X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dzięki, że pytasz. Słabo ogólnie. Jest lepiej, bo wstaje co 2h równo, ale nie wiem czy to wina szczepienia czy taki dzień, ale obudziła się o 00:20 i do 2:35 musieliśmy ją nosić na zmianę żeby zasnęła. Spała z nami całą noc, ale przebudzała się strasznie często i właśnie nie mogła zasnąć dość długo. No i poszła spać o 20:30 a już ostatnie tygodnie udawało się zasypiać 19-19:30.
    No, ale z dobrych wieści to pospała wyjątkowo do 7 rano 😆 mój zegarek mówi, że spałam 5h17 min , ale czuję się jakby to było co najwyżej 3h 🫩 KAWYYYYYY

Mojntez dzisiaj w nocy miał przerwę od ok 3 do 4.30. Z tym że nie nosiłam gadał głośno po prostu

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas była przerwa w spaniu od 4 do 5:30 🫠 ale potem jeszcze dospaliśmy do 7.

Mamy wyniki tych posiewów spod kolan i wyszedł gronkowiec złocisty.
    Czy tylko moje macierzyństwo to ciągle coś? 😭😭😭

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień próbuje was nadgonić i cały czas coś

Annabit, jeszcze wrócę do tego że się wzruszasz jak mała szybko rośnie. Ostatnio cały czas przeglądam zdjęcia z początków, jaki to mały bąbel był 😍

My dzisiaj po ostatniej dawce 6w1, w grudniu ostatnie pneumokoki. Oby mała dobrze to zniosła

U nas już jest wyciąganie wszystkiego z organizerów na przewijaku, no i teraz przy każdej pobudce w nocy jest już na brzuchu. Trzeba czuwać cały czas

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    To u nas była przerwa w spaniu od 4 do 5:30 🫠 ale potem jeszcze dospaliśmy do 7.

Dlugo czekaliście na ten posiew chyba?

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też jakieś takie sfrustrowane się zrobiły? W tzw międzyczasie mój jeczy I jeczy. Spać noe chce iść a jeczy jakby zmęczony ciągle. W sumie niedziwne dużo noe spi:/ np dzisiaj jedna drzemka 1h

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Oj :( co teraz ? Antybiotyk jakiś?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czy Wasze dzieci też jakieś takie sfrustrowane się zrobiły? W tzw międzyczasie mój jeczy I jeczy. Spać noe chce iść a jeczy jakby zmęczony ciągle. W sumie niedziwne dużo noe spi:/ np dzisiaj jedna drzemka 1h
    Szczególna frustracja jest, bo nie chce jej sie leżeć na brzuchu, a ciagle się na niego sama przekręca 🤡
    Także jest wesoło

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Dlugo czekaliście na ten posiew chyba?

Pewnie przez wszystkich świętych i potem kolejny długo weekend.
    Dostaliśmy antybiotyk w maści póki co. Mam nadzieję, że to pomoże.
    Ja przy problemach z karmieniem i trudno gojaca się raną na sutku też miałam posiew i wtedy wyszedł mi gronkowiec, przeleczyłam się antybiotykiem i było ok i pediatra dziś stwierdziła, że niewykluczone, że wtedy na niego przeszło :(

age.png

Wysłany: 13 listopada, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Pewnie przez wszystkich świętych i potem kolejny długo weekend.
    Dostaliśmy antybiotyk w maści póki co. Mam nadzieję, że to pomoże.
    Ja przy problemach z karmieniem i trudno gojaca się raną na sutku też miałam posiew i wtedy wyszedł mi gronkowiec, przeleczyłam się antybiotykiem i było ok i pediatra dziś stwierdziła, że niewykluczone, że wtedy na niego przeszło :(
    Ty się tam porządnie obejrzyj, czy czegoś znowu nie masz, bo się będziecie tak zarażać.

Ja dziś się dostałam do dentysty,ząb rozgrzebany,kanałowe na grudzień. Zaś kupa kasy...

Mała miała szczepienie i z nerwów chyba nie zasnę. Rano jak na złość mam na 7 w labie test obciążenia glukoza. Będzie ciężka doba.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się tam porządnie obejrzyj, czy czegoś znowu nie masz, bo się będziecie tak zarażać.

Ja dziś się dostałam do dentysty,ząb rozgrzebany,kanałowe na grudzień. Zaś kupa kasy...

Mała miała szczepienie i z nerwów chyba nie zasnę. Rano jak na złość mam na 7 w labie test obciążenia glukoza. Będzie ciężka doba.

Wydaje się być czysto ale masz rację, że zwrócę większą uwagę, żeby nie zrobić błędnego koła z tym.

Trzymam kciuki, żeby po szczepieniu było wszystko ok 🤞 to było Wasze pierwsze?

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

To ja idę w sobotę także łączę się w bólu. Dzisiaj to już na rzęsach chodziłam jak mnie zaczął boleć 😖
    Jakie szczepienie miałyście? Kciuki, żeby było wszystko ok.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie czeka dentysta
    Muszę wymienić plombę i niestety znowu czuję dziwny ból w zębie w którym mam pęknięte szkliwo - miałam rtg przed ciążą i było czyste także może znowu jakaś nadwrażliwośc, mam nadzieję

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja muszę wyrwać ósemkę, którą miałam zaplanowaną na początek ciąży, ale odwołałam, bo jakby mi wtedy wsadzili jakieś narzędzia do ust to rzygałabym jak kot 🤡

Jutro za to jadę usunąć 2 pieprzyki z lewej ręki, słabo będzie z noszeniem młodego, bo to na przedramieniu i ramieniu 🙄

Jeju a za tydzień zakładam wkładkę, stresuje się prawie jak przed porodem 🙈 ale przynajmniej cytologia się naprawiła! Przed samą ciążą i w trakcie miałam ASC US, a teraz czysto ufff

Btw 2 razy po wizycie na której miałam robiona cytologie, następną wizytę miałam z potwierdzeniem ciąży XD tak samo 2 razy byłam zapisana na laserową depilację i 2 razy odwoływałam, bo ciąża 🙈 no nie powiem, teraz też się stresowałam czy znowu cytologia nie wywoła mi kurde ciąży XD z laserem też już nie ryzykuję, pożyczyłam philipsa lumeę od siostry i jak mi zadziała to kupię sobie własną xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 21:58

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    To ja idę w sobotę także łączę się w bólu. Dzisiaj to już na rzęsach chodziłam jak mnie zaczął boleć 😖
    Jakie szczepienie miałyście? Kciuki, żeby było wszystko ok.
    To do soboty niedaleko. Chociaż z bólem to jak tydzień.

Szczepienie miala 6w1,rotawirusa i pneumokoki.

Siedzę na krzywej i chyba się zrzygam. Nie nawidze tych średniowiecznych badań

Mala po sczepieniu lekko ciepława była rano. Troszkę w nocy marudziła.
    Ja to stwierdzam, że jestem nawiedzona bo ona od kilku tygodni wstaje mi o 4.30 i za każdym razem rozpływam się , ze słodyczy jak tak grucha rano do mnie. W ogóle nie odczuwam jakinerwów z tego powodu. To chyba jest to dojrzałe macierzyństwo o którym mówią legendy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:35

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu bolała was ręką ponszxzepieniu boostrixem? Mnie już 3ci dzień...

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ile czasu bolała was ręką ponszxzepieniu boostrixem? Mnie już 3ci dzień...
    Jakieś 3/4 dni :)

Luna30 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam dzisiaj pierwszy raz Mlodemu dynie:) krzywił się jakby cytrynę jadl ale jadl...Jak robicie żeby nie marnować całego słoika? Mogę dawać kilka dni?

Jak karmicie ? Ja dałam na bujaczku ale ogólnie na kolanach planuję.

No i kolejna zagwozdka: mój od razu chce na brzuch...No niebardzo tuż po jedzeniu. Dzisiaj go dałam dużo nie zjadl. Ale jak już będzie więcej to nir wiem. On nie chce już bujaczka zbytnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:10

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jakieś 3/4 dni :)

Lubię za odpowiedz nie za to ile bolała bo długo...Mnie już ciut mniej niby ale 3ci dzień u mnie

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dałam dzisiaj pierwszy raz Mlodemu dynie:) krzywił się jakby cytrynę jadl ale jadl...Jak robicie żeby nie marnować całego słoika? Mogę dawać kilka dni?

Jak karmicie ? Ja dałam na bujaczku ale ogólnie na kolanach planuję.

No i kolejna zagwozdka: mój od razu chce na brzuch...No niebardzo tuż po jedzeniu. Dzisiaj go dałam dużo nie zjadl. Ale jak już będzie więcej to nir wiem. On nie chce już bujaczka zbytnio
    Mały słoiczek zjada już na raz. A te duże na dwa. Daję do lodówki. One mają chyba, żeby przechowywać tylko 24h po otwarciu. Najpierw też sama spróbuję, czy się nie zepsuł. Do tej pory wszystko ok.

Mamy płaską poduszkę to mlodego najpierw na nią, a potem opieram o nogę tak żeby był w pozycji pionowej.
    A jak po jedzeniu chce na brzuch to okladam go dookoła poduszkami albo wkładam do wózka i nie ma możliwości obrotu.

Luna30 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dojadam po małej na drugi dzień te słoki. Ona taki 80 gr ma na dwa razy i zostanie sporo. W sumie nie powinnam się wypowiadać bo u nas to próbowanie a nie jedzenie.

Lekarka mowila wczoraj, że ona za mało rośnie. Jest w 10 centylu. Ale w sumie nie wiem co dalej robić. Dać jej kotleta?

event.png
‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ