SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak ty opisujesz wasze dnie to ja wpadam w kompleks niezorganizowania, bo mi wciąż mąż przed pracą ogarnia śniadania 😂także ponarzekaj sobie, wypłacz się jeśli potrzebujesz, bo serio od miesięcy zasuwasz na pełnych obrotach i wcale się nie oszczędzasz. Serio podziwiam

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w niedzielę pyknęły magiczne 3 miesiące. Wiele osób mówiło, że będzie łatwiej, ja nie wierzyłam, ale serio jest jakoś tak prościej. Bóle brzucha zniknęły, mała zaczęła się sama bawić chociaż trochę, wózek mniej parzy … od dwóch dni daje nawet się ubrać bez zanoszenia płaczem (serio wcześniej wyginała się na wszystkie strony i robiła purpurowa). W nocy budzi się raz, maks dwa razy. Mam nadzieję, że prędko nad regres snu czwartego miesiąca nie złapie.
    A w czwartek mamy szczepienie, powtórka 6w1, rota i pneumokoków. mam nadzieję że zniesie podobnie do pierwszego.

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Boze, moj syn wlasnie obudzul sie po 2h20min tego pierwszego snu na noc... ja oszaleje.🫣 Juz tracę nadzieję ze on kiedykolwiek zacznie więcej sypiać, bo to zamiast byc lepiej to serio jest coraz gorzej z tym jego snem 😵‍💫🫩

Witam w klubie, moja właśnie wstała po 2h40 min 🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas w niedzielę pyknęły magiczne 3 miesiące. Wiele osób mówiło, że będzie łatwiej, ja nie wierzyłam, ale serio jest jakoś tak prościej. Bóle brzucha zniknęły, mała zaczęła się sama bawić chociaż trochę, wózek mniej parzy … od dwóch dni daje nawet się ubrać bez zanoszenia płaczem (serio wcześniej wyginała się na wszystkie strony i robiła purpurowa). W nocy budzi się raz, maks dwa razy. Mam nadzieję, że prędko nad regres snu czwartego miesiąca nie złapie.
    A w czwartek mamy szczepienie, powtórka 6w1, rota i pneumokoków. mam nadzieję że zniesie podobnie do pierwszego.

Dziś mój bobas kończy 3 miesiące 🥳🥳 nie powiem, jestem bardzo ciekawa w jakim humorze i o której się obudzi i czy coś się nam magicznie zmieni (w ostatnim tygodniu dwa razy mieliśmy okno aktywności między 3-5).
    Popołudniu jedziemy na USG brzuszka, będzie miał okazję pokazać się z nowej lepszej strony 😅 pierwsze USG jak miał robione jeszcze w szpitalu to średnio zniósł, liczę że dziś będzie lepiej.

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit też tak miałam i nagle pyk mniej snu ciągiem w nocy, w ciągu dnia prawie w ogóle nie śpi bo wszystko interesujące, drażnią ją dziąsła, bo aż się wścieka gdy sobie wkłada gryzaki, wózek nagle parzy po dłuższej chwili bo wolałaby oglądać świat, i nie można jej zostawić ani na 5 sekund bo się przewraca na różne strony aaa no i karuzela którą kiedyś była taka interesująca już nie jest.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozdrawiam pogryziona i po jakichś 733773883 pobudkach dziś 😅 co chwilę tylko sprawdzałam czy zbliża się szósta, a tam: 2:16, 2:30, 3:10, 3:30 i tak całą noc 🥲 dobrze że dziś przyjeżdża do nas fizjoterapeutka, bo nie miałabym siły jechać do niej z dwójką dzieci xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karola
    Biorę tabletkę na tą opryszczkę, 20 min i mam spadek sił taki że mogę iść spać
    W ciąży miałam to samo, jak brałam je przed porodem. Tylko wtedy mogłam iść spać..
    dalej się źle czuję :/ dobrze że poszłam spać o 21, bo młoda trochę nie dała mi spać a o 6:30 już się obudziła

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj od rana ciekawie, robimy kostkę i taras i od rana koparka 👀🫣 na szczęście mały obudził się przed, więc nie było przerażenia hałasem

Jutro mamy kontrolę bioderek, a na wtorek umówiłam nam fizjo, coś mi się nie podoba że czasami nie trzyma głowy prosto jak leży na macie i wolę żeby ktoś go obejrzał 🫣 chociaż zawsze mnie przerażają te wizyty, stresuję się że go źle podnoszę, noszę, wyciągam z fotelika 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też fizjo, a ja zaraz lecę na pobranie krwi, mieli tylko godzinę 9:55, a ja po 3 karmieniu od ostatniego mojego jedzenia umieram z głodu 😬

W ogóle jak mnie odcięło w nocy, zazwyczaj ustawiam minutnik na karmienie, ale i tak nie zasypiam, a dzisiaj nie ustawiłam i po karmieniu o 1 otworzyłam oczy po 2 i przełożyłam ją na drugą pierś, a później obudziłam się bliżej 5 nadal z dzieckiem na sobie i się wierciła, więc znowu dałam jej cyca. Ustawiłam minutnik i końcu wróciła do łóżeczka

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jejku to ząbkowanie mnie przeraża 😮 ja jestem pogryziona samymi dziąsłami, a co dopiero jak zaczną pojawiać się ząbki na horyzoncie 🫣
    Niech kawa będzie z Tobą dziś 💪

Elza zdrówka! ❤️

Smerfetka ja już jakoś przestałam się tym stresować, robię tak jak widzę że małemu jest wygodnie i mi. A wizyty u fizjo mamy kontrolnie, żeby oceniać jego rozwój motoryczny i wtedy najwyżej jakieś ćwiczenia pomocnicze 😊 za to męża czy teściowa to upominam jak źle go trzymają xdd

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Margaretka 🥰

Kurde szwagier w firmie mocno chory, jego żonę też poskładało, mam nadzieję że nic nas nie złapie, bo córka ma w czwartek szczepienie na grypę, a na weekend mieliśmy jechać do moich rodziców. A u dzieciaków od szwagra w szkole covid podobno się panoszy :(

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Witam w klubie, moja właśnie wstała po 2h40 min 🫠🫠🫠🫠

I po co pisałaś ten wcześniejszy post? Nie wiesz ze dzieci sie głośno nie chwali? 🤣🤣🙈

Anabbit lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najpierw pobudka przed północą, a pozniej po 1 i do prawie 4 kotłował się, stękał, rzucał nogami, trochę chyba przez sen a trochę obudzony. Ja też w półśnie dawałam a to smoczek, a to przykrywałam, a to masiwalam brzuszek... w końcu 4:30 wylądował z nami, ale jak zwykle rano już budziły go ulewania i wymioty przez to 🫩

Dziewczyny pisałyście kiedyś o książeczkach - macie do polecenia jakies do czytania na twarz przed snem? Mąż kupił młodemu jakieś bajki, ale te obrazki tam są zbyt trudne dla mlodego na teraz, dopiero pozniej sie sprawdzą i szukam czegoś co mogłabym mu czytać teraz przed snem. Polecacie cos?

Karola Dziewczyny napisały juz wszystko, ja sie tylko dołączam do tych słów. Myślę że nikt nie jest niezniszczalny a Ty bardzo duzo na siebie bierzesz i też masz prawo czasem opaść z sił, daj sobie na to przyzwolenie🫂

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Zyzio wróciły ocieplane kombinezony jak coś
    Wzięłam jeden bo jestem zachwycona nimi a mam tylko jeden merino więc jak obrzyga to nie mam nic na zmianę

Ostatnio założyłam jej czyściutki po praniu i w 5 sekund go obrzygala 😅🤣

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj się!

Młodemu przeszedł katar po 2 dniach a mnie już 3 dzień trzyma, ehh, szkoda, że nie ma katarka w wersji dla dorosłych xD

W ogóle się zastanawiam czy mu zęby nie będą szły i czy to jest możliwe, żeby jedynka górna mu pierwsza wyszła? Myślałam, że najpierw idą dolne. Ma tam takie białe, jak już tu ktoś wrzucał na zdjęciu i strasznie miętoli grzybka, do tego wczoraj wieczorem bardzo wpychał rączki do buzi i się denerwował, tak jakby go tam coś swedzialo.

Revolutionary my czytamy wiersze Brzechwy i Tuwima, na obrazki też tam trochę patrzy, ale głównie mu się podoba, że to się tak rymuje i bardzo się cieszy z tego powodu. Ewentualnie jak mąż szukał na necie lamancow językowych i mu czytał to też się podobało.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja kiedyś też pytałam o książeczki i chyba Gusia poleciła wiersze Brzechwy. Kupiłam i czytamy mu i super są. Takie rytmiczne, można fajnie przy czytaniu bawić się głosem. Ale no do pokazywania mu tam jakiś obrazków to średnio.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci kochają książki bez wyjątku. Mała najbardziej lubi klasykę wierszy - polecam też Gellner - ale generalnie słucha wszyskiego co czytamy starszym dzieciom i obrazki też budzą entuzjazm, więc fajnie, bo ja lubię spędzać z dziećmi czas na czytaniu. To odpręża nas wszystkie tak myślę ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    I po co pisałaś ten wcześniejszy post? Nie wiesz ze dzieci sie głośno nie chwali? 🤣🤣🙈

Właśnie zdałam sobie z tego sprawę, gdy godzinę później znów kwękała. Cofam wszystkie pochwały 🫠🫠🫠

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tym etapie też wiersze polecam, albo po prostu czytać co się lubi, a pokazywać np. książkę kontrastową w tym czasie :) U nas takie typowe książki dla dzieci sprawdziły się od 5 miesiąca, córka się zaczęła interesować bardziej obrazkami wtedy. Dużym hitem była Księga Dźwięków, te małe książki kartonowe z serii Rok w lesie (wiewiórka chyba najlepsza dla maluchów), Jano i Wito te kartonowe duże też.

Revolutionary , Margareetka, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 września 2025, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus Jano i Wito to coś czego nie umiem przebrnąć ja 🤣🤣 „to był dobry dzień!”
    Ja też wiersze póki co Brzechwy, Idą mrówki po brzuszku a na później mam Pucie i te książki sensoryczne
    Ej do was też pielęgniarka przychodzi? Na jutro mi się zapowiedziała kobita

age.png
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ