X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    My na gordonach (w kawiarni) ze starsza złapałam ospę… też już nie chodzę 🤣

Kurcze, miałam przeczucie, że lekarka u której byłam wczoraj była jakaś z dupy. Kazala mi brac tatum verde i SIE WYSPAĆ 😆 bo gardło nie wyglada tak źle. A mnie tak nawało, że nie mogłam ruszać głową, całe węzły chłonne obolałe, gardło z białym nalotem… całe szczęście poszłam dzisiaj do innej, zrobiła mi wymaz z gardła i CRP. Dostałam antybiotyk i odrazu lepiej. Także mam anginę 😫

Karola, a te badania od gastrologa już wszystkie zrobiliście?
    Już nie chciała się wczoraj mądrzyć ,że dobrze mieć w domu testy na anginę😅

Zrobiliśmy ale ona mało tych badań zleciła. Zleciła jakiś panel alergiczny ale mi w labie zawołali 1700 zł za niego. Zrobiłam taki pediatryczny,podstawowy. Ale nie zrobiłam np ggtp. Mój błąd. Ona to prywatnie więc wyślę jej wyniki ale na konkretną diagnostykę zaczekam do stycznia na nfz

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas dziś oficjalnie wjechało RD i pierwsza dynia. Wstrząsnęło nim jakby cytrynę jadł 😅

Elza1234, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, kasssia, Maj.a, Truuskaawka lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w gminie też są organizowane gordonki ale właśnie obawiam się, że moglibyśmy coś tam złapać, więc póki co wie wstrzymuje z tym. Na dodatek dzieci w wieku 0-3, więc już takie starszaki trochę w porównaniu do naszych półrocznych bobasków 😀

Karola o kurcze to niedobrze, że jej to rośnie... W styczniu macie jakąś większą diagnostykę w szpitalu? A mała ogólnie jak się czuje?

Ja młodemu dałam wczoraj na obiad trochę swojskiego kurczaka i chyba go ucuzlił, bo policzki po nocy ma całe czerwone i pobabrało się mu znów za uszkami :(

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj kalafior z brokułem. Nawet zjadła, bo wczoraj cukinia z brokułem to zostałam wręcz opluta

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka w styczniu to my mamy pierwszą wizytę w poradni. Gdzie tam do oddziału.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Już nie chciała się wczoraj mądrzyć ,że dobrze mieć w domu testy na anginę😅

Zrobiliśmy ale ona mało tych badań zleciła. Zleciła jakiś panel alergiczny ale mi w labie zawołali 1700 zł za niego. Zrobiłam taki pediatryczny,podstawowy. Ale nie zrobiłam np ggtp. Mój błąd. Ona to prywatnie więc wyślę jej wyniki ale na konkretną diagnostykę zaczekam do stycznia na nfz

Ok to już styczeń niedaleko naszczęście.

Ja to nawet nie wiedziałam że takie rzeczy jak testy na gardło czy CRP z palca istnieją. Za rzadko choruje 😅

U nas wczoraj wjechały jarzynki z rosołu i trochę samego rosołku, nie żeby coś zjadła, ale mniej się krzywiła chociaż 😆

age.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/test-strep-a-bisaf-test-na-angine-i-szkarlatyne-wymaz-z-gardla-1-szt-17988471662

Ja polecam mieć w domu. Teraz tanieją te testy,jak zawsze na koniec roku (i na lato). Warto.zrobic zapasy. Tych na anginę i combo 6w1 i 9w1

Margareetka, kasssia lubią tę wiadomość

event.png
  • Otevel Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej nadal ast i alat rośnie. Alat ma 80 a ast 100. Z czego jej to rośnie....
    Cześć. Przeczytałam Twój post. To jak nasza historia wysokie próby wątrobowe, których przyczyną okazał się CMV. Trochę przez przypadek wykryte jak miała ok 1. 5 miesiąca Teraz ma 6 i dalej podwyższone Dopiero CMV w moczu wyszedł. We krwi miała tylko Igg, myślałam, że ode mnie Okazuje się że to może się uaktywnić nawet z Igg

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otevel wrote:
    Cześć. Przeczytałam Twój post. To jak nasza historia wysokie próby wątrobowe, których przyczyną okazał się CMV. Trochę przez przypadek wykryte jak miała ok 1. 5 miesiąca Teraz ma 6 i dalej podwyższone Dopiero CMV w moczu wyszedł. We krwi miała tylko Igg, myślałam, że ode mnie Okazuje się że to może się uaktywnić nawet z Igg
    No o właśnie ja myślę cały czas o tym ,że ona była zakażona cytomegalią. Bo ja miałam dziwna infekcje w ciąży z wysokim crp. Cały czas mi się wydaje ,że jej problemy to wina cmv

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/test-strep-a-bisaf-test-na-angine-i-szkarlatyne-wymaz-z-gardla-1-szt-17988471662

Ja polecam mieć w domu. Teraz tanieją te testy,jak zawsze na koniec roku (i na lato). Warto.zrobic zapasy. Tych na anginę i combo 6w1 i 9w1

Rzeczywiście te 9w1 taniej, jak robiłam zapas we wrześniu to chyba były po 60 zł i wzięłam tylko 6w1.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to samo to ast jest wyżej a reszta prób dobra w tym alt też. Także też nie wiem o co kaman, cmv i toxo miałam badane w ciazy i nic, nie miałam jednej infekcji w trakcie ciazy..

Jedynie ja mam zawsze wyżej ast - a cmv nie miałam nigdy

Nam pediatra mówiła, że miała trochę przypadków np prób wątrobowych ok 500,600 U dzieci a powodu nie odkryto i z dziećmi też było ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:29

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam odkrywam właśnie świat testów 🤣 nawet na Dengę są, kupię chyba do Tajlandii 😅

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzień dobry! U nas dziś oficjalnie wjechało RD i pierwsza dynia. Wstrząsnęło nim jakby cytrynę jadł 😅

Dołączam do tego klubu 😄
    Miałam zacząć po świętach ale złamałam się. Już od jakiegoś czasu Bubcia obserwowała uważnie jak ja jem. A od kilku dni mega się denerwowała jak jadłam. Dzisiaj to aż krzyczała i wyciągała rączki do łyżki. Więc się złamałam i dałam dziś na spróbowanie dynie.
    Jak spróbowała to cała skakała z radości i uśmiechała się 😃 Złapała za łyżeczke i nie chciała od buzi odciągać 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dzięki wam odkrywam właśnie świat testów 🤣 nawet na Dengę są, kupię chyba do Tajlandii 😅
    Uwielbiam ten świat. Czuje się jak dziecko w sklepie z zabawkami

Margareetka lubi tę wiadomość

event.png
  • Roksii Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może lepiej się zaszczepić na Denge?

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksii wrote:

O a może wiesz, że to szczepienie (jak i inne) nie chroni w 100%? 😉

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersią jest przeciwwskazaniem do szczepienia na denge, a Kasia karmi. ;)

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z takimi małymi dziećmi? Kiedyś było tak ,że chyba od 6 roku życia szczepili? A młodszych nie. Więc to było tak pół na pół, czy wróci czy nie. Ja to się cykam takich wojaży.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksii wrote:
    A może lepiej się nie wcinać między wódkę a zakąskę?

Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A może lepiej się nie wcinać między wódkę a zakąskę?

Daje lajka, bo mnie na maksa rozbawiłaś xD
    Btw byliśmy dziś na warszawskim jarmarku. Moje jedyne pytanie w głowie „na ch*j mi to było” xddd na szczęście mała przespała całą wycieczkę. Za tydzień pojedziemy pooglądać światełka w ogrodzie botanicznym.

age.png
‹‹ 2433 2434 2435 2436 2437
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ