X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas nosidło Kavka Baby model Handy sprawdza się super :) właśnie młodego na festyn też wzięłam w nosidle i przespał imprezę 😅 wiadomo nie powinno się w nosidle za długo trzymać, no ale u nas wózek parzy, więc trzeba sobie jakoś radzić xd nadrabiamy potem czasem na macie

Właśnie nad kavka myślałam ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tą Tulę co kiedyś Karola wrzuciła, ale jeszcze nie miałam okazji założyć.
    Ale muszę bo mi czasem w tej chuście pieruńsko gorąco

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chustą się poddałam, dobrze, że nie kupowałam, tylko miałam od siostry. Cała spocona byłam jeszcze zanim ją porządnie zawiązałam 🫠🫠🫠🫠🫠 nosidło jest łatwiejsze xd
    Widzę, że rekord snu nocnego mojego śpiocha został pobity, 10h to nigdy nie przespał xD zazwyczaj ten pierwszy blok snu to tak 6-8h, później już budzi się po 3 od ostatniego karmienia, chyba że go wezmę to łóżka to śpimy oboje jak zabici XD
    Chociaż dzisiaj mieliśmy pobudkę, bo Stary poszedł na ryby na nockę i jak wrócił to zapomniał, że włączyłam sobie alarm i zgadnijcie co się stało jak o 8 wszedł do domu 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem cały czas fanką tkanej - ale za jakiś czas na pewno przesiądę się na nosidło, tylko ze względu na to, że nie mogę chusty wiązać na zewnatrz, bo cała by się wybrudziła :/

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Ja jestem cały czas fanką tkanej - ale za jakiś czas na pewno przesiądę się na nosidło, tylko ze względu na to, że nie mogę chusty wiązać na zewnatrz, bo cała by się wybrudziła :/
    O to też prawda. Ja też nie umiem się obwiązać na zewnątrz żeby się nie ubrudzić

W środę muszę jechać sama na Vojte z małą i chyba właśnie muszę dzień wcześniej nosidło wypróbować, bo nie będę się tarabanic z wózkiem z nią autobusem, bo dostanę jobla jak mi będzie płakać całą drogę. I może jakoś łatwiej ją ukoję, jak będzie płakać po tej Vojcie
    Niby mam blisko, ale nie za blisko 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary, ja z pierwszym dzieckiem jak słyszałam opowieści, że dzieci śpią w nocy i do tego w swoim łóżeczku to byłam pewna, że koloryzują. Ale okazuje się, że są takie dzieci 😅

Dzisiaj wyszłam z nią znowu w wózku i wracałyśmy już w nosidełku. No dziecko antywózkowe.

Ja mam chustę tkaną niemieckiej firmy ale nie pamiętam nazwy, kupiliśmy przy okazji szkolenia.
    Nisidlo mamy na lato Tule jakiś model z siateczką z przodu, niby jest od 3.3 kg ale mała jest cała tak schowana, łącznie z głową. Dlatego wolę chustę póki co, mi też w chuście jest wygodniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:32

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, Storchenwiege.

age.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka jakaś gorsza choć i tak nieźle a porównaniu z 1szym dzieckiem. Wieczorami powrót okropnych ryków nie wiadomo o co chodzi. Krzyczy i jeczy nawet na rękach. Nie da się nakarmić aż pada ze zmęczenia...No nie wiem serio. A już myślałam że jest ok. Chyba że on tak przechodzi każdy skok...nie wydaje się żeby go coś bolalo

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że po każdym dniu z dwojka prawie każdym jesteśmy z mężem blisko kłótni czyja kolej wynieść smieci xd taki humor mi się włącza bo juz wieczór xd hehe

‹‹ 2172 2173 2174 2175 2176
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ