krzywdę zrobić. Najważniejszy jest czas z małą,nim zamieni się w ryczącego dwulatka ,wtedy będę uciekać z domu 🤣

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę wrócić do ćwiczeń, bo jeszcze chwila i sieknie mnie w plecach tak jak mnie siekało przed siłownią i będzie miała problem, bo mnie aż wtedy skurcz do przepony idzie i odcina mi tlen
    A ona już z 5.5 kg waży także czuję ten ból w mięśniu co raz bardziej
    Ale od 1.09 mam już medicover sport, więc dwa razy w tygodniu wyrwę się na godzinę i zacznę wzmacniać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie uprawiałam sporty walki, zaczynając od judo w szkole, kończąc na mma i kickboxingu na studiach 🤣 cardio mam znienawidzone, teraz lubię tylko pilates xD

Polecam kombinezony dresowe z newbie, mamy już kolejny rozmiar i na temp poniżej 20st na bodziaka są super, a na vinted można dostać za grosze 😏

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A co tu się wstydzić?

Zupełnie nie wpadłam na to, że mój wstyd w głowie może mi odbierać przyjemność z ruchu tak ogólnie. Chyba też muszę sobie to przestawić w głowie.

Nie wiem czy to zmiana pogody, czy odreagowanie po weekendzie ale młody dziś jest totalnie nieodkładalny 😢 cały czas na rękach, nawet zmiana pieluchy to takie darcie się 😢 tak mi go szkoda, że teraz dałam mu cycka i postanowiłam trochę poleżeć z nim skoro potrzebuje tej bliskości.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody odsypia imprezkę.

Kiedy dzieci zaczynają łapać zabawki w ręce?

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój młody odsypia imprezkę.

Kiedy dzieci zaczynają łapać zabawki w ręce?

Ja mu wkładam w rękę jak macha xD ale ogólnie to najlepiej mu idzie miętolenie pieluszki albo jakiejkolwiek szmatki, ponoć dobrze od tego zacząć, najbardziej przebiera paluchami w czasie jedzienia (szok i niedowierzanie), ogólnie póki co jest chyba w szoku, że ma tyle palców

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dzisiaj kiepski nastrój. Dopiero udało mi się zrobić obiad i usiąść z kawą.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ta pogoda bo tu też marudy wpadają
    Ale przyjechała moja siostra więc mam wesoło. Zaraz idziemy coś zjeść do knajpki na osiedlu a jutro ja wmanewrowałam w spacer na szczepienia 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Zupełnie nie wpadłam na to, że mój wstyd w głowie może mi odbierać przyjemność z ruchu tak ogólnie. Chyba też muszę sobie to przestawić w głowie.

Nie wiem czy to zmiana pogody, czy odreagowanie po weekendzie ale młody dziś jest totalnie nieodkładalny 😢 cały czas na rękach, nawet zmiana pieluchy to takie darcie się 😢 tak mi go szkoda, że teraz dałam mu cycka i postanowiłam trochę poleżeć z nim skoro potrzebuje tej bliskości.
    Wiesz co, kiedyś mąż mi się zapytał czemu zaczynam siłownie i po miesiącu zapał mi mija.
    I wtedy się przyznałam że nienawidzę tych ćwiczeń cardio itd i że chyba dlatego.
    A on wtedy do mnie: to czemu nie idziesz na coś, co sprawi ci frajdę?
    No i tak właśnie zaczęłam od zdrowego kręgosłupa, potem pilates i joga na koniec :) a zumba to w międzyczasie wskoczyła

Margareetka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwyt całą dłonią 3 miesiące, palec wskazujący i kciuk tzw pęsetkowy 7-9 miesiąc ;) ale no dzieci to nie roboty może się wahać lekko ;) moja jest na etapie uderzania dłonią w zabawki, jeszcze nie chwyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 14:38

Nineq, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wkładam mu małą zabawkę w rączkę, ale nie ogarnia i tak macha. Ciuchy też miętoli, moje włosy też.
    Tak z ciekawości pytam, żebym wiedziała, kiedy ogarnąć jakieś zabawki do ręki, bo na ten moment tylko jedna jest.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodemu najlepiej idzie z tym https://www.smyk.com/p/nagi--nogi-gryzaki-nigi-kolorowe-i6477833?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPMAX%5D%20-%20C1%3AZabawki%20i%20Gry%7CC2%3ANiemowlęce&gad_source=1&gad_campaignid=19781827577&gbraid=0AAAAADyi037gjcO45HaBS99RN3GOLz8ye&gclid=Cj0KCQjwnovFBhDnARIsAO4V7mDNrVaFSdVam-MUcMbmqtWHGuWukOykWXRFONsvxSCT_cfNyMLddeMaAoh9EALw_wcB

Nawet czasem trafi do buzi xD a są spoko bo to miękka guma

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadła mi w oczy, może któraś z was zgarnie: https://www.vinted.pl/items/6890813609-welniany-sweterek-kurtka-zara-74-jak-engel-merino

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kształt do chwytania i wkładania do buzi ma mombella grzybek i słoń ;)

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ