SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku dni też na rd, ale coś ciężko idzie bo mały jeszcze ma ten odruch wypychania języka. Zamiast zagarnąć z łyżeczki to on to wypycha, a ma już skończone 6 miesięcy. Jak byłam na szczepieniu to dostałam zjebke od pediatry, że powinnam rozszerzać dietę od 4 miesiąca bo karmię mm xD no cyrk, widać że babka nie aktualizuje swojej wiedzy, ale nie chciałam się z nią spierać.

Zastanawiam się nad krzesełkiem stokke, ktoś ma? Warto? Bo miliony monet kosztuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2025, 21:39

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    My od kilku dni też na rd, ale coś ciężko idzie bo mały jeszcze ma ten odruch wypychania języka. Zamiast zagarnąć z łyżeczki to on to wypycha, a ma już skończone 6 miesięcy. Jak byłam na szczepieniu to dostałam zjebke od pediatry, że powinnam rozszerzać dietę od 4 miesiąca bo karmię mm xD no cyrk, widać że babka nie aktualizuje swojej wiedzy, ale nie chciałam się z nią spierać.

Zastanawiam się nad krzesełkiem stokke, ktoś ma? Warto? Bo miliony monet kosztuje :/
    Moja znajoma ma i jest zadowolona
    Ale czy to jest warte naprawdę aż takich pieniędzy nie wiem, może jeśli rzeczywiście potem się to wykorzystuję jako krzesło dla starszaka to tak :)

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2025, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga współczuję.

My wzięliśmy krzesełko Kinderkraft Enock, bo już podpytywałam o nie kiedyś i chyba Tanashi pisała, że jej się sprawdzało i wydaje się solidne a nie kosztuje milionów monet jak stokke.

Naszą matą wodną najbardziej była zainteresowana kocica i ją w końcu przebiła pazurem przy chwili nieuwagi 😅 ale może to i dobrze, dostaliśmy ją w prezencie i tak waliła plastikiem, że aż mnie głowa bolała.

Ja to chyba serio mam low needka jeśli takie dzieci w ogóle istnieją, idzie mi nawet jakoś z tym usypianiem bez cyca (za to smoczek stał się nieodzowny i w nocy musi mieć w zasięgu ręki najlepiej dwa). Dzisiaj trochę miał większy problem zaśnięciem na drugą drzemkę, ale to trochę moja wina, bo mi przysnął chwilę wcześniej w samochodzie i zamiast zaczekać az się obudzi to chciałam wyciągac a on wtedy stwierdził, że jest zwarty i gotowy na zabawy.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2025, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się schowałam pod kołdrą, z parówkami 😅 Oglądałam coś na telefonie,żarłam parówki i skumałam,że mała nie śpi, bo drapala paznokciami w kokon i się gapiła na mnie. Muszę się ukrywać😅
    Także mam prowiant, telefon i nadaje spod kołdry.

W ogóle kupiłam kołderkę i ona szeleści . Frajda dla małej.....ciągle nią szeleści albo w nią drapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2025, 22:30

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2025, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde muszę się wybrać do tego auchana, bo już dużo osób polecało, a to mój najbardziej znienawidzony sklep xd
    Kiedyś sobie obiecałam, że żadnych suchych produktów tam nie kupię, bo z 10 lat temu widziałam jak 2 wrony dziobały tam ciastka na półce 🙈🙈🙈

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2025, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego Karola xD

Ja natomiast wyspałam się z dzieckiem 20-22 i teraz zasnąć nie mogę 🙈

age.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Kurde muszę się wybrać do tego auchana, bo już dużo osób polecało, a to mój najbardziej znienawidzony sklep xd
    Kiedyś sobie obiecałam, że żadnych suchych produktów tam nie kupię, bo z 10 lat temu widziałam jak 2 wrony dziobały tam ciastka na półce 🙈🙈🙈
    To ja sobie bardzo chwalę, wszystko można dostać, jest duży wybór, nawet jakieś jedzeniowe „fanaberie” których w innych sklepach brak. Ubranka też są moim zdaniem oczywiście bardzo dobrej jakości i z super składem.

U nas wieczór i noc tylko na rękach albo przy cycku. Odłożenie do dostawki = pobudka od razu. Może odeśpię u dentysty 🫣🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wyrazy współczucia 💐

Karola Ty to jesteś mistrz 😅 jak mała po tych szczepieniach? Obyło się bez żadnych atrakcji?

Ja właśnie w temacie krzesełek przeglądam internety i póki co znalazłam Lionelo Celia White Natural i się zakochałam, ale nie wiem jak z praktyczną stroną. Może macie jeszcze jakieś polecajki?

36 dpt CRL 1.11cm

age.png

Wysłany: 15 listopada 2025, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    To ja sobie bardzo chwalę, wszystko można dostać, jest duży wybór, nawet jakieś jedzeniowe „fanaberie” których w innych sklepach brak. Ubranka też są moim zdaniem oczywiście bardzo dobrej jakości i z super składem.

U nas wieczór i noc tylko na rękach albo przy cycku. Odłożenie do dostawki = pobudka od razu. Może odeśpię u dentysty 🫣🫣
    Ja się przeprosiłam z auchanem jakoś w wakacje. Zaczęłam.tam kupować pieczywo ,mięso ,ryby. Jakościowo są lepsze niż w Lidlu czy bierze. Słodkie też mają super. Beza z markują,rurki z kremem mmmmm....

Mala.po szczepieniu średnio. Już pomijam pobudki co 25 min bo to ciul z tym ,ale ciepława jest,marudna,obolała.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubie auchana, ale my mieszkając w Śródmieściu to nie mamy nic tutaj, więc ja idę do takiego sklepu to czuję się jakbym oglądała Allegro na żywo xD

Karola, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Ja mam krzesełko Stokke i jest ekstra.

Ze mnie dzban za to. Dziecko postanowiło przespać prawie całą noc (od kąpieli ok 20 do 4 i potem do teraz) a ja postanowiłam mieć problem ze spaniem. Zasnęłam ok 1 i sama się budziłam co godzinę, do tego starsza na siku. Tez ekstra.

Idziemy dzisiaj do ogrodu botanicznego, na światełka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2025, 08:14

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się od dłuższego czasu na Kaufland przerzuciliśmy
    Muszę tam poszukać więcej słoiczków, bo tam większy wybór
    I nie Kassia, najgorzej jak dziecko śpi a człowiek nie może 🙈
    U nas ładna noc, 19-3:30 i potem do 6:30
    Idę dzisiaj na pierwsze kardio po dluuugim czasie. Jestem już zmęczona na samą myśl 🤣

kasssia lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 15 listopada 2025, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tych wszystkich sklepów to właśnie Kaufland ma najwięcej jedzenia dla dzieci.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając o tym RD aż sama mam ochotę zacząć 😅 z resztą już chyba o tym pisałam, że póki co jawi się to dla mnie jak fajna zabawa w poznawanie świata. A ja uwielbiam ten aspekt macierzyństwa właśnie. W poniedziałek jedziemy na kontrolę do naszej gastrolog to zamierzam się jej wypytać o to RD, kiedy zacząć, jak zacząć, na co zwracać uwagę w kontekście tych alergii u małego.

KarolaKinga wyrazy współczucia 😢

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to oby szybko małej przeszło, bo to się tylko malutka umęczy.

Mówicie żeby zajrzeć do Kauflandu i tam zrobić zapasy?

Kasssia stokke brzmi fajnie, ale ta cena niestety trochę mnie boli. Tym bardziej są różne dzieci i boje sie, że mój wiercipięta będzie z tych co jedzą w biegu. Ten Lionelo to właśnie dla mnie powiedzmy taki kompromis cena do praktyki. Podoba mi się, że ma szeroki ten stolik, bo tak jak patrząc na większość krzesełek to wszystko takie „płytkie”. Ju mnie boli głowa od tego 🫣

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja też lubie auchana, ale my mieszkając w Śródmieściu to nie mamy nic tutaj, więc ja idę do takiego sklepu to czuję się jakbym oglądała Allegro na żywo xD

Karola, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Ja mam krzesełko Stokke i jest ekstra.

Ze mnie dzban za to. Dziecko postanowiło przespać prawie całą noc (od kąpieli ok 20 do 4 i potem do teraz) a ja postanowiłam mieć problem ze spaniem. Zasnęłam ok 1 i sama się budziłam co godzinę, do tego starsza na siku. Tez ekstra.

Idziemy dzisiaj do ogrodu botanicznego, na światełka.

Do Powsina jedziecie? Czy gdzieś indziej? Daj znać czy warto sie wybrac

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Do Powsina jedziecie? Czy gdzieś indziej? Daj znać czy warto sie wybrac

Do ogrodu botanicznego tego koło Łazienek. Dam znać.

Przy krzesełku to dla mnie jest najważniejsze żeby nie miał takiego szerokiego rozstawienia nóg na dole jak w tym z Ikei. Bo co chwila o takie się ktoś potyka i można oszaleć.

age.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:

Ja mam antilopa z ikea z poduszkami stabilizujaca. I bd dobrze to wygląda. Mój nie siedzi ale widać że będzie dobrze. No i można fajnie skompletować wszystko. Antyposlizgowe nakladki na nóżki, podnozek itd. A potem wyjac te wkładkę i starczy na pewno na dłużej. Przy córce próbowałam różnych i antilop wygrywa. Że względu na pozycję, regulowany podnozek oraz łatwość umycia. Te poduszkę można prać normalnie więc też super

Margareetka lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Do ogrodu botanicznego tego koło Łazienek. Dam znać.

Przy krzesełku to dla mnie jest najważniejsze żeby nie miał takiego szerokiego rozstawienia nóg na dole jak w tym z Ikei. Bo co chwila o takie się ktoś potyka i można oszaleć.

Dla mnie akurat to nieważne. Najważniejsza dla mnie pozycja dziecka. Np i ikeowskie jest bd lekkie. I łatwe w myciu dla mnie to kluczowe. Bp co chwile to krzesełko przestawiamy:p mamy mały salon
    Wcześniej miałem np lionelo to była tragedia. Umyć wklaki z ekoskory nie szło. Wielkie i ciężkie. Na pewno nie dla niemowlaka
    I do tego droższe sporo bez regulacji podnozka itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2025, 10:19

Wysłany: 15 listopada 2025, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba poczekam aż Wy pokupujecie krzesełka i się wypowiecie. Ja na pewno nie będę celować w antilopa i takie drewniane. Resztę będę oglądać Waszymi oczami.

Jezu jakie mała ma toksyczne pierdy po tym rota. Co pierdnie to wietrzę pomieszczenie.

Myślę czy by małej nie kupić do leżenia na brzuchu takiego dysku https://allegro.pl/oferta/jellystone-sensoryczny-dysk-z-figurkami-a-ku-ku-peekaboo-motyw-plaza-beach-17546061199
    Miał ktoś taki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2025, 10:25

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2025, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia, mam opcję, żeby wziąć od koleżanki ikeowe, ale obawiam się, że szeroko rozstawione nogi u nas by przeszkadzały. Wzięłabym jakieś drewniane, podoba mi się to z Future Design Me&You, ale ktoś miał już może okazję wypróbować jak jest z łatwością wkładania i wyciągania z niego dziecka? Pytam pod kątem zadławienia, czytałam np o Kinderkrafcie, że ciężko jest z niego wydobyć dziecko zwłaszcza w takim trybie przyspieszonym

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ