Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mnie dziwi, że ktoś ma na to czas. Ja tu jestem od początku I się z Wami zżyłam więc czytam co tam a tu nagle ktoś z krzaków wskakuje na wątek tylko żeby kogoś skrytykować.

Zwykle mi się obrywało za jakieś pierdolety lub w ogóle teksty że nie istnieje bo przed dzieckiem o zgrozo dużo odpoczywałam zamiast rekreacyjnie kopać rowy
    Tymczasem ja,dwa lata temu,w majówkę, obkopujaca fundamenty domu na głębokość 1,5 metra "bo coś w majówkę trzeba zrobić"

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tymczasem ja,dwa lata temu,w majówkę, obkopujaca fundamenty domu na głębokość 1,5 metra "bo coś w majówkę trzeba zrobić"

Karola u Ciebie wątpliwości czy istniejesz mogłyby być z przeciwnego powodu, pamiętam jak w ciazy też dość hardcorowe rzeczy robiłaś :D

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Gusia Ty jako ilustratorka jeździsz na jakieś targi promocyjne? :)

Ja chcąc nie chcąc weszłam w styczeń na pełnej parze, bo urodziny córki, dziś urodziny męża, a za 1.5 tygodnia mamy chrzciny i robimy z mamą same słodkości wszystkie + ja dwa torty 😅 więc ciągle coś zamawiam i ogarniam
    Wszystkiego najlepszego dla męża
    Ja mam jutro urodziny także prawie ta sama data 😅
    Ja raczej e te mrozy i ta ilość śniegu siedzę w domu ale dzisiaj fizjo mamy więc się zaraz muszę zbierać :(

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla wszystkich którzy obchodzą urodziny, przepraszam że nie imiennie, ale bobas mi tak mózg zlasował od rana że aktualnie chowam się przed nim w pokoju 🫣👀
    Chyba ida nam zęby, bo nie wiem o co innego może mu chodzić 🫣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się urodzinowo robi. To jutro Ci złożę życzenia Elza😆

Właśnie tak jak napisałaś Cel, my tu prawie 1.5 roku siedzimy to się czyta, a ktoś specjalnie śledzi? Halo, czy jest tu ktoś kto czyta z ukrycia, a chcialby dołączyć? Bo tak przyszło mi do głowy.

No Karola to od początku szalała. Pamiętam co robiła będąc w ciąży.

Przyszedł mi ten wózek za miliony polskich cebulionów. Na wyjazd będzie idealny. Młodemu też się podobała jazda po domu😅stopnieje śnieg (za milion lat, mam wrażenie że zasypie nas dzisiaj) to przetestujemy na spacerze.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq jaki wózek zamawialas? 😁

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Właśnie tak jak napisałaś Cel, my tu prawie 1.5 roku siedzimy to się czyta, a ktoś specjalnie śledzi? Halo, czy jest tu ktoś kto czyta z ukrycia, a chcialby dołączyć? Bo tak przyszło mi do głowy.

Przyszedł mi ten wózek za miliony polskich cebulionów. Na wyjazd będzie idealny. Młodemu też się podobała jazda po domu😅stopnieje śnieg (za milion lat, mam wrażenie że zasypie nas dzisiaj) to przetestujemy na spacerze.

Cześć, to w sumie ja was czytam niemalże od początku, ale z ukrycia. Dołączyłam w połowie listopada ubiegłego roku, ale nigdy nie zebrałam się na odwagę żeby coś wam napisać. A to kończyłam studia, a to wydarzyło się coś przykrego na wątku i czułam, że teraz nie jest dobry moment żeby się wbijać w społeczność. Fajną grupę sobie tu stworzyłyście dziewczyny. Czytam was codziennie i trochę zazdroszczę, że macie taką społeczność :) Oczywiście nie dobijam się do was, bo teraz to już zdecydowanie za późno żeby wypadało się tu gościć pod pseudonimem, ale daję znać, że jestem, czytam, nie wtrącam się i bardzo was lubię 😆 Pozdrawiam was i wasze dzieciaki ❤️ Dalej będę tu zaglądać, bo jesteście skarbnicą wiedzy, szczególnie te z was, które mają już więcej dzieci, a ja jestem dalej jak dziecko we mgle, mimo że już mi zleciało pół roku z córą :)

Blackapple, Nineq, Anabbit, Margareetka, Kkk77, Elza1234, awokado 🥑, xSmerfetkax, kasssia, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Nineq jaki wózek zamawialas? 😁
    Lionelo Elia za 150 zł z wysyłką 🤣nie jest to najbardziej spektakularny wózek, ale do rzucania po luku bagazowym szkoda mi carrello za 1.2k.
    Jest lekki i mało miejsca zajmuje jak jest złożony. Typowo samolotowy.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Cześć, to w sumie ja was czytam niemalże od początku, ale z ukrycia. Dołączyłam w połowie listopada ubiegłego roku, ale nigdy nie zebrałam się na odwagę żeby coś wam napisać. A to kończyłam studia, a to wydarzyło się coś przykrego na wątku i czułam, że teraz nie jest dobry moment żeby się wbijać w społeczność. Fajną grupę sobie tu stworzyłyście dziewczyny. Czytam was codziennie i trochę zazdroszczę, że macie taką społeczność :) Oczywiście nie dobijam się do was, bo teraz to już zdecydowanie za późno żeby wypadało się tu gościć pod pseudonimem, ale daję znać, że jestem, czytam, nie wtrącam się i bardzo was lubię 😆 Pozdrawiam was i wasze dzieciaki ❤️ Dalej będę tu zaglądać, bo jesteście skarbnicą wiedzy, szczególnie te z was, które mają już więcej dzieci, a ja jestem dalej jak dziecko we mgle, mimo że już mi zleciało pół roku z córą :)
    Wtrącaj jak masz wątpliwości. Zawsze to łatwiej uzyskać odpowiedź przy takiej grupie osób 😃

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel Ty to jesteś wytworem chata gpt według tych z ukrycia xD

No powiem wam, że planowałam się dzisiaj ruszyć z małym, ale od wczoraj non stop sypie. Nosidło i gondola w aucie, a auto zasypane że jakby nie to, że stoi nieruszane w tym samym miejscu od kilku dni to bym nie wiedziała które to moje.

Moje dziecko dzisiaj postanowiło gardzić obiadkiem z rybą. Pierwszy raz widziałam, żeby tak pluł jedzeniem 🫣

Ja lubię planować, ale w excelu. Mogę siedzieć godzinami i kombinować różne opcje, także jakbyście potrzebowały przełożyć pomysły na tabelki to zgłaszam się 😄

Karola ale te rowy to jeszcze przed ciążą? Ja pamiętam jak pisałaś o tych worach z gruzami 🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi pisz do nas, czemu nie 😅

Tanashi tak, właśnie sezon targowy się zaczyna w marcu w tej branży nieraz wypada się gdzieś bujnąć. Więc będziemy jeździć wszyscy z wózkiem i tobołami 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Wiecie, naliczyliśmy wczoraj 44 osoby rodziny. A ta reszta to albo będzie zapraszana albo nie, zależy jaką cenę krzykną za talerzyk. Ponad rok mamy na zaplanowanie i weryfikację czy nas będzie stać (będzie, ale zmiana mieszkania na pierwszym miejscu).

W moim kręgu znajomych i rodziny to wesela zaczynają się od 100 osób 😅i z poprawinami. Więc jak dobijemy do 60 to będzie małe i tak. W 2024 byliśmy na urodzinach znajomych, którzy mieli 60 gości. Tylko urodziny.

No u nas też wesela to raczej rzędu 150+.
    My w końcu robimy chrzciny w lutym to wyszło nam jakoś 58 osób do zaproszenia. Realnie myślę że przyjdzie z 40/45 max.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Ja lubię planować, ale w excelu. Mogę siedzieć godzinami i kombinować różne opcje, także jakbyście potrzebowały przełożyć pomysły na tabelki to zgłaszam się 😄

Karola ale te rowy to jeszcze przed ciążą? Ja pamiętam jak pisałaś o tych worach z gruzami 🫣

Ja też jestem człowiek Excel xD takie zboczenie zawodowe 😅

Jezu co za dzień dziś... Maruda okropny, katar ma, przy odciąganiu rzuca się bardziej niż karp przed wigilia 🫣 zęby go męczą, bo pcha do buzi palce i wszystko co popadnie.. Te policzki znów od zębów zagonione, już wczoraj dostaliśmy antybiotyk w maści na nie.
    Także byle do powrotu męża z pracy, bo nawet drzemki nie wychodzą i śpi po 20min.

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • ona88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

I ja podczytuje od samego początku, bo dużo informacji tu pada i wątek nie umarł przenosząc się na FB czy WA. I myślę, że jest tu ogrom osób, które tak robią:) nawet się nie logują.
    Ja nie będę tu mile widziana z uwagi na mój komentarz w stronę cel;) ten odnośnie szaleństwa na punkcie wagi i ten poniżej:
    Cel, ludziom trudno brać cię na poważnie nie przez to co piszesz, ale głównie przez to jak piszesz;) dla mnie nie brzmisz jak chat gpt. Ja od ciebie czuje vibe Jana Lubomirskiego -Lancokronskiego i jego ogonów bobra;)

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że Cel istnieje, poznałyśmy się i na prawdę uważam, że fajna dziewczyna z Ciebie 😊

Cel95, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też jestem człowiek Excel xD takie zboczenie zawodowe 😅

Jezu co za dzień dziś... Maruda okropny, katar ma, przy odciąganiu rzuca się bardziej niż karp przed wigilia 🫣 zęby go męczą, bo pcha do buzi palce i wszystko co popadnie.. Te policzki znów od zębów zagonione, już wczoraj dostaliśmy antybiotyk w maści na nie.
    Także byle do powrotu męża z pracy, bo nawet drzemki nie wychodzą i śpi po 20min.

U mnie też kolejny dzień jęczącej Marty. Podczas jej drzemki zdążyłam wstawić pranie 🙄 wyszłam do łazienki w ciągu dnia na dosłownie dwie minuty, bo paznokieć mi się złamał, moja córka wrzeszczała jakbym co najmniej porzuciła ją w sierocińcu

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Cel ja gdy czytałam was jeszcze z incognito w ciąży też miałam czasem problem uwierzyć, że Twoje życie to nie wykreowana bajka, ale później do mnie dotarło, że Ty po prostu jesteś jedynaczką z dobrego domu, w którym nigdy nie było większość zmartwień, problemów i przede wszystkim nie doświadczyłaś patologii w przeciwieństwie pewnie do części z nas. No i od tamtej pory po prostu biorę na to poprawkę i wierzę, że da się żyć tak kolorowo i beztrosko 😄ba, mam nadzieję że stworzę taki dom mojej córce żeby mogła tak pozytywnie wspominać swoje dzieciństwo i lata młodości jako wieczne eksploatowanie świata i chill 😄

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno pisze jak pisze i tak ciężko być miłe widzianym jak jedyna aktywność to hejt

Mam do Was pytanie dziewczyny bo ja ciągle mam włączony jakiś indeks caqi na tym airly i wg tego 40 jest spoko ocena

Dziś tam jest 52 czyli średnio

A Mąż mi mowi że dziś ocena jest 200. Myślałam że jaja se robi ale on ma jakiś airly aqi i wg tego jest serio ocena 200

Od jakich ocen nie powinno się wychodzić z dzieckiem na spacer? Nie ukrywam kocham spacery, ale nie chce jej szkodzić.. do tej pory do tego mojego 40 wychodziłam:( nawet nie wiedziałam, że jest jakiś inny, mam tak z automatu na stronie airly

Nie wiem czy 40 wg tamtego czyli 160 na ten aqi jest ok.. chyba powyżej 150/160 w tym aqi zalecają nie wychodzić

I bądź tu mądry:/

Smutno mi, bo Maluszek uwielbia spacery i ewidentnie się domaga. Nudzi się jak mops mimo, że robię co moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 13:28

ona88 lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit a mi odkąd dołączyłam do Was już tyle problemów naroslo, że już dawno żyje w innej rzeczywistości jeżeli to kogoś z anona wbijającego pocieszy i sprawi radość :)

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Potwierdzam, że Cel istnieje, poznałyśmy się i na prawdę uważam, że fajna dziewczyna z Ciebie 😊

Wazjemnie🥰

Margareetka lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ