CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:U nas nosidło Kavka Baby model Handy sprawdza się super
właśnie młodego na festyn też wzięłam w nosidle i przespał imprezę 😅 wiadomo nie powinno się w nosidle za długo trzymać, no ale u nas wózek parzy, więc trzeba sobie jakoś radzić xd nadrabiamy potem czasem na macie
Właśnie nad kavka myślałam
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Ja z chustą się poddałam, dobrze, że nie kupowałam, tylko miałam od siostry. Cała spocona byłam jeszcze zanim ją porządnie zawiązałam 🫠🫠🫠🫠🫠 nosidło jest łatwiejsze xd
Widzę, że rekord snu nocnego mojego śpiocha został pobity, 10h to nigdy nie przespał xD zazwyczaj ten pierwszy blok snu to tak 6-8h, później już budzi się po 3 od ostatniego karmienia, chyba że go wezmę to łóżka to śpimy oboje jak zabici
Chociaż dzisiaj mieliśmy pobudkę, bo Stary poszedł na ryby na nockę i jak wrócił to zapomniał, że włączyłam sobie alarm i zgadnijcie co się stało jak o 8 wszedł do domu 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡 -
Ja jestem cały czas fanką tkanej - ale za jakiś czas na pewno przesiądę się na nosidło, tylko ze względu na to, że nie mogę chusty wiązać na zewnatrz, bo cała by się wybrudziła
Pcos, niedoczynność tarczycy, anemia, niewydolność szyjki macicy
———
💔 Biochem 07.2024
⏸️ 10.2025
💖 L. 05.2025
———
Starania 2.0 od 10.2026 -
O to też prawda. Ja też nie umiem się obwiązać na zewnątrz żeby się nie ubrudzićPaulinaaa_ wrote:Ja jestem cały czas fanką tkanej - ale za jakiś czas na pewno przesiądę się na nosidło, tylko ze względu na to, że nie mogę chusty wiązać na zewnatrz, bo cała by się wybrudziła

W środę muszę jechać sama na Vojte z małą i chyba właśnie muszę dzień wcześniej nosidło wypróbować, bo nie będę się tarabanic z wózkiem z nią autobusem, bo dostanę jobla jak mi będzie płakać całą drogę. I może jakoś łatwiej ją ukoję, jak będzie płakać po tej Vojcie
Niby mam blisko, ale nie za blisko 😅 -
Revolutionary, ja z pierwszym dzieckiem jak słyszałam opowieści, że dzieci śpią w nocy i do tego w swoim łóżeczku to byłam pewna, że koloryzują. Ale okazuje się, że są takie dzieci 😅
Dzisiaj wyszłam z nią znowu w wózku i wracałyśmy już w nosidełku. No dziecko antywózkowe.
Ja mam chustę tkaną niemieckiej firmy ale nie pamiętam nazwy, kupiliśmy przy okazji szkolenia.
Nisidlo mamy na lato Tule jakiś model z siateczką z przodu, niby jest od 3.3 kg ale mała jest cała tak schowana, łącznie z głową. Dlatego wolę chustę póki co, mi też w chuście jest wygodniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2025, 18:32
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
U nas nocka jakaś gorsza choć i tak nieźle a porównaniu z 1szym dzieckiem. Wieczorami powrót okropnych ryków nie wiadomo o co chodzi. Krzyczy i jeczy nawet na rękach. Nie da się nakarmić aż pada ze zmęczenia...No nie wiem serio. A już myślałam że jest ok. Chyba że on tak przechodzi każdy skok...nie wydaje się żeby go coś bolalo
-
My kupiliśmy tulę free to grow czy jakoś tak. Uzywaną/nową na vinted 😊 Czyjemuś dziecku nie podpasowała.
Ale mała w niej jeszcze nie była. Odstukać w wózku jeszcze usiedzi 😁 Tfu tfu
Revolutionary lubi tę wiadomość
28.08.23r ⏸️
06.10.23 poronienie chybione 💔
16.10.24⏸️
12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️ -
Dziewczyny a co na zapalenie piersi? Robić ciepłe okłady przed karmieniem i zimne po? Nie połączyłam wcześniej tej mojej gorączki z bólem piersi, a na pewno bolała mnie już w piątek w nocy, dopiero wczoraj do mnie dotarło że jest czerwona dookoła brodawki
-
Werzol wrote:Dziewczyny a co na zapalenie piersi? Robić ciepłe okłady przed karmieniem i zimne po? Nie połączyłam wcześniej tej mojej gorączki z bólem piersi, a na pewno bolała mnie już w piątek w nocy, dopiero wczoraj do mnie dotarło że jest czerwona dookoła brodawki
Antybiotyk -
Ciepłe przed,zimne po ale na zapalenienpoersi zimne to średnio. Letnie jak co. I ibuprofenWerzol wrote:Dziewczyny a co na zapalenie piersi? Robić ciepłe okłady przed karmieniem i zimne po? Nie połączyłam wcześniej tej mojej gorączki z bólem piersi, a na pewno bolała mnie już w piątek w nocy, dopiero wczoraj do mnie dotarło że jest czerwona dookoła brodawki
kasssia lubi tę wiadomość
-
Ja miałam tylko maść i imbuprom przy zapaleniu. Więc pewnie zależy…Werzol wrote:Jutro pójdę do rodzinnej to pewnie mi przepisze antybiotyk, a dzisiaj spróbuję sobie pomóc okładami. Gusia, pamiętam że pisałaś już wcześniej o antybiotyku ze starszą córką, normalnie wtedy karmilas? Nie było bólu brzuszka?
Werzol lubi tę wiadomość
-
Gdybys naprawdę dostała antybiotyk to musisz obserwować niestetyWerzol wrote:Jutro pójdę do rodzinnej to pewnie mi przepisze antybiotyk, a dzisiaj spróbuję sobie pomóc okładami. Gusia, pamiętam że pisałaś już wcześniej o antybiotyku ze starszą córką, normalnie wtedy karmilas? Nie było bólu brzuszka?
Mnie w szpitalu zapewniali że mogę do domu dawać odciągnięte, a młoda miała po nim takie bóle brzucha że szybko przestałam i pomrozilam do kąpieli -
Elza1234 wrote:Gdybys naprawdę dostała antybiotyk to musisz obserwować niestety
Mnie w szpitalu zapewniali że mogę do domu dawać odciągnięte, a młoda miała po nim takie bóle brzucha że szybko przestałam i pomrozilam do kąpieli
Pamiętam twój przypadek i to jak mała cierpiała ☹️ dlatego jak miałam łyżeczkowanie i antybiotyk podany raz po zabiegu to nie karmiłam małej do wieczora
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Jutro pójdę do rodzinnej to pewnie mi przepisze antybiotyk, a dzisiaj spróbuję sobie pomóc okładami. Gusia, pamiętam że pisałaś już wcześniej o antybiotyku ze starszą córką, normalnie wtedy karmilas? Nie było bólu brzuszka?
Tak, normalnie karmiłam i nic małej nie było, także nie zastanawiaj się i idź po niego . U mnie już na drugi dzień była ulga
U nas też średnia nocka dziś, jakby Luny. Mała się budziła jak noworodek chyba co chwila dosłownie. Ale też dużo teraz jej doszło umiejętności, może dlatego; bo tak nie widzę, żeby coś jej dolegało…
A ja ledwo żyję i wróciłam do pracy. Więc kawa leci, więcej niż wcześniej 😅 -
Dzieci często mają problem z jelitami kiedy mama bierze antybiotyk. Ma tak samo zachwiana florę bakteryjną i powinno dostawiać probiotyki. W skrócie dziecko może mieć srakę.
Moja mi tak wolno przybiera,że zaczynam się martwić. Urodziła się 3100 a waży teraz 4.900. Malutko przybiera.