X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga jest coś takiego jak regres do osiemnastki chyba. Moja czterolatka ostatnio zrobiła sobie godzinną przerwę od spania o 1 w nocy, bo chciała się ze wszystkimi przytulać 😩

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    My na gordonach (w kawiarni) ze starsza złapałam ospę… też już nie chodzę 🤣

Kurcze, miałam przeczucie, że lekarka u której byłam wczoraj była jakaś z dupy. Kazala mi brac tatum verde i SIE WYSPAĆ 😆 bo gardło nie wyglada tak źle. A mnie tak nawało, że nie mogłam ruszać głową, całe węzły chłonne obolałe, gardło z białym nalotem… całe szczęście poszłam dzisiaj do innej, zrobiła mi wymaz z gardła i CRP. Dostałam antybiotyk i odrazu lepiej. Także mam anginę 😫

Karola, a te badania od gastrologa już wszystkie zrobiliście?

Moja miała te szkarlatyne. Jeszxze na a tybiotyku siedzi w domu. To ta sama bakteria teraz szaleje
    Angina/szkarlatyna
    Ja tydz temu miałam infekcje triche ponad tydz i mi szkarlatyna nie wyszła. Jeden lekarz żeby wziąć antybiotyk a drugi nie. Bądź tu mądry. Bo testu nie zrobiłam na czas. Ale goraczki nie było gardło bolało tylko trochę więc chyba to było przewianie. Córka ewidentną szkarlatyna zresztą test jej wyszedł pozytywny

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dostał na śniadanie kaszkę jaglaną z dynią. Posmakował jedną łyżeczkę i potem nie chciał buzi otworzyć 🤣 na konesera się nie zapowiada na razie

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sobie jakoś tak nagryzlam twarda bułkę że szczęka mi się wykręciła:( a dzisiaj do końca nie otwieram ust. To się samo naprawi ? Wy wszystko wiecie

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle pozdrawiam z pierwszej drzemki. Zgadnijcie kto zaczął dzień o 5, a poszedł spać przed 21 i próbowałam go zostawić do snu jakieś milion razy, ale budził się za każdym razem jak go odkładałam albo odłączalam pierś. Wczoraj jeszcze poszłam sama do kościoła, a tam pięć par z gondolami i wszystkie bobasy cicho spały w wózkach całą mszę. To się nazywa kopanie leżącego 🤣

age.png
‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ