CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymczasem ja,dwa lata temu,w majówkę, obkopujaca fundamenty domu na głębokość 1,5 metra "bo coś w majówkę trzeba zrobić"Cel95 wrote:Mnie dziwi, że ktoś ma na to czas. Ja tu jestem od początku I się z Wami zżyłam więc czytam co tam a tu nagle ktoś z krzaków wskakuje na wątek tylko żeby kogoś skrytykować.
Zwykle mi się obrywało za jakieś pierdolety lub w ogóle teksty że nie istnieje bo przed dzieckiem o zgrozo dużo odpoczywałam zamiast rekreacyjnie kopać rowy -
Karola3xJ:D wrote:Tymczasem ja,dwa lata temu,w majówkę, obkopujaca fundamenty domu na głębokość 1,5 metra "bo coś w majówkę trzeba zrobić"
Karola u Ciebie wątpliwości czy istniejesz mogłyby być z przeciwnego powodu, pamiętam jak w ciazy też dość hardcorowe rzeczy robiłaś
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Wszystkiego najlepszego dla mężaTanashi wrote:Gusia Ty jako ilustratorka jeździsz na jakieś targi promocyjne?

Ja chcąc nie chcąc weszłam w styczeń na pełnej parze, bo urodziny córki, dziś urodziny męża, a za 1.5 tygodnia mamy chrzciny i robimy z mamą same słodkości wszystkie + ja dwa torty 😅 więc ciągle coś zamawiam i ogarniam
Ja mam jutro urodziny także prawie ta sama data 😅
Ja raczej e te mrozy i ta ilość śniegu siedzę w domu ale dzisiaj fizjo mamy więc się zaraz muszę zbierać
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Się urodzinowo robi. To jutro Ci złożę życzenia Elza😆
Właśnie tak jak napisałaś Cel, my tu prawie 1.5 roku siedzimy to się czyta, a ktoś specjalnie śledzi? Halo, czy jest tu ktoś kto czyta z ukrycia, a chcialby dołączyć? Bo tak przyszło mi do głowy.
No Karola to od początku szalała. Pamiętam co robiła będąc w ciąży.
Przyszedł mi ten wózek za miliony polskich cebulionów. Na wyjazd będzie idealny. Młodemu też się podobała jazda po domu😅stopnieje śnieg (za milion lat, mam wrażenie że zasypie nas dzisiaj) to przetestujemy na spacerze. -
Nineq wrote:Się urodzinowo robi. To jutro Ci złożę życzenia Elza😆
Właśnie tak jak napisałaś Cel, my tu prawie 1.5 roku siedzimy to się czyta, a ktoś specjalnie śledzi? Halo, czy jest tu ktoś kto czyta z ukrycia, a chcialby dołączyć? Bo tak przyszło mi do głowy.
Przyszedł mi ten wózek za miliony polskich cebulionów. Na wyjazd będzie idealny. Młodemu też się podobała jazda po domu😅stopnieje śnieg (za milion lat, mam wrażenie że zasypie nas dzisiaj) to przetestujemy na spacerze.
Cześć, to w sumie ja was czytam niemalże od początku, ale z ukrycia. Dołączyłam w połowie listopada ubiegłego roku, ale nigdy nie zebrałam się na odwagę żeby coś wam napisać. A to kończyłam studia, a to wydarzyło się coś przykrego na wątku i czułam, że teraz nie jest dobry moment żeby się wbijać w społeczność. Fajną grupę sobie tu stworzyłyście dziewczyny. Czytam was codziennie i trochę zazdroszczę, że macie taką społeczność
Oczywiście nie dobijam się do was, bo teraz to już zdecydowanie za późno żeby wypadało się tu gościć pod pseudonimem, ale daję znać, że jestem, czytam, nie wtrącam się i bardzo was lubię 😆 Pozdrawiam was i wasze dzieciaki ❤️ Dalej będę tu zaglądać, bo jesteście skarbnicą wiedzy, szczególnie te z was, które mają już więcej dzieci, a ja jestem dalej jak dziecko we mgle, mimo że już mi zleciało pół roku z córą
Blackapple, Nineq, Anabbit, Margareetka, Kkk77, Elza1234, awokado 🥑, xSmerfetkax, kasssia, Werzol lubią tę wiadomość
-
Lionelo Elia za 150 zł z wysyłką 🤣nie jest to najbardziej spektakularny wózek, ale do rzucania po luku bagazowym szkoda mi carrello za 1.2k.xSmerfetkax wrote:Nineq jaki wózek zamawialas? 😁
Jest lekki i mało miejsca zajmuje jak jest złożony. Typowo samolotowy.
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Wtrącaj jak masz wątpliwości. Zawsze to łatwiej uzyskać odpowiedź przy takiej grupie osób 😃Blondi29 wrote:Cześć, to w sumie ja was czytam niemalże od początku, ale z ukrycia. Dołączyłam w połowie listopada ubiegłego roku, ale nigdy nie zebrałam się na odwagę żeby coś wam napisać. A to kończyłam studia, a to wydarzyło się coś przykrego na wątku i czułam, że teraz nie jest dobry moment żeby się wbijać w społeczność. Fajną grupę sobie tu stworzyłyście dziewczyny. Czytam was codziennie i trochę zazdroszczę, że macie taką społeczność
Oczywiście nie dobijam się do was, bo teraz to już zdecydowanie za późno żeby wypadało się tu gościć pod pseudonimem, ale daję znać, że jestem, czytam, nie wtrącam się i bardzo was lubię 😆 Pozdrawiam was i wasze dzieciaki ❤️ Dalej będę tu zaglądać, bo jesteście skarbnicą wiedzy, szczególnie te z was, które mają już więcej dzieci, a ja jestem dalej jak dziecko we mgle, mimo że już mi zleciało pół roku z córą 
-
Cel Ty to jesteś wytworem chata gpt według tych z ukrycia xD
No powiem wam, że planowałam się dzisiaj ruszyć z małym, ale od wczoraj non stop sypie. Nosidło i gondola w aucie, a auto zasypane że jakby nie to, że stoi nieruszane w tym samym miejscu od kilku dni to bym nie wiedziała które to moje.
Moje dziecko dzisiaj postanowiło gardzić obiadkiem z rybą. Pierwszy raz widziałam, żeby tak pluł jedzeniem 🫣
Ja lubię planować, ale w excelu. Mogę siedzieć godzinami i kombinować różne opcje, także jakbyście potrzebowały przełożyć pomysły na tabelki to zgłaszam się 😄
Karola ale te rowy to jeszcze przed ciążą? Ja pamiętam jak pisałaś o tych worach z gruzami 🫣 -
Blondi pisz do nas, czemu nie 😅
Tanashi tak, właśnie sezon targowy się zaczyna w marcu w tej branży nieraz wypada się gdzieś bujnąć. Więc będziemy jeździć wszyscy z wózkiem i tobołami 🤣 -
Nineq wrote:Wiecie, naliczyliśmy wczoraj 44 osoby rodziny. A ta reszta to albo będzie zapraszana albo nie, zależy jaką cenę krzykną za talerzyk. Ponad rok mamy na zaplanowanie i weryfikację czy nas będzie stać (będzie, ale zmiana mieszkania na pierwszym miejscu).
W moim kręgu znajomych i rodziny to wesela zaczynają się od 100 osób 😅i z poprawinami. Więc jak dobijemy do 60 to będzie małe i tak. W 2024 byliśmy na urodzinach znajomych, którzy mieli 60 gości. Tylko urodziny.
No u nas też wesela to raczej rzędu 150+.
My w końcu robimy chrzciny w lutym to wyszło nam jakoś 58 osób do zaproszenia. Realnie myślę że przyjdzie z 40/45 max. -
Alex_92 wrote:
Ja lubię planować, ale w excelu. Mogę siedzieć godzinami i kombinować różne opcje, także jakbyście potrzebowały przełożyć pomysły na tabelki to zgłaszam się 😄
Karola ale te rowy to jeszcze przed ciążą? Ja pamiętam jak pisałaś o tych worach z gruzami 🫣
Ja też jestem człowiek Excel xD takie zboczenie zawodowe 😅
Jezu co za dzień dziś... Maruda okropny, katar ma, przy odciąganiu rzuca się bardziej niż karp przed wigilia 🫣 zęby go męczą, bo pcha do buzi palce i wszystko co popadnie.. Te policzki znów od zębów zagonione, już wczoraj dostaliśmy antybiotyk w maści na nie.
Także byle do powrotu męża z pracy, bo nawet drzemki nie wychodzą i śpi po 20min.
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Się urodzinowo robi. To jutro Ci złożę życzenia Elza😆
Przyszedł mi ten wózek za miliony polskich cebulionów. Na wyjazd będzie idealny. Młodemu też się podobała jazda po domu😅stopnieje śnieg (za milion lat, mam wrażenie że zasypie nas dzisiaj) to przetestujemy na spacerze.
I ja podczytuje od samego początku, bo dużo informacji tu pada i wątek nie umarł przenosząc się na FB czy WA. I myślę, że jest tu ogrom osób, które tak robią
nawet się nie logują.
Ja nie będę tu mile widziana z uwagi na mój komentarz w stronę cel;) ten odnośnie szaleństwa na punkcie wagi i ten poniżej:
Cel, ludziom trudno brać cię na poważnie nie przez to co piszesz, ale głównie przez to jak piszesz;) dla mnie nie brzmisz jak chat gpt. Ja od ciebie czuje vibe Jana Lubomirskiego -Lancokronskiego i jego ogonów bobra;) -
Margareetka wrote:Ja też jestem człowiek Excel xD takie zboczenie zawodowe 😅
Jezu co za dzień dziś... Maruda okropny, katar ma, przy odciąganiu rzuca się bardziej niż karp przed wigilia 🫣 zęby go męczą, bo pcha do buzi palce i wszystko co popadnie.. Te policzki znów od zębów zagonione, już wczoraj dostaliśmy antybiotyk w maści na nie.
Także byle do powrotu męża z pracy, bo nawet drzemki nie wychodzą i śpi po 20min.
U mnie też kolejny dzień jęczącej Marty. Podczas jej drzemki zdążyłam wstawić pranie 🙄 wyszłam do łazienki w ciągu dnia na dosłownie dwie minuty, bo paznokieć mi się złamał, moja córka wrzeszczała jakbym co najmniej porzuciła ją w sierocińcu -
Hahahah Cel ja gdy czytałam was jeszcze z incognito w ciąży też miałam czasem problem uwierzyć, że Twoje życie to nie wykreowana bajka, ale później do mnie dotarło, że Ty po prostu jesteś jedynaczką z dobrego domu, w którym nigdy nie było większość zmartwień, problemów i przede wszystkim nie doświadczyłaś patologii w przeciwieństwie pewnie do części z nas. No i od tamtej pory po prostu biorę na to poprawkę i wierzę, że da się żyć tak kolorowo i beztrosko 😄ba, mam nadzieję że stworzę taki dom mojej córce żeby mogła tak pozytywnie wspominać swoje dzieciństwo i lata młodości jako wieczne eksploatowanie świata i chill 😄
-
Trudno pisze jak pisze i tak ciężko być miłe widzianym jak jedyna aktywność to hejt
Mam do Was pytanie dziewczyny bo ja ciągle mam włączony jakiś indeks caqi na tym airly i wg tego 40 jest spoko ocena
Dziś tam jest 52 czyli średnio
A Mąż mi mowi że dziś ocena jest 200. Myślałam że jaja se robi ale on ma jakiś airly aqi i wg tego jest serio ocena 200
Od jakich ocen nie powinno się wychodzić z dzieckiem na spacer? Nie ukrywam kocham spacery, ale nie chce jej szkodzić.. do tej pory do tego mojego 40 wychodziłam:( nawet nie wiedziałam, że jest jakiś inny, mam tak z automatu na stronie airly
Nie wiem czy 40 wg tamtego czyli 160 na ten aqi jest ok.. chyba powyżej 150/160 w tym aqi zalecają nie wychodzić
I bądź tu mądry:/
Smutno mi, bo Maluszek uwielbia spacery i ewidentnie się domaga. Nudzi się jak mops mimo, że robię co mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 13:28
ona88 lubi tę wiadomość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Anabbit a mi odkąd dołączyłam do Was już tyle problemów naroslo, że już dawno żyje w innej rzeczywistości jeżeli to kogoś z anona wbijającego pocieszy i sprawi radość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Margareetka wrote:Potwierdzam, że Cel istnieje, poznałyśmy się i na prawdę uważam, że fajna dziewczyna z Ciebie 😊
Wazjemnie🥰
Margareetka lubi tę wiadomość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗