X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 września, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nosa nie byłam z nią u lekarza w sprawie wagi to nie wiem.
    Centylu nie policzyłam bo trudno ja zmierzyć to wychodzi zakłamane trochę.
    Obliczyłam od urodzenia średnią przybierania to wyszło 23 a norma jest 26-31gr.

Luna moja też świruje przy piersi. Ostanio da się ją nakarmić tylko jak śpi. Więc usypiam ja wściekłą z głodu i dopiero karmię.

W dzień też? Mój zazwyczaj jakoś daje rade w dzień ale wieczorami czasem to jest masakra całkowita. Dzisiaj półtorej h darcia dopóki właśnie nie zasnął głodny i na spiocha:(

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 września, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia za dużo roboty z tym logowaniem..muszę to na kompie chyba zrobić.

Revolutionary jak mam taką
    https://www.smyk.com/p/tiny-love-swiat-malej-ksiezniczki-karuzela-podrozna-i6218253?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPMAX%5D%20-%20C1%3AZabawki%20i%20Gry%7CMar%C5%BCa%2010-15&gad_source=1&gad_campaignid=21878243684&gbraid=0AAAAADyi035DwfFBEkCj7mOIoLqDfIcsl&gclid=CjwKCAjw2vTFBhAuEiwAFaScwsuHsqnSVT4putuZ4yBuw0HaupzZCrIVk_poAZe7at5X4a3Lwh0xNhoCN9MQAvD_BwE

Nie wiem czy ja polecam..Moja malutka jest pazerna na wszystkie zabawki. Jak ja wyciągam z łóżeczka to aż płacze bo woli tam leżeć i się bawić....Ja nie wiedziałam, że można mieć takie dziecko. Poprzednia dwójką gardziła zabawkami przez pierwsze 3 lata życia..
    Ona w ogóle jest inna. Na noc zasypia tak,że odkładam ją do jej łóżeczka i gaszę światło. I idzie spać. Tak o..

Mój też tak sam zasypia. Jedyny problem muszę go jakoś wcześniej nakarmić haha

Czemu ciężko się logować? Dodajesz dziecko potem wagę i w zakładce wykresy masz wszystko.
    Musisz najpierw dodać dziecko. Potem masz taki widok jak w screenie i klikasz w ikonkę i na dole jest plus. Dodajesz kolejne pomiary a w zakładce wykresy robi ci wykres. Jak spada o 2 kanały jest problem jak nie spada jest gites

EDIT: moja apka to monitor wzrostu dziecka wygląda bd podobnie xd to ta sama tylko po polsku chyba?:) myślałam że to screen z mojej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 20:59

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 września, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie dzieci co same zasypiają? XD
    Moja dzisiaj ponad godzinę walczyła aż mąż wygrał i ją uśpił w końcu
    Z zabawek, raczej mało ją interesuje. Choć widzę że podoba jej się mata wodna która jej kupiłam. Co prawda to ja tą wodę przelewam, ale ładnie głowę przy tym trzyma i nawet sama z siebie delikatnie obraca w lewo.
    Ogólnie to byliśmy dzisiaj na grillu z okazji urodzin wujka męża, pół mi przespała po wielkiej awanturze a drugie pół miała taką minę jakby gardziła nami wszystkimi 😅🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 20:58

Luna30 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Są takie dzieci co same zasypiają? XD
    Moja dzisiaj ponad godzinę walczyła aż mąż wygrał i ją uśpił w końcu
    Z zabawek, raczej mało ją interesuje. Choć widzę że podoba jej się mata wodna która jej kupiłam. Co prawda to ja tą wodę przelewam, ale ładnie głowę przy tym trzyma i nawet sama z siebie delikatnie obraca w lewo.
    Ogólnie to byliśmy dzisiaj na grillu z okazji urodzin wujka męża, pół mi przespała po wielkiej awanturze a drugie pół miała taką minę jakby gardziła nami wszystkimi 😅🤣

Widzisz są. Ale te dzieci jak mój i Karoli robią nieziemskie problemy z karmieniem. Wiec może tak się zmęczą tym darciem to zasypiają same. Eh. Ale fakt mój zazwyczaj zaśnie sam. Jak uda mi się go nakarmic;) często leży po prostu i gapi się przez okno i zasypia. Moja córka też tak zasypiała sama od około 7msc on wcześniej. Chociaż ona przy jedzeniu nie robiła afer ale była na butli. On robi i przy butli i przy cycku. Coś za coś. Za to wstawała w nocy min 2x do roczku a zwykle i częściej.

Dzisiaj mocno ulewa chyba bo co chwile przełyka. Może to go tak denerwuje. Spi tylko niespokojnie. Jak go nakarmiłam właśnie z 15min leżał i zasnął. Ja musze wgl wyjść z pokoju. Bo każde moje dziecko inaczej nie zasnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:05

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie jak drzemka wypada na termin wizyty u lekarza ? No niestety tak nam to nieszczęsne szczepienie wypada. Zastanawiam się czy go budzić wczrsniej...

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że na tym etapie życie to jedna wielka drzemka więc nic nie robię xD

Fascynują mnie dzieci które same zasypiają, zdarzyło mi się to absolutnie nigdy 🤣 nasza 3.5 latka nadal zasypia z nami, a młodego noszę na rękach i jak przysnie mocno to tak po pół h snu jestem w stanie go odłożyć. Ale do naszego łóżka, nie do dostawki, bo pobudka gwarantowana xd

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam wrażenie że na tym etapie życie to jedna wielka drzemka więc nic nie robię xD

Fascynują mnie dzieci które same zasypiają, zdarzyło mi się to absolutnie nigdy 🤣 nasza 3.5 latka nadal zasypia z nami, a młodego noszę na rękach i jak przysnie mocno to tak po pół h snu jestem w stanie go odłożyć. Ale do naszego łóżka, nie do dostawki, bo pobudka gwarantowana xd

Aha. U nas nie jest jedną drzemka wielka. Hehe. Mój ma w miarę już regularne te drzemki.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi spoko, u nas czterolatka też nie zaśnie sama xd a mała zasypia jak napisałaś albo przy piersi 😅 już wole jak zaśnie ciumkając mleko to chociaż odpada problem z odłożeniem

Aktualnie nie mogę się ruszyć od niej bo popłakuje przez sen, splakala się zasypiając. Nie wiem czy od tej pokrzywki czy co. Chyba przełożę te szczepienie żeby jej nie dowalić bexero i rota jak ma jakiegoś wirusa. Trudno

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zasypianiem.w swoim łóżeczku to taka trochę pułapka. Nie zaśnie nigdzie indziej. Także to taki mały koszmarek powrotów do domu na 19. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Luna moja placze z głodu,daje język w rulonik,patrzy błagalnym wzrokiem ale jak tylko dotknę ją sutkiem to jest histeria,szarpanie,prężenie. Muszę zatkać ją smoczkiem,podmienić go na pierś, zassie dwa razy i znowu ryk. I tak to wygląda. Po takiej walce odkładam ją do łóżeczka,ona zasypia,wyciągam ją i karmię.

Co do drzemek to u nas jak.u Tanasi. Życie to jedna wielka drzemka.

I mój 6 latek nie zaśnie sam. Jego trzeba usypiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:41

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnimi dniami życie to jeden wielki brak drzemki więc 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Aha. U nas nie jest jedną drzemka wielka. Hehe. Mój ma w miarę już regularne te drzemki.

No u nas się dziś drzemka zaczęła o 12 i skończyła o 17 xd nie spał tak długo ciągiem żeby nie było, ale zasnął raz, obudził się, nakarmiłam go i zasnął znowu, obudził się i dałam go mężowi, pochodził z nim chwilę i znowu mu oczy poleciały, potem znowu się obudził na karmienie, popłakał na kupę, zrobił i zasnął xddd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:39

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas ostatnimi dniami życie to jeden wielki brak drzemki więc 🤣
    O to jak i u mnie
    3 razy po 10 min na rękach na 14 h dnia 🤡 i tak jest dobry miesiąc
    Mało jest dni kiedy śpi dłużej, chyba że w chustę ją zapakuję i idę na spacer to w końcu kapituluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:44

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niedawna dostrzegałam jakiś rytm, w środku dnia spała 3-4h. Zepsuło się w tym tygodniu i śpi po troszeczku, no ale chociaż za to w nocy nadrabia to mam luksusowo 😆

Luna, moja apka to Child growth, może rzeczywiście jest jakaś polska wersja.

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 września, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary, my mamy karuzelę z Tiny love, jakiś las magiczny czy łąka - coś w tym stylu i jest fantastyczna 🤣 ma kilkanaście melodyjek, młody ma już nawet swoją ulubioną, przy której bardziej macha nogami XD ma też szum wody i bicie serca, co czasem wykorzystujemy do zasypiania. O dziwo jeszcze ta karuzela mu się nie znudziła, a leży pod nią praktycznie codziennie z 30min, jak akurat coś robię do jedzenia 🙈 kocham, to najlepiej wydane 2 stówki ever xD

Ja staram się pomału chociaż w ciągu dnia przyzwyczajać młodego do spania w łóżeczku w swoim pokoju, bo za chwilę wyrośnie z dostawki i tyle będzie 🤣 on też z tych dzieci co zazwyczaj zasypiają w łóżeczku same, patrząc w okno, czasem losowo zdarzy się taki dzień (np dzisiaj xd), że rzuca smoczkiem, próbuje wydłubać sobie oczy, wywala nogi z całej siły do przodu 🫠

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 7 września, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    No u nas się dziś drzemka zaczęła o 12 i skończyła o 17 xd nie spał tak długo ciągiem żeby nie było, ale zasnął raz, obudził się, nakarmiłam go i zasnął znowu, obudził się i dałam go mężowi, pochodził z nim chwilę i znowu mu oczy poleciały, potem znowu się obudził na karmienie, popłakał na kupę, zrobił i zasnął xddd
    U Nas dzisiaj tak samo. Zasnął w południe i tylko pobudki na jedzenie, pampersa i znowu spanie. O 20 juz zasnal snem nocnym.

App Grown Child po zainstalowaniu u mnie zmienia sie na monitor wzrostu i jest w polskiej wersji językowej.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia ma wersję na iPhone i dlatego jest różnica.

Mój młody wyczuwa w co go ubieram, bo zawsze w śpiochach w niebieskie króliki robi w nocy kupę 😅

Sam na noc zaśnie rzadko. Wczoraj walczył 40 minut i dopiero na rękach. Przedwczoraj z szumisiem sam po 15, także czasem loteria. Zawsze mówię mojemu K., zeby nie pytał czy mu pomasuje plecy jak mały uśnie, bo on słyszy i myśli, że zrobi wszystko, żeby starzy nie mieli czasu wieczorem

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ