Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj cukinia, brokuł i groszek zielony - w sumie chyba jej smakowało
    U nas prezenty prawie spakowane, w tym roku pakowaliśmy co wieczór po 2 i jakoś poszło
    Ja tylko muszę męża spakować i się zebrać nie mogę 🙈
    Po karmieniu o 3:30 wzięłam młoda do łóżka, jejku dostała mi spokojnie do 7:30 ♥️ czuję się dziś jak młody bóg

KarolaKinga, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to i mój mąż też lepie pakuje, ja jakoś nie mam talentu do tego.

Popieram z tymi stoperami, może to mu da do zrozumienia dosadnie, że przesadza i żeby się ogarnął. Oczywiście MOŻE, bo wiem, że są różni ludzie.

U nas właśnie pierwsza drzemka leci, oczywiście kontaktowa, bo jakżeby inaczej 😊

Zazdroszczę wam tych jarmarków, niestety Lublin pod tym względem kuleje 😩 tyle dobrze, że mamy Lumina Park. Właśnie musimy się w końcu wybrać z mężem i małym 😊

KarolaKinga, Elza1234 lubią tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś lecimy na szczepienie, proszę o kciuki 🤞

Przy okazji dopytam czym smarować mu buzie, bo tak sobie zmasakrował policzki przy tym ząbkowaniu. Smarowałam już bepantenem sensiderm i dexarylem i linimagiem i średnio to pomaga

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka kciuki ✊🏻

U nas właśnie pojawiła się ogromna czerwona plama na czole i nie wiem czy to chwilowe od mokrej chusteczki (czasem przez chwilę mamy zaczerwienioną skórę po water wipes) czy wyszła jakaś alergia po dzisiejszym jedzonku. Zrobiłam mu na parze królika z batatem, selerem i korzeniem pietruszki. Obstawiam pietruszkę albo selera (chociaż oba chyba często występują w składzie słoiczków, więc nie wiem już sama).

Kasssia jak gardło?

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex seler jest mocnym alergenem, więc może to 🤔

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po raz pierwszy od pół roku zebrałam się na spacer w 3 - ja, bobas i pies 🙈 zawsze brałam albo jedno albo drugie, bo się bałam iść w 3 🙈 ale poszło super, zaliczyliśmy 1,5h spaceru, bobas drzemkę, pies pół paczki smaczków, wszyscy zadowoleni xD w menu dzisiaj burak, ziemniak i wołowinka 🤔

Elza1234, Margareetka, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka trzymam kciuki!
    My policzki smarujemy cethapilem, ładnie mu po tym zeszła ta wysypka od alergii na cytrusy.

Alex a nie uderzył się po prostu? Mój tak czasem ma jak pełza i potrze czołem o matę, ale to tak do pol godziny schodzi.

W ogóle pierwszy raz od szpitala mi się zakrztusił mlekiem, musiałam udzielić pierwszej pomocy, bo tchu nie mógł złapać, na szczęście wyleciało to mleczko od razu.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie dopilnowałam małej i przewróciła na siebie babybjorna, który stał w pionie wciśnięty między koszem, a komodą. Nie pojechaliśmy nigdzie bo nie było oznak, żeby coś się działo, ale nadal się zastanawiam czy nie zrobiła sobie krzywdy. Dzisiaj ciągnie się za ucho i ogólnie ma gila, więc już się stresuje czy to po wczoraj czy jest przeziębiona i poszło na ucho. Gdyby coś się działo to raczej płakałaby przy dotyku? Czuję się jak wyrodna matka, że nie przełożyłam tego leżaczka wcześniej jak już zaczęła się więcej przemieszczać

age.png

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, współczuję, dobrze że szybko pomogłaś.

Alex, dzięki, mi to już było lepiej po pierwszej tabletce Amotaksu 😆 serio. Teraz już delikatnie węzły jeszcze czuję, katar i momentami trochę osłabienie ale jest już git.

My też nie robimy sobie prezentów, zardzewieliśmy tą Tajlandię wreszcie więc jesteśmy spłukani xD dla dzieci zapakuję… nie wiem kiedy, ale jakoś dużo tego nie ma.

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po gordonkach
    Super było. Małą skrzypce hipnotyzowały
    Dostałyśmy wszystkie, od prowadzącej, po kubku z napisem NIE ZESRAJ SIĘ
    hihi
    Wspaniały prezent ♥️ i moja dewiza życiowa ostatnio 😅

Kkk77, Margareetka, Anabbit, Blackapple, kasssia, KarolaKinga, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas porodów było Karoli "more passion, more energy".

Czy "nie zesraj się" będzie powiedzeniem matek z czerwca 2025?

Margareetka, Elza1234, Blackapple, KarolaKinga, Alex_92, Kkk77, Biedronka@, Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple to miałaś chwilę strachu 😨 ale dobrze że szybko i skutecznie zareagowałaś.

Werzol uwierz mi, nie Ty pierwsza, nie ostatnia. Ja już raz na mojego upuściłam telefon 🫣

Dziś drugi dzień z rzędu bobas dosypia soacer w piwnicy. Może powinnam mu tam łóżeczko wstawić? xD no ale zaraz muszę go budzić, bo się będziemy zbierać na to szczepienie.

Myślę, że to "nie zesraj się" jest idealnie w punkt

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba taki tatuaż zrobię na pamiątkę 2025 roku XD

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple współczuję przeżycia :( Ważne, że wszystko jest już ok!
    Elza wow, ale super prezent, aż w szoku jestem, że na zajęciach dla dzieci dostałyście taki fajny upominek :O
    Werzol, kurczę myślę że jakby coś ją bolało, to mocno by płakała przy dotyku. Obserwuj, ale spróbuj trochę zluzować, bo może czuć Twoje nerwy

My dzisiaj z okazji pól roczku pojechałyśmy na pobranie krwi i było naprawdę dobrze. Jak widać można mieć dobre podejście do pobrań u takich maluchów i nie musi to być traumatyczne przeżycie, jak w szpitalu 🤡

kasssia, Elza1234, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol nie obwiniaj się jak coś za bardzo, coraz ruchliwsze będą te nasze dzieci, zaraz pewnie któreś wstanie i się potknie o własne nogi xD

Na szczęście szybko odkrztusił to mleko, resztę dnia mamy przyjemną jak na razie, gorzej, że tylko jedna drzemka na spacerze na 35 min wleciała, liczyłam, że będzie dłuższa jak poranną pominął a tu go tir obudził. Codziennie ostatnio trafiamy na jakąś sąsiadkę z maluchem, wychodzi na to, że będzie miał bardzo blisko 3 kolegów i koleżankę z tego samego rocznika.

Ale chyba już ostatecznie zrezygnuje z tego najbliższego klubiku dziecięcego samorządowego i zostanę przy większym żłobku trochę dalej gdzie mamy rezerwacje, bo jak tak dużo dzieciaków z okolicy to jednak wątpliwe, że się dostanie, szkoda, że nie biorą po kryterium odleglosciowym xD
    W ogóle to gdzieś mi mignęło, że jakiś a'la leśny mi też otwierają niedaleko, ktoś tu chyba coś pisał w tych leśnych żłobkach?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awocado, wiesz co te zajęcia były tam, gdzie chodziłam już na zajęcia w ciąży a teraz chodzimy z dziećmi.
    Trochę sobie z dziewczynami zrobiłyśmy wioskę mamową
    I jedną z mam te gordonki poprowadziła.
    My kupiliśmy tej założycielce grupy kawę i herbatę (bo ją opijamy co wtorek 😅)
    A ona nas tymi kubkami zaskoczyła

kasssia, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol nie wyrzucaj sobie
    Myślę że dopiero się zacznie przed nami, że czegoś nie upilnujemy. Jesteś tylko człowiekiem, pamiętaj

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado super, że udało się pobrać krew z dobrym podejściem i bez problemu 🥰

My mamy bazę wirusów zaktualizowana, umówiliśmy się na 20.01 na grypę i bexsero, ale pielęgniarka nie jest przekonana żeby go szczepić na jednej wizycie.

I młody przykoksił trochę 6300g i 72cm 💪

Blackapple, Elza1234, Werzol, Anabbit, Alex_92, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Awokado super, że udało się pobrać krew z dobrym podejściem i bez problemu 🥰

My mamy bazę wirusów zaktualizowana, umówiliśmy się na 20.01 na grypę i bexsero, ale pielęgniarka nie jest przekonana żeby go szczepić na jednej wizycie.

I młody przykoksił trochę 6300g i 72cm 💪

E to długi jest.

My jutro idziemy na kontrolę wagi, mam nadzieję, że też przykoksił. I też się będziemy umawiać na grypę i bexsero, ale ja chyba sama z siebie chciałabym to rozdzielić. Nie wiem czy dzieci też mają tą samą szczepionkę, ale i mnie i męża bardzo bolała ręka po vaxgripie w tym roku.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w styczniu będziemy robić nimerix i drugą dawkę grypy na jednej wizycie, ale bexsero chyba robiłabym osobno.

Chciałam jechać z córką na zajęcia dziś, ale mamy cały dzień płacz i zębowy wściek, w końcu zasnął za późno i mąż z nią jechał. Jestem wykończona tymi zębami 😬 Mam nadzieję, że u Was będzie szło lepiej xD

age.png
‹‹ ‹ 2437 2438 2439 2440 2441 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ