SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Jak można żyć w tych kłakach, wnosi się to do łóżka, wszędzie, fuj. Wstydziłabym się kogoś zaprosić gdyby musiał wszystko prać po powrocie z mojego domu.
    No patrz a ja mam 3 koty i wszyscy żyją, ba… ludzie też do nas przychodzą i wracają 😅

Paty lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Chcesz papier toaletowy?
    no uwielbiam 😍😂

Karola sty to jesteś mistrz 😂 w sumie ciesz się, że po opiekę Ci nowi nie zadzwonili 🫣 wiesz no różni są ludzie 🤷🏼‍♀️

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak zawsze najlepszy content nam tu przynosi :-D

Hnb to rozumiem jest wtedy kiedy wózek, fotelik parzą i nie ma zabawy samodzielnej np na macie plus dużo marudków?

Mi już mamoza czasem stawy wykręca więc podziwiam Was i mam nadzieję, że np nosząc Maluchy jest ok?

Już mi przyszło to nosidło z little frog, ciekawe co to będzie i czy będzie chciała w nim siedzieć. Jednak w dolinki nie zawsze jest jak iść z wózkiem, a też myślimy o małych wakacjach więc może akurat się nada

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zaczynam rozważać temat nosidła, ale aktualnie to jestem w tym totalnie zielona, a u nas nie ma opcji żeby iść na jakąś konsultacje więc będę musiała pewnie celować na ślepo 🫣 oczywiście temat przewijał się tutaj z milion razy, ale nic nie zapisałam bo myślałam że mnie to nie dotyczy 🤣

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola jak zawsze najlepszy content nam tu przynosi :-D

Hnb to rozumiem jest wtedy kiedy wózek, fotelik parzą i nie ma zabawy samodzielnej np na macie plus dużo marudków?

Mi już mamoza czasem stawy wykręca więc podziwiam Was i mam nadzieję, że np nosząc Maluchy jest ok?

Już mi przyszło to nosidło z little frog, ciekawe co to będzie i czy będzie chciała w nim siedzieć. Jednak w dolinki nie zawsze jest jak iść z wózkiem, a też myślimy o małych wakacjach więc może akurat się nada

A taka mamoza to chyba normalna na tym etapie. Chociaż mojego bobasa się da czasem położyć na macie i chwilę się zajmie sam, nie trzeba go cały czas nosić.

Daj znać jak Wam się będzie sprawdzać to nosidło ;)

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Melduję że właśnie rozpakowaliśmy z mężem spacerówkę - Carello m lite bravo i na pierwszy rzut oka jest Gicio. Jutro wsadzę tam głównego zainteresowanego, trzymacie kciuki żeby był zadowolony 😅👀
    Wrzucisz zdjęcia? I jak Twój mały w nim siedzi?

Karola😆mi co prawda nie wypadły, ale parę razy zdarzyło mi się kupować piwo czy wódkę na jakąś imprezę czy jako prezent będąc na zakupach z mlodym. Mam wrażenie, że patrzą na mnie jak na matkę patolkę.

Pzu mi podniosło ciśnienie. Ktoś wczoraj dzwonił, nie zdążyłam odebrać. Dodzwonić się do położnej (bo tam korzystam z nich) graniczy z cudem przez tą infolinię. Byłam pewna, że wyniki cytologii, bo nic innego nie mogło być. Dzwonią, jak są złe. Zgarnęłam rano dzieciaka, odkopałam samochód i pojechałam. Okazało się, że wyników nie ma. Przez noc miałam sny, że znowu stan przedrakowy mi się zrobił 😵

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karla_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Tak, u nas wózek i fotelik parzą, na macie tej samodzielnej zabawy jest max 15 min. Poza tym córka jest małym krzykaczem, wiele rzeczy jej nie pasuje, a do histerycznego płaczu przechodzi w 5 sekund 😅 u niej jest albo intensywny śmiech, albo intensywny płacz. No i ciągle musi być w ruchu, więc właśnie zwiedzanie mieszkania na rękach to najlepsza opcja, choć bywa że też się szybko nudzi 🙈

Chyba najbardziej do myślenia dała mi sytuacja, gdy byliśmy ze znajomymi w hotelu i oni z synem młodszym o 3 tygodnie byli w stanie spędzić całe śniadanie w restauracji, syn leżał w wózku i patrzył w sufit. U nas taka sytuacja nigdy nie miała miejsca, bo Mała potrzebuje ciągłej uwagi, zabawiania, no nie potrafi leżeć i patrzeć na jedną zabawkę. Śniadanie zjedliśmy, nosząc ją na zmianę, oczywiście w akompaniamencie płaczków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:15

19.10.2024 ⏸️😍 11dpo
    24.10.2024 Beta 275,75
    26.10.2024 Beta 649,39
    07.11.2024 4 mm 🥰
    21.11.2024 1.84 cm, ❤ 180/min
    30.12.2024 Nifty - zdrowa dziewczynka 🩷
    06.02.2025 290g 🥰
    05.03.2025 560g 👧
    02.04.2025 1100g 🌷
    30.04.2025 1770g 🥰
    28.05.2025 2600g 🩷
    11.06.2025 2900 g 🌸

05.07.2025 M. 🩷

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrzucę później zdjęcia ☺️

U nas nerwowo, mały przy piciu mleka zachłysnął się i chlusnął wszystkim, masakra 🫣 ale od razu humor gitówa, chyba wystarczy jak będę go obserwować?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w domu dwa koty (jeszcze do niedawna trzy 😢) i śmiem twierdzić, że ostatnio więcej widzę moich wypadających włosków, niż ich.

Ja też się utożsamiam z posiadaniem hnb. Ale liczyłam się z tym jeszcze jak byłam w ciąży, bo ja byłam dokładnie takim samym dzieckiem 🙈

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My mamy w domu dwa koty (jeszcze do niedawna trzy 😢) i śmiem twierdzić, że ostatnio więcej widzę moich wypadających włosków, niż ich.

Ja też się utożsamiam z posiadaniem hnb. Ale liczyłam się z tym jeszcze jak byłam w ciąży, bo ja byłam dokładnie takim samym dzieckiem 🙈

Czyli się nie odnalazła ta jedna kiciusia? ☹️

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla_ wrote:
    Tak, u nas wózek i fotelik parzą, na macie tej samodzielnej zabawy jest max 15 min. Poza tym córka jest małym krzykaczem, wiele rzeczy jej nie pasuje, a do histerycznego płaczu przechodzi w 5 sekund 😅 u niej jest albo intensywny śmiech, albo intensywny płacz. No i ciągle musi być w ruchu, więc właśnie zwiedzanie mieszkania na rękach to najlepsza opcja, choć bywa że też się szybko nudzi 🙈

Chyba najbardziej do myślenia dała mi sytuacja, gdy byliśmy ze znajomymi w hotelu i oni z synem młodszym o 3 tygodnie byli w stanie spędzić całe śniadanie w restauracji, syn leżał w wózku i patrzył w sufit. U nas taka sytuacja nigdy nie miała miejsca, bo Mała potrzebuje ciągłej uwagi, zabawiania, no nie potrafi leżeć i patrzeć na jedną zabawkę. Śniadanie zjedliśmy, nosząc ją na zmianę, oczywiście w akompaniamencie płaczków.

O to trochę też mamy podobnie, jest tak ciekawska że wszędzie idzie turlaniem

Ale w kawiarni jak chodzimy jak ja ponoszę i pokaże wszystko to potem mi siedzi na kolanach, gada, obserwuje ludzi

I też umie mega mocno się śmiać, ale również mocno płakać jak jest coś nie tak

Myślę że takie pół na pół bo jednak czasem dłużej posiedzi na macie, uwielbia fotelik, spacery w wózku itp

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Właśnie też zaczynam rozważać temat nosidła, ale aktualnie to jestem w tym totalnie zielona, a u nas nie ma opcji żeby iść na jakąś konsultacje więc będę musiała pewnie celować na ślepo 🫣 oczywiście temat przewijał się tutaj z milion razy, ale nic nie zapisałam bo myślałam że mnie to nie dotyczy 🤣

Często online sa konsultacje, może akurat coś znajdziesz, czasem jak kupisz u kogoś nosidło to konsultacja jest gratis

Ja akurat już b. Dużo razy byłam z Małą u fizjo która też jest doradca i po prostu spytałam które wziąć

Dziś to smog się pojawił więc pewnie jutro dopiero odbiorę z paczkomatu i dam znać😊

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ