CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj cukinia, brokuł i groszek zielony - w sumie chyba jej smakowało
U nas prezenty prawie spakowane, w tym roku pakowaliśmy co wieczór po 2 i jakoś poszło
Ja tylko muszę męża spakować i się zebrać nie mogę 🙈
Po karmieniu o 3:30 wzięłam młoda do łóżka, jejku dostała mi spokojnie do 7:30 ♥️ czuję się dziś jak młody bóg
KarolaKinga, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość
-
A to i mój mąż też lepie pakuje, ja jakoś nie mam talentu do tego.
Popieram z tymi stoperami, może to mu da do zrozumienia dosadnie, że przesadza i żeby się ogarnął. Oczywiście MOŻE, bo wiem, że są różni ludzie.
U nas właśnie pierwsza drzemka leci, oczywiście kontaktowa, bo jakżeby inaczej 😊
Zazdroszczę wam tych jarmarków, niestety Lublin pod tym względem kuleje 😩 tyle dobrze, że mamy Lumina Park. Właśnie musimy się w końcu wybrać z mężem i małym 😊
KarolaKinga, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Margaretka kciuki ✊🏻
U nas właśnie pojawiła się ogromna czerwona plama na czole i nie wiem czy to chwilowe od mokrej chusteczki (czasem przez chwilę mamy zaczerwienioną skórę po water wipes) czy wyszła jakaś alergia po dzisiejszym jedzonku. Zrobiłam mu na parze królika z batatem, selerem i korzeniem pietruszki. Obstawiam pietruszkę albo selera (chociaż oba chyba często występują w składzie słoiczków, więc nie wiem już sama).
Kasssia jak gardło? -
Ja po raz pierwszy od pół roku zebrałam się na spacer w 3 - ja, bobas i pies 🙈 zawsze brałam albo jedno albo drugie, bo się bałam iść w 3 🙈 ale poszło super, zaliczyliśmy 1,5h spaceru, bobas drzemkę, pies pół paczki smaczków, wszyscy zadowoleni xD w menu dzisiaj burak, ziemniak i wołowinka 🤔
Elza1234, Margareetka, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Margaretka trzymam kciuki!
My policzki smarujemy cethapilem, ładnie mu po tym zeszła ta wysypka od alergii na cytrusy.
Alex a nie uderzył się po prostu? Mój tak czasem ma jak pełza i potrze czołem o matę, ale to tak do pol godziny schodzi.
W ogóle pierwszy raz od szpitala mi się zakrztusił mlekiem, musiałam udzielić pierwszej pomocy, bo tchu nie mógł złapać, na szczęście wyleciało to mleczko od razu. -
Ja wczoraj nie dopilnowałam małej i przewróciła na siebie babybjorna, który stał w pionie wciśnięty między koszem, a komodą. Nie pojechaliśmy nigdzie bo nie było oznak, żeby coś się działo, ale nadal się zastanawiam czy nie zrobiła sobie krzywdy. Dzisiaj ciągnie się za ucho i ogólnie ma gila, więc już się stresuje czy to po wczoraj czy jest przeziębiona i poszło na ucho. Gdyby coś się działo to raczej płakałaby przy dotyku? Czuję się jak wyrodna matka, że nie przełożyłam tego leżaczka wcześniej jak już zaczęła się więcej przemieszczać
-
Blackapple, współczuję, dobrze że szybko pomogłaś.
Alex, dzięki, mi to już było lepiej po pierwszej tabletce Amotaksu 😆 serio. Teraz już delikatnie węzły jeszcze czuję, katar i momentami trochę osłabienie ale jest już git.
My też nie robimy sobie prezentów, zardzewieliśmy tą Tajlandię wreszcie więc jesteśmy spłukani xD dla dzieci zapakuję… nie wiem kiedy, ale jakoś dużo tego nie ma.
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
My po gordonkach
Super było. Małą skrzypce hipnotyzowały
Dostałyśmy wszystkie, od prowadzącej, po kubku z napisem NIE ZESRAJ SIĘ
hihi
Wspaniały prezent ♥️ i moja dewiza życiowa ostatnio 😅
Kkk77, Margareetka, Anabbit, Blackapple, kasssia, KarolaKinga, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Podczas porodów było Karoli "more passion, more energy".
Czy "nie zesraj się" będzie powiedzeniem matek z czerwca 2025?
Margareetka, Elza1234, Blackapple, KarolaKinga, Alex_92, Kkk77, Biedronka@, Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Blackapple to miałaś chwilę strachu 😨 ale dobrze że szybko i skutecznie zareagowałaś.
Werzol uwierz mi, nie Ty pierwsza, nie ostatnia. Ja już raz na mojego upuściłam telefon 🫣
Dziś drugi dzień z rzędu bobas dosypia soacer w piwnicy. Może powinnam mu tam łóżeczko wstawić? xD no ale zaraz muszę go budzić, bo się będziemy zbierać na to szczepienie.
Myślę, że to "nie zesraj się" jest idealnie w punkt -
Blackapple współczuję przeżycia
Ważne, że wszystko jest już ok!
Elza wow, ale super prezent, aż w szoku jestem, że na zajęciach dla dzieci dostałyście taki fajny upominek
Werzol, kurczę myślę że jakby coś ją bolało, to mocno by płakała przy dotyku. Obserwuj, ale spróbuj trochę zluzować, bo może czuć Twoje nerwy
My dzisiaj z okazji pól roczku pojechałyśmy na pobranie krwi i było naprawdę dobrze. Jak widać można mieć dobre podejście do pobrań u takich maluchów i nie musi to być traumatyczne przeżycie, jak w szpitalu 🤡
kasssia, Elza1234, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Werzol nie obwiniaj się jak coś za bardzo, coraz ruchliwsze będą te nasze dzieci, zaraz pewnie któreś wstanie i się potknie o własne nogi xD
Na szczęście szybko odkrztusił to mleko, resztę dnia mamy przyjemną jak na razie, gorzej, że tylko jedna drzemka na spacerze na 35 min wleciała, liczyłam, że będzie dłuższa jak poranną pominął a tu go tir obudził. Codziennie ostatnio trafiamy na jakąś sąsiadkę z maluchem, wychodzi na to, że będzie miał bardzo blisko 3 kolegów i koleżankę z tego samego rocznika.
Ale chyba już ostatecznie zrezygnuje z tego najbliższego klubiku dziecięcego samorządowego i zostanę przy większym żłobku trochę dalej gdzie mamy rezerwacje, bo jak tak dużo dzieciaków z okolicy to jednak wątpliwe, że się dostanie, szkoda, że nie biorą po kryterium odleglosciowym xD
W ogóle to gdzieś mi mignęło, że jakiś a'la leśny mi też otwierają niedaleko, ktoś tu chyba coś pisał w tych leśnych żłobkach? -
Awocado, wiesz co te zajęcia były tam, gdzie chodziłam już na zajęcia w ciąży a teraz chodzimy z dziećmi.
Trochę sobie z dziewczynami zrobiłyśmy wioskę mamową
I jedną z mam te gordonki poprowadziła.
My kupiliśmy tej założycielce grupy kawę i herbatę (bo ją opijamy co wtorek 😅)
A ona nas tymi kubkami zaskoczyła
kasssia, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Awokado super, że udało się pobrać krew z dobrym podejściem i bez problemu 🥰
My mamy bazę wirusów zaktualizowana, umówiliśmy się na 20.01 na grypę i bexsero, ale pielęgniarka nie jest przekonana żeby go szczepić na jednej wizycie.
I młody przykoksił trochę 6300g i 72cm 💪
Blackapple, Elza1234, Werzol, Anabbit, Alex_92, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Awokado super, że udało się pobrać krew z dobrym podejściem i bez problemu 🥰
My mamy bazę wirusów zaktualizowana, umówiliśmy się na 20.01 na grypę i bexsero, ale pielęgniarka nie jest przekonana żeby go szczepić na jednej wizycie.
I młody przykoksił trochę 6300g i 72cm 💪
E to długi jest.
My jutro idziemy na kontrolę wagi, mam nadzieję, że też przykoksił. I też się będziemy umawiać na grypę i bexsero, ale ja chyba sama z siebie chciałabym to rozdzielić. Nie wiem czy dzieci też mają tą samą szczepionkę, ale i mnie i męża bardzo bolała ręka po vaxgripie w tym roku. -
My w styczniu będziemy robić nimerix i drugą dawkę grypy na jednej wizycie, ale bexsero chyba robiłabym osobno.
Chciałam jechać z córką na zajęcia dziś, ale mamy cały dzień płacz i zębowy wściek, w końcu zasnął za późno i mąż z nią jechał. Jestem wykończona tymi zębami 😬 Mam nadzieję, że u Was będzie szło lepiej xD