X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A tak odbiegając od tematu spania, czy któraś coś zamawiała z motulinka? Podoba mi się ich nowy kombinezon, ale nie wiem czy warto tyle płacić.
    https://motulinka.pl/produkt/kombinezon-niemowlecy-z-welny-merino-rozany-jesienno-zimowy-z-zakrytymi-lapkami-i-stopkami/
    Mam wrażenie że padła tu kiedyś ta nazwa
    Śliczny :) u nas niestety wszystko co ma stopy odpada 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 8 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja zdecydowałam że pojedziemy do Przychodni i pediatra zdecyduje czy szczepimy czy nie, tak czy siak chce, żeby ją zobaczyła, bo dawno nie widział jej lekarz.

Ja nawet jakby termin był odległy wolałabym przedłożyć niż szczepić chore dziecko, dla mnie to sredniobezpieczne. Zresztą i tak mam termin zaklepany jakoś na 1 wtorek października na drugą dawkę 6w1 i pneumokoki drugie to wtedy najwyżej podamy drugie rota a bexero jest dodatkowe

Moja się przekręca na boki na razie

Myślę, że to dobry plan. U nas też wysypka i stwierdziłam, że podjedziemy żeby pediatra zobaczył, w końcu po coś chyba są te kwalifikacje 🙏

Gusia_ lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 14 a czuję się jakby była 22 😮‍💨 Młody od wczoraj zrobił 7 kup i widzę że go brzuch bardzo boli, bo przy każdym bączku płacze. Nie jadłam nic nowego, więc mam nadzieję że to chwilowe. Nie schodzi dziś z rąk nawet na sekundę. Musiałam zrobić siku z nim na rękach bo darl się jak opętany jak go odkladalam, a szwagier piętro niżej miał klientów i było nas mocno słychać. Wypluł smoczek prosto do kibla xD pozdrawiam. Mam nadzieję że mężowi dziś szybko zejdzie z Ikea bo mamy już z córką bardzo krótkie lonty 😶‍🌫️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 14:09

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 8 września, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii głupich snów - mi sie dzisiaj śniło ze bylm na jakiej imprezie jakby firmowej, ale byli tam tez ludzie ze szkoły i ze starej pracy i na tej imprezie Adam Woronowicz mi podjadał lody, wsadzał łapę w moje lody i bezkarmie jadł 🙈🤣

Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 8 września, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq moja też się bardzo intensywnie przygląda gdy tylko coś jem 😆

Annabit my mamy muślinowego pajaca do spania z Motulinki, dostałyśmy od babci w prezencie i jeszcze ani razu go nie ubrała, bo rozmiar 68, ale wyprany czeka już na swoją kolej i sama nie mogę się doczekać aż go ubierzemy. Wydaje się bardzo porządnie uszyty, ale to też zupełnie inny produkt niż taki kombinezon merino

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi przytulam, ciężko ci musi być :( a może gdzieś było ukryte mleko? Ja wczoraj byłam też na urodzinach cioci mojego faceta i się stresowałam, że coś będzie z mlekiem, ale nie było nic podejrzanego. Desery już przywożę dla siebie i córki sama 😅

U mnie dzisiaj ekstra, zrobiłam i zjadłam obiad, ugotowałam leczo na kolację dla starego, żeby miał łatwiej z małą, mleczko przygotowane, niedługo obudzę małą i jadę na te urodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 15:23

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś też śpi 3 h już.
    A ja zamiast się cieszyć to mam: o boże chyba jest chora 🤡

Idę sobie na pilates, tata niech się zajmuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 15:36

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mam wrażenie że padła tu kiedyś ta nazwa
    Śliczny :) u nas niestety wszystko co ma stopy odpada 🙈

Dlaczego? Takie długie nogi ma? Czy nie lubi zakrytych stóp?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje,że lot przebiegl bez problemu. Wkurzyła mnie tylko jakas małolata komentującą,że ma nadzieje ,ze to dziecko nie będzie płakało bo nie wytrzyma. Chciałam jej zajebać,serio. Czułam się jak gówno.
    Mała marudna ale no ona od kilku dni marudzi.

Biedronka@, Revolutionary , Katikat, Werzol, Nosa, amoze lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dlaczego? Takie długie nogi ma? Czy nie lubi zakrytych stóp?
    Stopy ma długie takie. Wszystkie spodenki które mam ze stopkami są do schowania dużo za wcześnie, bo właśnie stopki są za krótkie.
    Także wolę takie bez stópek

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Stopy ma długie takie. Wszystkie spodenki które mam ze stopkami są do schowania dużo za wcześnie, bo właśnie stopki są za krótkie.
    Także wolę takie bez stópek

O kurde. Naszej od urodzenia stopa urosła o centymetr 🤣🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Melduje,że lot przebiegl bez problemu. Wkurzyła mnie tylko jakas małolata komentującą,że ma nadzieje ,ze to dziecko nie będzie płakało bo nie wytrzyma. Chciałam jej zajebać,serio. Czułam się jak gówno.
    Moja mama zawsze mówiła „jak nie możesz wytrzymać to popuść”
    Głupią małolata i tyle.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, udanych wakacji!

Ja wróciłam od ginekologa, jakaś kolejna infekcja, masakra, już mam tego dość. I przed ciążą się zaczęły po tej pozamacicznej, i pod koniec ciąży, i teraz znowu. Macmiror chyba trzeci raz już kupuję...

Wieczorem jeszcze idziemy do neurologa, a jutro jedziemy do Gdańska przez całą Polskę, a ja nie wiem, kiedy się spakuję, bo syn już się wyspał w samochodzie i w domu będzie dokazywać 🫠

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, jasne że nie ma co ryzykować i szczepić chorego dziecka, tylko nie spodziewałabym się że mogą dawać u nas aż tak odległe terminy 😕 w naszym przypadku akurat chodziło o mnie, miałam obawy czy czegoś nie sprzedam małej, ale na razie u mnie jest lepiej, a po małej niczego nie widać, więc nie będę dodatkowo wymyślać

Boże, ten mój bąbel pierwszy raz się śmiał w głos, aż sobie nagrałam bo to takie urocze ❤️

Elza1234, Lauraa, Revolutionary , Nosa, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jak widziałam małe dziecko to modliłam się, żeby nie było blisko mnie 🫢ale nigdy nie komentowałam. Bardziej niż takie maluchy dokazywały dzieciaki powyżej 2 lat. Lot z Dubaju do Krakowa (trwa ok. 6h, a wtedy był dłużej, bo jakieś bombardowania Iranu były i okrążał) przedarła się jakaś dziewczynka prawie cały. Siedziała na końcu, ja w środku, było wszystko słychać. Myślałam że nie wytrzymam. Byłam wcześniej po 4h lotu i 4h czekania i wymęczona.
    Teraz sama się boję lotu z dzieckiem. Właśnie przez takie komentarze.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Karola, udanych wakacji!

Ja wróciłam od ginekologa, jakaś kolejna infekcja, masakra, już mam tego dość. I przed ciążą się zaczęły po tej pozamacicznej, i pod koniec ciąży, i teraz znowu. Macmiror chyba trzeci raz już kupuję...

Wieczorem jeszcze idziemy do neurologa, a jutro jedziemy do Gdańska przez całą Polskę, a ja nie wiem, kiedy się spakuję, bo syn już się wyspał w samochodzie i w domu będzie dokazywać 🫠
    Piąteczka z tymi infekcjami. Ja już nie wiem które opakowanie leków dowcipnych biorę w ciągu ostatnich 3 lat. Ale myślę że już kilkanaście było 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 września, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki. Czy któraś z was ma do polecenia kępki rzęs które kupię w rossmanie? Trochę chciałam zagęścić na październikowe wesele, bo tam się sama maluję :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 września, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasia 💙 udanej imprezy i powodzenia dla taty :D

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 8 września, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promocja na huggies 3 w Rossmanie jak cos :)

Kkk77 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 8 września, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy alergia BMK może wyjść po 3 miesiącach? 🤔 Zobaczyłam kropkę krwi w kupce i zastanawiam się co to może być.. Brak innych objawów w sumie, kupki trochę śluzowate na moje oko, ale zawsze takie były, wcześniej robiła co jakieś 2-3 dni, ale już się unormowało i robi 2-3 dziennie. Oczywiście będę obserwować ale zastanawiam się czy warto się od razu umówić do lekarza/wdrożyć dietę

age.png
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ