CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Ja dojadam po małej na drugi dzień te słoki. Ona taki 80 gr ma na dwa razy i zostanie sporo. W sumie nie powinnam się wypowiadać bo u nas to próbowanie a nie jedzenie.
Lekarka mowila wczoraj, że ona za mało rośnie. Jest w 10 centylu. Ale w sumie nie wiem co dalej robić. Dać jej kotleta?
A mięsa by nie zjadła? Moja przez alergie też słabo przybierała ale uwielbiała kurczaka ze słoika. Wciągała na raz cały. Albo oliwy dodawać mi tak radziliWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:29
-
Moja nie chce nic z mięsem. Zje tylko dynię. Ja też mam wrażenie, że boli ja brzuch po jedzeniu.Luna30 wrote:A mięsa by nie zjadła? Moja przez alergie też słabo przybierała ale uwielbiała kurczaka ze słoika. Wciągała na raz cały. Albo oliwy dodawać mi tak radzili
-
Karola3xJ:D wrote:Moja nie chce nic z mięsem. Zje tylko dynię. Ja też mam wrażenie, że boli ja brzuch po jedzeniu.
Karola to może nie ma co na siłę jej dawać, tylko jeszcze poczekać. A jeśli chodzi o tlustsze rzeczy to gdzieś na insta widziałam, że dzieci się zajadają awokado, może by polubiła. U nas też przyrosty były przez jakiś czas za małe na tyle, że w ogóle spadliśmy z centyla i byliśmy poza siatką. Teraz ciut odbiliśmy, ale na 4miesiace ważył 5,5kg więc i tak waga bez szału. -
U nas też mały słoik na raz, a duży na 2 razy, przechowuje w lodowce. Karmie go albo na kolanach albo w starej wersji krzesełko - leżaczka ze stokke, jest wtedy w dobrej (tak mi się wydaje xD) pozycji i szybko da się wypiąć. Też często mu się zdarza, że chce po jedzeniu na brzuch, ale jak posiedzi jeszcze parę minut w krzesełku to później jak się położy to sie obraca i conajwyżej mu się beknie, myślę że mniej płynne niż mleko to się lepiej trzyma w brzuchu 🙈
-
To wagę macie taką jak u nas chyba.Margareetka wrote:Karola to może nie ma co na siłę jej dawać, tylko jeszcze poczekać. A jeśli chodzi o tlustsze rzeczy to gdzieś na insta widziałam, że dzieci się zajadają awokado, może by polubiła. U nas też przyrosty były przez jakiś czas za małe na tyle, że w ogóle spadliśmy z centyla i byliśmy poza siatką. Teraz ciut odbiliśmy, ale na 4miesiace ważył 5,5kg więc i tak waga bez szału.
-
Karola3xJ:D wrote:To wagę macie taką jak u nas chyba.
My mamy tak samo, w 16 tygodniu miał 5.375 kg i na razie mieliśmy tylko obserwować ile przybierze w 2 tygodnie i teraz było ok (230 g) i jeszcze nie rozszerzamy diety.
No tylko, że on cały czas był między 7 a 13 centylem nawet w brzuchu, więc chyba ten typ tak ma. -
O to chodzi, ale jakoś trzeba dać radę. Mogłam wcześniej ten temat załatwić, ale skoro nie bolało to olałam sobie temat 😩Karola3xJ:D wrote:To do soboty niedaleko. Chociaż z bólem to jak tydzień.
Szczepienie miala 6w1,rotawirusa i pneumokoki.
Siedzę na krzywej i chyba się zrzygam. Nie nawidze tych średniowiecznych badań
Mala po sczepieniu lekko ciepława była rano. Troszkę w nocy marudziła.
Ja to stwierdzam, że jestem nawiedzona bo ona od kilku tygodni wstaje mi o 4.30 i za każdym razem rozpływam się , ze słodyczy jak tak grucha rano do mnie. W ogóle nie odczuwam jakinerwów z tego powodu. To chyba jest to dojrzałe macierzyństwo o którym mówią legendy.
U nas skończyło się gruchanie a teraz jest testowanie bębenków starych 🫣 wydaje tyle nowych pisków i wrzasków, że naprawdę czekam na wezwanie do eksmisji od właścicielki 🫣😅 dobrze, że w temacie dofinansowania coś się ruszyło, to jest szansa na wyprowadzkę na wiosnę 💪🏻💪🏻 po długich kilku latach.
-
No i my narazie diety nie rozszerzamy. Chociaż dynie ostatnio upiekłam i w foremce do robienia kostek lodu zamroziłam.Blackapple wrote:My mamy tak samo, w 16 tygodniu miał 5.375 kg i na razie mieliśmy tylko obserwować ile przybierze w 2 tygodnie i teraz było ok (230 g) i jeszcze nie rozszerzamy diety.
No tylko, że on cały czas był między 7 a 13 centylem nawet w brzuchu, więc chyba ten typ tak ma.
W ogóle w sobotę zapowiadają u nas śnieg ❄️ 🫣 chyba trzeba szukać butów gdzieś w piwnicy, bo dalej sobie popierdzielam w adidaskach 🫣 -
Karola3xJ:D wrote:Lekarka mowila wczoraj, że ona za mało rośnie. Jest w 10 centylu. Ale w sumie nie wiem co dalej robić. Dać jej kotleta?
Dlaczego 10 centyl to za mało rośnie? My też się kręcimy w okolicach 10 cały czas, już kilku lekarzy o to męczyłam, ale mówią, że jak się trzyma swojej linii centylowej to jest ok
-
Julek aktualnie waży 8450g i pokazuje mi, że to 86 centyl. Tylko, że jak na niego się patrzy to wydaje się serio wielki, przerósł już dziesięciomiesięczną kuzynkę i wzrostem i wagą 🫣🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:56
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓