CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo Ibum jest tylko słodki, a pedicetamol gorzki-słodki. Ja pedicetamol daje po kropelce, wtedy bobasy to łykają. Starszym daje pół na pół na łyżce z kubusiem. Jak mąż kiedyś dał starszej córce na łyżeczce pedicetamol sam pełną dawkę to też zwróciła.
Elza, ja Ci powiem czemu nie lubisz czopków. Bo jesteś frikem kontroli, a to przekraczanie granic ciała. Dlatego niektóre osoby nie mogą tego „przeboleć”. Ale mu też nie używamy
Tylko, że moje dzieci w 99% wypiją lek na szczęście
Tanashi u was to jak u nas widzę 😅
Mój mąż właśnie poszedł spać do naszej dwulatki, bo miała zły sen i wołała go z pokoju obok. Całe łóżko dla mnie 🫶 jak już się obudziłam, to sobie karmie małą i idę daje spać z przyjemnością 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 07:00
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
No może masz racjęGusia_ wrote:Bo Ibum jest tylko słodki, a pedicetamol gorzki-słodki. Ja pericetamol daje po kropelce, wtedy bobasy to łykają. Starszym daje pół na pół na łyżce z kubusiem. Jak mąż kiedyś dał starszej córce na łyżeczce pedicetamol sam pełną dawkę to też zwróciła.
Elza, ja Ci powiem czemu nie lubisz czopków. Bo jesteś frikem kontroli, a to przekraczanie granic ciała. Dlatego niektóre osoby nie mogą tego „przeboleć”. Ale mu też nie używamy
Tylko, że moje dzieci w 99% wypiją lek na szczęście
Tanashi u was to jak u nas widzę 😅
Mój mąż właśnie poszedł spać do naszej dwulatki, bo miała zły sen i wołała go z pokoju obok. Całe łóżko dla mnie 🫶 jak już się obudziłam, to sobie karmie małą i idę daje spać z przyjemnością 😅
Nie wiem czy kiedykolwiek mama aplikowała mi za dziecka czopki ale ja, jako dorosła osoba sobie nigdy.
Mała na szczęście wypiła pedicetamol po bexero, choć rzeczywiście jest obrzydliwy
Piona, też mam łóżko dla siebie bo mąż ma zatkany nos i tak charczy że poszedł z 2 h temu do salonu.
Przykleił sobie aromactiv do koszulki 🤣 ale przestał działać w końcu chyba -
Nasza półroczna sąsiadka z dołu daje niezłego czadu rodzicom w nocy. Aż ja się obudziłam, a mój młody zaczął kręcić. Mam nadzieję, że on nie odkryje, że może AŻ tak piszczeć.
Zniósł szczepienie lepiej niż ja, bo dostałam gorączki, a na ręce czerwona gula. -
Anabbit wrote:Ja co prawda mieszkam w wielkim mieście, ale mamy osiedlową grupę mam i poznałam na niej już trzy dziewczyny. Dwie mają maluchy w wieku naszych bobasów (czerwiec/lipiec) u sobie wychodzimy razem na spacerki w tygodniu. Macie może jakąś grupę osiedlową? Warto czasem tam spróbować napisać. Ja się zdziwiłam, jak dużo małych bobasów mam na osiedlu

Dokładnie. Ja tak poznałam koleżankę. Napisala ona posta czy ktoś z okolicy chętny na spacer:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 09:26
-
Karola3xJ:D wrote:A moja zaczeła myśleć,że cycek to mikrofon. Co ją przystawie to gaworzy ale dosyć melodyjnie 🤣
Gusia dobrze ,że wszystko się wyrównuje.
Elza1234 no co ona.....może coś faktycznie ja boli.
Co do koleżanek... Ja mam pełno . Z dziećmi i bez. ale na spacery wolę chodzić sama ,w spokoju.
My Karola powrót na stare problemy:) 3 dni karmienia na śpiocha. Ehh. Człowiek się przyzwyczaja do dobrego:) no ale najważniejsze że je i spi w nocy. Za to stary przeziębiony już nic nie może zrobić. Ma straszny katar i od tego ledwo zyje:p młoda też z katarem
Ale jej do szczęścia wystarczy pudlo chusteczek. Bo może poudawać że smarka. Dzisiaj zużyła pół paczki 100szt. Mąż mówi do mnie zmartwuony ale biedna ma katar. Ja: ale one są suche nie widzisz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 09:25
-
Nineq wrote:Nasza półroczna sąsiadka z dołu daje niezłego czadu rodzicom w nocy. Aż ja się obudziłam, a mój młody zaczął kręcić. Mam nadzieję, że on nie odkryje, że może AŻ tak piszczeć.
Zniósł szczepienie lepiej niż ja, bo dostałam gorączki, a na ręce czerwona gula.
Nieźle. Moja była taka rozwrzeszczana od urodzenia i wciąż jest. Może cię to pocieszy zw mało prawdopodobne. Czasem to reż jest taki etap dziecko uczy się piszczeć. Po tym etapie zostały mi słuchawki wygłuszające xd -
Ja też nie mam żadnych koleżanek z dziećmi i raczej nie zapowiada się, żebym miała. Ostatnio w naszej gminie były organizowane warsztaty z masażu shantala i liczyłam, że poznam jakąś mamę z maluchem, a tu były same duże dzieci

Już się boję tej drugiej dawki szczepionki, a mamy w czwartek mieć. Nie wiem czy nie przesunąć tego szczepienia, bo mały znów coś ma chrypkę trochę.. pewnie od płaczu, bo dziś w nocy tak histerycznie płakał przy zmianie pieluchy jakbyśmy go obdzierali ze skóry, aż łzy mu płynęły 😥 -
Osobiście bym przesunęła. Macie cały miesiąc skoro mały skończył dopiero 3 miesiąc. Ja robiłam dopiero wczoraj, tydzień przed skończeniem 4.Margareetka wrote:Ja też nie mam żadnych koleżanek z dziećmi i raczej nie zapowiada się, żebym miała. Ostatnio w naszej gminie były organizowane warsztaty z masażu shantala i liczyłam, że poznam jakąś mamę z maluchem, a tu były same duże dzieci

Już się boję tej drugiej dawki szczepionki, a mamy w czwartek mieć. Nie wiem czy nie przesunąć tego szczepienia, bo mały znów coś ma chrypkę trochę.. pewnie od płaczu, bo dziś w nocy tak histerycznie płakał przy zmianie pieluchy jakbyśmy go obdzierali ze skóry, aż łzy mu płynęły 😥
Dobrze widzieć. Mam tylko JBL nauszne, ale mają opcję redukcji hałasówLuna30 wrote:Nieźle. Moja była taka rozwrzeszczana od urodzenia i wciąż jest. Może cię to pocieszy zw mało prawdopodobne. Czasem to reż jest taki etap dziecko uczy się piszczeć. Po tym etapie zostały mi słuchawki wygłuszające xd
mój piszczy, ale do zabawek. W nocy chyba tylko za noworodka zdarzyło się, że płakał. Teraz po prostu kręci się i kwęka.
Czy jest sens robić mu okład z sody na nóżki skoro ma odczyny poszczepienne, ale go nie boli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 11:05
-
Tak. Mimo że słońce to zimno.Luna30 wrote:Też u was tak wieje ? Nienawidzę takiej pogody że słońce i wiatr lodowaty
Jak wczoraj zastanawiałam się jak ubrać młodego na szczepienie, żeby potem go nie wkurzać zakładaniem ubrań to doszłam do wniosku, że łatwiej z nim, jak leży w gondoli. Bo przykryje kocem dodatkowo, on nosa nie wyściubił, daszek rozłożony. Nawet czapka nie parzyła. A jak będzie w spacerowce siedzący to więcej warstw, więcej jego i mojego wkurwu podczas ubierania, rozbierania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 12:08
-
My mamy druga dawkę w poniedziałek, zaczynam sie stresowac po waszych wpisach 😐
Ale za to opowiem wam jaka w nocy odwaliłam akcje przez sen 🤣 usiadłam na łóżku, rozpielam koszule, złapałam sie za piers i zaczęłam się bujac. Maz sie budzi pyta co ty robisz a ja "juz już kończę go karmić i odkładam do lozeczka". Mąż ???? Przeciez dziecko lezy i spi w łóżeczku 🤣 ja na to aaaa faktycznie, pomyliło mi się i położyłam sie, spałam dalej 🤣 pozdrawiam ✌️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 12:17
Elza1234, Margareetka, xSmerfetkax, Werzol, Luna30, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
U nas rekord 6h snu ale ze mną w łóżku. Potem jedzenie aktywność z godzinę i znów drzemka 2h. Czuję się jak człowiek.
Szkoda ze mnie ręką jeszcze etak napierdziela..
Mówicie 6w1 2ga dawka taka rekacje daje? My 1 dawka nic meningo nic. Ciekawe jak to będzie ale my dopiero za parę tygodni. -
Aż się poplułam ze śmiechuKarolaKinga wrote:My mamy druga dawkę w poniedziałek, zaczynam sie stresowac po waszych wpisach 😐
Ale za to opowiem wam jaka w nocy odwaliłam akcje przez sen 🤣 usiadłam na łóżku, rozpielam koszule, złapałam sie za piers i zaczęłam się bujac. Maz sie budzi pyta co ty robisz a ja "juz już kończę go karmić i odkładam do lozeczka". Mąż ???? Przeciez dziecko lezy i spi w łóżeczku 🤣 ja na to aaaa faktycznie, pomyliło mi się i położyłam sie, spałam dalej 🤣 pozdrawiam ✌️
Ja właśnie wracam od fizjo. Mała miała terapię powieziowa na czaszkę. Jestem w szoku ale już widzę różnicę. Coś magicznego. Mam do tej Babki kontakt do gabinetu (bo dziś NFZ), jak nie złapie terminu tu to się do niej umówię jeszcze bo w życiu takich efektów od jednego spotkania nie widziałam
KarolaKinga, kasssia lubią tę wiadomość
-
U nas też po żadnym szczepieniu mała nie miała żadnych skutków ubocznych.Katikat wrote:U nas rekord 6h snu ale ze mną w łóżku. Potem jedzenie aktywność z godzinę i znów drzemka 2h. Czuję się jak człowiek.
Szkoda ze mnie ręką jeszcze etak napierdziela..
Mówicie 6w1 2ga dawka taka rekacje daje? My 1 dawka nic meningo nic. Ciekawe jak to będzie ale my dopiero za parę tygodni.
Ale na drugie dawki to jeszcze u nas parę tygodni
Katikat lubi tę wiadomość
-
Niestety rekacja na drugą dawkę często jest gorsza. Odpowiedź organizmu jest silniejsza.
Elza serio już taki efekt?
KarolaKinga niezła akcja🤣
Ja się usiłuje spakować bo wyjeżdżamy na weekend ale.kurde coś mi nie idzie. Do samolotu jest łatwiej się spakować niż do auta.
Karola1995 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH