SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Ibum jest tylko słodki, a pedicetamol gorzki-słodki. Ja pedicetamol daje po kropelce, wtedy bobasy to łykają. Starszym daje pół na pół na łyżce z kubusiem. Jak mąż kiedyś dał starszej córce na łyżeczce pedicetamol sam pełną dawkę to też zwróciła.

Elza, ja Ci powiem czemu nie lubisz czopków. Bo jesteś frikem kontroli, a to przekraczanie granic ciała. Dlatego niektóre osoby nie mogą tego „przeboleć”. Ale mu też nie używamy ;) Tylko, że moje dzieci w 99% wypiją lek na szczęście

Tanashi u was to jak u nas widzę 😅

Mój mąż właśnie poszedł spać do naszej dwulatki, bo miała zły sen i wołała go z pokoju obok. Całe łóżko dla mnie 🫶 jak już się obudziłam, to sobie karmie małą i idę daje spać z przyjemnością 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 07:00

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Bo Ibum jest tylko słodki, a pedicetamol gorzki-słodki. Ja pericetamol daje po kropelce, wtedy bobasy to łykają. Starszym daje pół na pół na łyżce z kubusiem. Jak mąż kiedyś dał starszej córce na łyżeczce pedicetamol sam pełną dawkę to też zwróciła.

Elza, ja Ci powiem czemu nie lubisz czopków. Bo jesteś frikem kontroli, a to przekraczanie granic ciała. Dlatego niektóre osoby nie mogą tego „przeboleć”. Ale mu też nie używamy ;) Tylko, że moje dzieci w 99% wypiją lek na szczęście

Tanashi u was to jak u nas widzę 😅

Mój mąż właśnie poszedł spać do naszej dwulatki, bo miała zły sen i wołała go z pokoju obok. Całe łóżko dla mnie 🫶 jak już się obudziłam, to sobie karmie małą i idę daje spać z przyjemnością 😅
    No może masz rację
    Nie wiem czy kiedykolwiek mama aplikowała mi za dziecka czopki ale ja, jako dorosła osoba sobie nigdy.
    Mała na szczęście wypiła pedicetamol po bexero, choć rzeczywiście jest obrzydliwy

Piona, też mam łóżko dla siebie bo mąż ma zatkany nos i tak charczy że poszedł z 2 h temu do salonu.
    Przykleił sobie aromactiv do koszulki 🤣 ale przestał działać w końcu chyba

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przybijam piątkę z tymi czopkami 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza półroczna sąsiadka z dołu daje niezłego czadu rodzicom w nocy. Aż ja się obudziłam, a mój młody zaczął kręcić. Mam nadzieję, że on nie odkryje, że może AŻ tak piszczeć.

Zniósł szczepienie lepiej niż ja, bo dostałam gorączki, a na ręce czerwona gula.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja co prawda mieszkam w wielkim mieście, ale mamy osiedlową grupę mam i poznałam na niej już trzy dziewczyny. Dwie mają maluchy w wieku naszych bobasów (czerwiec/lipiec) u sobie wychodzimy razem na spacerki w tygodniu. Macie może jakąś grupę osiedlową? Warto czasem tam spróbować napisać. Ja się zdziwiłam, jak dużo małych bobasów mam na osiedlu :)

Dokładnie. Ja tak poznałam koleżankę. Napisala ona posta czy ktoś z okolicy chętny na spacer:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 09:26

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A moja zaczeła myśleć,że cycek to mikrofon. Co ją przystawie to gaworzy ale dosyć melodyjnie 🤣

Gusia dobrze ,że wszystko się wyrównuje.

Elza1234 no co ona.....może coś faktycznie ja boli.

Co do koleżanek... Ja mam pełno . Z dziećmi i bez. ale na spacery wolę chodzić sama ,w spokoju.

My Karola powrót na stare problemy:) 3 dni karmienia na śpiocha. Ehh. Człowiek się przyzwyczaja do dobrego:) no ale najważniejsze że je i spi w nocy. Za to stary przeziębiony już nic nie może zrobić. Ma straszny katar i od tego ledwo zyje:p młoda też z katarem
    Ale jej do szczęścia wystarczy pudlo chusteczek. Bo może poudawać że smarka. Dzisiaj zużyła pół paczki 100szt. Mąż mówi do mnie zmartwuony ale biedna ma katar. Ja: ale one są suche nie widzisz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 09:25

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nasza półroczna sąsiadka z dołu daje niezłego czadu rodzicom w nocy. Aż ja się obudziłam, a mój młody zaczął kręcić. Mam nadzieję, że on nie odkryje, że może AŻ tak piszczeć.

Zniósł szczepienie lepiej niż ja, bo dostałam gorączki, a na ręce czerwona gula.

Nieźle. Moja była taka rozwrzeszczana od urodzenia i wciąż jest. Może cię to pocieszy zw mało prawdopodobne. Czasem to reż jest taki etap dziecko uczy się piszczeć. Po tym etapie zostały mi słuchawki wygłuszające xd

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych koleżanek z dziećmi i raczej nie zapowiada się, żebym miała. Ostatnio w naszej gminie były organizowane warsztaty z masażu shantala i liczyłam, że poznam jakąś mamę z maluchem, a tu były same duże dzieci :(

Już się boję tej drugiej dawki szczepionki, a mamy w czwartek mieć. Nie wiem czy nie przesunąć tego szczepienia, bo mały znów coś ma chrypkę trochę.. pewnie od płaczu, bo dziś w nocy tak histerycznie płakał przy zmianie pieluchy jakbyśmy go obdzierali ze skóry, aż łzy mu płynęły 😥

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też nie mam żadnych koleżanek z dziećmi i raczej nie zapowiada się, żebym miała. Ostatnio w naszej gminie były organizowane warsztaty z masażu shantala i liczyłam, że poznam jakąś mamę z maluchem, a tu były same duże dzieci :(

Już się boję tej drugiej dawki szczepionki, a mamy w czwartek mieć. Nie wiem czy nie przesunąć tego szczepienia, bo mały znów coś ma chrypkę trochę.. pewnie od płaczu, bo dziś w nocy tak histerycznie płakał przy zmianie pieluchy jakbyśmy go obdzierali ze skóry, aż łzy mu płynęły 😥
    Osobiście bym przesunęła. Macie cały miesiąc skoro mały skończył dopiero 3 miesiąc. Ja robiłam dopiero wczoraj, tydzień przed skończeniem 4.
    Luna30 wrote:
    Nieźle. Moja była taka rozwrzeszczana od urodzenia i wciąż jest. Może cię to pocieszy zw mało prawdopodobne. Czasem to reż jest taki etap dziecko uczy się piszczeć. Po tym etapie zostały mi słuchawki wygłuszające xd
    Dobrze widzieć. Mam tylko JBL nauszne, ale mają opcję redukcji hałasów ;D mój piszczy, ale do zabawek. W nocy chyba tylko za noworodka zdarzyło się, że płakał. Teraz po prostu kręci się i kwęka.

Czy jest sens robić mu okład z sody na nóżki skoro ma odczyny poszczepienne, ale go nie boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 11:05

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta druga dawka szczepienia to jakiś hardkor, nawet młodego ruszyło i wrzeszczał, tak go noga bolała popołudniu. Nie dało się go uspokoić, dopiero paracetamol trochę pomógł i się bawił i zasnął

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe dlaczego na drugą dawkę jest gorsza reakcja jak na pierwszą... Myślałam że druga to już tak bardziej lajtowo

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też u was tak wieje ? Nienawidzę takiej pogody że słońce i wiatr lodowaty

• Nineq Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Też u was tak wieje ? Nienawidzę takiej pogody że słońce i wiatr lodowaty
    Tak. Mimo że słońce to zimno.
    Jak wczoraj zastanawiałam się jak ubrać młodego na szczepienie, żeby potem go nie wkurzać zakładaniem ubrań to doszłam do wniosku, że łatwiej z nim, jak leży w gondoli. Bo przykryje kocem dodatkowo, on nosa nie wyściubił, daszek rozłożony. Nawet czapka nie parzyła. A jak będzie w spacerowce siedzący to więcej warstw, więcej jego i mojego wkurwu podczas ubierania, rozbierania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 12:08

💙🫅01.06.2025

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy druga dawkę w poniedziałek, zaczynam sie stresowac po waszych wpisach 😐
    Ale za to opowiem wam jaka w nocy odwaliłam akcje przez sen 🤣 usiadłam na łóżku, rozpielam koszule, złapałam sie za piers i zaczęłam się bujac. Maz sie budzi pyta co ty robisz a ja "juz już kończę go karmić i odkładam do lozeczka". Mąż ???? Przeciez dziecko lezy i spi w łóżeczku 🤣 ja na to aaaa faktycznie, pomyliło mi się i położyłam sie, spałam dalej 🤣 pozdrawiam ✌️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2025, 12:17

Elza1234, Margareetka, xSmerfetkax, Werzol, Luna30, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rekord 6h snu ale ze mną w łóżku. Potem jedzenie aktywność z godzinę i znów drzemka 2h. Czuję się jak człowiek.

Szkoda ze mnie ręką jeszcze etak napierdziela..

Mówicie 6w1 2ga dawka taka rekacje daje? My 1 dawka nic meningo nic. Ciekawe jak to będzie ale my dopiero za parę tygodni.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    My mamy druga dawkę w poniedziałek, zaczynam sie stresowac po waszych wpisach 😐
    Ale za to opowiem wam jaka w nocy odwaliłam akcje przez sen 🤣 usiadłam na łóżku, rozpielam koszule, złapałam sie za piers i zaczęłam się bujac. Maz sie budzi pyta co ty robisz a ja "juz już kończę go karmić i odkładam do lozeczka". Mąż ???? Przeciez dziecko lezy i spi w łóżeczku 🤣 ja na to aaaa faktycznie, pomyliło mi się i położyłam sie, spałam dalej 🤣 pozdrawiam ✌️
    Aż się poplułam ze śmiechu XD

Ja właśnie wracam od fizjo. Mała miała terapię powieziowa na czaszkę. Jestem w szoku ale już widzę różnicę. Coś magicznego. Mam do tej Babki kontakt do gabinetu (bo dziś NFZ), jak nie złapie terminu tu to się do niej umówię jeszcze bo w życiu takich efektów od jednego spotkania nie widziałam

KarolaKinga, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    U nas rekord 6h snu ale ze mną w łóżku. Potem jedzenie aktywność z godzinę i znów drzemka 2h. Czuję się jak człowiek.

Szkoda ze mnie ręką jeszcze etak napierdziela..

Mówicie 6w1 2ga dawka taka rekacje daje? My 1 dawka nic meningo nic. Ciekawe jak to będzie ale my dopiero za parę tygodni.
    U nas też po żadnym szczepieniu mała nie miała żadnych skutków ubocznych.
    Ale na drugie dawki to jeszcze u nas parę tygodni

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety rekacja na drugą dawkę często jest gorsza. Odpowiedź organizmu jest silniejsza.

Elza serio już taki efekt?

KarolaKinga niezła akcja🤣

Ja się usiłuje spakować bo wyjeżdżamy na weekend ale.kurde coś mi nie idzie. Do samolotu jest łatwiej się spakować niż do auta.

Karola1995 lubi tę wiadomość

event.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy drugie szczepienie w środę i zaczynam się bać po waszych przejściach 😕😕

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, mój w ogóle nie zareagował na drugie. Na nogach delikatne ślady i nie więcej. Tyle co wczoraj padł wcześniej spac.

💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ