SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Niestety rekacja na drugą dawkę często jest gorsza. Odpowiedź organizmu jest silniejsza.

Elza serio już taki efekt?

KarolaKinga niezła akcja🤣

Ja się usiłuje spakować bo wyjeżdżamy na weekend ale.kurde coś mi nie idzie. Do samolotu jest łatwiej się spakować niż do auta.

To ja właśnie spakowałam nas w 4 w jedną walizkę i to z pampersami i kurtkami, czuję się jak królowa życia 🤣

Kurde uświadomiłyscie mi że to już czas na drugie dawki, a do mnie nic nie dzwonili, a mieli sami dzwonić. Napisałam do nich 🙄

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety rekacja na drugą dawkę często jest gorsza. Odpowiedź organizmu jest silniejsza.

Elza serio już taki efekt?

KarolaKinga niezła akcja🤣

Ja się usiłuje spakować bo wyjeżdżamy na weekend ale.kurde coś mi nie idzie. Do samolotu jest łatwiej się spakować niż do auta.
    Tak. Już czułam pod ręką jak ją głaskałam po głowie, że jest okrąglejsza
    W lustrze w domu teraz też widzę
    Płakała co prawda, ale to już kwestia tamtego miejsca - że jej się źle kojarzy.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To ja właśnie spakowałam nas w 4 w jedną walizkę i to z pampersami i kurtkami, czuję się jak królowa życia 🤣

Kurde uświadomiłyscie mi że to już czas na drugie dawki, a do mnie nic nie dzwonili, a mieli sami dzwonić. Napisałam do nich 🙄
    Jak?! U nas każdy ma taki plecak kabinowy i wspipna torbe sportowa,nie dużą ale jednak. Plus wózek,babybjorn,kokon...

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak?! U nas każdy ma taki plecak kabinowy i wspipna torbe sportowa,nie dużą ale jednak. Plus wózek,babybjorn,kokon...

Ciuchów wzięłam naprawdę mało, ale jedziemy do rodziców, jak mi czegoś zabraknie to mama ma suszarke bębnowa, więc szybko wypiore. Wózka nie bierzemy, bo nie ma sensu nawet, wzięłam tylko nosidło. Łóżeczka turystycznego żadnego nie bierzemy bo młody śpi ze mną, babybjorn też nie, tylko matę do leżenia. I mam taką torbę podręczna do auta z zestawem do przewijania, kolorowankę wodna do auta dla córki, bidon z wodą i kawkę dla mnie 😅 ale też my tylko godzinę z hakiem w aucie, więc to żadna wielka wyprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 14:15

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to w torbie mamy ubrania na imprezę a w jednym plecaku same buty. To może.jednak nie jest tak źle.

W ogóle to moja mama u mnie rano była i poszla przebrać mala.do jej pokoju. Ryczy mi gdzie Mala ma ciuchy to jej mówię, że w komodzie pod przewijakiem. Zeszła z nią w za dużych ciuchach,pytam jej się skąd ona to ma. Mówi że leżały w torbie a w komodzie nie ma żadnych ciuszków. Zgłupiałam,idziemy, pokazuje jej palcem gdzie leżą a ona mówi,że nie wpadła na to ,że to są ubranka. Mówi, że jak żyje nie widziała tak poskładanych i uporządkowanych rzeczy. Myślała, że mam cała szufladę jakoś szmatek.. Te nasze instagramowe sposoby to wielki krok dla starszych pokoleń😅

Werzol, Elza1234, kasssia, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rano narzekałam że dziecko mi nie je i po tym się naprawiła sytuacja 😅 Wciąga po te 120 na porcje więc dla nas to sukces. Chwilo trwaj,proszę 🫶🏻🤞🏻
    W poniedziałek byliśmy u innego fizjo który jest też osteopatą-mówił że faktycznie jest lekkie napięcie u podstawy szyji,ale nie potrzeba żadnej terapii,mamy dalej robić to co robimy i powinna wyjść na prostą-mam na to ogromną nadzieję.

Kto chętny na dalsze perypetia z moją teściową w roli głównej niech czyta dalej. Jak ktoś ma dosyć proszę ominąć 😅
    Jak była u nas w lipcu, pytala czy cos nam trzeba pomoc z chrztem,cos zaplacic albo kupić. Mówiliśmy że nie,że wszystko my sami ogarniamy. W poniedziałek wieczorem mój A powiedział,ze jego matka kupiła świece dla małej na chrzest.I sie wkurwiłam. Mimo naszych wyraźnych słów,ze nic ma nie kupować ona poszla i za naszymi plecami sobie kupiła,bez pytania.
    Powiecie że Truskawka daj spokój,przesadzasz to tylko swieca.
    No wlasnie nie. Ta swieca symbolizuje jak teściowa ma w dupie to co jej mówimy i przekracza wyznaczone granice. Wiec skoro przy takiej sprawie nie potrafi nas posłuchać to co bedzie dalej? W ten sposób totalnie traci moje zaufanie. No a poza tym,my już mamy świece personalizowaną... Jutro tesciowa do nas przyjeżdża,wiec pewnie bedzie spina. Trzymajcie kciuki żebym nie skończyła w wariatkowie 🙈

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja robiłam okład z sody może dwa razy i odczyn bardzo szybko zszedł, więc myślę że ogólnie warto. U nas nie było jakiegoś wielkiego płaczu z bólu

To drugie dawki trzeba podać do 4 miesiąca czy może być też w trakcie trwania? My mamy szczepienie na wtorek ale u nas nadal katar, więc chce przełożyć.

Truskawka, twój chłop musi zrobić z tym porządek, bo to naprawdę totalny brak zrozumienia. Nawet jak już chciała koniecznie kupić to mogła tuż przed zadzwonić i wtedy byś jej powiedziała że dziękujecie ale macie kupioną. Jak Twój facet zareagował na to że kupiła świece? Powiedział jej coś?

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka moja mama też kupiła świece na chrzest małej chociaż mówiłam jej, że chrzestny kupił. Co więcej: wzięła ją do kościoła, choć chrzestny też wziął. Chrzestny spytał: po co wam dwie świece? Mój mąż odpowiedział: sam nie wiem, wiesz jaka jest jej matka 🤷‍♀️ ja się tylko zaśmiałam. Moja mama na szczęście mieszka daleko. Też ten typ co się wtrąca i musi rządzić ;) Także rozumiem. Możecie zawsze też do kościoła wziąć dwie 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Nineq ja robiłam okład z sody może dwa razy i odczyn bardzo szybko zszedł, więc myślę że ogólnie warto. U nas nie było jakiegoś wielkiego płaczu z bólu

To drugie dawki trzeba podać do 4 miesiąca czy może być też w trakcie trwania? My mamy szczepienie na wtorek ale u nas nadal katar, więc chce przełożyć.

Truskawka, twój chłop musi zrobić z tym porządek, bo to naprawdę totalny brak zrozumienia. Nawet jak już chciała koniecznie kupić to mogła tuż przed zadzwonić i wtedy byś jej powiedziała że dziękujecie ale macie kupioną. Jak Twój facet zareagował na to że kupiła świece? Powiedział jej coś?

My mamy w środę a skończyliśmy już 4 miesiąc więc na spokojnie możecie przełożyć.

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol mój chłop ma jakiś problem zwrócić uwagę swojej matce.Jej nic nie powiedział na to a mi że najwyżej nie użyje tej świecy... Obawiam się że jutro to ja bede musiala jej wyjaśnić jaki popełniła błąd. A że ona jest taka miękka pipa,co to wiecznie robi z siebie taką sierotkę marysie to możliwe że się poplacze po moich słowach. Niestety wiem,że jeżeli dojdzie do spięcia to moj A stanie w jej obronie...
    Gusia ja jej kulturalnie przekażę że z tej świecy nie skorzystamy. Jak chce to niech sama z nią sobie stoi w kościele 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 15:14

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka może łatwo się mówi ale ja bym olała, będzie sobie stała ze świecą sama. Ja z doświadczenia wiem, że z rodziną nie wygrasz, to zawsze będzie jego matka a szarpać się nie ma sensu…szkoda Twojego zdrowia. Nie ma co się bić kto ma rację i dlaczego tylko robić swoje i się nie kłócić z teściową jak już to powiedzieć „ojej bo już mamy świecę spersonalizowaną” i Ahaha tyle.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jebie, nasza podróż która normalnie trwa godzinę tra już dwie godziny. Młody już w taki spazm wpadł że się prawie ślina zadławił, a na budowanej obwodnicy korek i żadnego, żadnego pobocza ani zjazdu przez 10 km. Przyjadę siwa.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja jebie, nasza podróż która normalnie trwa godzinę tra już dwie godziny. Młody już w taki spazm wpadł że się prawie ślina zadławił, a na budowanej obwodnicy korek i żadnego, żadnego pobocza ani zjazdu przez 10 km. Przyjadę siwa.
    Brzmi jak koszmar

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Truskawka może łatwo się mówi ale ja bym olała, będzie sobie stała ze świecą sama. Ja z doświadczenia wiem, że z rodziną nie wygrasz, to zawsze będzie jego matka a szarpać się nie ma sensu…szkoda Twojego zdrowia. Nie ma co się bić kto ma rację i dlaczego tylko robić swoje i się nie kłócić z teściową jak już to powiedzieć „ojej bo już mamy świecę spersonalizowaną” i Ahaha tyle.

W glowie sobie ułożyłam,że powiem
    Dziękujemy za świece,ale mamy juz swoją spersonalizowaną specjalnie dla małej więc nie użyjemy tej od pani. Na przyszłość aby uniknąć nieporozumień proszę najpierw ze mną skonsultować zakupy.
    Zobaczymy jak dalej sie to potoczy 🤷🏼‍♀️

Tanashi brzmi strasznie,współczuję.

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walczę. Młody drze się druga godz chyba niewyspany bo słabo spi w dzień ostatnio. Mąż leży jak zwłoki bo go fardlo boli. A Młoda to siku, jesc pic, podaj zabawkę no i dzwonią do niej co 5min bo ma urodziny. Chcę odpocząć w wariatkowie🤣

• Werzol Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wariant że stoi sobie w kościele ze swoją świecą chyba dobitnie by wszystkim pokazał jaki to typ człowieka 😅 ale oby do tego nie doszło

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Truskawka Strasznie Ci współczuję tego użerania się z teściową. Myśmy na początku związku mieli podobne akcje i jak sobie to przypomnę to dramat. Szkoda tylko, że Twój mąż jej coś nie przygada to by się może ogarnęła.

Co do poznawania mam z chęcią ale na tyle spacerów co zrobiłyśmy przez lato to ani jednej mamy nie spotkałam ani z gondolą ani ze spacerówką. Masakra. Więc nawet nie było do kogo zagadać.

Wczoraj byłyśmy u pediatry. Bo harczała przy inhalacjach. Zmieniła nam preparat i już nie harczy. Tylko nie wiadomo czy to dobrze. Crp ujemne. Szczepienia drugie coś sugerowała za 2,5 tygodnia. Ale nie wiem czy nie poczekamy dłużej po tym covidzie.

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I donoszę że synek nabył nowa umiejętność. Kręci się w kółko na brzuchu. Komiczne to. Tyle że w 1 stronę tylko. Fizjo mówiła że teraz to raczej czas na obroty na brzuch i przekładanie zabawek a to co robi to w 5msc raczej. Cóż on tego nie wie😆 zabawek nie przekłada i nie obraca się na brzuch xd

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie jeszxze espumisan ? My tak...

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wam powiem?
    Mogę rodzić i setkę dzieci. Ale takiego bólu jaki przeżyłam w poniedziałek i dziś u podologa nie życzę kurwa wrogowi.
    Dzisiaj to już ryczałam jak bóbr

age.png
‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ