X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja dojadam po małej na drugi dzień te słoki. Ona taki 80 gr ma na dwa razy i zostanie sporo. W sumie nie powinnam się wypowiadać bo u nas to próbowanie a nie jedzenie.

Lekarka mowila wczoraj, że ona za mało rośnie. Jest w 10 centylu. Ale w sumie nie wiem co dalej robić. Dać jej kotleta?

A mięsa by nie zjadła? Moja przez alergie też słabo przybierała ale uwielbiała kurczaka ze słoika. Wciągała na raz cały. Albo oliwy dodawać mi tak radzili

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:29

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A mięsa by nie zjadła? Moja przez alergie też słabo przybierała ale uwielbiała kurczaka ze słoika. Wciągała na raz cały. Albo oliwy dodawać mi tak radzili
    Moja nie chce nic z mięsem. Zje tylko dynię. Ja też mam wrażenie, że boli ja brzuch po jedzeniu.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ile czasu bolała was ręką ponszxzepieniu boostrixem? Mnie już 3ci dzień...

Z tego co pamiętam, to mnie prawie tydzień bolała, no więc długo :(

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie chce nic z mięsem. Zje tylko dynię. Ja też mam wrażenie, że boli ja brzuch po jedzeniu.

Karola to może nie ma co na siłę jej dawać, tylko jeszcze poczekać. A jeśli chodzi o tlustsze rzeczy to gdzieś na insta widziałam, że dzieci się zajadają awokado, może by polubiła. U nas też przyrosty były przez jakiś czas za małe na tyle, że w ogóle spadliśmy z centyla i byliśmy poza siatką. Teraz ciut odbiliśmy, ale na 4miesiace ważył 5,5kg więc i tak waga bez szału.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mały słoik na raz, a duży na 2 razy, przechowuje w lodowce. Karmie go albo na kolanach albo w starej wersji krzesełko - leżaczka ze stokke, jest wtedy w dobrej (tak mi się wydaje xD) pozycji i szybko da się wypiąć. Też często mu się zdarza, że chce po jedzeniu na brzuch, ale jak posiedzi jeszcze parę minut w krzesełku to później jak się położy to sie obraca i conajwyżej mu się beknie, myślę że mniej płynne niż mleko to się lepiej trzyma w brzuchu 🙈

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Karola to może nie ma co na siłę jej dawać, tylko jeszcze poczekać. A jeśli chodzi o tlustsze rzeczy to gdzieś na insta widziałam, że dzieci się zajadają awokado, może by polubiła. U nas też przyrosty były przez jakiś czas za małe na tyle, że w ogóle spadliśmy z centyla i byliśmy poza siatką. Teraz ciut odbiliśmy, ale na 4miesiace ważył 5,5kg więc i tak waga bez szału.
    To wagę macie taką jak u nas chyba.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wagę macie taką jak u nas chyba.

My mamy tak samo, w 16 tygodniu miał 5.375 kg i na razie mieliśmy tylko obserwować ile przybierze w 2 tygodnie i teraz było ok (230 g) i jeszcze nie rozszerzamy diety.

No tylko, że on cały czas był między 7 a 13 centylem nawet w brzuchu, więc chyba ten typ tak ma.

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do soboty niedaleko. Chociaż z bólem to jak tydzień.

Szczepienie miala 6w1,rotawirusa i pneumokoki.

Siedzę na krzywej i chyba się zrzygam. Nie nawidze tych średniowiecznych badań

Mala po sczepieniu lekko ciepława była rano. Troszkę w nocy marudziła.
    Ja to stwierdzam, że jestem nawiedzona bo ona od kilku tygodni wstaje mi o 4.30 i za każdym razem rozpływam się , ze słodyczy jak tak grucha rano do mnie. W ogóle nie odczuwam jakinerwów z tego powodu. To chyba jest to dojrzałe macierzyństwo o którym mówią legendy.
    O to chodzi, ale jakoś trzeba dać radę. Mogłam wcześniej ten temat załatwić, ale skoro nie bolało to olałam sobie temat 😩

U nas skończyło się gruchanie a teraz jest testowanie bębenków starych 🫣 wydaje tyle nowych pisków i wrzasków, że naprawdę czekam na wezwanie do eksmisji od właścicielki 🫣😅 dobrze, że w temacie dofinansowania coś się ruszyło, to jest szansa na wyprowadzkę na wiosnę 💪🏻💪🏻 po długich kilku latach.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My mamy tak samo, w 16 tygodniu miał 5.375 kg i na razie mieliśmy tylko obserwować ile przybierze w 2 tygodnie i teraz było ok (230 g) i jeszcze nie rozszerzamy diety.

No tylko, że on cały czas był między 7 a 13 centylem nawet w brzuchu, więc chyba ten typ tak ma.
    No i my narazie diety nie rozszerzamy. Chociaż dynie ostatnio upiekłam i w foremce do robienia kostek lodu zamroziłam.

W ogóle w sobotę zapowiadają u nas śnieg ❄️ 🫣 chyba trzeba szukać butów gdzieś w piwnicy, bo dalej sobie popierdzielam w adidaskach 🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mowila wczoraj, że ona za mało rośnie. Jest w 10 centylu. Ale w sumie nie wiem co dalej robić. Dać jej kotleta?

Dlaczego 10 centyl to za mało rośnie? My też się kręcimy w okolicach 10 cały czas, już kilku lekarzy o to męczyłam, ale mówią, że jak się trzyma swojej linii centylowej to jest ok

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ktoś musi mieć te niskie centyle, tak wygląda rozkład i już. Statystyka rządzi światem 😅

Alex u nas piski też się rozgościły na dobre 🙈 i te z ekscytacji, radości i te z nerwów.

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza jest w 3 centylu ze wzrostu 😅

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Moja starsza jest w 3 centylu ze wzrostu 😅

A moja w 95 🤣

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spadła w siatce było 50,pozniej 25 teraz 10. Ale nie wygląda na chudą ani zabiedzoną.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najstarsza jest w 97 wzrostu, najmłodsza na 6 a średnia chyba jakoś 65 było na jakiejś wizycie wcześniej jak zerkałam w książeczkę

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A moja w 95 🤣

Mój w 97 xd

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A moja w 95 🤣

Ile ona ma wzrostu tak z ciekawości?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ile ona ma wzrostu tak z ciekawości?

Jak ostatnio mierzyliśmy to 106 cm. W styczniu będzie miała cztery lata 😅

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek aktualnie waży 8450g i pokazuje mi, że to 86 centyl. Tylko, że jak na niego się patrzy to wydaje się serio wielki, przerósł już dziesięciomiesięczną kuzynkę i wzrostem i wagą 🫣🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:56

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Julek aktualnie waży 8450g i pokazuje mi, że to 86 centyl. Tylko, że jak na niego się patrzy to wydaje się serio wielki, przerósł już dziesięciomiesięczną kuzynkę i wzrostem i wagą 🫣🫣
    Koksu 😄

event.png
‹‹ 2370 2371 2372 2373 2374
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ